Tattoo kleuren: alles wat u moet weten

Tatoeages zijn van iets dat geassocieerd wordt met soldaten en zeelieden uitgegroeid tot moderne kunstwerken. Tatoeages zijn er nu in talloze verschillende stijlen, met onbeperkte ontwerpen en een breed scala aan kleuren.

Het type kleur, schaduw en tinten zal variëren afhankelijk van het tattoo-ontwerp, de tatoeëerder en de tattoo-stijl. Of u zwart en grijs wilt gebruiken, een vleugje kleur of een gedurfd veelkleurig ontwerp wilt hebben, hangt van u af. In dit artikel behandelen we de beste kleuren voor tatoeages, hoe je je kleur er langer fris uit kunt laten zien en welke tattookleur het beste bij je huidskleur past.

Tattoo kleuren: alles wat u moet weten

De eerste kleurentattoos werden verondersteld plaats te vinden in het oude Egypte. Elke tatoeage daarvoor werd in het zwart geproduceerd. Oude Inuit en oude Romeinse mensen werden ook verondersteld om te tatoeëren in kleur. Dit is gebaseerd op artefacten en snuisterijen die uit die periode zijn gevonden. De Inuit waren vooral dol op donkergele tinten.

Kleur tatoeages werden meer opvallend in de 17Þ eeuw als tatoeëren in Japan werd comfortabeler. In deze periode werd tatoeëren niet langer als een straf gezien en begon het als een kunstvorm te worden gezien. Tot op de dag van vandaag zijn Japanse tatoeages gevuld met heldere en gedurfde kleuren.

Geschiedenis van tattoo kleuren 1
Tegoed: Instagram

De VS en het Verenigd Koninkrijk werden dol op kleurentattoos aan het einde van de 19Þ eeuw. Ze gebruikten alleen zeer basale vormen van tatoeagekleur, maar kunstwerken laten zien dat rood, blauw, geel en groen populair waren. De populariteit van tattoo-kleuren is verbonden met de vooruitgang van tatoeage-inkt.

Geschiedenis van tattoo kleuren 2
Tegoed: Instagram

In de afgelopen decennia is er tijd en geld gestoken in het ontwikkelen van hoogwaardige tattoo-inktkleuren. Ze zijn veilig en gemakkelijker om mee te werken, met ook veel wreedheidsvrije en veganistische opties. Nu zijn er minstens tien inkten voor elke kleur beschikbaar voor klanten. Nieuwe tattoo-inkttechnologie heeft ook allergische reacties geminimaliseerd en zal langer meegaan.

Wat is de beste kleur voor tatoeages?

Het kiezen van de kleur voor uw tatoeage is een belangrijk onderdeel van het tattoo-ontwerpproces. Kleuren kunnen het hele effect van de inkt veranderen, kunnen helpen deze tot leven te komen of de oorspronkelijke afbeelding repliceren.

Verschillende tattoo-stijlen neigen naar helder kleurenwerk. Nieuwe school aquarel, old school, traditioneel, Japans en illustratief zijn allemaal sterk afhankelijk van kleuren om het werk te voltooien.

Wat is de beste kleur voor tatoeages 1
Tegoed: Instagram
Wat is de beste kleur voor tatoeages 2
Tegoed: Instagram
Wat is de beste kleur voor tatoeages 3
Tegoed: Instagram

Wanneer u overweegt welke kleuren u wilt, indien aanwezig, in uw tatoeage, overweeg dan een paar dingen. Als u een kleine tatoeage wilt, kunnen kleuren visueel in elkaar overvloeien en modderig worden. Grote stukken zien er beter uit met gedurfde kleuren, omdat de tinten opvallen en duidelijk te lezen zijn.

Wanneer u de beste kleur voor uw tatoeage kiest, onthoud dan dat uw huidskleur van invloed is op hoe deze er op de huid uitziet en hoe lang deze zal duren. Gekleurde tatoeages zullen er altijd anders uitzien als ze eenmaal genezen zijn, zorg ervoor dat je dat in gedachten houdt tijdens het inktproces.

Als je een tatoeage wilt met ingewikkelde patronen en een sterk contrast, is zwart en grijs een beter kleurenverhaal voor jou. Realisme, portret, tribale en zwartwerk tattoo stijlen bewijzen dat monochrome tatoeages niet saai hoeven te zijn.

