Een uitgebreide tattoo-gids voor beginners (pijn, plaatsing, maatvoering, prijs, nazorg, verwijdering)

Een tatoeage kan veel betekenen – of het kan helemaal niets betekenen. Naast het feit dat ze diep persoonlijk zijn, zijn tatoeages buitengewone kunstwerken en hebben ze een interessante geschiedenis achter zich. In deze ultieme tattoo gids, laten we u kennismaken met het hele concept. Van de basisprincipes van tatoeëren, tot tattoo-ontwerpen, tot het verwijderen van tatoeages.Of je nu overweegt om een tatoeage te laten zetten, je zorgen maakt over de pijn of gewoon nieuwsgierig bent naar body art, je vindt hier de antwoorden die je zoekt. Vergeet niet om tijdelijke tatoeages aan het einde van onze gids ook te bekijken!

Tattoo: Snelle basis

Tattoo Basis
Opgeslagen Tattoo

Er zijn geen domme vragen. Om er zeker van te zijn dat we allemaal op dezelfde pagina zitten, zijn hier de basisprincipes van tatoeages.

Wat is een Tattoo?

Een tatoeage is permanente lichaamskunst. Inkt in verschillende kleuren wordt in uw huid geïnjecteerd om illustraties te maken. Er zijn eindeloze tattoo-ontwerpen te krijgen, met tal van stijlen. Een persoon die tatoeages ontwerpt en “inktt” staat bekend als een tatoeëerder.

Een goede tatoeage zal niet altijd goedkoop zijn. Je moet bereid zijn om wat tijd te besteden aan het perfectioneren van je tattoo-ontwerp en het vinden van een compatibele tatoeëerder voor je tatt. Dit is vooral belangrijk voor grote en complexe ontwerpen.

Wat is een Tattoo
Krediet: @redletterstattoo

Bovenal moet je onthouden dat tatoeages permanent zijn (meer over het dure en pijnlijke proces van het verwijderen van tatoeages hieronder), dus het kan maar beter een ontwerp zijn waar je voor altijd van zult houden!

Tatoeages kunnen ook zeer betekenisvol zijn. Symbolen en ontwerpen kunnen belangrijke betekenissen hebben voor een individu. Een tatoeage kan gewoon ter decoratie zijn, of het kan zijn om iets anders te eren, te herdenken of te betekenen.

Lees meer:

Hoe tatoeages worden gemaakt

Simpel gezegd, tatoeages worden gemaakt door inkt in je huid te injecteren met behulp van een naald.

We zullen niet tegen je liegen – het kan pijn doen als een b ** ch.

Hier is een video die je laat zien hoe het werkt:

Samenvattend:

 • Uw huid wordt gereinigd en gesteriliseerd,
 • Nieuwe, gesteriliseerde naalden en apparatuur wordt opgezet,
 • Een tattoo “pistool” vuurt snel een naald in je huid,
 • De naald zet inkt af in de dermislaag,
 • Je huid geneest en het tattoo-ontwerp komt tot uiting.
Tatoeëren, Proces
Opgeslagen Tattoo

Voor een volledige uitleg van het genezingsproces (plus een lijst met alle tekenen van een tatoeage-infectie) bekijkt u Hoe lang duurt het voordat een tatoeage geneest: stapsgewijze handleiding.

Hoe te beslissen over een tatoeage

Hoe te beslissen over een tatoeage
Krediet: @annebom

First things first, het moet jouw beslissing zijn. Je vrienden hebben misschien een aantal sterke ideeën en je tatoeëerder zal ook wat advies hebben. Terwijl het een goed idee om naar hen te luisteren, moet het uiteindelijk jouw keuze zijn. Als je de tattoo-ideeën van je artiest niet leuk vindt, moet je iets zeggen.

Jij bent het die ermee moet leven!

Andere dingen om te overwegen wanneer je kiest voor een tatoeage:

 • Pijntolerantie – grotere tatoeages zullen langer pijn doen en langer duren. Plaatsing is erg belangrijk als het gaat om pijn.
 • Openbaar versus privé – wil je dat mensen je tatoeage zien of niet?
 • Betekenis – wat stelt je tatoeage voor? Een tatoeëerder kan enkele ideeën hebben om je gedachten te symboliseren.
 • Stijl – van minimalistische tot traditionele Amerikaanse stijl, er is genoeg om uit te kiezen. Je hebt nodig om dit allereerst te beslissen, zodat u een tatoeëerder kunt vinden die bekwaam is in de stijl die u wilt.

Lees onze 101-gids voor het krijgen van een tatoeage voor meer informatie.

Je kunt ook uitchecken: 14 plaatsen om tatoeages van je ouders te verbergen

Tattoo Geschiedenis: Voor de Nerds

Niet alleen is tattoo geschiedenis erg interessant, maar het kan ook een grote bron van inspiratie zijn. Als u op zoek bent naar een klassiek idee voor tattoo-ontwerp, is dit de plek om het te vinden.

