Zonnebloem Tattoo Betekenis

Als u op zoek bent naar een bloem om uw kenmerken of eigenschap in een tatoeage weer te geven, heeft u veel om uit te kiezen. Enkele van de meer populaire bloementattoos zijn de roos, lila, lelie en anjer om er maar een paar te noemen en ze zitten allemaal boordevol betekenis. We zijn hier vandaag echter niet om over die symbolen te praten. In plaats daarvan ben je hier omdat je je afvraagt wat de zonnebloemtattoo betekent en dat is een goede vraag. Wetende dat alle bloemen een soort symboliek hebben, als je de zonnebloemtattoo gaat krijgen, is het belangrijk om te weten wat het betekent om deze tatoeage te hebben.

De zonnebloem is een prachtige bloem en uit het uiterlijk ervan zullen de meeste mensen denken dat deze bloem veel betekenis heeft. Deze bloem is te herkennen aan zijn grote stengels en gigantische bloemen. We weten waarschijnlijk ook van de zaden die het produceert die we eten, maar deze bloem is hier niet alleen om voedingsstoffen te leveren, het is een zeer symbolische bloem.

In deze post gaan we het hebben over de zonnebloem en enkele leuke weetjes erover. Dan zullen we verder gaan om te praten over de symboliek achter de zonnebloemtattoo en wat het betekent voor de tattoo-enthousiastelingen die besluiten om de prachtige bloem op hun lichaam te laten tatoeëren. We zullen ook ingaan op enkele van de verschillende variaties van de zonnebloemtattoo. Tegen het einde van dit bericht zou je je veel beter geïnformeerd moeten voelen over de zonnebloemtattoo en wat het betekent om het te hebben.

Zonnebloem Tattoo Betekenis

De zonnebloem (Helianthus, Grieks voor zonnebloem) is een lange, dikgesteelde bloeiende plant met grote, felgele bloemblaadjes en kleinere, donkerdere bloemblaadjes in het midden. Een van de meest populaire en bekende bloemen, ze zijn inheems in Noord- en Zuid-Amerika, maar meestal te vinden in Noord-Amerika. Ze zijn populair vanwege hun hoge gestalte, winterharde wortels en stengels en de eetbare pitten die vaak zaden worden genoemd. Een helder en zonnig beeld, de zonnebloem is een symbool van de zomer, een liefhebber van de zon en een vrolijk karakter.

In de Griekse mythologie wordt de zonnebloem toegeschreven aan een tragisch verhaal over onbeantwoorde liefde tussen Clytia en de zonnegod Helios. Ondanks de inspanningen van de nimf Clytia, kon ze de genegenheid van Helios niet winnen. Lijdend voor zijn liefde, zag ze elke dag de zon opkomen en ondergaan totdat ze wegsloeg. Lang werd aangenomen dat de zonnebloem draaide met de opkomende en ondergaande zon, in het Frans is het woord voor zonnebloem Tournesol wat “draait naar de zon” betekent. Hoewel dit eigenlijk niet feitelijk is, is de bloem al lang een symbool voor zonaanbidders. De zonnebloem is het ultieme beeld van toewijding aan de zon, een noodzakelijk element in de schepping en ontwikkeling van alle levende wezens.

Ze groeien vaak in groepen met meerdere bloemen bij elkaar en zijn een symbool van loyaliteit geworden. In tattoo-ontwerp, omdat de bloemen zo groot zijn, zijn er meestal maar twee of drie opgenomen in een groot stuk. De dikke stengels en brede, diepgroene bladeren zijn niet nodig om de zonnebloem duidelijk weer te geven, omdat de heldere, mosterdgele bloemblaadjes onmiddellijk herkenbaar zijn. Veel zonnebloemontwerpen maken gebruik van de levendige geeloranje bloemblaadjes door de felle kleur in de tatoeage op te nemen. De kleur doet denken aan de zon zelf en dient als een weergave van het leven en licht dat door de bloem wordt uitgestraald. Hierdoor zijn zonnebloemen door de geschiedenis heen vaak onderwerp geweest van kunstenaars, zoals Vincent van Gogh die een hele serie met de bloem heeft gemaakt.

