Zeilboot Tattoo Betekenis

Wanneer het die bepaalde tijd van het seizoen is en je uitkijkt op het water, zul je ongetwijfeld mensen zien varen met hun boten. Tegenwoordig laat het zien van zeilboten op het water ons weten dat het tijd is om naar buiten te komen en van het weer te genieten, maar dit is niet altijd het geval. Sommige zeilboten zijn groot en worden gebruikt om onder alle weersomstandigheden te varen. Ze zijn in staat om stormen te navigeren en door ruw weer te duwen. De zeilboot kan het serene en ook de storm vertegenwoordigen. Omdat ze in staat zijn om veel ideeën en eigenschappen te symboliseren, zul je veel zeilboottattoos zien.

Zeilboten zijn niet zomaar sierlijke tweemansboten. Het kunnen ook gigantische kunstwerken zijn die een hele bemanning nodig hebben om te navigeren. Of u nu op zoek bent naar een middagzeil op het meer of om door het ruige water van de zee te navigeren, de zeilboot is uw antwoord. Niet alleen worden ze vandaag de dag gebruikt, maar ze werden door iedereen gebruikt voordat de gemotoriseerde boot werd gemaakt. Er zijn veel verhalen en overleveringen verbonden aan de zeilboot en wanneer je meer te weten komt over deze verhalen, kan het je doen overwegen om een zeilboottattoo te laten zetten.

In dit bericht gaan we een deel van de geschiedenis rond de zeilboot bespreken. Dan zullen we het hebben over de betekenis van de zeilboottattoo en wat het betekent voor degenen die besloten hebben om de zeilboot op hun lichaam te laten vereeuwigen. Tussen de verhalen en symboliek van de zeilboot, heb je een echt fascinerende tatoeage waar je trots op kunt zijn. We zullen het ook hebben over enkele van de variaties van de zeilboottattoo.

Geschiedenis van de zeilboot

Toen mensen erachter kwamen hoe ze wind konden vangen met materiaal om een boot te laten bewegen, was er geen terugblik. Voor de vroegste vlotten en boten werden dierenhuiden gebruikt voor zeilen. In het oude Egypte maakten de mensen deze zeilen door matten te gebruiken en er riet in te weven. Dat gezegd hebbende, de Egyptenaren waren de eersten die zeilen van stof maakten en dit was rond 3300 voor Christus. De grote Feniciërs zeilden ook met laken zeilen. In de loop der jaren zijn veel materialen gebruikt om zeilen te maken, waaronder vlas, jute, hennep en ramee. Vlas was het belangrijkste gebruikte materiaal, maar werd vervangen door katoen omdat de verwerking van katoen gemakkelijker werd. Het katoenen zeil kreeg een grote duw in populariteit omdat ze het gebruikten op een jacht uit de Verenigde Staten genaamd Amerika voor een race. Het Amerikaanse jacht voer rond het isle of Wight voor de kust van Engeland en versloeg 14 Britse zeilboten.

De eerste zeilboten in het water begonnen als eenvoudige vlotten en enkele boomstammen. Naarmate de tijd en het leren vorderden, werden er meer ingewikkelde logboeken gebruikt. Veel hiervan werd verplaatst door het leger, maar ook door koopvaardijschepen die op grote schaal handel dreven in de Middellandse Zee. Hoewel er dagzeilers waren gemaakt voor mannen die het gebruikten voor recreatie en visserij, waren er ook kleinere duplicaten van deze schepen die kotters en schoeners werden genoemd.

De scheepsarchitectuur begon rond 1900 plaats te vinden en toen werden efficiëntere rompen en andere delen van de boot gebouwd om een snelle en efficiënte boot te maken. Aerodynamica is sinds die tijd ook een focus geweest en nu kunnen deze zeilboten extreem snel bewegen.

Zeilboot Tattoo Betekenis

Nu je een beetje geschiedenis hebt over zeilboten en hoe hun zeilen zijn gemaakt, laten we naar de dingen gaan waar je nieuwsgierig naar bent geweest. Wat betekent de zeilboot tattoo?

Dat is geen duidelijk antwoord, omdat het beeld voor elke persoon iets anders betekent. Er zijn echter enkele opgemerkte symbolische betekenissen waar we het over zullen hebben. Voor degenen die die betekenissen niet volgen, kan de zeilboot nostalgische betekenis voor hen hebben. Misschien had hun familie een zeilboot en herinnert de tatoeage hen aan betere en zorgeloze tijden. De persoon met de zeilboot tattoo kan ook een passie voor zeilen hebben. Dit zijn allemaal goede redenen om je eigen zeilboot tattoo te laten zetten.