Waar tatoeages begonnen

Het antwoord is overal! Er is geen enkele oorsprong van de tatoeage. Historici hebben aangetoond dat inheemse stammen over de hele wereld al eeuwenlang permanent hun huid versieren. De vroegste records van tatoeages dateren uit 5000 v.Chr., volgens sommige bronnen.

Waar tatto's gebeuren
Opgeslagen Tattoo

Oorspronkelijk werden tatoeages gemaakt door littekens op de huid te maken en vervolgens het litteken te verkleuren. Dit kan zijn door kleurstoffen zoals aarde en kruiden, of andere middelen.

De betekenis en het doel van tatoeages is moeilijker te ontcijferen. Het kan deel uitmaken van een ritueel of offer. Eén ding is duidelijk: een tatoeage is een manier om een individuele identiteit uit te drukken. Dat concept van jezelf uitdrukken door middel van body art is vandaag de dag nog steeds sterk!

Evolutie van tattoo-stijl

Evolutie van tattoo-stijl
Krediet: @skull_and_snake

Tattoo-stijlen groeien en veranderen, maar er zijn er enkele die tientallen jaren zijn gebeurd. Tribale tatoeages hebben bijvoorbeeld nog steeds belangrijke betekenissen en de stijl van tribale tatoeages is vandaag de dag nog steeds populair. Bekijk hieronder een lijst met de meest populaire tattoo-ontwerpideeën dit jaar.

Tegenwoordig begin je, ongeacht de stijl van tatt, altijd met een schets. Er wordt een sjabloon gemaakt dat vervolgens op je huid wordt aangebracht, een soort richtlijnen.

Hier kunt u het werk in uitvoering zien. De helft van deze aquareltattoo is voltooid, terwijl de andere helft een lege omtrek blijft. Dit is waar het sjabloon werd aangebracht, vervolgens werd de voering eroverheen getatoeëerd en ten slotte is de tatoeëerder bezig het in te kleuren.

Hoe complexer en groter het ontwerp, hoe langer de stijl duurt om te tatoeëren. Meestal wordt een grote tatoeage verdeeld over meerdere sessies.

Huidige tattoo-praktijken

Huidige tattoo-praktijken
Krediet: @freyadawntattoo

Meestal bestaat een tatoeage uit drie verschillende technieken.

Voering – dit zijn de contouren van de tatoeage. Vetgedrukte, effen lijnen die de afbeelding maken. Sommige tatoeages zijn gewoon lijnen, zoals woorden of citaat tatoeages. De meeste beeldtattoos zijn een combinatie van lijnen met toegevoegde arcering en kleur.

Arcering – deze techniek, samen met kleuren, wordt gebruikt om de tatoeage te vullen. In die zin bedoelen we schaduw als in het toevoegen van duisternis en lichtheid. Goede schaduw kan het verschil zijn tussen een tatoeage die driedimensionaal en erg plat lijkt. Natuurlijk is soms een zeer platte en cartoonachtige tatoeage wenselijk.

Kleuring – voeg kleur toe aan je tattoo. Dit wordt gedaan na de eerste schets en mensen hebben de neiging om te merken dat het veel meer pijn doet dan de voering. Meestal werkt de tatoeëerder van donkere tot lichte tinten. Het is belangrijk dat ze de tatoeage niet overwerken. Je kunt altijd meer kleur toevoegen, maar als het eenmaal is geïnkt, kun je het niet meer weghalen.

Tattoo Design Idee Catalogus

Soms heb je een fantastisch idee voor een tatoeage, maar weet je niet helemaal zeker hoe je het moet uitvoeren. Andere keren heb je geen idee waar je moet beginnen. Wat je ook bent, begin met het bladeren door deze tattoo-ontwerpstijlen.

Sommige stijlen zijn het beste voor bepaalde plaatsingen, tatoeageformaten en ontwerpideeën. Vergeet niet dat je moet controleren of je gewenste tatoeëerder je ook in de door jou gekozen stijl kan inkten.

Lees meer:

Traditionele Amerikaanse Tattoo

Traditionele Amerikaanse Tattoo
Tegoed: Instagram
Traditionele Amerikaanse Tattoo 2
Tegoed: Instagram
Traditionele Amerikaanse Tattoo 3
Krediet: @goldsmithtattooer

Traditionele Amerikaanse tatoeages ontstonden vorige eeuw, maar ze hebben zeker hun stempel gedrukt en zijn vandaag de dag nog steeds ongelooflijk populair. Ook bekend als Sailor Jerry tatoeages, veel tatoeages in deze stijl hebben een nautisch thema.

Gedurfde lijnen, een onderscheidende cartoonstijl en een beperkt kleurenpalet zijn allemaal kenmerken van een traditionele Amerikaanse tatoeage. Deze zijn vooral populair op de onderarm, bovenarm en dij – allemaal goede verticale doeken voor lange tatoeagevormen.

