Gids voor plaatsing van tatoeages (plus 75 inspirerende ideeën en betekenissen)

Beslissen over een tatoeage is slechts de helft van de taak – plaatsing is ook belangrijk! Maar moet je voor die plek in je heup gaan of dapper zijn met een enkelband? Het bepalen van de plaatsing van je tatoeage is niet iets om in een opwelling te beslissen.

In onze ultieme gids voor het plaatsen van tatoeages vindt u een checklist om u te helpen beslissen over een tatoeageplaatsing, plus 25 coole ideeën voor het plaatsen van tatoeages ter inspiratie! Sommige tattoo-plaatsingen hebben ook verborgen betekenissen.

Wedden dat je nog niet eens de helft van de tattoo-plaatsingen op onze lijst hebt overwogen …

Snelle tattoo-plaatsingsgrafiek

Hier is onze tattoo plaatsing betekenis grafiek! Het omvat alles wat u moet weten, inclusief de pijnniveaus, de betekenissen van de plaatsing en de beste tatoeageformaten.

Als je meer wilt weten, inclusief de spirituele betekenis van de tatoeageplaatsing, bekijk dan onze volledige lijst met tattoo-ideeën hieronder.

En vergeet niet dat er niet echt strikte regels voor het plaatsen van tatoeages zijn. Je tatoeëerder denkt misschien dat een tatoeage er beter uitziet in de ene plaatsing in plaats van de andere, maar dat is een mening. Hoewel we je adviseren om te luisteren naar de plaatsings’regels’ die je tatoeëerder verkiest, is het niet iets dat je verkiest absoluut moeten volgen. Zoek in ieder geval een andere tatoeëerder als je denkt dat een andere plaatsing het beste is!

Maar toch, hier is onze tattoo plaatsing grafiek.

Lichaamsoppervlak Tattoo Maten Beste tattoo-ontwerpen Pijn Betekenis
Enkel Klein Achterstand Zeer hoog Een reis maken
Pols Klein Symbolen en banden Hoog Pronken met schoonheid
Heup Middelgroot/groot Grote dessins, bloemen Laag Vrouwelijkheid
Onderarm Gemiddeld Lang en ingepakt Gematigd Begeleiding
Bovenarm Middelgroot/groot Tribal, scènes Laag tot matig Kracht
Schouder achterste Groot Vleugels, bloemen Gematigd Herinnering
Vingers Zeer klein Initialen, symbolen Matig tot hoog Motto’s
Tenen Zeer klein Symbolen, patronen Hoog Begeleiding
Sleutelbeen Klein/middelgroot Slepende, bloemige Laag tot matig Decoratief
Nek Klein Symbolen Gematigd Tag of halsband
Ribbenkast Groot Bloemig, script Hoog Woorden om naar te leven
Bovenrug Middelgroot/groot Scènes, portretten Gematigd Last/herinneringen
Achterkant van de nek Klein Symbolen Gematigd Persoonlijkheid
Dij Groot Bloemen, portretten Laag Geheimen
Afkalven Middelgroot/groot Trailing, symbolen Matig tot zeer hoog Pragmatisch
Borst Klein Bloemig, citaat Hoog Liefde en overtuigingen
Ezel Van klein tot groot Bloemig, citaat Gematigd Seksueel verlangen
Hoofd Groot Patroon, symbool, tribal Extreem hoog Gedachten, wijsheid
Onderrug Groot Patroon, woorden Gematigd Decoratief
Achter oor Klein Minimalistische symbolen Hoog Iets om nooit te vergeten
Lippen Piepklein Losse woorden Hoog Motto
Ellebogen Middelgroot/groot Bloemen, mandala’s Hoog Afhankelijkheid, afhankelijkheid
Lies Klein Bloemen, symbool Gematigd Verlangen, privacy
Oksels Gemiddeld Cirkelvormige patronen Zeer hoog Verborgen geheim
Knieën Van klein tot groot Cirkelvormige patronen, bloemig Matig tot hoog Mentale kracht

Omdat armen een van de meest populaire plaatsen voor een tatoeage zijn, hebben we overwogen om ook een armtattooplaatsingsgrafiek te maken. Hier zijn de meest populaire micro-gebieden van de arm die kunnen worden getatoeëerd (maar vergeet niet om pijn in de tattoo-plaatsing te overwegen evenals betekenis):

 • Volledige mouw: bepantsering of het uiten van sterke gevoelens
 • Bovenarmmouw: bescherming en sterkte
 • Onderarmmouw: schoonheid en overtuigingen
 • Polsbandje: versieren en beloftes
 • Pols: schoonheid en symbolen
 • Binnenste onderarm: persoonlijke betekenis
 • Buitenste onderarm: portret en decoratief
 • Binnenste bovenarm: sterkte en wil
 • Buitenste bovenarm: bescherming en bepantsering
 • Pols tot hand: elegantie en flow
 • Bovenarm tot schouder: verdediging (bijv. het geven van een koude schouder)

Beste tattoo-plaatsingen voor vrouwen

Beste tattoo-plaatsingen voor vrouwen
Tegoed: Instagram

Een vrouwelijke tattoo-plaatsingsgrafiek kan er een beetje anders uitzien dan een plaatsingsgrafiek voor jongens. Hoewel er absoluut geen reden is waarom mannen en vrouwen niet dezelfde tatoeages kunnen krijgen in dezelfde plaatsingen (met uitzondering van genitaliën), hebben we gemerkt dat vrouwen in het algemeen kiezen voor plaatsingen die mannen liever vermijden.

Voorbeelden van enkele populaire tattoo-plaatsingen voor vrouwen zijn:

 • Sleutelbeenderen tot schouder – dit is een populaire plek voor vrouwen om bloemen- of decoratieve tatoeages te krijgen, dat komt minder vaak voor bij mannen.
 • Dij – populairder bij vrouwen dan bij mannen. We zien dat mannen de neiging hebben om vaker voor het onderbeen te gaan, maar niet altijd.
 • Dij tot heup – deze kant van het lichaam, die zich uitstrekt van de heup tot aan de dij, is behoorlijk sexy en benadrukt zeker vrouwelijke rondingen. Dit soort plaatsing zien we zelden bij mannen.