Wat is de beste kleur voor tatoeages 4
Tegoed: Instagram
Wat is de beste kleur voor tatoeages 5
Tegoed: Instagram
Wat is de beste kleur voor tatoeages 6
Tegoed: Instagram

Zwarte en grijze tatoeages worden gemaakt door zwarte inkt gemengd met water te gebruiken om lichtere en donkere inkttinten te creëren. Deze techniek wordt gebruikt om licht en schaduw te creëren, waardoor je tatoeage dimensie en beweging krijgt. Klein en gedetailleerd werk zoals scripts, vingertatoeages of minimalistische stukken zien er beter uit in zwart en grijs.

Lees ook: Tattoo recoloring: kun je de kleur van een bestaande tatoeage veranderen

Welke kleuren gaan langer mee in tatoeages?

Zwart en grijs zijn de langst durende kleurtattoos. Deze donkere tinten zijn dicht en gedurfd, waardoor ze minder vatbaar zijn voor vervaging. Levendige en pastelkleuren zoals roze, geel, lichtblauw en groen hebben de neiging om sneller te vervagen.

Welke kleuren gaan langer mee in tatoeages 1
Tegoed: Instagram

De tinten die vaak in aquarellen worden gebruikt, zijn van zeer korte duur. Ondanks dat het ongelooflijk populair is, vereist deze stijl van tatoeëren frequente touch-ups.

Welke kleuren gaan langer mee in tatoeages 2
Tegoed: Instagram
Welke kleuren gaan langer mee in tatoeages 3
Tegoed: Instagram

Wat is het beste gebied voor kleurentattoos?

Hoe goed uw kleurentattoo eruit ziet en hoe lang deze er goed uit blijft zien, kan afhangen van het gebied waar u wordt getatoeëerd. Dit komt omdat sommige lichaamsdelen gevoeliger zijn voor veranderingen in leeftijd en gewicht.

Schouders en enkels hebben een strakke huid die na verloop van tijd niet losraakt, dit betekent dat je tatoeages hun vorm en kleur langer beter moeten behouden. Armen, dijen en buik ondergaan veel veranderingen naarmate we ouder worden, wat van invloed is op de manier waarop de tatoeage eruit ziet.

Wat is het beste gebied voor kleurentattoos 1
Tegoed: Instagram
Wat is het beste gebied voor kleurentattoos 2
Tegoed: Instagram

De dikte van de huid waar de tatoeage is, speelt een grote rol in hoe goed de kleur er na verloop van tijd uit zal zien. Kleur tatoeages op de palmen van je handen en de voetzolen hebben de neiging om niet goed te verouderen, omdat de inkt niet zo diep in de huid gaat. De buitenste huidlaag is dichter in het gebied, wat betekent dat naarmate je huid na verloop van tijd vernieuwt, de kleur zal vervagen. Als u een tatoeage op deze gebieden wilt, raden we zwart aan, omdat het langer meegaat.

Wat is het beste gebied voor kleurentattoos 3
Tegoed: Instagram
Wat is het beste gebied voor kleurentattoos 4
Tegoed: Instagram

Hier zijn enkele van de beste gebieden om een langdurige kleurentattoo te krijgen:

 • Bovenste borstkas of sleutelbeen. Dit gebied wordt meestal bedekt door kleding, dus het wordt niet geschaad door direct zonlicht. Het is ook een gebied dat minder snel uitrekt naarmate je ouder wordt, vooral het sleutelbeen, waardoor een langdurig tattoo-ontwerp ontstaat.
Bovenste borst- of sleutelbeen
Tegoed: Instagram
 • Binnenste arm. De binnenste arm is een beter gebied voor kleurtatoeages in vergelijking met de buitenste arm. Het krijgt veel minder blootstelling aan de zon en de zachtere huid zal over het algemeen minder pijn doen dan het meer gespierde buitenste gedeelte.
Binnenarm voor kleurtatoeages
Tegoed: Instagram
 • Terug. Het is een relatief overdekt gebied, dus het wordt over het algemeen niet blootgesteld aan UV-stralen. De grotere, vlakke ruimte stelt je in staat om te spelen met grotere en gedurfdere tattoo-ontwerpen. De rug strekt zich ook niet zo veel uit als de buik als je gewicht fluctueert, zodat je tattoo-kleuren na verloop van tijd niet kromtrekken.
Terug voor kleur tatoeages
Tegoed: Instagram
 • Schouders en kalveren. Deze delen van het lichaam worden niet beïnvloed door veroudering, wat betekent dat de kleur langer helder en frisser blijft. Deze gebieden kunnen pijnlijker zijn om te tatoeëren omdat de huid gevoelig is, maar het vlakke gebied stelt uw kunstenaar in staat om grote en gedetailleerde ontwerpen te maken.
Schouders en kuiten voor kleur tatoeages
Tegoed: Instagram

Tips:

Handen en voeten, oor en de buik zijn de slechtste plaatsen om getatoeëerd te worden als je je zorgen maakt over hoe je kleurentattoo zal verouderen. Vermijd ook overal met een kreuklijn (oksels, polsen, knieën) omdat het ook moeite zal hebben om te genezen.