Haaien, pin-up meisjes, schepen, slangen en pictogrammen met rollen met woorden voor hen zijn allemaal populair. Laat je ook niet misleiden door de cartoonstijl – Amerikaanse traditionele tatoeages hebben veel verborgen betekenissen.

Japanse traditionele tatoeage

Japanse traditionele tatoeage
Krediet: @tattooingwithlove
Japanse Traditionele Tattoo 2
Tegoed: Instagram
Japanse Traditionele Tattoo 3
Tegoed: Instagram

Traditionele stijl Japanse tatoeages, hoewel modern, verdrinken nog steeds in historische betekenis en betekenis. Ook bekend als irezumi, tonen deze traditionele Japanse tatoeages meestal prachtige scènes – een vechtscène, samoerai, mythische draken of gewoon een ondiepe vijver gevuld met koi.

Japanse traditionele tatoeages wikkelen zich meestal volledig om je lichaam. Er zijn geen gaten in een mouw van Japanse traditionele tatoeages, in vergelijking met Amerikaanse traditionele tatoeages die vol gaten zitten.

Wees dapper als je kiest voor een Japanse traditionele tatoeage. Het detailniveau en de pure grootte van de tatoeage komt meestal overeen met lange en pijnlijke sessies onder de naald.

Neo-traditioneel

Neo-traditionele tattoo
Tegoed: Instagram
Neo-Traditionele Tattoo 2
Tegoed: Instagram
Neo-Traditionele Tattoo 3
Tegoed: Instagram

Als je van de thema’s en ontwerpen van traditionele tatoeages houdt, maar ze naar een hoger niveau wilt tillen, zal de neo-traditionele tattoo-stijl je aanspreken. Portretten, bloemmotieven en cartoonstijlen zijn verbeterd met weelderige kleuren, schaduwen en een diepteniveau dat traditionele tatoeages meestal niet kunnen bereiken.

Een ander ding dat we leuk vinden aan neo-traditionele tatoeages is de kleur gehemelte beschikbaar. Je bent niet beperkt tot de kleuren die zeiler Jerry gebruikte toen hij bijvoorbeeld de Amerikaanse traditionele stijl uitvond.

Voeg pops van fuchsia roze of neon geel toe met behoud van dat klassieke en stijlvolle originele tattoo-ontwerp. Net als traditionele tatoeages ziet deze stijl er geweldig uit als een mouw.

Body Frame Patronen

Body Frame Patronen
Tegoed: Instagram
Body Frame Patronen 2
Tegoed: Instagram
Body Frame Patronen 3
Tegoed: Instagram

Deze stijl omvat alle decoratieve patronen en ontwerpen die met je lichaam meevloeien. Vooral populair bij vrouwen, deze stijl complimenteert je natuurlijke lichaamsframe.

Bijna als een sieraad zijn deze tatoeages vaak meer decoratief dan betekenisvol. Er is echter nog steeds veel ruimte. Deze body frame tatoeages kunnen delicaat en ingewikkeld zijn als een mandala, of gedurfd met vegen streken. Ze kunnen kleurrijk en helder zijn met strakke lijnen, of donker en mysterieus met veel schaduw.

Onder borsten, langs schouders en gebogen rond heupen – dit zijn allemaal geweldige plaatsingen voor patroontattoos.

Zwartwerk

Zwartwerk
Tegoed: Instagram
Zwartwerk 2
Tegoed: Instagram
Zwartwerk 3
Tegoed: Instagram

Als je op zoek bent naar een echt coole badass tattoo, dan is blackwork-stijl misschien iets voor jou. De aanwijzing voor deze tattoo-stijl zit in de naam. Deze tatoeages gebruiken alleen zwarte inkt en ze hebben meestal donkere thema’s (maar niet altijd).

Als u op zoek bent naar ingewikkelde details, schaduwen en 3D-effecten, raadpleegt u de tatoeagestijl ‘Zwart en grijs’ hieronder. Zwartwerk is meestal dikker en steviger. Er is minimale schaduw of vervaging van de lijnen.

Effen zwarte tribale stijlen, mandala’s, vloeiende zwarte lijnen en donkere scènes komen allemaal vaak voor. Wolven, schedels en symbolen van alchemie zijn allemaal erg populair in deze stijl.

Belettering

Belettering
Tegoed: Instagram
Belettering 2
Tegoed: Instagram
Belettering 3
Tegoed: Instagram

Belettering is ongelooflijk populair op zichzelf of met tatoeagesymbolen en ontwerpen. Je zou kunnen denken dat woorden in vergelijking met symbolen en kunstwerken een zeer voor de hand liggende betekenis moeten hebben. Maar dat is niet helemaal waar. Een belangrijk citaat dat veel voor je betekent, of een enkel woord dat onmiddellijk een dierbare herinnering oproept. Belettering tattoo-stijlen zijn een geweldige manier om die voor altijd op je huid te inkten.

