Zeemeermin Tattoo Betekenis

Van Ariël tot oude overlevering, zeemeerminnen zijn al tientallen jaren een groot deel van onze cultuur. De prachtige half menselijke, half vis wezens staan bekend als verleidelijk en mysterieus. Dit is misschien de reden waarom onze cultuur zo’n liefde heeft voor deze mythische wezens. Ze zijn ook bekend in kinderverhalen. Dit is de reden waarom je zoveel kinderen zult zien die zich verkleden als een zeemeermin voor Halloween of zelfs gewoon rond het huis tijdens het spelen van verkleedpartijen.

Verkleden als een zeemeermin is slechts één manier om onze fascinatie voor de zeemeermin te tonen. Een andere manier waarop mensen dit graag doen, is door een tatoeage te laten zetten. Een tatoeage is de ultieme show van bewondering en liefde en voor de tattoo-liefhebber die een zeemeermintattoo krijgt, moet het iets speciaals voor hen betekenen. Dit komt omdat de zeemeermin tattoo niet alleen staat voor het denken dat zeemeerminnen netjes zijn, ze zijn ook symbolisch voor veel eigenschappen waarvan we denken dat we ze gemeen hebben met de zeemeermin of die we graag zouden willen bereiken.

In dit artikel gaan we duiken in de symboliek achter de zeemeermin tattoo en praten we over wat het betekent voor degenen die de zeemeermin op hun lichaam laten tatoeëren. We zullen ook enkele van de verschillende variaties van de zeemeermintattoo bespreken en praten over de betekenis van die variaties. Eenvoudige veranderingen in het ontwerp kunnen de betekenis veranderen. Door dit te doen, hopen we de lezer een beter begrip te geven van waar de zeemeermintattoo over gaat.

Zeemeermin Tattoo Betekenis

Zeemeerminnen, oude mythologische half-vrouw / half-vis wezens, wonen in de wateren van de oceaan, wat een rit naar de zee betekent. Omdat ze grote watermassa’s nodig hebben om te overleven, brengt het beeld van de zeemeermin een bloeiende waterziel over. Zeemeerminnen zijn al duizenden jaren aanwezig in de mythologie en worden opgemerkt in de geschiedenis van landen over de hele wereld. In bijna elk continent is er een rijke geschiedenis van zeemeermin- en zeemeerminfolklore die verhalen onthult over hun begeleiding en kattenkwaad. Hun iconografie is te vinden in beeldhouwkunst en andere kunstwerken uit verschillende culturen, waardoor ze een populair beeld zijn voor een mix van persoonlijkheden.

Zeemeermin Tattoo Betekenis 40

In het oude Assyrië werd de eerste zeemeerminmythologie geboren. De godin Atargatis, een godheid van vruchtbaarheid en bescherming, veranderde zichzelf in een zeemeermin nadat ze er niet in was geslaagd haar minnaar tegen de dood te beschermen. De zeemeermin is in deze context een symbool van schaamte en spijt en kan heel plechtig worden afgebeeld, veroordeeld tot een leven in de oceaan. In de meeste zeemeermin tattoo-ontwerpen is een zeemeermin een positief symbool dat vrijheid uitstraalt, vooral in het water, en een vreugde van beweging.

Zowel welwillende als kwaadaardige zeemeerminnen kunnen dienen als de voorbode van een dodelijke storm of als een prachtige mythologische waternimf, die luchtige trucs en spelletjes speelt. Als een sirene, betoverende zeelieden tot hun gevaar, is de zeemeermin een onheilspellend wezen, waardoor schepen neerstorten op grillige rotsen of in een storm. Als diepzee-sprite lijkt de zeemeermin veel op een dolfijn naast boten en schepen, zwemmend en duikend in het kielzog. Op deze manier is de zeemeermin een hulpmiddel voor de zeelieden terwijl hij hen door de oceaanwateren leidt. Zij, of hij, is een representatie van een veilige en vredige reis.

Afgezien van het prachtige, boeiende volksverhaal, zijn zeemeerminnen ook afgebeeld als lelijke of gruwelijke wezens die vreselijk gemuteerd lijken. Veel beruchte zeelieden en kapiteins door de geschiedenis heen hebben beweerd zeemeerminnen te hebben gezien en dat ze pech brengen. Wanneer zeemeerminnen op deze manier worden weergegeven, eerder weerzinwekkend dan mooi, dienen ze als een voorteken van gevaar. De monsterlijke zeemeermin, minder menselijk en meer zeedier, is een beeld van wantrouwen en onzekerheid, een waarschuwing voor kwaadaardigheid.

Mermaid Tattoo Variaties

Er zijn tal van manieren waarop mensen de zeemeermin op hun lichaam laten tatoeëren. Van verschillende stijlen tot verschillende personages, de zeemeermin tattoo is een weergave van iets belangrijks voor iedereen die de zeemeermin tattoo heeft. Hieronder staan enkele voorbeelden van enkele van de verschillende manieren waarop mensen ervoor kiezen om deze tatoeage te krijgen. We weten dat er nog veel meer zijn, maar dit zou je een goed idee moeten geven over een aantal verschillende manieren om het te doen.

Traditionele Zeemeermin Tattoo

Zeemeerminnen worden ook vaak gedaan in een traditionele “Sailor Jerry” -stijl die door zeelieden werd gedragen als symbolen van geluk. Deze zeemeerminnen worden over het algemeen op de arm geplaatst en worden gekenmerkt door andere nautische beelden zoals ankers en touw. Vaak bootsen ze een pin-up meisjesthema na en hebben ze hun borsten bloot of bedekt met lange haarlokken. Banners worden soms ook opgenomen om zinnen vast te houden die belangrijk zijn voor het individu en om de traditionele stijl te benadrukken.

