Medusa Tattoo Betekenis

Een fan van de Griekse mythologie? Als dat zo is, zijn er enkele goden en personages waar we in de loop der jaren over hebben gehoord. Enkele van de meer bekende personages uit de Griekse overlevering zijn Thor, Zeus, Athena om er maar een paar te noemen. Sommige mensen houden van deze verhalen en krijgen soms tatoeages om hun interesse in het onderwerp te vertegenwoordigen. Afhankelijk van het idee dat je probeert over te brengen, zal dit van invloed zijn op welke God of Godin je kiest om te laten tatoeëren. Als je hier echter bent, heb je misschien een goed idee van wie je wilt.

Medusa Tatoeage 6

Maak kennis met de voormalige godin die monster werd in de Griekse mythologie. Medusa is moeilijk om niet naar te kijken. Ook al was ze ooit mooi en moeilijk te weerstaan, nadat ze in een monster is veranderd, is het nog steeds moeilijk om weg te kijken. Hoogstwaarschijnlijk vanwege haar haar van slangen, maar wat het ook is, een enkele blik zou je in steen veranderen.

We zijn van plan om te praten over de betekenis van de Medusa-tatoeage en de symboliek achter de voormalige godin die monster werd. We zullen ook praten over enkele variaties van de Medusa-tatoeage en wat die tatoeages betekenen voor de persoon met hen. Tijdens deze spoedcursus over de Medusa-tatoeage moet je je beter geïnformeerd voelen over het onderwerp. We hopen dat het je helpt bij je beslissing om je eigen Medusa-tatoeage te laten zetten.

Medusa Tattoo Betekenis

Medusa is een unieke figuur in de mythologie, maar ze brengt veel betekenissen met zich mee. Mensen die een Medusa-tatoeage krijgen, kunnen een of alle betekenissen gebruiken die we op deze pagina bespreken, hoewel ze zeer complexe mensen zouden zijn als ze dat deden. Medusa-tatoeages hebben ook veel verschillende ontwerpen om uit te kiezen, daarom is het een tatoeage die in de loop der jaren wat stoom heeft gekregen.

Medusa is een gorgon, een wezen van de oude Griekse mythe gekenmerkt door haar fatale blik en kop van slangen. Haar beeltenis is bedoeld om toeschouwers angst aan te jagen en in steen te veranderen. Met deze Medusa-tatoeage willen eigenaren misschien de indruk wekken dat ze ongenaakbaar zijn. Ze kunnen de tatoeage ook gebruiken om te betekenen dat mensen die te dicht bij hen komen meestal gewond raken. Dit is een tatoeage van iemand die nog niet met al zijn demonen te maken heeft gehad en misschien sociaal verlegen of ongemakkelijk is.

Medusa Tatoeage 13

Medusa, een van de drie zussen, is de enige sterveling en dus de enige feilbare gorgon. Sommige mensen kunnen hun Medusa-tatoeages krijgen om hun kwetsbaarheid te tonen. Medusa leek niet gedood te kunnen worden, maar ze was net zo kwetsbaar als ieder mens. Velen van ons, als mensen, komen een beetje nors of ongenaakbaar over. Dit kan om vele redenen zijn, maar deze versie van de Medusa-tatoeage is een manier om te laten zien dat mensen kwetsbaar zijn en dat ze zichzelf misschien proberen te beschermen. Deze tatoeages hebben speciale kenmerken, maar uiteindelijk zijn het mensen die net als iedereen de essentie nodig hebben. Grappig genoeg is deze Medusa-tatoeage er een om de ‘normaliteit’ van een persoon te laten zien.

Medusa’s uiteindelijke onthoofding leidde tot de geboorte van Pegasus en de minder bekende Griekse figuur Chrysador, een reus met een enorm zwaard. Op deze manier kan Medusa een symbool van vruchtbaarheid zijn, hoewel haar lichaam alleen nakomelingen produceert na haar onthoofding. Haar dood wordt een proces van regeneratie, dat haar verder verbindt met Gaia. Dit lijkt misschien een vreemde manier om vruchtbaarheid te vertegenwoordigen, maar veel mensen gedijen bij het anders en cryptisch zijn. De verwarring over waarom iemand de tatoeage heeft gekozen die ze hebben gedaan, is altijd een leuke manier om een gesprek te beginnen.

Medusa Tatoeage 14

Ze kan worden afgebeeld als een mooi meisje of als een gruwelijke hag, afhankelijk van de beoogde toon van het beeld. Sommige mensen proberen zelfs beide kanten van Medusa in dezelfde tatoeage te vangen. Op deze manier laten ze zien dat ze een goede en slechte kant hebben. We hebben allemaal een kant die we niet naar de oppervlakte durven te laten komen. Het kan verdriet of woede zijn, maar we dragen meestal een soort bagage met ons mee gedurende ons hele leven. Deze tatoeage kan worden gebruikt als een waarschuwing aan anderen om hen op de juiste manier te behandelen, anders gaan ze de boze versie zien.

Haar mythe is tragisch, een vrouw die uit de goden werd geboren, maar in het sterfelijk leven werd geworpen en vervloekte als een afschuwelijke, slangenharige vrouw. Interessant is dat zowel deze als de tegenovergestelde betekenis kan worden gebruikt wanneer iemand een Medusa-tatoeage krijgt. Ze kunnen de tat laten symboliseren dat ze zich op een slechte manier anders voelen, of ze kunnen het laten betekenen dat ze graag uniek zijn, ongeacht hoe ze eruit zien. Natuurlijk zullen sommige mensen begrijpen dat het beide kanten van die medaille betekent.