De belangrijkste keuze hier is lettertype. Wil je gedurfd en onmogelijk te missen, of delicate kalligrafie die net zo mooi is als elke bloementattoo?

Een van de grote dingen over belettering is dat het er overal geweldig uitziet, omdat de lettergrootte kan worden vergroot en verlaagd voor elke plaatsing.

Kleurrealisme

Kleurrealisme
Tegoed: Instagram
Kleur Realisme 2
Tegoed: Instagram
Kleur Realisme 3
Tegoed: Instagram

Stel je voor dat je een foto op je lichaam zou kunnen tatoeëren. Stel je nu eens voor dat het in zoveel detail is dat het eigenlijk Ziet er zoals een foto. In een notendop, dat is wat kleurrealisme is.

Met een grenzeloos gehemelte is de enige echte regel met kleurrealisme dat de uiteindelijke tatoeage er zo dicht mogelijk bij het echte leven uitziet. Het eindresultaat is een tatoeage met levendige kleuren die echt opvalt in een menigte.

Houd er rekening mee dat je een zeer bekwame tatoeëerder moet vinden om kleurrealisme perfect uit te voeren. Het niveau van kunstenaarschap is hoog. Maak je ook klaar voor lange en intense tattoo-sessies!

Zwart en Grijs

Zwart en Grijs
Tegoed: Instagram
Zwarte en Grijze Leeuw Tattoo
Tegoed: Instagram
Zwart en Grijs 3
Tegoed: Instagram

Zwart en grijs – spreekt voor zich! Deze stijl van tatoeage vertrouwt eenvoudig op zwarte inkt, in verschillende mate verdund met witte inkt, om eindeloze grijstinten te creëren.

Er zit geen kleur in deze tatoeages.

In tegenstelling tot zwartwerk tatts, is er een ongelooflijke hoeveelheid schaduw en detail opgenomen. Net als kleurrealisme en fotorealisme kunstwerken, kunnen zwarte en grijze tatoeages een beeld met onberispelijke nauwkeurigheid recreëren.

Religieuze tatoeages, portretten van geliefden die zijn overleden en andere plechtige ontwerpen werken meestal goed samen met de zwarte en grijze stijl.

Waterverf

Aquarel tattoo
Tegoed: Instagram
Aquarel tattoo 2
Tegoed: Instagram
Aquarel tattoo 3
Tegoed: Instagram

Aquarel tatoeages zijn ongelooflijk populair. Meestal zijn het gewoon aquarelverf of aquarelverf onder een eenvoudige zwarte lijntattoo. Beide stijlen zijn prachtig! De truc met aquareltattoos is om de kleuren eruit te laten zien alsof ze net op je huid zijn gespat. Er is een bekwame kunstenaar voor nodig om een aquareltattoo goed te krijgen.

Populaire aquarel tattoo-ontwerpen omvatten een lijnportret, stripfiguur of gescript woord bovenop een mix van aquarelverf. Een ander populair aquarel tattoo-ontwerp is delicate bloemen met aquarelblaadjes. Dit is een beautiful effect. Zoals je je kunt voorstellen, is het populair bij vrouwen.

Minimalisme

Minimalisme tattoo vrouwen
Tegoed: Instagram
Minimalisme tattoo 2
Tegoed: Instagram
Minimalisme tattoo vinger vrouwen
Tegoed: Instagram

Meer is minder als het gaat om minimalistische tatoeages. Vaak gecombineerd met belettering (kies een eenvoudig lettertype) en geometrische tattoo-stijlen, houdt de minimalistische tatoeage het eenvoudig. Er zal geen puinhoop van kleuren of emmerladingen schaduw zijn. In plaats daarvan zijn eenvoudige lijnen en een strak ontwerp essentieel.

Als het gaat om tattoo minimalisme, is plaatsing belangrijk. Minimalistische tatoeages zijn vrij klein, dus ze zien er het beste uit in besloten ruimtes. Je pols, enkel, vinger, etc. Dit zijn geweldige plekken om een minimalistische tatoeage weer te geven. Ergens op je rug of zijkant zweven, kan er echter een beetje vreemd uitzien.

Bekijk onze tattoo design archieven voor meer.

Tattoo Plaatsing

Tattoo plaatsing is net zo belangrijk als het tattoo ontwerp. Een briljante tatoeage ziet er vreemd uit in de verkeerde plaatsing!

Met plaatsing bedoelen we de locatie van de tatoeage op uw lichaam, evenals de grootte en oriëntatie van het ontwerp.

Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld leuk om de tatoeage tegenover zich te hebben. Houd je pols omhoog – als je hier een woord hebt laten tatoeëren, zou je het dan tegenover je willen hebben, of tegenover iemand die voor je staat?

kleine tattoo arm van vrouwen
Tegoed: Instagram

De grootte is ook belangrijk. Soms kan een zeer kleine tatoeage op een groot deel van je lichaam (bijvoorbeeld je borst) er misplaatst uitzien, of alsof hij in de lucht zweeft. Dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat kleine tatoeages alleen op kleine gebieden kunnen worden geplaatst. Een enkel citaat onder één borst, langs een sleutelbeen of verticaal langs je ruggengraat is een goed voorbeeld van een kleine tatoeage goed geplaatst op een groot lichaamsoppervlak.