Zeilen kan ook een spirituele reis vertegenwoordigen, dus iemand met die zeilboottattoo kan op weg zijn naar zijn eigen verlichting. Tatoeages zijn een geweldige manier om dingen in perspectief te houden en te onthouden wat je doelen waren. In datzelfde rijk symboliseert zeilen ook verkenning, avontuur en een nieuw begin. Je spirituele reis zal een avontuur zijn en het zal niet gemakkelijk zijn. Wanneer we dingen in ons leven proberen uit te zoeken, is het niet altijd gemakkelijk. We gaan misschien door moeilijke tijden. Qua zeilen gaan we recht de storm in of zitten we er al in.

De zeilboot heeft ook symboliek voor degenen die daadwerkelijk veel op het water zijn. Vroeger kregen mensen deze nautische tatoeages om hun plaats in de wereld te vertegenwoordigen of waar ze in geïnteresseerd waren. Sailor Jerry tatoeages omvatten het schip en andere nautische thema’s. Ze waren belangrijk voor de zeeman en veel van die tatoeages worden vandaag de dag nog steeds geïnkt. Ze zijn misschien niet voor hetzelfde redenen, maar er is een respect bij betrokken voor onze geschiedenis van zeelieden.

Zeilboot Tattoo Variaties

Er zijn veel variaties van de zeilboottattoo en veel symbolen die aan de tatoeage kunnen worden toegevoegd om de symboliek te verbeteren. Hieronder staan een paar voorbeelden van zeilboottattoos en de beelden die erop kunnen worden geplakt.

Traditionele zeilboot Tattoo

Traditionele zeilboten of Sailor Jerry-schepen zijn een zeer populaire tatoeage onder die stijl van tatoeëren. Deze tatoeage kan de levensstijl symboliseren van de persoon die die tatoeage draagt. Er wordt ook gezegd dat een schip met volle zeilen het verhaal van een zeemanreis rond Kaap Hoorn werd verteld. Kaap Hoorn is het gebied van de oceaan waar de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten.

Zeilboot en vuurtoren Tattoo

De zeilboot en vuurtoren tattoo was er een die de veiligheid op zee symboliseerde. De vuurtoren moest een symbool zijn dat beschermde tegen het neerstorten van je schip in de rotsen. Er werd ook gezegd dat het onderdak en thuis symboliseerde.

Zeilboot en Kompas Tattoo

De zeilboot en kompas tattoo was een symbool van navigatie voor de zeeman. Het kompas vertegenwoordigt het vermogen van een zeeman om altijd zijn weg terug naar huis te vinden. Niet alle zeelieden hadden het geluk om terug te keren naar hun familie, dus elk symbool dat geluk bracht, was een welkom symbool.

Zeilboot Tattoo Betekenis 1
Zeilboot Tattoo Betekenis 2
Zeilboot Tattoo Betekenis 3
Zeilboot Tattoo Betekenis 4
Zeilboot Tattoo Betekenis 5
Zeilboot Tattoo Betekenis 6
Zeilboot Tattoo Betekenis 7
Zeilboot Tattoo Betekenis 8
Zeilboot Tattoo Betekenis 9
Zeilboot Tattoo Betekenis 10
Zeilboot Tattoo Betekenis 11
Zeilboot Tattoo Betekenis 12
Zeilboot Tattoo Betekenis 13
Zeilboot Tattoo Betekenis 14
Zeilboot Tattoo Betekenis 15
Zeilboot Tattoo Betekenis 16
Zeilboot Tattoo Betekenis 17
Zeilboot Tattoo Betekenis 18
Zeilboot Tattoo Betekenis 19
Zeilboot Tattoo Betekenis 20
Zeilboot Tattoo Betekenis 21
Zeilboot Tattoo Betekenis 22
Zeilboot Tattoo Betekenis 23
Zeilboot Tattoo Betekenis 24
Zeilboot Tattoo Betekenis 25
Zeilboot Tattoo Betekenis 26
Zeilboot Tattoo Betekenis 27
Zeilboot Tattoo Betekenis 28
Zeilboot Tattoo Betekenis 29
Zeilboot Tattoo Betekenis 30
Zeilboot Tattoo Betekenis 31
Zeilboot Tattoo Betekenis 32
Zeilboot Tattoo Betekenis 33
Zeilboot Tattoo Betekenis 35
Zeilboot Tattoo Betekenis 36
Zeilboot Tattoo Betekenis 37
Zeilboot Tattoo Betekenis 38
Zeilboot Tattoo Betekenis 39
Zeilboot Tattoo Betekenis 40
Zeilboot Tattoo Betekenis 41
Zeilboot Tattoo Betekenis 42
Zeilboot Tattoo Betekenis 43
Zeilboot Tattoo Betekenis 44
Zeilboot Tattoo Betekenis 45
Zeilboot Tattoo Betekenis 46
Zeilboot Tattoo Betekenis 47
Zeilboot Tattoo Betekenis 48
Zeilboot Tattoo Betekenis 49
Zeilboot Tattoo Betekenis 50