Beste tattoo-plaatsingen voor jongens

Beste tattoo-plaatsingen voor jongens
Tegoed: Instagram

Zoals hierboven vermeld, is er geen reden waarom mannen die vrouwelijke tattoo-plaatsingen hierboven niet kunnen krijgen, en geen reden waarom vrouwen deze plaatsingen hieronder niet kunnen krijgen – zelfs als ze populairder zijn bij mannen.

 • Bovenarmmouw – zeker populairder bij mannen dan bij vrouwen, hoewel kleinere bovenarm tatts goed werken ongeacht geslacht.
 • Borst tattoo – mannen met goed gedefinieerde pecs kunnen ronde stijl tatoeages krijgen aan weerszijden, boven of met de tepel. Dit ziet er niet zo goed uit op de vrouwelijke vorm.
 • Nek en schedel – traditioneel populairder bij mannen, maar we zien de laatste jaren ook een stijgende populariteit voor deze plaatsingen bij vrouwen.

Beste tattoo quote plaatsing

Beste tattoo quote plaatsing
Tegoed: Instagram

Hier zijn onze top 3 favoriete plaatsingen voor quote en woord tatoeages:

Onderarm

De lange zijde van je onderarm is de perfecte vorm voor een citaat of woord. Het is echter een zeer zichtbaar en openbaar deel van je lichaam, vooral als je in een warm klimaat leeft. Bedenk hoe vaak het zichtbaar zal zijn voordat je een beslissing neemt over een plaatsing!

Ribbenkast

De ribbenkast is een pijnlijke plek voor een tatoeage, maar citaten zien er hier geweldig uit, vooral als ze meer een alinea zijn! Je kunt het citaat direct onder een borst laten plaatsen, of meer aan de zijkant van het lichaam – of zelfs rond de rug krullen.

Dij

De dij is een geweldige plek voor een tatoeage in het algemeen, omdat het een breed canvas biedt en niet te pijnlijk is vanwege de vlezige aard van dit deel van het lichaam. Quote tatoeages kunnen er hier goed uitzien, vooral langere verzen of citaten gemengd met andere symbolen en ontwerpen.

Beste kleine tattoo-plaatsing

Een kleine tatoeage ziet er niet overal goed uit op je lichaam – feit! De plaatsing is echt belangrijk bij kleine tatoeages. Een kleine tatoeage op je rug ziet er bijvoorbeeld vaak uit alsof hij in de ruimte zweeft… tenzij de tatoeëerder slim is. Een kleine unalome kan er bijvoorbeeld geweldig uitzien aan de basis van je wervelkolom, of een kleine bloem vlak bij je schouder.

Een kleine tatoeage die op het midden van je rug is geslagen, ziet er echter gewoon raar uit. Zorg ervoor dat je met je praatr tatoeëerder en krijg advies over welke plaatsing er het beste uitziet voor uw ontwerp. Over het algemeen zijn dit goede plaatsen voor kleine tatoeages:

 • Enkel
 • Pols
 • Binnenste heup (naast het bot)
 • Nek
 • Achterkant van de nek
 • Borst
 • Achter het oor

Merk op dat deze plaatsingen natuurlijk allemaal kleine gebieden zijn.

Een manier om een kleine tatoeage in een groot gebied (bijvoorbeeld rug of dij) te plaatsen, is door de tatoeage te herhalen om een trailing-ontwerp te maken. Bijvoorbeeld een patroon van bloemen, vlinders of sterren, die een been of over je rug volgen. Je kunt ook kleine tatoeages in een been- of armmouw verwerken.

Discrete tattoo plaatsing

Discrete tattoo plaatsing
Tegoed: Instagram

De beste tattoo-plaatsing voor namen is vaak ergens privé. Hetzelfde geldt voor symbolen en ontwerpen die voor jou een speciale betekenis hebben. Als je niet wilt dat mensen je tatoeages vaak zien of ernaar vragen, kies dan een discrete tattoo-plaatsing zoals:

 • Binnenste heup (tussen het bot en de liesstreek)
 • Lies- en kontgebieden
 • Borst- en bovenribben
 • Voet (tenen en zool)

Dit zijn plaatsen die meestal – of vaak – bedekt zijn met kleding. De meest discrete plaatsen worden bedekt door uw ondergoed, omdat ze zelfs bedekt zijn als u gaat zwemmen of op het strand.

Afhankelijk van je werk kan het verbergen van tatoeages essentieel zijn. Hoewel je elke dag lange mouwen en kleding met hoge kraag kunt dragen, is het misschien niet comfortabel, vooral in de zomer. Denk dus goed na over welke delen van je lichaam bedekt kunnen worden zonder dat je het te warm krijgt.

Beste Tattoo Plaatsing App

Wanneer je aan het uitzoeken bent waar je tattoo-plaatsing naartoe moet, heb je een paar opties. Je kunt het letterlijk op je huid tekenen met huidvriendelijke markers, of je kunt je tatoeëerder om advies vragen.

Een andere optie is om een smartphone-app te gebruiken. INKHUNTER is een app die augmented reality gebruikt om een tatoeage op elk deel van je lichaam te projecteren, zodat je kunt zien hoe het eruit zal zien.

Met INKHUNTER kunt u:

 • Kies tatoeages uit een galerij in de app,
 • Upload tatoeages van het internet,
 • Upload je eigen tattoo ontwerpen,
 • Projecteer de tatoeage op je lichaam door middel van een foto.

Wat we echt leuk vinden aan deze app, is dat het de tatoeages er echt uit laat zien en je ze vanuit verschillende hoeken kunt bekijken. Dit is geweldig!

Er zijn enkele andere apps voor het plaatsen van tatoeages die u ook kunnen helpen.

Tattoo You is een goede app die ook plaatsing doet. Een coole functie is dat je hiermee delen van de tatoeage kunt bijsnijden, zodat je kunt zien hoe ze eruit zien als ze half bedekt zijn met kleding.

Virtual Tattoo Maker is een andere app, maar met minder functies. Je kunt je eigen afbeelding niet uploaden, maar de app wordt geleverd met een reeks ontwerpen en teksten om te gebruiken. Als je een citaat tattoo wilt, heeft deze app een aantal geweldige lettertypen om uit te kiezen.