Voors /tegens van Tattoo Colors

Elke kleur heeft zijn voor- en nadelen als het gaat om tatoeage.

 • Zwart en grijs zijn de meest voorkomende in het tatoeëren om een reden. Ze passen bij alle huidtinten, van zeer lichte tot diepe huid. Omdat zwart zo’n langdurige tint is, wordt het gebruikt voor lijnwerk. Dingen zoals kleine, gedetailleerde tatoeages en scripts zijn beter wanneer ze in zwart en grijs worden uitgevoerd. Het kiezen van zwart of grijs voor deze tatoeages zorgt ervoor dat ze leesbaar zijn en minder snel bloeden in een rommelige klodder inkt.
Voordelen Nadelen van zwarte en grijze tatoeages 1
Tegoed: Instagram
Voordelen Nadelen van zwarte en grijze tatoeages 2
Tegoed: Instagram
Voordelen Nadelen van zwarte en grijze tatoeages 3
Tegoed: Instagram
 • Rode tatoeages hebben de neiging om na verloop van tijd te vervagen, hoewel minder dan zwart, maar meer dan andere levendige tinten. Wees voorzichtig, want veel mensen zijn allergisch voor rode inkt, hoewel de vooruitgang in inkt dit heeft geminimaliseerd. We raden de tatoeëerder aan om een rode inktpunt op je voet te laten maken voordat je aan het stuk begint, als je je zorgen maakt.
Voordelen nadelen van rode tatoeages 1
Tegoed: Instagram
Voordelen nadelen van rode tatoeages 2
Tegoed: Instagram
Voordelen nadelen van rode tatoeages 3
Tegoed: Instagram
 • Geel en oranje vervagen snel op een bleke huid en zijn erg moeilijk te zien op een donkere huid. Gele inkt is over het algemeen de tint die als eerste vervaagt op een tatoeage. Als je een gele ondertoon hebt, vermijd dan het gebruik van deze kleur, omdat het er modderig uit kan zien op de huid. Vermijd het gebruik van deze tinten als iets anders dan een hoogtepunt of extra aanraking.
Voordelen Nadelen van gele en oranje tatoeages 1
Tegoed: Instagram
Voordelen nadelen van gele en oranje tatoeages 2
Tegoed: Instagram
Voordelen Nadelen van gele en oranje tatoeages 3
Tegoed: Instagram
 • Blauwe inkt is een langer dragend pigment als het gaat om tatoeëren. Deze tint past bij alle huidtinten. Hoe lichter de kleur, hoe sneller het flauw wordt en vervaagt.
Voordelen nadelen van blue ink tattoos 1
Tegoed: Instagram
Voordelen Nadelen van blue ink tattoos 2
Tegoed: Instagram
Voordelen nadelen van blue ink tattoos 3
Tegoed: Instagram
 • Paars verliest snel zijn intensiteit na verloop van tijd. Hoe lichter het paars, hoe groter de kans dat het snel vervaagt. Dieppaarse tinten gaan langer mee en zien er vooral complementair uit op donkere, warmere huidtinten.
Voordelen van paarse tatoeages 1
Tegoed: Instagram
Nadelen van paarse tatoeages 2
Tegoed: Instagram
Voordelen nadelen van paarse tatoeages 3
Tegoed: Instagram
 • UV tatoeages zijn ongelooflijk trendy. Bij normaal licht zien ze eruit als een zwak en bleek licht, wanneer ze onder speciaal UV-licht een gedurfde glow in the dark-look hebben. Omdat UV-inkten dunner zijn dan normale tatoeage-inkten, kunnen ze een littekeneffect hebben bij normale verlichting.
Voordelen Nadelen van UV ink tattoos 1
Tegoed: Instagram
Voordelen Nadelen van UV ink tattoos 2
Tegoed: Instagram
Voordelen Nadelen van UV ink tattoos 3
Tegoed: Instagram
 • Witte inkt tatoeages zijn in populariteit gegroeid vanwege hun subtiele en delicate aard. Moeilijker te detecteren dan andere kleuren, ze vervagen veel sneller dan welke andere kleur dan ook. Witte inkt blijft langer zitten op een blekere huid dan donkere huidtinten.
Voordelen nadelen van witte tatoeages 1
Tegoed: Instagram
Voordelen nadelen van witte tatoeages 2
Tegoed: Instagram
Voordelen nadelen van witte tatoeages 3
Tegoed: Instagram