De meer traditionele zeemeermin is een betoverend beeld van schoonheid. Een verleidelijke vrouw met the glanzende schubbende staart van een exotische vis, dit is het ultieme symbool van een waterbewoner. Bovendien is de zeemeermin een teken van een vrolijke, zorgeloze levensstijl, een verlangen om door de stromingen van de oceaan te zweven, een minachting voor de problemen van het leven op het land.

De Kleine Zeemeermin Tattoo

Na de release van de Disney-film gebaseerd op Hans Christian Andersen’s The Little Mermaid, is de jonge zeemeermin Ariel een populair beeld en symbool van onschuld geworden. Haar iconische lange rode haar, blauwe ogen en paarse zeeschelp top is weergegeven in tal van stijlen om te passen bij een verscheidenheid aan persoonlijkheden. Ze wordt vaak geadopteerd in de pin-up stijl en getransformeerd in een seksueel personage of gedaan in een traditionele “Old School” stijl die haar felrode haar en levendige groene staart benadrukt. Op deze manier is ze een representatie van verleiding en kan ze een gedenkteken zijn van een oude geliefde.

Aziatische Zeemeermin Tattoo

Chinese folklore vertelt verhalen over welwillende zeemeerminnen wiens tranen veranderden in parels. Tattoo-ontwerpen met parels kunnen verwijzen naar deze mythe en kunnen worden weergegeven in een Chinese artistieke stijl met vloeiende inkt en delicate lijnen die lijken op penseelstreken. Dit soort zeemeerminnen zijn een symbool van geduld en vrede, evenals rust. Ze worden vaak gedaan met alleen dunne en dikke zwarte lijnen, maar kunnen ook zachte blauwen en rode kleuren bevatten, vooral met kersenbloesems of met waterscènes.

Zeemeermin Staart Tattoo

Sommige zeemeermin tattoo-ontwerpen hebben alleen de staart van de zeemeermin om de zorgeloze en vredige aard van het waterbewonende wezen te vertegenwoordigen. Kabbelend water wordt vaak opgenomen in deze ontwerpen om een duikende zeemeermin aan te geven, half verborgen onder de oceaan. Omdat de menselijke helft onder water verborgen is, is dit ontwerp een symbool van verhulling. Het individu kan slechts een deel projecteren van wie ze echt zijn, terwijl hij de andere delen zorgvuldig bewaakt.

Feiten over zeemeerminnen

Aanvankelijk werden zeemeerminnen gemaakt als een weergave van de goden van het water in de oudheid. In die tijd waren zeemeerminnen representaties van vruchtbaarheid en brengen van leven omdat de oceaan een eindeloze hoeveelheid voedsel biedt om te eten. De zeeën zijn ook zeer krachtig en kunnen veel verwoesting aanrichten.

Zeemeerminnen worden al eeuwenlang gezien en er wordt gezegd dat ze werden verward met zeekoeien (zeekoeien). Van een afstand leek de zeekoe op een grote zeemeermin en zeelieden verwarden de twee vaak. Er werd gezegd dat Christopher Columbus zei dat hij dikke en lelijke zeemeerminnen in de verte had gezien tijdens zijn eerste reis naar Amerika, maar waarvan bekend is dat hij deze zeemeerminnen heeft verward met zeekoeien.

Zeemeermin Tattoo Betekenis 25

Je kunt verhalen over zeemeerminnen vinden in bijna alle culturen over de hele wereld. Er wordt gezegd dat het meestal mooie vrouwen zijn met mooie stemmen en lang haar die de zeelieden en mannen die hier zingen kunnen hypnotiseren of betoveren. Dit is de reden waarom ze slechte voortekenen zouden hebben, omdat ze vaak schepen in de rotsen lokten.

De Kleine Zeemeermin is wat het moderne beeld van zeemeerminnen in 1836 vormde toen Christian Andersen het sprookje schreef. Hij beschreef de prinsessenmeermin als het opgeven van haar mooie stem zodat ze een prins kon ontmoeten die aan wal woonde. Het verschil tussen het verhaal van Andersen en dat van Disney is dat de Disney-versie een goed einde had en de andere niet.

Er zijn interessante krachten waarvan wordt gezegd dat ze bezeten zijn door zeemeerminnen, waaronder telepathie, hypnose en in de toekomst kijken. Met de hypnose komen de verhalen dat ze werden verward met sirenes die veel gevaarlijker en agressiever waren.

Sirenes zijn vleesetende en wraakzuchtige mythische wezens uit de Griekse overlevering. Vroeger werden ze beschreven als mensen met vleugels, maar de Grieken beschreven ze als wezens van de zee. Ze hadden de macht om zeelieden de dood in te lokken, hadden de mogelijkheid om stormen aan te roepen, ze hadden destructieve krachten, konden mist en waanzin veroorzaken en schepen in de rotsen laten crashen en zinken.

Ongeacht het type zeemeermin, toont het wezen een scheiding van de mensheid ten gunste van het water. De zeemeermin is een grillig wezen wiens leven zich verzet tegen de typische menselijke cultuur op het land. Haar beeld, want de zeemeermin is veel populairder dan de zeemeerman, is veelzijdig en kan zowel onschuld als seksualiteit symboliseren.

Zeemeermin Tattoo Betekenis 1
Zeemeermin Tattoo Betekenis 15
Zeemeermin Tattoo Betekenis 18
Zeemeermin Tattoo Betekenis 30
Zeemeermin Tattoo Betekenis 43
Zeemeermin Tattoo Betekenis 47
Zeemeermin Tattoo Betekenis 49