Hoe tattoo-plaatsing te plannen

Hoe u uw tattoo-plaatsing kunt kiezen
Image Credit: Opgeslagen tattoo

Of je nu een specifieke plaatsing in gedachten hebt of volledig verloren bent, zorg ervoor dat je goed nadenkt over al deze overwegingen voordat je je tatoeage laat zetten.

1. Waar het ontwerp er het beste uitziet

Dit zou het eerste moeten zijn waar je aan denkt. Plaatsing kan het verschil zijn tussen een geweldige tatoeage en een vreemd uitziende fout. Een goede manier om de plaatsing van zeer eenvoudige tatoeages en tatoeagecontouren te controleren, is door het direct op je huid te tekenen (probeer vloeibare eyeliner of gebruik henna) om te zien hoe het eruit ziet.

Over het algemeen zien kleine tatoeages er het beste uit op kleinere delen van je lichaam of langs een lijn. Een klein stertje ziet er bijvoorbeeld schattig uit aan de binnenkant van je pols, achter je oor of zelfs langs je sleutelbeenderen. Maar op je rug? Het zal eruit zien alsof het in de ruimte zweeft of gewoon worden aangezien voor een sproet.

Grote en gedetailleerde tatoeages hebben een grotere ruimte nodig. Proberen een gedetailleerd portret in het formaat van een postzegel te proppen is geen goed idee. Je verliest de kwaliteit van het kunstwerk.

Zodra je een shortlist hebt gemaakt met plaatsingen die je leuk vindt, laat je ze langs je tatoeëerder lopen. Ze zullen weten wanneer een tattoo-ontwerp er in één gebied misplaatst uitziet, of dat het zelfs mogelijk is om je te plaatsenr tattoo daar.

2. Uw pijntolerantie

Als dit je eerste tatoeage is, is pijntolerantie waarschijnlijk je grootste zorg en het is helemaal oké om dit je beslissing te laten kleuren.

Een enorm (maar slecht) ontwerp over je hele rug krijgen om te bewijzen dat je niet bang bent voor pijn, zal echt averechts werken.

In plaats daarvan raden we aan om klein te beginnen als je weet dat je weinig tolerantie hebt voor pijn en plaatsingen te kiezen waarvan bekend is dat ze iets gemakkelijker zijn dan andere. Buitenste dijen, je binnenste heup en elk ander gebied waar er veel vlees tussen je huid en botten is, zullen de pijn helpen minimaliseren.

Sommige tatoeëerders gebruiken graag een verdovende crème, maar vergeet niet dat je de pijn niet volledig kunt vermijden! Zelfs als de sessie zelf vrij pijnloos is vanwege een verdovend middel, kan het nazorgproces terwijl het geneest pijnlijk, jeukend, heet en ongemakkelijk zijn.

3. Pronken met je tattoo

Pronken met je tattoo
Image Credit: Opgeslagen tattoo

Wil je dat je tatoeage voor iedereen te zien is? Er is geen goed of fout antwoord. Soms kunnen tatoeages zeer persoonlijke, diepe betekenissen hebben – dus als je dat niet wilt delen met vreemden op straat, is het kiezen van een meer private plaatsing voordelig.

Sommige privé tattoo-plaatsingen omvatten je binnenste dij, zool van je voet, borsten en zelfs je hoofdhuid, waar je haar terug over de tatoeage kunt laten groeien. Overal waar meestal kleding wordt bedekt, is een goede privéplek.

Zie onze lijst met discrete tattoo-plaatsingen hierboven.

4. Zelf je tattoo zien

Een volledige rugtattoo kan ervoor zorgen dat je gedetailleerde kunstwerk er fantastisch uitziet, maar je zult het allemaal niet zo vaak te zien krijgen!

Denk na over waarom je je tatoeage wilt. Gaat het allemaal om de betekenis, dus het maakt niet uit of je het niet 24/7 kunt zien? Of wil je een tatoeage zodat je je lichaam kunt versieren en prachtige kunstwerken kunt bewonderen?

Delen van je lichaam die voor jezelf zichtbaar zijn, kunnen privé- of openbare plaatsen zijn. Er zijn ook enkele compromisgebieden. Je pols lijkt bijvoorbeeld een zeer openbare plek om een tatoeage te zetten … maar het is ook een van de gemakkelijkste tatoeages om te bedekken met een horloge of sieraden. Je hoeft niet eens de hele tijd lange mouwen te dragen.

5. 3 Do’s en 3 Don’ts

Allereerst, doen praat met je tatoeëerder voor hun mening. Ze zullen het het beste weten en hebben misschien zelfs enkele plaatsingsideeën die je nog niet hebt overwogen. Maar Niet doen zich onder druk gezet voelen tot een bepaalde plaatsing door de kunstenaar of iemand anders. Jij bent het immers die ermee moet leven!

Doen neem zo lang als je nodig hebt om te beslissen over je tatoeage en plaatsing. De beste tatoeages worden zelden gehaast. Van het afronden van het ontwerp met een tatoeëerder tot het precies goed krijgen van de plaatsing, tot het boeken in de sessies. Dat kost tijd. Niet doen haast je naar een professionele tattooshop en verwacht onmiddellijk getatoeëerd te worden.

Eindelijk doen onderzoek uw opties voordat u begint. En dan bedoelen we niet alleen het laten zetten van een tatoeage. Denk na over wat er gebeurt als je het niet leuk vindt – heb je methoden voor het verwijderen van tatoeages onderzocht? Heb je erover nagedacht of je toekomstige baan de zaken verder compliceert? Lees ons artikel over het verwijderen van lasertattoo’s voor een idee van wat er in petto is. Maar Niet doen kip uit vanwege de pijn en duurzaamheid van een tatoeage. Het is spannend en prachtig om te doen. We willen gewoon niet dat je spijt hebt!

75 Coole, unieke en populaire tattoo-plaatsingen

Voor elk van deze coole ideeën voor het plaatsen van tatoeages, ontdek hoeveel pijn het zal doen en wat mogelijke betekenissen die plaatsing zou kunnen betekenen!