De roosjes, kleine bloemblaadjes in het midden van de zonnebloem, zijn op een zeer precieze manier gerangschikt die door wiskundigen wordt gewaardeerd. De roosjes wervelen samen in het midden en kunnen een aangeboren en universele harmonie en balans symboliseren die in de natuur te vinden is. Deze schoonheid heeft geleid tot het aanbidden van de bloem, met name door de Inca’s in West-Zuid-Amerika die de bloem gebruikten voor zijn zaden en esthetische aantrekkingskracht.

De zonnebloem was ook een belangrijke plant in het leven van zuidelijke indianen en werd voor meerdere doeleinden gebruikt. Het was een voedselbron, kleurstof, vuurbrandstof en nog veel meer. Er is gesuggereerd dat de zonnebloem, gedragen als een kroon, werd gebruikt door de Azteken tijdens rituele beoefening, een nadruk op de betekenis van de zon. De zonnebloem is ook een figuur van vorstelijkheid en hoge gestalte, omdat hij boven alle andere bloemen in de tuin uittorent. Het biedt schaduw voor andere planten, wekend in de zon, en dient op deze manier als een beschermingsmiddel.

Zonnebloemen, vanwege hun geloofde toewijding aan de stralen van de zon, zijn een symbool van een lang leven en toewijding. De loyaliteit van de zonnebloem aan zijn relatie met de zon schildert de zonnebloem als een beeld van warmte, helderheid, creatie en geluk. Om dit in een tattoo-ontwerp weer te geven, kunnen de lucht en de zon worden opgenomen in een grote zonnevlamower stuk, het introduceren van extra heldere kleur. De zonnebloem is een levendig symbool van natuurliefhebbers en tuiniers overal ter wereld.

Een zonnebloem kan ook veganisme aanduiden vanwege het gebruik ervan door de Vegan Society sinds de jaren 1940. Het is een symbool van zorgzaamheid en een diepe verbinding met de Aarde en alle schepselen in deze zin, aangezien de zon de onderhouder van al het leven is. Bovendien ziet de zonnebloem eruit als een zonnesymbool met heldere, gele stralen die uit het midden stromen, wat velen leidt naar een ontwerp dat de bloei in een veld van blauw plaatst, dat plaatsneemt van de zon. Sommige tattoo-ontwerpen bevatten zinnen die betrekking hebben op de zon, zoals “je bent mijn zonneschijn”, waarbij de lijn langs de lange stengel van de zonnebloem wordt gezet.

Tuinbewonende wezens worden vaak opgenomen in zonnebloemtattoo-ontwerpen om een scène te creëren in plaats van een eenvoudiger symbool. De scène is een weergave van de persoonlijkheid van het individu die sereniteit vindt in de natuur en het buitenleven. Deze wezens zijn over het algemeen gevleugeld, zoals vlinders, libellen, bijen en vogels, en hebben een natuurlijke relatie met de bloem. Dit toont de ingewikkelde verbindingen van de ecosystemen van de aarde en de afhankelijkheid die elk schepsel en elke plant van elkaar hebben. Vleugels zijn ook een symbool van vrijheid en in dit geval vrijheid in de natuurlijke wereld. Deze wereld houdt zich niet bezig met de druk van de samenleving, maar het individu is bevrijd van verwachtingen en in vrede.

Zonnebloem Tattoo Variaties

Er zijn tal van creatieve en unieke variaties op de zonnebloemtattoo en je zult er hieronder een paar zien. We weten dat er nog veel meer variaties zijn, maar de hoop is om je wat ideeën te geven, dus als je klaar bent om je eigen zonnebloemtattoo te krijgen, heb je een aantal leuke voorbeelden gezien en leer je wat de zonnebloemtattoo betekent.

Mandala Zonnebloem Tattoo

Omdat de zonnebloem erg symmetrisch is, zien we de zonnebloemtattoo vaak omgetoverd tot een mandala-ontwerp. Ze passen toevallig zo goed omdat het net als een mandala even groot is rondom de zonnebloem. Wanneer dit is gebeurd, kun je het mandala-ontwerp delen van de zonnebloem laten invullen.

Schedel en Zonnebloem Tattoo

De schedel wordt soms gebruikt als het centrum van de zonnebloem om een dubbele betekenis te geven. Soms kan het worden opgevat als een thema van leven en dood waarbij de bloem en helderheid van de zonnebloem als leven kan worden gezien, terwijl de schedel wordt gezien als een weergave van de dood. Soms kan de schedel echter symbolisch zijn voor vernieuwing, omdat alles moet sterven voordat het herboren wordt en in die zin gaan deze twee beelden mooi samen.