Tattoo kleuren voor verschillende huidtinten

Tatoeage-inkt wordt onder de huid afgezet en blijft in de dermislaag. Je huidskleur en pigment zullen bovenop de laag liggen wanneer de tatoeage-inkt wordt gelegd, wat betekent dat dit van invloed kan zijn op de manier waarop je inkt eruit ziet. Hier zijn de beste tattoo-kleuren voor je huidskleur.

Voor een bleke huid

Tattoo kleuren voor bleke huid 1
Tegoed: Instagram
Tattoo kleuren voor bleke huid 2
Tegoed: Instagram

De meeste tattoo-kleuren zullen goed verschijnen voor een bleke huid. De groeiende trend van het gebruik van witte inkt ziet er geweldig uit op een bleke huid. Het is subtiel en delicaat, maar kan je in staat stellen om een boodschap op je huid te dragen. Het probleem met de witte inkttrend is dat deze zeer snel vervaagt, vooral bij blootstelling aan zonlicht.

Voor de lichte huid

Tattoo kleuren voor de lichte huid 1
Tegoed: Instagram
Tattoo kleuren voor de lichte huid 2
Tegoed: Instagram

Lichte huidtinten ondersteunen bijna alle tattookleuren. Geel ziet er niet erg goed uit op deze huidskleur, het heeft soms een littekenachtig effect. Houd rekening met het tatoeëren van oranje tinten, omdat het erg moeilijk kan zijn om te verwijderen.

Voor medium huid

Tattoo kleuren voor medium huid 1
Tegoed: Instagram
Tattoo kleuren voor medium huid 2
Tegoed: Instagram

Medium huidtinten trekken echt tattoo-inkt in blauw, rood, paars en zwart. Oranje en geel kunnen moeilijk te zien zijn en zullen snel vervagen. Witte en groene tinten zien er beter uit op medium tot diepe huidtinten, maar maken ideale accenten op tatoeages met een gemiddelde huid.

Voor de donkere huid

Tattoo kleuren voor donkere huid 1
Tegoed: Instagram
Tattoo kleuren voor donkere huid 2
Tegoed: Instagram

De omtrek en rand van tatoeages op een donkere huid moeten altijd vet en zwart zijn. Zwart en rood zijn het idee tattoo kleuren op een donkere huid, elke lichtere zal moeilijk te lezen zijn en zal zeer snel vervagen.

Fooi:

Als je je afvraagt of je favoriete tattoo-stijl of droomontwerp bij je huidskleur past, praat dan met je tatoeëerder. Ze zullen weten wat het beste werkt voor uw huid en u helpen bij het kiezen van de juiste kleuren.

Tatoeage voor verschillende huidondertonen

Het is niet alleen de huidskleur die van invloed is op het eindresultaat van je kleurentattoo, het is ook je ondertoon. Er zijn drie soorten ondertoon: warm, neutraal en koel. Het is belangrijk om te weten welke kleuren goed werken op je ondertoon en je huidskleur. Een rood op de ene ondertoon kan bijvoorbeeld oranje lijken op een andere of een blauw op een vrij koele ondertoon kan er groen uitzien op een donkerdere warmere huid.

Mensen met een warme ondertoon hebben een gele, perzikachtige of gouden teint. Koele tinten hebben een blauwachtige of roze huid. Je kunt zien wat je ondertoon is door de kleur van je aderen te controleren, groengekleurde aderen hebben warme ondertonen en zwartgekleurde aderen duiden op een koelere ondertoon.

Mensen met een lichte huid en blauwe ondertonen zien er goed uit met bijna alle tattookleuren, geel is een van de weinige kleuren die niet flatterend is. Wanneer ze slecht worden uitgevoerd, kunnen gele tatoeages een littekenachtig uiterlijk hebben. Rode, oranje en paarse pigmenten zien er geweldig uit op koele ondertonen.