Enkel

 • Het beste voor: kleine of sleepontwerpen
 • Pijnniveaus: zeer hoog
 • Potentiële betekenis: een reis/pad lopen, begeleiding of boeien

We trappen af met enkeltattoos! First things first, kan een zeer pijnlijk gebied zijn om getatoeëerd te worden, vooral als je direct op de botten tatoeëert in plaats van in die iets vlezigere openingen rond het gewricht en het bot. Dit is de reden waarom de meeste enkeltattoos, zoals onze voorbeelden, boven of onder dat grote bot liggen.

Kleine tatoeages bij je enkel kunnen reizen of begeleid worden op een reis (een leidende ster) of geketend of verankerd zijn met iets of iemand. Dit kan het eerste of betekenisvolle symbool van een geliefde zijn.

Tatoeages in dit gebied kunnen wervelen door je kuit of naar beneden rond je voet. Trailing tattoos zien er hier bijzonder goed uit.

Enkel Tattoo vrouwen
Bron:
Enkel Tattoo vrouwen 2
Bron:
Enkel Tattoo vrouwen 3
Bron:

Pols

 • Het beste voor: kleine symbolen en banden
 • Pijnniveaus:hoog
 • Potentiële betekenis: pronk met je schoonheid

Het polsgebied is een zeer populaire plek voor tatoeages, vooral voor vrouwen met delicate polsen. Natuurlijk, hoe delicater en botter je polsen zijn, hoe meer het pijn zal doen! Geweldige tatoeages hier zijn symbolen aan de binnenkant van je pols, of lange tatoeages die je pols omcirkelen (of halve cirkelen) als een armband.

Een enkele bloem, een betekenisvol symbool (engelenvleugels, kattenomtrek, ster, enz.) of mandala-stijlontwerp ziet er hier prachtig uit. Het gebied is zeer zichtbaar, dus het doel is om iets te creëren waar andere mensen “ooh” en “aaah” op zullen zijn.

Houd er rekening mee dat de pols regelmatig wordt blootgesteld aan zonlicht, dus het zal veel sneller vervagen.

Pols Tattoo vrouwen
Bron:
Pols Tattoo vrouwen 2
Bron:
Pols Tattoo vrouwen 3
Bron:

Heup

 • Het beste voor: middelgrote symbolen en grote ontwerpen
 • Pijnniveaus:laag
 • Potentiële betekenis: uiting geven aan je vrouwelijkheid

Heupen zijn een ander tattoo-plaatsingsgebied dat erg populair is bij vrouwen. Ze zijn ook erg veelzijdig. Je zou bijvoorbeeld een kleine lieveheersbeestjestattoo kunnen laten zetten op die vlezige plek tussen je heupbot en buik. Of als je een grote tatoeage wilde, kon je een vloeiend bloemenontwerp krijgen dat van je onderste ribben over je heup en naar je bovenbeen wervelt.

Omdat het gebied hier erg vlezig is (afgezien van het heupbot zelf), is het een van de minst pijnlijke plaatsen en een goede optie voor grote tatoeages als je een lage pijntolerantie hebt.

Hip Tattoo vrouwen
Bron:
Hip Tattoo vrouwen 2
Bron:
Hip Tattoo vrouwen 3
Bron:

Onderarm

 • Het beste voor: lange ontwerpen met medium detail
 • Pijnniveaus:gematigd
 • Potentiële betekenis:begeleiding

Een tatoeage op je onderarm kan begeleiding betekenen – iets dat je op het pad van het lot leidt. Meestal is een onderarmtattoo of een volledige mouw echter gewoon een geweldige plek om je lichaam te versieren met betekenisvolle / mooie ontwerpen waar anderen het kunnen zien. En het kan worden bedekt met lange hemdsmouwen, indien nodig.

De pijn in dit gebied is matig – de binnenkant van je onderarm kan behoorlijk gevoelig zijn, maar het is niet overdreven bot. Lange, dunne tatoeages en zelfs portretten passen mooi in deis gebied.

Onderarm Tattoo
Bron:
Onderarm Tattoo 2
Bron:
Onderarm Tattoo mannen
Bron:

Bovenarm

 • Het beste voor: grote en middelgrote ontwerpen
 • Pijnniveaus: laag tot gemiddeld
 • Potentiële betekenis:kracht!

Tatoeages aan de binnen- of buitenkant van je bovenarm kunnen een briljante manier zijn om je spieren te laten zien, toch? Nou, niet altijd. Dit geweldige deel van je lichaam creëert een mooi, glad en pijnarm canvas voor elk ontwerp.

Bicep-tatoeages gaan ook niet alleen over dikke tribale banden. Nogal wat ontwerpen zijn vrouwelijk, met gebladerte en bloemen die om de arm draaien. De binnenkant van de bovenarm is ook een gemakkelijke plek om te verbergen. Ook hier zien we nogal wat landschapsgeoriënteerde tatts.

Bovenarm Tattoo
Bron:
Bovenarm Tattoo 2
Bron:
Bovenarm Tattoo Zonnebloem
Bron:

Schouder achterste

 • Het beste voor: grote en gedetailleerde tatoeages
 • Pijnniveaus:gematigd
 • Potentiële betekenis:herinnering

Met de achterste schouder bedoelen we meestal dat achterste schouderblad direct aan de bovenkant van je rug – hoewel veel schouderontwerpen de bovenkant van je schouder en ook op je sleutelbeen kunnen overlopen.

Dit is een populaire plek bij zowel mannen als vrouwen om te pronken met een symbool of groot ontwerp. Engelenvleugels zijn ook populair langs schouders.

Omdat dit de bovenhoek van je rug is, zien kleine tatoeages er niet te verloren uit … maar we kunnen niet ontkennen dat we de voorkeur geven aan grote, gedetailleerde tatoeages op deze plek.

