Panther Tattoo Betekenis

De panter is een symbool dat al lang populair is bij het tatoeëren. Het beeld van de kat dat in veel culturen een symbool van macht is en de panter heeft in verschillende culturen veel symboliek. Niet alleen is de panter getatoeëerd in veel verschillende stijlen zoals realisme en aquarel, maar de traditionele pantertattoo lijkt een zeer populaire optie te zijn en is dat al vele jaren.

Niet alleen heeft de panter veel symboliek en betekenis achter het beeld, maar het is ook een bad ass uitziende tatoeage. De panter is al een angstaanjagende grote junglekat. Je kunt je gewoon een pikzwarte nacht voorstellen en alleen al die gouden ogen naar je zien kijken. Het zijn de dingen waar nachtmerries van gemaakt zijn.

In deze post gaan we het hebben over de panter en enkele fascinerende feiten erover. We zullen het hebben over de betekenis achter de pantertattoo en wat deze symboliseert voor degenen die de tatoeage hebben. Tegen het einde van dit bericht hopen we dat je je meer op je gemak voelt over die tatoeage die je overweegt te krijgen.

Over de Panther

De panter is een brede term die alle grote junglekatten van over de hele wereld omvat, waaronder jaguars, poema’s en luipaarden (luipaarden zijn inheems in Afrika en Azië, terwijl jaguars en poema’s inheems zijn in Noord – / Zuid-Amerika). Een panter wordt in het geslacht Panthera beschreven als een melanistische kleurvariant. De kleurvariant waar ze het over hebben, betekent meestal dat de kat donkerbruin of zwart is. Dit komt omdat melanisme de aanmaak is van melanine, een donker gekleurd pigment in de huid. Dit betekent dus dat een panter over het algemeen een zwarte jaguar is in Amerika en ooit bekend staat als Panthera of Panthera pardus, een zwart luipaard dat voorkomt in Afrika of Azië.

De zwarte panter, een verkeerde benaming die verwijst naar elke grote, zwarte, klauwige jungle of bosbewonende poema, luipaard of jaguar, wordt vaak gebruikt als een beeld om wreedheid of een wreedheid over te brengen. De verduisterde melanine die de zwarte vacht van de kat creëert, wordt in het wild als voordelig gezien en past zich aan de duisternis van de dichte jungle aan. Het symbool van de zwarte panter portretteert een uniek en mysterieus roofdier.

De witte panter, elke albinoluipaard, jaguar of poema, is veel zeldzamer dan de zwarte panter en is zeer zelden gespot. Deze wezens zijn zo schaars dat er maar heel weinig verslagen van hun bestaan zijn. Het beeld van de witte panter is een icoon van een ongelooflijk zeldzame en ongewone geest. Zo woest en wild als elke andere panter, wordt dit wezen zo zelden gezien, het is bijna mythisch.

Panther in Griekse mythologie

Het beeld van de panter, meestal gevlekt of veelkleurig, wordt ook genoemd in de oude Griekse mythologie. De gevlekte panter, of pantera, was een grote panter bereden door de goden, meestal Dionysus, de Griekse god van wijn en feest. De panter in de Griekse legendes feestte en sliep dagenlang en gaf een zoete geur af die prooien naar zijn hol trok. Later, in de middeleeuwen en de periode van klassieke heropleving, was de panter een symbool van de heraldiek, het creëren en zwaaien met wapenschilden. Het typische beeld van de panter op deze manier werd afgebeeld met strepen van vuur die uit zijn openingen kwamen om zijn aantrekkelijke geur te symboliseren.

De panter van de Griekse goden heeft veel weg van een sirene, die een prooi naar zich toe lokt om te feesten en weer te eten. Er is een cyclische weergave van plezier (eten en slapen) met deze mythische panter die verschilt van de nauwgezette roofzuchtige vaardigheid van het dier. Het beeld van de panter is echter, ongeacht de context of intentie, een indrukwekkend symbool van een fel, wild dier.

Andere symboliek

Als geestdier is de panter zeer beschermend en krachtig. Het symboliseert moed, moed en kracht. Als de panter je krachtdier is of als je een tatoeage van de panter hebt in de hoop zijn kracht op te roepen, dan heb je een felle bewaker aan je zijde. De panter is ook het symbool van de moeder, de kracht van de nacht en de donkere maan. De panter als totem dwingt ons om de kracht van de schaduwen te begrijpen en deze krachten te herkennen, zodat we niet meer bang hoeven te zijn voor de duisternis.