In hetzelfde licht kan deze tatoeage wroeging vertegenwoordigen voor een beslissing die men in het verleden heeft genomen en die de reden was dat er iets in hun leven veranderde. In het geval van Medusa werd ze door Athena neergeworpen omdat ze de appel van Poseidon was. oog. Dit was niet per se haar schuld, maar het kostte haar de schoonheid die ze ooit had en haar onsterfelijkheid. De Medusa-tatoeage kan vertegenwoordigen wat we zijn geworden vanwege onze beslissingen.

Ze wordt uiteindelijk onthoofd, maar blijft een iconische figuur van bescherming en vrouwelijke wijsheid. Je zult gewoon niet te veel betere symbolen van vrouwelijke kracht vinden, daarom is de Medusa-tatoeage populairder geworden. Medusa was sterk en formidabel. Velen van ons hopen die eigenschappen aan te nemen, maar vanwege het onderdrukte verleden van de vrouw, kan ze dit gebruiken als een symbool van kracht en herinnering om je door niemand te laten tegenhouden. Als de juiste betekenissen worden gebruikt, is de Medusa-tatoeage een geweldig beeld als je het feminisme op een nieuwe manier wilt vertegenwoordigen.

Talloze relikwieën uit het oude Griekenland tonen het beeld van de slangharige Medusa als een symbool van bescherming. Het werd ritueel gebruikt op harnassen, wapens, ingangen en deuropeningen als een middel om het kwaad af te weren. Het beeld van Medusa zelf doet mensen zeker aarzelen, wat precies is wat sommige mensen willen wanneer ze deze tatoeage krijgen. Het is niet per se een agressief beeld, hoewel het op die manier kan worden gebruikt. In plaats daarvan is het er om mensen te laten pauzeren en voorzichtig te handelen.

Medusa Tatoeage 17

De grimas van Medusa’s gezicht verdooft alle kwaadwillende geesten in hun spoor en houdt degenen die met het beeld zwaaien veilig. Om deze reden zullen sommige mensen hun Medusa-tatoeage krijgen om zich veiliger te voelen in hun eigen huid. Als een oud beschermingssymbool symboliseert de Medusa op deze manier ook aspecten van de moedergodin, vooral als kind van Gaia, de schepper.

In modernere zin kan haar beeld worden gebruikt als een waarschuwing om anderen op afstand te houden. Donkere tinten versterken haar afschuwelijke gelaatstrekken en presenteren de visage van Medusa als een angstaanjagend monster. De slangen rond haar hoofd worden vaak getoond als opgerold en klaar om toe te slaan, wat haar kracht benadrukt. Dit is nog een andere Medusa-tatoeage die wordt gebruikt om iemands kracht te laten zien.

Integendeel, Medusa kan worden afgeschilderd als een eerlijke, sterfelijke vrouw. Er zijn meerdere betekenissen die met deze afbeelding kunnen worden gebruikt. Sommigen zullen het gebruiken om te laten zien dat het belangrijk is om de schoonheid in mensen te vinden, terwijl anderen willen dat het betekent dat ze de schoonheid in mensen zien. Geen van beide is een voor de hand liggende Medusa-tatoeage betekenis, maar het zijn niettemin sterke betekenissen en belangrijk voor iemand die dit idee heeft gebruikt om hun boodschap weer te geven.

Medusa Tatoeage 30

Verschillende versies van de mythe van Medusa vertellen over haar verkrachting door Poseidon, wat leidt tot haar transformatie in het gruwelijke monster. Iemand die een extreme ontbering heeft geleden, kan de Medusa-tatoeage gebruiken om zowel de gebeurtenis te onthouden als voorbij te komen. Dit is een ongewone Medusa-tatoeagebetekenis, maar iemand die zowel van het beeld van Medusa houdt als iets slechts met hen heeft meegemaakt, kan het de perfecte weergave vinden.

De Medusa-tatoeage is er een die in vele stijlen kan worden getatoeëerd en dat is het ook. Van realisme tot nieuwe school, de Medusa-tatoeage is een zeer populaire Griekse mythologietattoo en er zijn veel populaire personages om uit te kiezen.

We raden je aan om de tijd te nemen in de zoektocht naar een tatoeëerder en wanneer je denkt dat je er een hebt gevonden, overleg dan met hen. De belangrijkste fout bij het krijgen van je tatoeage is om ervoor te zorgen dat je je op je gemak voelt bij de mensen die je tatoeëren. Dit is belangrijk omdat het een herinnering zal zijn die je voor altijd hebt.

Als je al lang op zoek bent en nog steeds problemen hebt met het vinden van een artiest, neem dan contact op met het team van Tattoo SEO. Wij hebben jarenlange ervaring in het verbinden van artiesten en klanten. We zorgen ervoor dat de match passend is en dat zowel artiest als klant een band krijgen over de nieuwe tatoeage.

Als dit je niet helpt om wat ideeën te geven, bekijk dan de onderstaande lijst met foto’s om nieuwe ideeën voor je volgende tatoeage te krijgen.

Medusa Tatoeage 1
Medusa Tatoeage 3
Medusa Tattoo 4 Zoekertjes
Medusa Tatoeage 7
Medusa Tatoeage 9
Medusa Tatoeage 15
Medusa Tatoeage 19
Medusa Tatoeage 21
Medusa Tatoeage 29
Medusa Tatoeage 32
Medusa Tatoeage 33
Medusa Tatoeage 34
Medusa Tatoeage 42
Medusa Tatoeage 51