Rug Schouder Tattoo Vrouwen
Bron:
Rug Schouder Tattoo Vrouwen 2
Bron:
Rug Schouder Tattoo Vrouwen Bloem
Bron:

Vingers

 • Het beste voor: kleine, eenvoudige ontwerpen
 • Pijnniveaus: matig tot hoog
 • Potentiële betekenis: initialen, symbolen om naar te leven

Een tatoeage op je vinger kan een eenvoudig bloemetje zijn dat je opvrolijkt en je delicate cijfers flatteert. Of het kan een krachtiger betekenis hebben – de initialen van je eerstgeborene, of een symbool dat iets vertegenwoordigt waar je naar leeft of in gelooft, bijvoorbeeld vrede, vrijheid, hoop …

Hoe kleiner en eenvoudiger hoe beter. Als je tussen de gewrichten tatoeëert, aan de vlezige kanten van je vingers, zal de pijn matig zijn. Over het algemeen zijn vingertatoeages echter behoorlijk pijnlijk.

Als je meer hulp nodig hebt bij het beslissen of een vingertattoo geschikt voor je is, lees dan onze korte vingertattoogids. Leren over blowout- en vinger tatt-risico’s voordat u wordt geïnkt, is essentieel.

Vinger Tattoo
Bron:
Vinger Tattoo 2
Bron:
Vinger Tattoo 3
Bron:

Tenen

 • Het beste voor: zeer kleine ontwerpen en symbolen
 • Pijnniveaus:hoog
 • Potentiële betekenis: begeleiding, decoratie

Net als een zoete teenring kan een teentattoo een schattige plek zijn om je lichaam te versieren met kleine, delicate ontwerpen. Net als vingers kan het ook een symbolische plek zijn om iets te tatoeëren waar je naar leeft (of waar je bij elke stap aan denkt).

Hoe dan ook, het gaat pijn doen! Tenen zijn kleine botachtige gebieden. Dus, terwijl die kleine stertattoo snel klaar zal zijn … het gaat pijn doen als de hel.

Een manier om dit te omzeilen is door het pad van je teen (de onderkant) te tatoeëren, maar dat maakt het herstellen / genezen van de tatoeage een beetje lastig!

Tenen Tattoo
Bron:
Tenen Tattoo 2
Bron:
Tenen Tattoo 3
Bron:

Sleutelbeen

 • Het beste voor: kleine bloemen en trailing tattoos
 • Pijnniveaus: laag tot gemiddeld
 • Potentiële betekenis:decoratief

Sleutelbeentattoos, of sleutelbeentattoos, versieren de delicate botten die zich uitstrekken van je nek tot je schouder. Deze tatoeageplaatsing is bijna uitsluitend populair bij vrouwen, omdat vrouwelijke sleutelbeenderen de neiging hebben om prominenter te verschijnen.

Bloementattoos zijn geweldig in deze plaatsing. Een spoor of wijnstok van bloemen die langs je sleutelbeen krult is erg aantrekkelijk en benadrukt het vrouwelijke figuur. Kleine en middelgrote tatoeages zien er hier het beste uit, maar een grote tatoeage die je hele sleutelbeen van schouder tot schouder bedekt, is mogelijk. Hoeveel pijn de tatoeage zal doen, hangt af van hoe vlezig je bent in dit gebied en of je tattoo-ontwerp onder / boven het bot zit of er direct op.

Sleutelbeen Tattoo
Bron:
Sleutelbeen Tattoo 2
Bron: Sleutelbeen Tattoo 3

Bron:

Nek

 • Het beste voor: middelgrote tatoeages
 • Pijnniveaus:Gemiddeld
 • Potentiële betekenis: tag of kraag

We hebben ‘back of neck’-tatoeages gescheiden van algemene nektattoos, dus als je iets wilt dat aan de bovenkant van je wervelkolom en net onder je haarlijn zit, scrol dan naar beneden naar dat gedeelte!

Over het algemeen vallen andere nektattoos in twee categorieën. Symbolen en middelgrote ontwerpen die aan de zijkant van je nek passen (ongeveer onder je oor) en cirkelende nektattoos die helemaal rond gaan. Kettingtattoos kunnen ook heel vrouwelijk zijn.

Maar ongeacht het geslacht, je moet je zelfverzekerd voelen in je nek voordat je hier een tatoeage krijgt. De huid rond je nek rimpelt en zakt sterk met de leeftijd, dus denk daar eens over na voordat je geïnkt wordt.

Nek Tattoo Man
Bron:
Nek Tattoo Vrouwen Slang
Bron:
Nek Tattoo Vrouwen 3
Bron:

Ribbenkast

 • Het beste voor: grote ontwerpen
 • Pijnniveaus:hoog
 • Potentiële betekenis: elk groot motief betekenis

Rib tatoeages kunnen een zeer breed gebied bedekken. Van onder de oksel tot aan de buik, of direct aan de voorkant van je romp. De ontwerpen variëren ook sterk, van een paar woorden gekrabbeld onder de ene borst tot een groot motief dat je van de ene kant naar de andere bedekt.

Ongeacht de grootte van de tatoeage, het krijgen van een tatoeage over je ribben is behoorlijk pijnlijk omdat de ribben delicaat en botachtig zijn. Als je slank bent en er zit niet veel vlees tussen je huid en ribben, zal het nog meer pijn doen.

Omdat er hier zo’n grote ruimte is om mee te spelen, zijn de ontwerpen voor ribbenkasttattoos zeer divers.

Ribbenkast Tattoo
Bron:
Ribbenkast Tatoo 2 vrouwen
Bron:
Ribbenkast Tatoo Mannen
Bron:

Bovenrug

 • Het beste voor: middelgrote en grote tatoeages
 • Pijnniveaus:Gemiddeld
 • Potentiële betekenis: het dragen van een last of herinneringen

Soms wordt een rugtattoo daar gewoon geplaatst omdat het een geweldige plek is die gemakkelijk te bedekken is. Andere keren geeft deze plaatsing aan dat je iets bij je hebt. Een herinnering, een last, schuldgevoel, verdriet, etc. Je draagt het op je rug, waar je ook gaat.

Tatoeages in de bovenrug zijn vaak middelgroot (grote bedekken alle delen van je rug tegelijk) en worden over het algemeen tussen de schouderbladen geplaatst. Bekijk schoudertattoos op onze lijst voor meer ideeën voor tatoeages op dit gebied.