Tatoeage voor verschillende huidondertonen 1
Tegoed: Instagram

Warmere huidtinten zien er beter uit met donkere tatoeages dan koelere ondertonen. Donkergroen, blauw, rood en paars vullen warme ondertonen aan. Vermijd koele tinten zoals pastelkleuren, omdat je natuurlijke huidskleur deze tinten kan overweldigen.

Tattoo voor verschillende huidondertonen 3
Tegoed: Instagram
Tattoo voor verschillende huidondertonen 4
Tegoed: Instagram

Tattoo Kleuren: Meer FAQ

Meer veelgestelde vragen over Tattoo
Opgeslagen Tattoo

Hoe voorkom ik dat de tattookleur vervaagt?

Er zijn veel redenen waarom tatoeagekleuren vervagen. Het is belangrijk om te kiezene een ervaren en professionele tatoeëerder die weet hoe hij met kleuren moet werken. De inkt die ze gebruiken is geconcentreerder en van betere kwaliteit, wat betekent dat het na verloop van tijd minder snel zal vervagen.

Om ervoor te zorgen dat je tattoo kleur er langer zo goed als nieuw uit blijft zien, moet je altijd zonnebrandcrème dragen. UV-lichtschade zal vaak dicht collageen en vlekpigmentatie creëren. Dit zal resulteren in een slechtere huidkwaliteit die niet ook tatoeagepigment neemt of vasthoudt. Houd het getatoeëerde gebied gehydrateerd om ervoor te zorgen dat het langer gedurfder en helderder blijft. Gebruik ongeparfumeerde moisturizers en zeep omdat ze zachter zijn voor de huid.

Fooi:

Er zijn tal van producten gericht op getatoeëerde huid, een niet-schurende moisturizer zal voldoende zijn.

Als je niet tevreden bent met hoe je tattoo-kleur eruit ziet, kun je deze opfrissen door deze te laten bijwerken door een professionele tatoeëerder. Een goede artiest zal je tatoeage weer helder en levendig maken. Er is geen tatoeage die te oud is om opnieuw te worden vernieuwd.

Wist je dat:

Als je in een chloorzwembad gaat, zal de kleur op je tatoeage niet vervagen als je eenmaal genezen bent, dit is een veel voorkomende misvatting.

Hoe moet ik mijn nieuwe kleurentattoo verzorgen?

Het verzorgen van uw nieuwe kleurentattoo is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat deze er langer beter uit blijft zien. Hier zijn enkele van onze tips:

 • Wanneer u de bedekking van uw verse tatoeage verwijdert, wast u het gebied voorzichtig met lauw water en milde zeep. Spat het water op en dep het droog.
 • Gebruik de eerste paar dagen een antibacteriële zalf. Uw tatoeëerder kan er een aanbevelen. Gebruik totdat de korst is verdwenen en de tatoeage is genezen. Plak altijd op de zalf, wrijf nooit.
 • Vermijd direct zonlicht en laat het gebied niet weken totdat het is genezen.
 • Het maakt niet uit hoe jeukend de tatoeage wordt, krab er nooit aan. Vermijd het zoveel mogelijk aanraken van het gebied.
 • Vermijd drugs en alcohol voor de dag voor en de dagen na het krijgen van nieuwe tatoeages.
 • Probeer te voorkomen dat je strakke kleding draagt, naar de sportschool gaat en zwemt totdat je tatoeage is genezen.

Zijn kleurentattoos duurder?

Tatoeëerders zullen over het algemeen niet meer in rekening brengen voor kleurentattoos. Niet-zwarte tattoo-inkten zijn een beetje duurder, maar dit wordt meestal niet in overweging genomen, tenzij het een groot stuk met alle kleuren is. Kleureninkt vult meestal de ruimtes, waardoor het proces tijdrovender wordt. De meeste tatoeëerders zullen de prijs bepalen op basis van de grootte of de tijd die ze besteden aan het tatoeëren.

Witte inkt en UV-inkt zijn duurder en ze zijn erg moeilijk goed uit te voeren. Over het algemeen zijn mensen gespecialiseerd in deze stijl van tatoeëren, hun expertise is meestal meer waard voor een klant.

Fooi:

Praat met uw tatoeëerder en leg de exacte specificaties van uw ontwerp uit om een nauwkeurige prijs te krijgen. Elke tatoeëerder heeft zijn eigen prijsschema.

Meer om te weten:

Delen is zorgzaam!