Yin Yang Tattoo Betekenis

Veel mensen voelen zich aangetrokken tot het yin yang-symbool omdat ze weten dat het diepe betekenissen heeft en een cool uitziend ontwerp heeft. Op deze pagina zal well een kijkje nemen in de geschiedenis van de yin yang en alle populaire yin yang tattoo betekenissen die mensen graag hechten aan hun ontwerpen.

Het yin yang symbool, of Taijitu, is een zwart-wit beeld dat is afgeleid van de oude Chinese filosofie en is belangrijk in het taoïsme van vandaag. In tattoo-vorm willen de meeste mensen nog steeds graag het klassieke yin yang-symbool krijgen, maar het uiterlijk van het symbool kan op veel manieren worden aangepast zonder enige betekenis te verliezen. Toch, als je een echte yin yang-tatoeage wilt krijgen en die klassieke yin yang-tatoeagebetekenissen wilt gebruiken die we later in dit artikel zullen bespreken, dan wil je misschien bij het originele ontwerp blijven.

De yin yang toont een volledige symmetrie binnen de structuur van het symbool, een weergave van de harmonie van de balans van het universum. De kosmische krachten van het universum vereisen volledig evenwicht in alle aspecten; donker en licht, vrouwelijk en mannelijk, fortuin en ongeluk, warm en koud. Dit is het type yin yang, wat betekent dat je je aan je ontwerp wilt hechten als je op zoek bent naar meer balans in je leven of blij bent hoe alles is samengekomen. De twee helften van de yin yang tattoo maken deze betekenis duidelijk voor iedereen die het ziet, dus je hoeft niet eens extra symbolen te krijgen om de betekenis duidelijker te maken.

De yin yang, een Chinees concept dat bekend staat als Taiji, is een herinnering aan deze harmonie, een paradigma om te volgen voor tevredenheid in het leven. Taiji is misschien een concept dat is afgeleid in China, maar mensen in alle delen van de wereld kunnen veel gebruik maken van deze betekenis en daarom de yin yang-tatoeage. We willen allemaal tevreden zijn en een yin yang tattoo kan een uitstekend motiverend hulpmiddel zijn en een constante herinnering om niet van onze paden te worden gegooid. Dit eenvoudige symbool kan mensen daadwerkelijk helpen meer met hun leven te doen, wat best verbazingwekkend is als je erover nadenkt.

Beide zijden van de yin yang zijn afhankelijk van de ander omdat ze elkaar aanvullen, waardoor de balans ontstaat. De karakters ‘yin’ en ‘yang’ zelf gaven dit evenwicht aan, de eerste betekent ‘zon’ of ‘licht’ en de tweede betekent ‘bewolkt’ of ‘donker’. Sommige mensen die naar hun yin yang tatoeages kijken, labelen graag de twee kanten, zodat ze persoonlijker voor hen zijn. Het donkere gebied kan bijvoorbeeld iemand vertegenwoordigen die je niet goed behandelt, en het lichte gebied symboliseert je familie en al het andere dat je gelukkig maakt.

De eerste helft, de witte helft, van het symbool is de ‘yang’ met een zwarte stip, terwijl de zwarte helft met de witte stip de ‘yin’ is. Zoals we eerder hebben aangegeven, hoef je deze twee klassieke kleuren van de yin yang niet te gebruiken, maar ze zijn echt logisch met de betekenissen die bij het symbool horen. Natuurlijk is de sleutel om te laten zien dat het twee helften van een geheel zijn, zodat je die betekenissen intact kunt houden, zelfs als je de kleuren een beetje aanpast. Zorg er wel voor dat de ene licht is en de andere donker als je ervoor wilt zorgen dat mensen die betekenissen herkennen.

De witte en zwarte stippen binnen de tegenoverliggende gekleurde velden tonen de noodzaak van het ‘yin’ in het ‘yang’ en vice versa. De ene kant functioneert niet goed zonder de andere. Het ene is nodig om het andere in evenwicht te brengen, aan te vullen om harmonie en geluk te behouden. Dit beeld is daarom de ultieme weergave van de kalme rust van het taoïsme, een geloof in de allerhoogste wijsheid van het ontwerp van het universum.
Sommige mensen zullen deze yin yang tattoo gebruiken om te laten zien dat ze goed aangepast zijn. Het kan dienen als een bron van trots voor mensen die hard hebben gewerkt om balans in hun leven te brengen. Je kunt het bijna zien als een soort gouden medaille voor balans.

Andere mensen gebruiken een variatie van deze yin yang tattoo betekenis door te laten zien dat ze balans in hun leven hebben gebracht dankzij een andere persoon. Dit is de reden waarom de yin yang tattoo is zoals een geweldige bijpassende tatoeage voor vrienden en koppels om te krijgen. Als je de bijpassende tattoo-route wilt volgen, kun je allebei exact dezelfde yin yang-tatoeage krijgen of je kunt deze in tweeën laten knippen om te laten zien dat je alleen in balans bent als je met die andere persoon bent.