Bovenrug Tatoo Vrouwen
Bron:
Bovenrug Tatoo Vrouwen 2
Bron:
Bovenrug Tatoo Vrouwen 3
Bron:

Achterkant van de nek

 • Het beste voor: kleine ontwerpen
 • Pijnniveaus:Gemiddeld
 • Potentiële betekenis: alles wat je maar wilt!

De achterkant van je nek, net onder je haarlijn, is een schattige plek om een tatoeage te laten zetten. Verberg het met lang haar en shirts met hoge kraag en laat het vervolgens zien wanneer je dat wilt. Veel mensen geven de voorkeur aan een kleine tatoeage in dit gebied. Een eenvoudige lijntekening of symbool ziet er hier erg mooi uit.

Natuurlijk kunt u uw nektattoo altijd combineren met een volledige rug- of schoudertattoo om deze te verbeteren en te vergroten.

Tatoeages in deze plaatsing hebben de neiging om matig pijnlijk te zijn. Het is echter niet de slechtste keuze voor je eerste tattoo-plaatsing!

Achterkant van de nek Tatoo
Bron:
Achterkant van de nek Tatoo Vrouwen 2
Bron:
Achterkant van de nek Tatoo 3
Bron:

Dij

 • Het beste voor: grote tatoeages
 • Pijnniveaus:laag
 • Potentiële betekenis: unieke, verborgen betekenissen

Afhankelijk van de exacte plaatsing kan een dijbeentattoo ongelooflijk seksueel, verleidelijk en mysterieus zijn! Dit is een geweldige tattoo-plaatsing als je een groot tattoo-ontwerp wilt dat gemakkelijk te verbergen is en op een mild intieme plek.

De dikke lagen vlees op je dijen (vooral als je een vrouw bent) houden de tatoeagenaald weg van je botten, dus de pijn zal op het laagste niveau zijn voor dijstattoottoos.

Dij Tatoo mannen
Bron:
Dij Tattoo Vrouwen
Bron:
Dij Tatoo Vrouwen 2
Bron:

Afkalven

 • Het beste voor: grote, middelgrote en vloeiende ontwerpen
 • Pijnniveaus: gemiddeld tot zeer hoog
 • Potentiële betekenis: sterkte en verbinding met de aarde

Wat draagt je en houdt je sterk? Je kuiten (onderbenen) zijn een goede tattoo-plaatsing om te symboliseren wat je helpt om de ene voet voor de andere te zetten.

Maar calve tattoos hoeven geen specifieke betekenis te hebben. Als je in een zonnig klimaat woont waar je benen veel bloot zijn, dan kan een kalfstattoo gewoon esthetisch en ter decoratie zijn. Kleine tatoeages hebben de neiging om er een beetje misplaatst uit te zien op je onderbenen (overweeg in plaats daarvan enkels), dus grote en middelgrote tatoeages die je hele kuit of een groot deel ervan bedekken, zijn populairder.

De pijn om geïnkt te worden in dit gebied is vrij hoog, dus pas op.

Calve Tatoeage
Bron:
Calve Tatoo 2 Zoekertjes
Bron:
Calve Tattoo 3 Zoekertjes
Bron:

Borst

 • Het beste voor: kleine tatoeages
 • Pijnniveaus:hoog
 • Potentiële betekenis: waar je van houdt en wat je gelooft

Tatoeages op of rond borsten symboliseren vaak liefde, omdat deze plaatsing de tatoeage heel dicht bij je hart plaatst. Een tatoeage op je borst kan ook heel betekenisvol zijn als je een borstamputatie hebt gehad. Het is een privé tattoo-plaatsing die gemakkelijk te verbergen is en alleen wordt onthuld aan degenen die het dichtst bij je staan.

Hoewel borsten botloze en vlezige delen van je lichaam zijn, is de huid hier ook erg gevoelig – vooral dicht bij je tepels. Daarom is het pijnniveau zo hoog!

Rozen zijn populaire old-school tatoeages om op je borsten te krijgen, en bloemmotieven in het algemeen zijn vrij populair.

Borst Tattoo 1
Bron:
Borst Tattoo 2
Bron:
Borst Tattoo 3
Bron:

Ezel!

 • Het beste voor: kleine tot grote ontwerpen
 • Pijnniveaus:Gemiddeld
 • Potentiële betekenis: iets sexy om te verbergen

Tatoeages op je billen – of in het algemene kontgebied – zijn niet iets om je voor te schamen. Ze kunnen natuurlijk super sexy zijn, maar ook best schattig! Omdat dit deel van je lichaam meestal verborgen is voor het publiek, is het een goede plaatsing voor geheimzinnige en privétattoos.

De meerderheid van de kont tatoeages zijn op vrouwen. Grote bloemmotieven over de billen/dijen/heupen zijn natuurlijk erg populaire ontwerpen. Namen en kleinere tatoeages zien er ook hier goed uit. Middelgrote / kleine tatoeages zien er niet zo verloren uit op dit gebied in vergelijking met bijvoorbeeld je rug.

Wat betreft de pijn, het is niet het meest pijnlijke gebied voor een tatoeage … maar het vlees is hier vrij gevoelig, dus het zal op geen enkele manier pijnloos zijn!

Ass Tattoo Vrouwen 1
Bron:
Ass Tattoo Vrouwen 2
Bron:
Ass Tattoo Vrouwen 3
Bron:

Hoofd

 • Het beste voor: grote en opvallende ontwerpen
 • Pijnniveaus: extreem hoog
 • Potentiële betekenis: iets belangrijks om te onthouden, intelligentie, wijsheid

Tatoeages op je hoofdhuid krijgen is enorm pijnlijk. Maar als je niet bang bent voor de pijn (of er raar van geniet), dan kan een hoofdtattoo iets voor jou zijn. Deze plaatsing is uniek en interessant – en zal zeker zeer zichtbaar zijn voor het publiek.

Dit is een goede tattoo-plaatsing als je wilt pronken!

Houd er rekening mee dat zelfs als je haar teruggroeit, je het ontwerp onder je haar nog steeds kunt zien, vooral als je haar dun is.

Geweldige ontwerpen voor je hoofd zijn eenvoudige ontwerpen en kunstwerken aan één kant, en mandala-stijl cirkelvormige tatoeages die rond je oor krullen of je hoofd volledig bedekken.