Als je spirituele dier heeft de panter vele betekenissen. Er wordt gezegd dat het betekent: dood en wedergeboorte, begrip van de dood, het vermogen om het duister te kennen, kracht en agressie en om een beschermende energie te hebben. De pantertattoo kan een symbool zijn van het benutten van de duisternis die je in je leven hebt ervaren en die energie gebruikt om je vooruit te helpen.

Zoals je kunt zien, is de symboliek voor de panter erg sterk met zeer krachtige betekenissen. Het hebben van de pantertattoo kan een herinnering zijn om de dingen te omarmen die ons het meest bang maken, zodat we dat kunnen omzetten in een positieve energie die ons zal leiden op onze reis door het leven.

Panter Tattoo Variaties

Wanneer u de pantertattoo krijgt, hebt u opties over hoe u uw panter wilt laten zien. Het is een zeer stoïcijns dier, dus hoe je ervoor kiest om het te laten tatoeëren, kan leiden tot extra betekenis of zich meer richten op specifieke symboliek.

Fierce Panther Tattoo

Het beeld van de panter in woeste positie zou een beeld zijn dat de krachtige aard van het beest vertegenwoordigt. De panter is in staat om prooien in één hap neer te halen en met deze tatoeage kun je besluiten om hem de kracht in jou te laten vertegenwoordigen.

Kalme Panter Tattoo

De Panther-tatoeage in een kalme staat is er een die zijn meer verzorgende eigenschappen vertegenwoordigt. De panter is ook een symbool van het vrouwelijke, dus wanneer een vrouw de pantertattoo krijgt, versterkt ze haar vrouwelijkheid en benut ze de kracht van de panter. Van de panter is ook bekend dat hij een zeer krachtige gevoeligheid heeft. Het haar op hun lichaam is in staat om zeer subtiele trillingen op te pikken in de wildernis. Het is een herinnering om aandacht te besteden aan je gevoelens en de gevoelens van anderen. De gladde donkere vacht van de panter is ook verbonden met seksualiteit. Daarom heeft de panter veel verbindingen met het vrouwelijke.

Realisme Panther Tattoo

Dit is gewoon een andere stijl van de panter tattoo, maar de realistische aard van de tattoo is wat het zo mooi maakt. De panter is een majestueus wezen en wanneer het door de juiste tatoeëerder wordt gedaan, kan het eindproduct betoverend zijn. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar de juiste artiest om deze tatoeage te doen voordat je in de stoel springt. Realisme is een zeer gespecialiseerde stijl en niet alle kunstenaars kunnen deze taak op zich nemen, dus zorg ervoor dat je de tijd neemt in de onderzoeksfase.

Traditionele Panther Tattoo

De traditionele pantertattoo is er een die al vele jaren bestaat, maar het was het populairst in de jaren 50 en 60. Met de traditionele panter op je arm was je stoer. Je kon deze tatoeage van een mijl afstand zien en dat was het doel. Vanwege de donkere en diepe kleuring was het echter perfect voor coverups.

Zoals je kunt zien, zit de pantertattoo boordevol symboliek en kenmerken die zeer wenselijk zijn. We hopen dat je door dit te lezen de kracht van de panter begint te begrijpen. Of we het nu hebben over wreedheid en kracht of sensualiteit en gevoeligheid, de panter dekt ze allemaal. Het is geen verrassing dat zoveel mensen verliefd zijn op het idee om de pantertattoo te krijgen. De volgende stap is het vinden van de juiste kunstenaar om je droom tot leven te brengen. Neem de tijd voor het proces en doe je huiswerk. Ga zitten met je potentiële artiest en zorg ervoor dat je je op je gemak voelt bij hen. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een artiest, neem dan contact op, want we helpen je graag om de kunstenaar van je dromen te vinden.

Panther Tattoo Betekenis 4
Panther Tattoo Betekenis 5
Panther Tattoo Betekenis 8
Panther Tattoo Betekenis 10
Panther Tattoo Betekenis 12
Panther Tattoo Betekenis 13
Panther Tattoo Betekenis 22
Panther Tattoo Betekenis 23
Panther Tattoo Betekenis 25
Panther Tattoo Betekenis 26
Panther Tattoo Betekenis 33
Panther Tattoo Betekenis 38
Panther Tattoo Betekenis 44
Panther Tattoo Betekenis 45
Panther Tattoo Betekenis 49
Panther Tattoo Betekenis 50