Pedaalwissel

Aan de andere kant kun je de pedalen van de zonnebloem veranderen in verschillende vormen of objecten zoals messen, vleugels, vlammen of gewoon de pedalen eraf laten vallen. Dit hangt allemaal af van wat je hobby’s zijn of waar je in geïnteresseerd bent. Een specifiek die we leuk vonden, was het vervangen van de pedalen voor vogels die zich losmaakten van het midden en in de verte wegvlogen.

Over de Zonnebloem

In tegenstelling tot wat wordt gedacht, is de zonnebloem een inheemse bloem in Amerika. Net als maïs, tomaten en aardappelen zijn deze planten niet afkomstig uit Europa met een hele reeks andere dingen. Er wordt gezegd dat zonnebloemen werden gekweekt in Noord-Amerika die helemaal teruggaan tot 3000 voor Christus. In die tijd werden ze gebruikt voor olie, medicijnen, kleurstof en voedsel. Toen de Spaanse conquistadores rond 1500 naar Amerika kwamen, werd de zonnebloem geëxporteerd naar andere delen van de wereld.

Een ander interessant feit over zonnebloemen is dat russische royalty ze naar huis bracht. Peter de Grote, destijds tsaar, was zo in de ban van de zonnebloemen die hij in Nederland spotte dat hij er een paar mee terugnam naar Rusland. Ze werden nog populairder in het gebied toen de mensen van Rusland erachter kwamen dat de oliën uit de zonnebloem tijdens de vastentijd niet werden verboden door de Russisch-orthodoxe kerk zoals andere oliën. Tegen de tijd dat de 19e eeuw rondkwam, plantten Russen jaarlijks meer dan twee miljoen hectare zonnebloemen.

Niet alleen is de zonnebloem populair in Rusland, maar ze begonnen ook aan populariteit te winnen in een nieuwe rug in Noord-Amerika en andere landen toen Russische immigranten in de 19e eeuw hoogontwikkelde zonnebloempitten brachten die aanzienlijk groter werden dan eerdere soorten. Later was zonnebloemolie de match die de lont verlichtte tot extreme groei in zonnebloemproductie door boeren in Missouri in 1946. De dingen gingen nog meer toen Canada in de jaren 1970 een machine creëerde voor het vermalen van zonnebloempitten tot olie, waardoor ook meer consumenten zonnebloemolie konden kopen als een cholesterolarm alternatief voor verschillende dierlijke vetten.

De grootste zonnebloem die tot nu toe bestond, was in 2014 en deze zonnebloem groeide uit tot 30 voet en een inch. Hans-Peter Schiffer was de man to voor het derde jaar op rij het Guinness World Record voor de hoogste zonnebloem ter wereld heeft verslagen. Het vereiste een steiger en hulp van de lokale brandweer om daarheen te komen en deze zonnebloem te meten.

De zonnebloem is een geweldige plant en heeft helende eigenschappen. De zonnebloem zou pijn op de borst in de Mexicaanse cultuur verminderen. Onder indiaanse stammen is de zonnebloem een plant die ook helende eigenschappen heeft. In feite zou de Cherokee een drankje gebruiken dat is doordrenkt met de bladeren van de zonnebloem om nierproblemen te behandelen en de Dakota zou deze mix gebruiken om longproblemen en pijn op de borst te verzachten.

Zoals je in de post kunt zien, is de zonnebloem een zeer belangrijke plant voor veel culturen en daarom een belangrijk symbool voor velen. Dit is de reden waarom de zonnebloemtattoo zo populair is. De zonnebloemtattoo heeft veel betekenis, dus als je erover denkt om het te krijgen, zorg er dan voor dat je een kunstenaar vindt die ervaring heeft met bloementattoos.

Zonnebloem Tattoo Betekenis 4
Zonnebloem Tattoo Betekenis 5
Zonnebloem Tattoo Betekenis 24
Zonnebloem Tattoo Betekenis 40
Zonnebloem Tattoo Betekenis 46
Zonnebloem Tattoo Betekenis 49