Hoofd Tattoo Heren 1
Bron:
Hoofd Tattoo Heren 2
Bron:
Hoofd Tattoo Heren 3
Bron:

Onderrug

 • Het beste voor: grote en brede ontwerpen
 • Pijnniveaus:Gemiddeld
 • Potentiële betekenis: voornamelijk decoratief

Niet alle tatoeages in de onderrug hoeven zwerverstempels te zijn. En ondanks dat stereotype van hoe tatoeages in de onderrug eruit zien, zijn ze nog steeds extreem populair. Deze tatoeages hebben echter de neiging om meer voor schoonheid te zijn dan om een bepaalde betekenis te hebben.

Veel tatoeages in de onderrug lopen ook uit over de heupen, kont en het midden / hoge ruggebied. Het is een geweldige ruimte voor grote tatoeages! Je kunt ook bredere tatoeages plaatsen, zoals lange woorden en zinnen die zich uitstrekken van de ene kant van je rug naar de andere.

Je onderrug zal minder pijn doen om te tatoeëren in vergelijking met de botachtige gebieden hogerop (schouders, wervelkolom, enz.), Maar zal nog steeds matig pijnlijk zijn.

Onderrug Tattoo
Bron:
Onderrug Tattoo Vrouwen
Bron:
Onderrug Tattoo Vrouwen 2
Bron:

Achter oor

 • Het beste voor: zeer kleine, eenvoudige ontwerpen
 • Pijnniveaus:hoog
 • Potentiële betekenis: iets om te onthouden/naar te leven of te verbergen

Een kleine tatoeage achter één oor kan heel mooi en ook heel symbolisch zijn. Het is een goede plek om dat kleine hartje of die stertattoo te krijgen waar je van hebt gedroomd. Het is openbaar genoeg dat je het gemakkelijk kunt laten zien zonder kleren uit te trekken, maar het is ook klein genoeg om bedekt te zijn met make-up en / of je haar als je het niet wilt laten zien.

Ja, het zal behoorlijk pijn doen! Maar met hele kleine tatoeages is de sessie binnen no-time voorbij.

Als je je bijzonder avontuurlijk voelt, kun je zelfs een tatoeage direct op je oor laten zetten. Populaire ontwerpen achter het oor zijn kleine symbolen, kleine bloemen, namen en zelfs pootafdrukken.

Achter oor tattoo
Bron:
Achter oor Tattoo 2
Bron:
Achter oor Tattoo 3
Bron:

Lippen

 • Het beste voor: zeer kleine woorden
 • Pijnniveaus:hoog
 • Potentiële betekenis: een zin die je zegt of iets om te onthouden om over te praten

Een tatoeage op of net in je onderlip is behoorlijk pijnlijk – maar ook zeer de moeite waard. Een unieke liptattoo kan iets symboliseren waar je over praat of de betekenis achter je woorden. Als je wilt onthouden om zacht te spreken, vriendelijkheid te delen met je woorden of vrede te verlengen (of het tegenovergestelde), dan kan een liptattoo het herdenken.

De kleine ruimte is niet meteen zichtbaar, maar het kan worden opgemerkt terwijl je praat. Tatoeages in je mond vervagen veel sneller dan ergens anders op je lichaam, dus als je wilt dat je liptattoo lang meegaat, moet je om de paar maanden sessies boeken.

Lippen Tattoo
Bron:
Lippen Tattoo 2
Bron:

Ellebogen

 • Het beste voor: grote en middelgrote bloemen/mandala ontwerpen
 • Pijnniveaus:hoog
 • Potentiële betekenis: iets om op te leunen!

Ellebogen zijn verrassend populaire tattoo-plaatsingen. Of je nu je hele arm in een mouw moet tatoeëren of gewoon dit deel van je lichaam wilt versieren, er zijn tal van tattoo-opties beschikbaar.

Je kunt de binnenste plooi van je elleboog tatoeëren. Dit is best cool omdat de tatoeage open en dicht knippert terwijl je je arm beweegt. Het tatoeëren van de buitenkant van je elleboog kan ook, maar het gaat pijn doen. Heel veel. De huid zit hier ongelooflijk dicht bij het bot.

Eigenzinnige ontwerpen omvatten spinnenwebben over je elleboog en grote bloemen / mandala-ontwerpen om je elleboog te omcirkelen. Elk klein ontwerp ziet er geweldig uit op de binnenste elleboogplooi.

Ellebogen Tattoo 1
Bron:
Ellebogen Tattoo 2
Bron:
Ellebogen Tattoo 3
Bron:

Lies

 • Het beste voor: kleine ontwerpen
 • Pijnniveaus:Gemiddeld
 • Potentiële betekenis: geslachtsgebonden, privé-ontwerpen

De lies, die vouw waar de dij de buik ontmoet, is een goede private tattoo-plaatsingsoptie. Het is meestal verborgen door je onderbroek / slipje, dus als je een tattoo-ontwerp wilt dat te privé is om met iedereen te delen, is dit een goede plek.

Kleine ontwerpen zijn hier het beste, omdat het gebied vrij klein is. Houd het simpel! De pijn hangt af van hoe vlezig je bent, maar over het algemeen is het dij/ heupgebied vrij laag op de pijnschaal.

Als je de tatoeage dichter bij je geslachtsdelen wilt, wees dan voorbereid op meer pijn op dit gevoelige gebied.

Lies Tattoo 1
Bron:
Lies Tattoo 2
Bron:
Lies Tattoo 3
Bron:

Oksels

 • Het beste voor: middelgrote ontwerpen
 • Pijnniveaus: zeer hoog
 • Potentiële betekenis: iets om te verbergen, laat zien dat je lekker ruikt!

Als je ooit je oksels hebt gewaxt, weet je hoe gevoelig en delicaat dit deel van je lichaam is. Daarom doet het tatoeëren van je oksels pijn als een b***h. Dit is geen tattoo-plaatsing voor angsthazen.

Net als ellebooplastoeages passen ronde ontwerpen zoals spinnenwebben en mandala’s mooi in het okselgebied en voegen ze wat kleur toe. Okseltattoos kunnen ook deel uitmaken van volledige schouder-, rib- en bovenarmtattoos.