Een goede manier om erachter te komen welke plaatsing voor jou geschikt is, is door henna te kopen of eyeliner te gebruiken om de tatoeage op je lichaam te tekenen. Als de plaatsing je niet bevalt, was hem dan gewoon af en kies een andere plek. Herhaal dit totdat u een gewenste plaatsing vindt.

Voor meer ideeën en een uitgebreidere lijst met plaatsingen, bekijk onze gids voor tattoo-plaatsingsideeën.

Kleine tattoo-plaatsingen

Kleine tatoeages kunnen misschien niet veel details laten zien, maar ze kunnen wel extreem betekenisvol zijn. Er zit veel kracht in een getatoeëerd symbool, zelfs als het maar 1 cm breed is!

kleine tatoeage op vinger
Tegoed: Instagram

Goede plaatsen voor kleine tatoeages:

 • Vingerzijden,
 • Vingertoppen,
 • Knuckles
 • Binnenste pols,
 • Tenen
 • Achter oren.

Als je een tatoeage wilt die groter is dan een dubbeltje, maar nog steeds niet enorm, heb je wat meer opties. Polsen, nek en enkel gebieden zijn allemaal goed voor kleine tatoeages. Natuurlijk, als je al een mouw of groot tattoo-kunstwerk hebt, kun je je nieuwe kleine tatoeage erin opnemen.

kleine tatoeage op enkels
Tegoed: Instagram

Goede plaatsen voor kleine tatoeages:

 • Enkels
 • Binnenkant heupbot,
 • Lies
 • Langs sleutelbeens,
 • Binnenste pols

Lees meer:

Medium Tattoo Plaatsingen

Medium Tattoo Plaatsingen
Tegoed: Instagram

Middelgrote tatoeages zijn groot en merkbaar. Ze zijn te groot om aan één kant van je pols te passen, maar nog steeds een stuk kleiner dan een hele rugtattoo of mouw!

Met middelgrote tatoeages heb je misschien meer dan één sessie nodig. Het hangt af van de tatoeëerder en het vereiste detailniveau, voering en schaduw.

Middelgrote tattoo-plaatsingen moeten voldoende ruimte bieden om meer details toe te voegen, maar net als kleine tattoo-plaatsingen, moet je ervoor zorgen dat ze niet ‘zweven’ in de ruimte.

Middelgrote tattoo plaatsingsideeën:

 • Dij
 • Kalf
 • Heup
 • Ribs
 • Schouderblad
 • Bovenarm
 • Onderarm,
 • Onderrug.

Grote tattoo-plaatsingen

Grote Tattoo Plaatsingen volledige rug van mannen
Tegoed: Instagram

Met grote tattoo-plaatsingen bedoelen we het soort dat meer dan slechts één deel van je lichaam beslaat. Grote tatoeages hoeven niet extravagant te zijn (hoewel we niet kunnen ontkennen dat we van die gedurfde en heldere kunstwerken houden) om er goed uit te zien.

U kunt bijvoorbeeld een zin laten tatoeëren van de basis van uw wervelkolom tot de bovenkant van uw nek. Het zou eenvoudig en elegant zijn, maar toch geclassificeerd als een grote tatoeage.

Vooral met grote tatoeages wilt u misschien tijd besteden aan het nadenken over hoe openbaar de tatoeage zal zijn. Een volle mouw zal moeilijk te verbergen zijn. Een volledige rugtattoo kan echter gemakkelijker zijn. Het hangt af van je gebruikelijke kleding en het klimaat waarin je leeft.

Coole grote tattoo plaatsingsideeën:

 • Over je ribben en borsten,
 • Volledige rug tatoeages (het aanraken van je schouders en billen),
 • Dij tot rib, uitgestrekt over je heup en lies,
 • Enkel tot bovenbeen,
 • Pols tot nek.

Lees meer: 30+ Beste rugtattoos voor vrouwen: ideeën en symboliek ( bijgewerkt)

Pijnarme tattoo-plaatsingen

Low-Pain Tattoo Plaatsingen dij van vrouwen
Tegoed: Instagram

Als pijn een grote zorg voor u is, is het belangrijk om te controleren welke plaatsingen het meest waarschijnlijk pijn zullen doen. Over het algemeen zijn pijnarme tattoo-plaatsingen op vlezige delen van je lichaam. Overal waar veel vlees tussen je huid en botten zit, is goed. Gebieden met weinig zenuwuiteinden zijn ook goed.

Pijnarme plaatsingen:

 • Pols (niet veel zenuwen hier),
 • Dijen
 • Kont
 • Bovenste buitenarm,
 • Hip gebied.