De yin yang is een onafscheidelijk beeld van twee helften. Het verbeeldt een vertrouwen in de kosmische krachten, het lot van het universum. Iemand die deze yin yang tattoo-betekenis gebruikt, laat zien dat ze hun eigen sterfelijkheid hebben geaccepteerd en het meeste willen halen uit elke dag dat ze leven. Dat lijkt misschien een beetje een domper, maar het is niet voor mensen die weten dat ze een beperkte tijd op deze planeet hebben en die van plan zijn gelukkig te zijn voordat ze weg zijn. De yin yang tattoo is een fantastische manier om simpelweg te zeggen dat je mensen of slechte situaties niet in de weg van geluk gaat laten staan.

TDe yin yang brengt een constant pad over dat wordt ingeslagen om evenwicht te vinden en te behouden. Als dit de betekenis (of een van de betekenissen) is die u wilt gebruiken, kunt u deze duidelijker maken door het symbool aan het einde van een pad in uw ontwerp te plaatsen. Dit laat zien dat je belangrijkste doel in het leven is om balans te bereiken en dat het uiterst belangrijk voor je is. Je kunt om dezelfde redenen ook een sleutelgat in het midden van de yin yang-tatoeage plaatsen.

Het negatieve versterkt het positieve, de schaduwen zijn afhankelijk van het licht om te bestaan. Het yin yang symbool is beide dingen en dient als een diagram van de balans van het goede en slechte van het lot. Dit is een enigszins veranderde versie van “balans” in die zin dat je zegt dat je begrijpt dat je moet accepteren dat er slechte tijden zullen zijn om een meer evenwichtige geest te hebben. Dit is een zeer gezonde mentaliteit als je erover nadenkt, hoewel het kan worden gezien als een iets minder positieve betekenis voor de yin yang-tatoeage.

Wat geweldig is aan yin yang tattoo betekenissen is dat de meeste mensen meer dan één van hen willen gebruiken omdat ze echt zinvol voor hen zijn. En dat is helemaal aan jou als je besluit om een van deze ontwerpen te krijgen. Je kunt elke betekenis gebruiken die je wilt, zolang het je maar gelukkig maakt en het iets is waar je de rest van je leven in zult geloven.

De meeste mensen willen unieke tatoeages krijgen waar ze trots op kunnen zijn, wat een beetje lastig is met het yin yang-symbool, omdat het bekend staat om het hebben van één vaste look. De truc om een van deze symbolen op een nieuwe manier te ontwerpen, is om ervoor te zorgen dat de lijnen herkenbaar zijn, terwijl de binnenkant van de vormen enigszins wordt aangepast of er meer ontwerpen omheen worden geplaatst.

Als je eenmaal een ontwerp hebt bedacht waar je van houdt en een yin yang tattoo betekenis of twee die overeenkomen met wie je bent, dan hoef je alleen maar een goede artiest te kiezen om het werk voor je te doen. Zelfs als je net een kleine yin yang-tatoeage krijgt, wil je dat een goede artiest het werk doet, zodat de lijnen er geweldig uitzien en het is afgestemd op de natuurlijke lijnen van je lichaam.

Zoals je kunt zien, is er een vrij lange lijst met yin yang tattoo betekenissen die je kunt gebruiken om je ontwerp zoveel specialer te maken. Wees gewoon geduldig met het ontwerpproces en kies een locatie op je lichaam waar je denkt dat het geweldig zal zijn.

Ying Yang Tattoo Betekenis 1
Ying Yang Tattoo Betekenis 2
Ying Yang Tattoo Betekenis 3
Ying Yang Tattoo Betekenis 4
Ying Yang Tattoo Betekenis 5
Ying Yang Tattoo Betekenis 6
Ying Yang Tattoo Betekenis 8
Ying Yang Tattoo Betekenis 9
Ying Yang Tattoo Betekenis 10
Ying Yang Tattoo Betekenis 11
Ying Yang Tattoo Betekenis 12
Ying Yang Tattoo Betekenis 13
Ying Yang Tattoo Betekenis 14
Ying Yang Tattoo Betekenis 15
Ying Yang Tattoo Betekenis 16
Ying Yang Tattoo Betekenis 17
Ying Yang Tattoo Betekenis 18
Ying Yang Tattoo Betekenis 19
Ying Yang Tattoo Betekenis 21
Ying Yang Tattoo Betekenis 22
Ying Yang Tattoo Betekenis 23
Ying Yang Tattoo Betekenis 24
Ying Yang Tattoo Betekenis 25
Ying Yang Tattoo Betekenis 26
Ying Yang Tattoo Betekenis 27
Ying Yang Tattoo Betekenis 29
Ying Yang Tattoo Betekenis 30
Ying Yang Tattoo Betekenis 31
Ying Yang Tattoo Betekenis 32
Ying Yang Tattoo Betekenis 33
Ying Yang Tattoo Betekenis 34
Ying Yang Tattoo Betekenis 35
Ying Yang Tattoo Betekenis 38
Ying Yang Tattoo Betekenis 39
Ying Yang Tattoo Betekenis 40
Ying Yang Tattoo Betekenis 41
Ying Yang Tattoo Betekenis 42
Ying Yang Tattoo Betekenis 43
Ying Yang Tattoo Betekenis 44
Ying Yang Tattoo Betekenis 45
Ying Yang Tattoo Betekenis 46
Ying Yang Tattoo Betekenis 47
Ying Yang Tattoo Betekenis 49
Ying Yang Tattoo Betekenis 50