Weinig okseltattoos hebben onderscheidende betekenissen, maar deze plaatsing kan een natuurlijke geur of geur symboliseren die je wilt afgeven. Bloemtattootjes in je oksels zijn altijd leuk!

Oksels Tattoo 1
Bron: Oksels Tattoo 2

Bron:

Oksels Tattoo 3
Bron:

Knieën

 • Het beste voor: kleine symbolen of grote ontwerpen
 • Pijnniveaus: middelhoog
 • Potentiële betekenis: alles wat je wilt!

Knieën zijn benige delen van ons lichaam. Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat knietattoo-plaatsingen gemiddeld hoog scoren op de pijnschaal.

Ronde ontwerpen en spinnenwebben passen geweldig op je knieën, als je ze helemaal wilt bedekken. Maar met knieën kun je ook kleinere tattoo-ontwerpen gebruiken. Initialen op de achterkant van je knie, net boven of onder de plooi zien er goed uit. Of net boven en aan de zijkant van de knie op je bovenbeen.

Als je knieën regelmatig worden blootgesteld aan het zonlicht, zal de tatoeage sneller vervagen. Als dat een probleem is, overweeg dan om de tatoeage in plaats daarvan verder naar je dijen te verplaatsen.

Knieën Tattoo
Bron:
Knieën Tattoo 2
Bron:
Knieën Tattoo 3
Bron:

Samenvatting: Hoe de perfecte tattoo-plaatsing te kiezen

Het kiezen van je tattoo-plaatsing is super belangrijk. Het bepaalt hoeveel pijn de tatoeage zal doen, de grootte en details van uw tattoo-ontwerpen, plus hoe snel deze zal vervagen. Vergeet niet dat delen van je huid die regelmatig worden blootgesteld aan zonlicht heel snel zullen vervagen!

Hopelijk heb je inmiddels de beste plaatsing voor je tatoeage gekozen. Laat ons in de reacties weten waar je inkt krijgt, zodat je anderen kunt helpen op hun tattoo-reizen.

Veelgestelde vragen over tattoo-plaatsing

Veelgestelde vragen over tattoo-plaatsing
Image Credit: Opgeslagen tattoo

Weet u nog steeds niet zeker welke tattoo-plaatsing geschikt is voor u? Bekijk deze top veelgestelde vragen of lees onze vele gedetailleerde handleidingen voor het krijgen van een tatoeage op onze blog.

Waar moet ik een tatoeage op mijn lichaam laten zetten?

Het is helemaal aan jou. Je kunt een tatoeage laten zetten waar je maar wilt. Het kiezen van een plaatsing kan een speciale betekenis voor je hebben, of gewoon de beste plek zijn voor het type tatoeage dat je wilt! Het is een goed idee om te onderzoeken hoe pijnlijk elke plaatsing zal zijn om u te helpen beslissen.

Waar is de minst pijnlijke plek om een tatoeage te laten zetten?

Overal waar er veel vlees en vet tussen je bot en huid zit, zal het minder pijnlijk zijn (hoewel er nergens dat is pijnvrij). Je heup en buitenste dij zijn geweldige plaatsen, evenals je billen – houd er rekening mee dat strakke kleding die tegen je verse tatoeage wrijft ook pijn zal doen, dus daar moet je rekening mee houden.

Meer details weten: Tattoo Pain Chart: Wat is de meest (minst) pijnlijke plaats

Waar is de meest pijnlijke plek om een tatoeage te laten zetten?

Tatoeages direct op je schedel / hoofdhuid zijn in een eigen pijncompetitie, maar over het algemeen zal alles wat benig is met slechts een heel dun laagje huid dat over het bot is gespannen, veel pijn doen om getatoeëerd te worden.

Betekent de plaatsing van de tatoeage iets?

Het plaatsen van tatoeages kan zeer zinvol zijn … of helemaal niet zinvol. Sommige ontwerpen en plaatsingen, bijvoorbeeld een stertattoo op je voet of enkel, kunnen een leidend licht symboliseren of je lot door het leven volgen. De betekenis van je tattoo plaatsing is helemaal aan jou!

Kosten verschillende tattoo-plaatsingen meer?

Het hangt af van de tatoeëerder. Ze willen misschien meer in rekening brengen als je een privésessie nodig hebt om bijvoorbeeld een intieme ruimte te tatoeëren. Over het algemeen zijn de kosten van de tatoeage afhankelijk van de grootte ervan, omdat de grootte en kleurvariëteiten het aantal naalden en de hoeveelheid benodigde inkt bepalen.

Meer details weten: Hoeveel kosten tatoeages: 6 tips voor het krijgen van de beste prijs voor een tatoeage

Waar is de beste plek om je eerste tatoeage te laten zetten?

Als je je zorgen maakt, of gewoon voorzichtig bent in het algemeen, kies dan ergens vlezig om de pijn te minimaliseren. Je binnenste heup of onderarm zijn goede plekken. Kleinere tatoeages zijn misschien niet minder pijnlijk, maar de pijn zal snel voorbij zijn. Ze zullen ook goedkoper en gemakkelijker te verbergen zijn, waardoor ze beter zijn voor je eerste tatoeage als je je onzeker voelt.

Meer details weten: Hoe de beste plek voor uw eerste tatoeage te vinden ( bijgewerkt)

Beste unalome tattoo plaatsing?

Unalome-ontwerpen zijn vaak smal en verticaal, dus ze passen bij lichaamsdelen die ook smal en verticaal zijn. Je onderarm, een vinger of je been bijvoorbeeld. Een unalome kan ook elders op je lichaam een verticale lijn volgen, zoals je wervelkolom of de vallei tussen je borsten.

Beste Harley Quinn tattoo plaatsing?

Als je een portret van Harley Quinn op je lichaam wilt, zijn dijen en bovenarmen populair. Je kunt ook je onderarm gebruiken als deze breed genoeg is. Wat betreft het personage Harley Quinn, in de Suicide Squad-film uit 2016 wordt ze afgebeeld door Margot Robbie met een harttatoeage op haar wang en verschillende doodles op haar dijen. Ook heeft ze ‘Daddy’s ‘lil Monster’ boven haar linkerborst getatoeëerd.

Delen is autoing!