Maori Tattoo Betekenis

Maori-tatoeages zijn zowel mooi als betekenisvol, daarom zijn veel mensen erg geïnteresseerd in het begrijpen van wat deze tatoeages zijn. Sommige mensen gaan ervan uit dat er slechts één Maori-tatoeagebetekenis aan al deze ontwerpen is verbonden, maar de waarheid is dat deze tatoeages een assortiment van betekenissen kunnen hebben, net als bij elk ander type tatoeagestijl. Op deze pagina zullen we een kijkje nemen naar het type tatoeages dat de Maori maken en enkele van de meest voorkomende Maori tattoo betekenissen.

De Maori zijn een stam van Polynesische volkeren, afkomstig uit Polynesië, maar gevestigd in Nieuw-Zeeland voor honderden jaren. Zoals met de meeste volkeren uit Polynesië, hebben de Maori zeer verschillende tribale beelden die al eeuwenlang worden gebruikt voor het tatoeëren. Sommige mensen kijken misschien naar hen en denken dat ze kijken naar de “tribale tatoeages” die ze hebben gezien op mensen van over de hele wereld, maar deze zijn heel anders dan alle andere tribale tats die er zijn.

Maori-tatoeages staan bekend als Moko, een heilige kunst die is gebruikt om chiefs, krijgers en belangrijke mensen in de Maori-cultuur te markeren. De ontwerpen zijn ongelooflijk belangrijk voor de Maori-bevolking en zijn niet bedoeld om te worden gemarkeerd op niet-Maori-volkeren. Het wordt eigenlijk als behoorlijk respectloos beschouwd om een Moko-tatoeage te krijgen als je geen belangrijk onderdeel van de stam bent en het feit is dat deze ontwerpen gemakkelijk te onderscheiden zijn van de rest door iedereen uit de Maori-stam.

Er is een soort Maori-ontwerp, Kirituhi, dat algemeen wordt geaccepteerd als geschikt voor alle mensen, omdat het algemener is. Dit zijn de meer populaire ontwerpen die je zult zien op mensen die op pad zijn in de samenleving. Dit zijn ook de ontwerpen om naar te kijken als je geïnteresseerd bent in het krijgen van een Maori-tatoeage. Maak je niet druk; er zijn tal van geweldige betekenissen te vinden in de klassieke Maori tattoo-ontwerpen. Anders is het proces van Ta Moko beperkt tot trotse Maori-mensen die hun cultuur willen laten zien.

Kirituhi tattooing is ontworpen voor iedereen die geïnteresseerd is in het lijnwerk van traditionele Maori-kunstwerken. Deze beelden zijn meestal veel gedetailleerder dan Moko beelden en geven de kunstenaar veel meer vrijheid. Kirituhi-tatoeages kunnen klein genoeg zijn om op één arm te passen, maar vaker worden ze gezien die de armen, borst, rug en andere volledige lichaamsdelen bedekken. Elke centimeter van deze tatoeages heeft een andere Maori tattoo betekenis en er zijn veel verschillende symbolen en soorten lijnwerk te zien in dit soort ontwerpen.

Traditioneel werd Maori-tatoeages gedaan als littekens met botbeitels om de huid te markeren. Inkt werd daarna op de effectieve wond aangebracht, waardoor een tatoeage ontstond. Degenen die op zoek zijn naar een volledig authentieke Maori-tatoeage zullen soms op zoek gaan naar artiesten die nog steeds die klassieke hulpmiddelen gebruiken. De meeste artiesten zouden je echter vertellen dat dat een riskante manier is om een tatoeage te krijgen en dat je vrij dicht bij dezelfde look kunt komen door de modernere methoden te gebruiken.

Dezelfde patronen werden gebruikt in modernere tijden, maar ook vandaag, met inkt en naalden, waardoor een vergelijkbare look ontstond om het verhaal te vertellen waarvoor de markering bedoeld was. Een paar decennia geleden was het misschien moeilijk voor tatoeëerders om het volledige uiterlijk van de Maori-tatoeage met hun gereedschap te kunnen repliceren, maar tegenwoordig is het niet echt een probleem. In feite denken veel mensen dat Maori-tatoeages er eigenlijk veel beter uitzien met de moderne hulpmiddelen, omdat schaduwwerk de afgelopen 10 jaar zo veel is geëvolueerd.

De Maori tattoo-ontwerpen worden het eenvoudigst beschreven als wervelende lijnen van verschillende diktes, waardoor een golfachtig patroon over de huid ontstaat. Meestal op het gezicht zijn deze tatoeages een kaart van het leven van de Maori, inclusief familiegeschiedenis en sociale rang. De wervelende lijnen vertellen een ingewikkeld verhaal over het leven en de genealogie van de drager. En dit is de reden waarom sommige mensen geloven dat het gewoon niet logisch is voor mensen van andere voorouders om Maori-tatoeages te krijgen. Natuurlijk hebben sommige van de Maori-tatoeagebetekenissen meer te maken met het individu en minder met familie, en dit zijn vaak de ontwerpen die niet-Maori in hun tatoeages krijgen.

