Moth Tattoo Betekenis

Er zijn veel insecten op de planeet die fascinerend zijn en veel symboliek hebben. Proberen uit te zoeken welke je moet krijgen die je vertegenwoordigt en er nog steeds geweldig uitziet, is geen gemakkelijke keuze. Als we eerlijk zijn, zijn er veel verschillende insecten die er gewoon slecht uitzien en een goede keuze zouden zijn, maar om degene te vinden die symbool staat voor het soort persoon dat je bent of wat je hoopt te vertegenwoordigen, is niet zo eenvoudig. Een insect waar we echter grote fans van zijn en dat veel betekenis heeft, is de mot. Ja, diezelfde mot die ’s nachts in je gezicht vliegt als je onder een verandalamp staat. Deze insecten zijn ook een populair onderwerp voor een tatoeage en dat is waar we het vandaag over gaan hebben.

De mot tattoo is er een die erg populair is in de Amerikaanse traditionele tatoeage en we zullen het hebben over waarom dat het geval is. Zonder de geschiedenis van de mot bij het tatoeëren te kennen, lijken ze gewoon in die stijl van tatoeëren te passen. Niet dat het de enige stijl is waarin de mot moet worden geïnkt, maar het ziet er geweldig uit in die stijl.

In deze post gaan we het hebben over de mot en de geschiedenis van dit fascinerende insect. We zullen ook ingaan op de betekenis van de mottattoo en wat het symboliseert voor degenen die de mottattoo op hun lichaam laten inkten. We bespreken ook enkele van de verschillende mottentattoo-variaties die we hebben gezien als ze iets nieuws symboliseren. We hopen dat dit bericht informatief voor je is en dat het je helpt de symboliek van de mottattoo te begrijpen.

Moth Tattoo Betekenis

De mot is een nachtelijk gevleugeld insect dat zich in een cocon nestelt totdat het volledig is ontwikkeld. Ze zijn een oude groep insecten met honderdduizenden soorten over de hele wereld. Als prehistorische familie is de mot sterk afgestemd op de stroom van de aarde en de maan.

Van motten wordt gedacht dat ze het licht van de maan gebruiken als kompas om hun vlucht te navigeren. Deze kwaliteit maakt ze een ideaal symbool om een neiging tot de natuur en het ritme van het universum te vertegenwoordigen. Iemand die om deze reden een mottentattoo laat zetten, wil misschien andere mensen laten zien dat ze doelen in hun hoofd hebben en dat ze niet uit de koers worden geslagen.

Motten zijn in de loop van miljoenen jaren geëvolueerd, ontkiemen rond de Jura-periode en evolueerden naarmate de dinosaurussen uiteindelijk uitstierven. Hun primitieve status geeft hen een spiritueel karakter dat het geloof mogelijk maakt dat motten premonitory boodschappen brengen. Dit is een geweldige tattoo-betekenis, omdat het betekent dat de eigenaar veerkrachtig is en bereid is om door de moeilijke tijden te gaan omdat ze weten dat ze ze kunnen overleven en dat goede tijden altijd om de hoek liggen.

Ze worden vaak gezien als onheilspellend, verschijnen alleen ’s nachts, fladderend uit de duisternis naar het licht. Iemand die zichzelf als nachtbrakers ziet, kan de mottentattoo krijgen om deze betekenis te gebruiken. Ze hoeven niet per se slapelozen te zijn, hoewel dat nog een reden zou zijn om een soort mot tattoo-ontwerp te krijgen.

Als voorteken kunnen motten positief of negatief zijn, wat een kans of waarschuwing voor de toekomst betekent. Iemand die deze mot tattoo-betekenis gebruikt, is misschien het type persoon dat zichzelf eraan wil herinneren dat goede dingen altijd om de hoek zijn. Omgekeerd kunnen ze de mottattoo laten zetten, zodat ze nooit vergeten dat de dood om de hoek ligt, dus ze moeten het meeste uit elke minuut op aarde halen.

Omdat ze transformeren van larven naar motten, zijn ze een representatie van metamorfose. Dit is de perfecte mot tattoo betekenis om te gebruiken wanneer iemand alles wil ervaren wat ze kunnen. Ze kunnen naar de tatoeage kijken wanneer ze eraan herinnerd moeten worden dat ze kunnen blijven stilstaan. Dit is een van de vele inspirerende tattoo-betekenissen, maar het is zeker een van de meest populaire.

Als beeld zijn ze een geweldig symbool van verandering en weerstand tegen ontberingen vanwege hun beschermende cocon. Op deze manier zijn vlinders vaak een symbool van wedergeboorte, maar vanwege hun nachtelijke status zijn motten symbolen geworden van wedergeboorte door de dood. Een mottentattoo met deze betekenis zal vaak vergezeld gaan van iemands naam om te laten zien dat ze, ook al zijn ze gestorven, niet zullen worden vergeten. Een mottentattoo kan ook iemand voorstellen die de bloedlijn van een geliefde draagt.

De kleuring van motten is in de loop van duizenden jaren geëvolueerd om zichzelf beter te camoufleren tegen roofdieren. De ingewikkelde patronen en donkere kleuren worden op deze manier een icoon van bescherming, waardoor het insect niet detecteerbaar is voor zijn roofzuchtige vijanden. Dit is duidelijk een coole tattoo-betekenis omdat mensen zich beschermd willen voelen en ze willen niet dat moeilijke obstakels hun dromen in de weg staan. Dit is een van die motten tattoo betekenissen die mensen gebruiken lang nadat ze de tattoo hebben gekregen.