High-Pain Tattoo Plaatsingen

High-Pain Tattoo Placements hoofd vrouwen
Tegoed: Instagram

Als je een totale badass wilt zijn (of gewoon een lijst met plaatsingen wilt maken om ten koste van alles te vermijden), zijn hier enkele plaatsingen met veel pijn:

 • Schedel/hoofdhuid (de meest pijnlijke plaatsing),
 • Enkelbeen,
 • Knieën
 • Ribs
 • Gezicht
 • Binnenarmen,

Voor een handige grafiek die je laat zien waar tatoeages het meest pijn doen, bekijk onze Tattoo Pain Chart.

Voordat je een tatoeage krijgt …

Inmiddels gonst je hoofd waarschijnlijk van de ideeën. Maar voordat je naar de eerste tattooshop springt die je vindt, zijn er een paar dingen om over na te denken.

Een tatoeëerder kiezen

Een tatoeëerder kiezen
Krediet: InStagram

Dit is waar je op moet letten:

 • Openbaar profiel dat laat zien wie/wat ze zijn,
 • Een duidelijke niche waar ze goed in zijn (bijv. Amerikaanse traditionele tatts),
 • Portfolio van werk – check hun Instagram,
 • Positieve beoordelingen van klanten online,
 • Duidelijke prijzen en transparantie over hoe ze werken,
 • Een schone en opgeruimde opstelling die hygiëne voorop stelt.

Maak om te beginnen een lijst met artiesten die de stijl kunnen tatoeëren die je wilt. Werk vervolgens uw budget uit en werk uw lijst door totdat u de artiest vindt die aan al uw vereisten voldoet voor de juiste prijs.

Lees meer:

3 dingen om de avond ervoor te doen

Als je eenmaal helemaal klaar bent, je hebt betaald voor de tatoeage en je sessie is geboekt, zijn er nog maar een paar dingen te doen.

 • Vermijd alcohol en drugs die je bloed verdunnen, zoals aspirine,
 • Blijf gehydrateerd, dus drink veel water,
 • Bescherm je huid tegen zonnebrand en hydrateer het een paar dagen van tevoren (maar niet direct voor de sessie),
 • Houd je bloedsuikerspiegel stabiel, dus eet regelmatig en gezond.

Je tatoeëerder moet je duidelijke instructies geven over wat je moet doen op de dagen voorafgaand aan je eerste sessie. Wanneer het tijd is om naar de salon te gaan, draag dan losse kleding die de verse tatt van zonlicht bedekt, maar geen wrijving veroorzaakt.

Voor meer tips en trucs om je goed voor te bereiden en overmatige pijn te voorkomen, lees onze gids voor Tattoo Pain Management.

Tattoo Etiquette

Er zijn enkele dingen waar u op moet letten wanneer u met een tatoeëerder werkt:

 • Boek een afspraak, kom niet alleen opdagen en verwacht wonderen,
 • Uw tatoeëerder is een kunstenaar dus verwacht en moedig hun input over het ontwerp aan (wees beleefd als je hun ideeën ook niet leuk vindt),
Tattoo Etiquette
Tegoed: Instagram
 • Vertel het uw tatoeëerder als u medische aandoeningen heeft of medicijnen gebruikt,
 • Negeer hun advies over alcohol / drugs niet voordat je een tatt krijgt, anders annuleren ze de sessie,
 • Stel veel vragen over voorbereiding, het proces en de nazorg VOOR je eerste sessie,
 • Je tatoeëerder heeft ruimte en rust nodig om te werken, dus pest ze niet terwijl ze je inkten (en neem geen schat aan vrienden mee om naar te kijken),
 • Praat met je tatoeëerder over wat je je kunt veroorloven en krijg een totale prijs voor die tatt voordat je begint – zorg ervoor dat je op dezelfde pagina zit als het gaat om betaling,
 • Je kunt je tatoeëerder een passend bedrag tippen op basis van hoeveel je van de tatoeage houdt en de grootte van het project.

Nadat je een tatoeage hebt gekregen …

Als je eenmaal een tatoeage hebt, moet je ervoor zorgen. Het is tenslotte een kunstwerk! Dat betekent het advies opvolgen dat de tatoeëerder je geeft.

Lees ook:

De dagen na je tattoo-sessie

Dit omvat meestal het voorzichtig schoonmaken van de tatoeage, het beschermen tegen zonlicht en het doorlopen van de schedefase.

Schrik niet als je tatoeage huilt! Wat je moet doen is heel zachtaardig zijn en altijd je handen schoon houden als je op het punt staat de tatt aan te raken. U wordt gevraagd om een lichte antibacteriële zeep en warm water te gebruiken om het gebied schoon te maken en vervolgens de inkt te deppen of aan de lucht te drogen.

Je hebt ook een tattoo-zalf nodig om aan te brengen, zoals tattoo goo. Vaak zal je tatoeëerder je dit verkopen of naast de tatoeage geven wanneer je de laatste sessie hebt voltooid.