In plaats van afbeeldingen van dieren, schelpen of hemellichamen, werden de tatoeages van de Maori relatief eenvoudig gehouden, maar het proces, Ta Moko, is lang en ongelooflijk pijnlijk. Hoewel de tatoeages in feite contourlijnen zijn, maakt de ingewikkeldheid van de patronen die met de lijnen zijn gemaakt, wervelend en cirkelend rond, een complex beeld. De persoonlijke geschiedenis die in de patronen wordt onthuld, weerspiegelt de complexiteit ervan en toont culturele en familiale trots.

De individuele Maori tattoo ontwerpen hebben hun eigen betekenissen en kunnen u een beter begrip geven van wie de eigenaren zijn. Er is een enorme lijst met geweldige symbolen die je in je Maori-tatoeage kunt opnemen om het ontwerp te personaliseren, dus al je echt moeten doen is het vinden van de symbolen die bepalen wie je bent en een manier vinden om ze te implementeren in je Maori tattoo.

Speren worden heel vaak gevonden in Maori-tatoeages omdat ze de krijgers van de stam vertegenwoordigen. De exacte Maori tattoo betekenissen gehecht aan speren zijn moed en kracht, dat zijn betekenissen die de meeste mensen graag in deze ontwerpen zouden opnemen. Sommige mensen zullen speren opnemen om te laten zien dat ze de geest van een krijger hebben, terwijl anderen deze afbeeldingen zullen opnemen om te laten zien dat ze moediger willen zijn in hun leven en dat ze de kracht willen hebben om de moeilijkste obstakels het hoofd te bieden.

Een andere zeer populaire Maori-tatoeage is de oceaan, die mysterie, dood en macht symboliseert. Dit zijn geweldige Maori tattoo betekenissen om te gebruiken voor iedereen die wil dat mensen zich afvragen wie ze zijn wanneer ze hun tatoeage zien. Die mix van “kracht” en mysterie” in een enkel tattoo-element is zeker zeldzaam, dus het is een heel cool symbool om in het ontwerp op te nemen als het voor jou werkt.

De spiralen zelf hebben een aantal zeer coole Maori tattoo betekenissen. Elke spiraal die je in een van deze ontwerpen ziet, vertegenwoordigt een nieuw pad dat de eigenaar bewandelt. Wanneer iemand bijvoorbeeld een kind heeft, kunnen ze een nieuwe spiraal toevoegen aan hun Maori-tatoeage. Je kunt ook nieuwe spiralen toevoegen wanneer iemand is overleden of je een nieuwe baan hebt aangenomen. De spiralen kunnen eigenlijk elk type verandering in je leven vertegenwoordigen, daarom hebben mensen die deze spiralen opnemen er vaak nogal wat verspreid over de ontwerpen.

Degenen die op zoek zijn naar een Maori-tatoeage die betekenis heeft voor een familietattoo, zullen meestal een schildpad of een schildpad in hun ontwerpen opnemen. Schildpadden symboliseren familie, gezondheid en harmonie in de Maori-cultuur, en dat zijn drie betekenissen die veel mensen graag aan hun tatoeages zouden willen hebben gehecht. Bovendien zullen degenen die al van schildpadden houden, dit een no-brainer vinden. Natuurlijk kun je ook de klassieke schildpadtattoo-betekenissen gebruiken die bij alle schildpad tats horen, namelijk ‘bescherming’.

Helaas krijgen veel mensen hun Maori-tatoeages niet voor de betekenissen die aan deze ontwerpen zijn gehecht, maar in plaats daarvan gewoon omdat ze denken dat ze er goed uitzien. Dat is nooit een goede reden om een van deze tats te krijgen, omdat die mensen later vaak spijt zullen krijgen van hun beslissing. Het is prima om Maori-tatoeages leuk te vinden vanwege hun uiterlijk, maar zorg ervoor dat je een aantal zinvolle Maori-afbeeldingen vindt om in je tat op te nemen om het zo betekenisvol mogelijk te maken.

Hopelijk heb je nu een beter begrip van wat Maori-tatoeages zijn en enkele van de coole betekenissen die aan deze tatoeages zijn verbonden. Nee, ze zijn niet voor iedereen, maar degenen die op zoek zijn naar een zeer mooi uitziende en betekenisvolle tribale tatoeage moeten zeker kijken naar het krijgen van een Maori-tatoeage op hun huid. Als je geïnteresseerd bent in Maori-tatoeages, zorg er dan voor dat je echt nadenkt over wat je in het ontwerp wilt opnemen en zoek dan een kunstenaar die veel ervaring heeft met het maken van tribale tatoeages.

Maori Tattoo Betekenis 15
Maori Tattoo Betekenis 17
Maori Tattoo Betekenis 19
Maori Tattoo Betekenis 29
Maori Tattoo Betekenis 41
Maori Tattoo Betekenis 43
Maori Tattoo Betekenis 45
Maori Tattoo Betekenis 46
Maori Tattoo Betekenis 49
Maori Tattoo Betekenis 50