Toevoegenitionally zijn de patronen op motten een product van evolutie, een bewijs van de complexiteit van natuurlijke selectie naarmate het ontwerp meer op zijn omgeving ging lijken. Het aanpassingsvermogen van de natuur wordt op deze manier in de mot gezien. Wanneer iemand een mottentattoo krijgt om aanpassing te vertegenwoordigen, zijn ze meestal avontuurlijk en willen ze laten zien dat ze bereid zijn zich aan te passen aan nieuwe omgevingen terwijl ze door hun leven gaan.

De mot als icoon is een symbool van transformatie, metamorfose. Als beeld dient het als een voorbode van verandering en een voorteken van regeneratie. Op deze manier kan de mottattoo iemand vertegenwoordigen die een moeilijke tijd in zijn leven overwint. Iemand die bijvoorbeeld een baan is kwijtgeraakt of een nieuw hoofdstuk in zijn leven probeert te beginnen, kan een mottentattoo krijgen om te laten zien dat hij er klaar voor is.

Wat kleuren betreft, zijn de meest voorkomende mottentattoos te vinden in zwart of zwart en grijs. Omdat motten echter in zoveel tinten voorkomen, zullen sommige mensen ervoor kiezen om hun favoriete mottenkleur te krijgen of ze zullen er in plaats daarvan voor kiezen om hun persoonlijke favoriet te gebruiken. Hoe dan ook, de mottentattoo verliest geen betekenis wanneer kleur wordt toegevoegd, maar de eigenaar van een mottentattoo kan enige betekenis toevoegen met de kleur die ze kiezen.

Over de Mot

Een van de redenen waarom motten zo populair zijn in beeldspraak, is omdat er zoveel van zijn. In feite zijn er alleen al in de Verenigde Staten meer dan 11.000 soorten. Er zijn motten in de wereld dan vlinders en het is niet eens in de buurt. Er zijn ongeveer 10 keer de hoeveelheid. De 11.000 mottensoorten in de Verenigde Staten zijn meer dan alle zoogdier- en vogelsoorten in Noord-Amerika bij elkaar opgeteld.

Motten zijn zeer divers en kunnen zo groot zijn als een vogel en zo klein als de punt van een potlood. De grootste mot ter wereld woont in Zuidoost-Azië en wordt de Atlas Moth genoemd. Deze mot heeft een spanwijdte van ongeveer een voet die groter is dan een Wielewaal uit Baltimore. De grootste mot in Noord-Amerika wordt de Royal Walnut Moth genoemd, die een spanwijdte heeft van ongeveer 4,5 inch.

Een van de meer indrukwekkende feiten over de mot is het vermogen om zich voor te doen als andere dieren. Ze doen dit als een verdedigingsmechanisme, zodat andere dieren zullen denken dat ze iets anders zijn dat ze niet zouden moeten eten. Ze zien er soms uit als een bidsprinkhaan, vogelspinnen of wespen. Sommige motten doen zich zelfs voor als vogelafval.

Voor degenen die denken dat motten geen doel in de wereld hebben, kunnen ze zich echter niet meer vergissen. Motten zijn zeer belangrijke bestuivers in de wereld. Er zijn enkele motten zijn ongedierte in de wereld zoals de maïsoorworm, maar veel van de anderen zijn grote bestuivers. Het harige lichaam van de mot maakt ze geweldige bestuivers omdat er veel stuifmeel aan het haar hecht. Planten zoals de yucca-plant zijn een van de meer populaire planten die door de mot worden bestoven vanwege hun sterke geur. Wanneer ze een sterke geur hebben, maakt het ze ’s nachts gemakkelijker te vinden door de motten. Aan de andere kant bestuiven sommige motten overdag zoals de Kolibrievlinder die over de bloem zweeft en hun lange tounges in de bloem om te eten. Enkele van de meer populaire planten die door de kolibrievlinder worden bestoven, zijn de verbena, kamperfoelie en bijenbalsem.

Helaas voor sommige motten eten ze niet eens. De volwassen Luna-mot leeft ongeveer een week, wat net lang genoeg is om te paren en eieren te leggen, en sterft. Ze hebben niet eens een mond, dus hun enige doel in het leven is om te broeden en eieren te leggen.

Zoals je kunt zien, zijn er tal van moth tattoo betekenissen om uit te kiezen, daarom zijn het tegenwoordig erg populaire ontwerpen. Nog meer betekenissen kunnen aan deze tatoeages worden toegevoegd door andere ontwerpen met de mot te combineren.

Mot Tattoo Betekenis 2
Mot Tattoo Betekenis 4
Mot Tattoo Betekenis 6
Mot Tattoo Betekenis 17
Mot Tattoo Betekenis 20
Mot Tattoo Betekenis 21
Mot Tattoo Betekenis 34
Mot Tattoo Betekenis 36
Mot Tattoo Betekenis 39
Mot Tattoo Betekenis 40
Mot Tattoo Betekenis 46
Mot Tattoo Betekenis 50