Langdurige tattoo-zorg

Langdurige tattoo-zorg
Tegoed: Instagram

Zodra je de eerste 48 uur voorbij bent, kom je in een schilfer- en jeukfase. Blijf sterk en pluk niet aan de korstjes!

Deze jeuk kan een maand langer duren, omdat de tatoeage geneest. Hoewel het oppervlak van de tatt er misschien genezen uitziet, is het eronder nog steeds aan het genezen (daarom jeukt het). In plaats van te krabben, kun je het gebied licht deppen, meer vochtinbrengende crème toevoegen of het bedekken met een koele vochtige doek om de jeuk te smoren.

De sleutel met tatoeages is om ze regelmatig te hydrateren.

Vervagen tatoeages?

Vervagen Tatoeages
Tegoed: Instagram

Na verloop van tijd kunnen tatoeages vervagen en vervagen. Zwarte inkt wordt blauw en je verliest definitie. Als je tatoeage regelmatig wordt blootgesteld aan de zon, zal deze nog sneller vervagen. Daarom raden we aan om zonnebrandcrème aan te brengen wanneer je tatt wordt blootgesteld aan daglicht. Oh, en blijf hydrateren!

Vergeet niet dat je altijd “touch-up” sessies kunt boeken met je tatoeëerder. Ze kunnen eventuele fouten herstellen, het ontwerp opnieuw verscherpen of het volledig verbergen als je van gedachten verandert over de tatt.

Als je je zorgen maakt over hoe de tatoeage eruit zal zien als je oud en rimpelig bent, zijn tatoeages misschien niet geschikt voor jou. Zelfs op oudere leeftijd blijven veel mensen met tatoeages trots en blij met hun ontwerpen. Natuurlijk zien de tatoeages er misschien niet zo geweldig uit als toen ze voor het eerst werden geïnkt, maar ze zullen een ongelooflijke herinnering zijn aan gelukkige herinneringen en het leven dat je hebt geleefd!

Lees meer: Vervagen tatoeages na verloop van tijd (en hoe kun je het vervagen van tatoeages bestrijden?)

Tattoo verwijderen

Tattoo verwijderen is mogelijk, maar net als het originele tattoo-proces doet het pijn en laat het een stempel achter.

Hoe kun je een tatoeage verwijderen?

Om een tatoeage te verwijderen, moet je de inkt in de dermislaag van je huid verwijderen. Dit gebeurt meestal met een laser.

De laser brengt zeer intense warmte aan op je huid. Het zapt je huid snel en intens om de dermislaag te bereiken. Als gevolg hiervan beginnen de inktdeeltjes in kleinere stukjes uiteen te vallen. Hierdoor kan het lymfestelsel (vaten die werken als onderdeel van uw immuunsysteem om vloeistoffen en deeltjes, zoals inkt, van uw weefsels naar uw bloedbaan te verplaatsen) de inktafzettingen verwijderen. Zodra de inkt je bloed bereikt, wordt het op natuurlijke wijze uit je lichaam gefilterd.

Doet het verwijderen van tatoeages pijn?

Doet het verwijderen van tatoeages pijn
Tegoed: Instagram

O ja. Het doet echt pijn, vooral als je een zeer kleurrijke tatoeage hebt die lange sessies nodig heeft. Sommige kleuren, zoals geel, blauw en groen, zijn bijzonder moeilijk te verwijderen. Dit komt omdat deze kleuren niet zoveel licht van de laser absorberen als andere kleuren, zoals rood en zwart.

Het voelt als een korte flits van hete energie, bijna alsof je een band tegen je huid knapt. Zoals je je kunt voorstellen, begint het na een tijdje behoorlijk pijnlijk te voelen. Gelukkig duurt het ongemak niet te lang en als het proces eenmaal voorbij is, doet het helemaal geen pijn.

Kosten voor het verwijderen van tatoeages

Kosten voor het verwijderen van tatoeages
Tegoed: Instagram

Het is niet goedkoop! Je hebt meerdere sessies nodig om alle inkt te verwijderen en sessies kunnen duizenden dollars kosten. Net als de kosten van het krijgen van een tatoeage, hoe meer sessie en groter de tatoeage is, hoe meer het zal kosten.

Lees ook: Is lasertattoo verwijderen duur? (en andere verwijderingsopties)

DIY Tattoo verwijderen

Een manier om de kosten te omzeilen, is door uw eigen lasertattoo-verwijderingsmachine te kopen. Het is niet zonder risico’s, maar het is mogelijk om op deze manier een tatoeage te verwijderen.

Wist je dat we een gids hebben voor de beste lasertattooverwijderingsmachines?

Houd er rekening mee dat het verwijderen van lasertattoo’s over het algemeen wordt beschouwd als de meest efficiënte manier om een tatoeage te verwijderen. Tatoeageverwijderingscrèmes en lotions worden niet aanbevolen door professionals. In feite heeft de FDA niet goedgekeurd alle crèmes, zalven of lotions voor het verwijderen van tatoeages. Hun rapport waarschuwt dat deze producten onverwachte allergische reacties kunnen veroorzaken en uw natuurlijke huidpigmentatie kunnen beschadigen.

Lees ook: Werken Tattoo Removal Creams? Hier is alles wat u moet weten

Tijdelijke tatoeages: een andere optie

Een andere optie - Tijdelijke tatoeages
Tegoed: Instagram

Tijdelijke tatoeages lijken misschien op die domme plaktattoos gemaakt voor kinderen, maar ze zijn actually ontworpen voor volwassenen om alleen te gebruiken. Eenmaal aangebracht, gaan ze tot een paar weken mee, zodat je echt een idee kunt krijgen van hoe je tatoeage eruit zal zien.

Een tijdelijke tatoeage is een geweldig idee als je wilt uitproberen hoe het hebben van een tatoeage eruit ziet … of je wilt gewoon badass lijken voor een speciale gebeurtenis of vakantie.

Het ontwerp wordt op een waterdoorlatend papiervel getekend en vervolgens op uw huid gedrukt om het over te brengen. Helaas betekent dit vaak dat papieren tijdelijke tatoeages zeer beperkte ontwerpen en formaten hebben.

Als je je eigen tijdelijke tatoeage wilt tekenen in plaats van een vooraf gemaakte tatoeage te kopen, denk dan aan het gebruik van hennapasta. Er zijn echter enkele nadelen aan henna en enkele belangrijke waarschuwingen over de ingrediënten. Lees ons artikel over de beste tijdelijke tatoeage voor meer informatie.

Allereerst, zorg dat je sociale media up-to-date zijn. Er is een enorm publiek voor tatoeëerders die hun vaardigheden laten zien op sociale media!

 • Maak een Facebook-pagina aan en koppel deze aan uw bedrijf,
 • Start een Instagram-account voor het delen van je kunstwerken,
 • Krijg toestemming van uw klanten om de tatts die u voor hen doet te fotograferen en te delen,
 • Neem contact op met de community – reageer op foto’s van tatts waar je van houdt, beantwoord vragen en geef advies, enz.

Bouw een aanhang op en mensen zullen vanzelf naar je toe komen wanneer ze een tatoeage nodig hebben. Of je nu net begint te tekenen en kunstenaar wordt, of je hebt al een gevestigde tattooshop, maar de zaken gaan langzaam, sociale media zijn de plaats om te beginnen.

Misschien wilt u ook overwegen om een website voor uw portfolio te krijgen!

Lees ook: Henna vs. Tattoo (proces van creëren, duur, pijnniveau, ontwerpmogelijkheden, huidimpact)

De beste tattoo-artiesten voor inspiratie

De beste tattoo-artiesten voor inspiratie
Tegoed: Instagram

Als je op zoek bent naar een voorbeeld van een tatoeëerder in opkomst , dan moet het Pony Wave zijn. Ze begon haar tattoo-carrière in Rusland voordat ze naar LA verhuisde. Ze heeft nu bijna 250k volgers op Instagram!

Haar feed is een goed voorbeeld om te volgen. Het combineert een aantal verbluffende voorbeelden van haar hyperrealistische tattoo-stijl, met persoonlijke foto’s van haar dagelijks leven. Haar volgers kunnen een idee krijgen van haar vaardigheid en wie ze is als persoon. Het is een winnende combinatie.

Voor een uitgebreide lijst van de artiesten om te volgen op Instagram, bekijk onze gids voor de beste tattoo-artiesten.

Hoe de beste tattoo-penmachine te kiezen

Iedereen kan pen op papier zetten. Sommige mensen kunnen goed tekenen. Weinig mensen kunnen verbazingwekkend tekenen. En slechts enkele mensen zullen ze ontwerpen omzetten in tatoeages.

Om die stap te zetten, heb je een tattoo-penmachine nodig (ook bekend als een tattoo-pistool). Gelukkig hebben we een gids voor tatoeagepennen gemaakt, zodat u het juiste model voor u kunt vinden. Of je nu op zoek bent naar een tattoo-pistool voor beginners of een professionele tattoo-penmodus, bekijk onze gids voor de beste tattoo-penmachine.

Conclusie – Love Your Tattoo

Conclusie – Love Your Tattoo
Krediet: @alexa_zeitel

Bovenal, om gelukkig te zijn met je tatoeage, moet je blij zijn met je lichaam en het ontwerp dat je kiest. Een tatoeage is decoratief, maar heeft vaak een diepere betekenis. Voor een tatoeage waar je dol op zult zijn en die je voor het leven zult blijven plakken, denk goed na voordat je wordt geïnkt!

Voor meer bronnen om u te helpen uw droomtattoo te vinden en veilig geïnkt te worden, bekijkt u al onze nuttige gidsen en tips hier bij Saved Tattoo.

Delen is zorgzaam!