Sparrow Tattoo Betekenis, Ontwerpen &Ideeën

Mussen tattoo

De mus, hoewel niet het meest flitsende vogeltype, is een populaire keuze geworden voor tatoeages. Sparrow-tatoeages worden meestal geassocieerd met vrijheid, liefde en toewijding, maar er zijn veel andere grote betekenissen die aan deze ontwerpen kunnen worden gehecht.

Al tientallen jaren worden ze gebruikt als standaard in afbeeldingen van dierentattoo’s. Traditionele stijl “Sailor Jerry” tattoo-afbeeldingen bevatten vaak opduikende mussen met uitgestrekte vleugels om een snelle vlucht aan te geven. De beweging van de vogel is een symbool van vrijheid en de vrijheid om te reizen waar men wil, evenals snelheid en sluwheid. Een mus met gespreide vleugels, duidelijk in de vlucht, kan ook een snelle geest symboliseren, wat een unieke betekenis is.

Sparrow Tattoo Betekenis 7

Hoewel velen de mus misschien niet zien als een vogel geassocieerd met liefde, is het daar in de loop der jaren een symbool van geworden. Wanneer deze vogels paren, paren ze voor het leven en worden ze een symbool van monogamie en trouw in relaties. Tatoeages met een paar mussen kunnen niet alleen liefde vertegenwoordigen, maar ook een sterke toewijding en loyaliteit. Mussen zijn vogels die bijna altijd met hun clan in een cluster reizen. Dit biedt hen bescherming en in termen van een tattoo-ontwerp kan dit worden gebruikt om inclusie en gemeenschap over te brengen. Op deze manier zijn mussen een geschikte keuze voor huwelijk of tatoeages van een paar en worden ze op een van beide leden van een partnerschap geplaatst. Minder romantisch kunnen mussen ook worden gebruikt in het geval van vriendschapstatoeages.

In het oude Egypte geloofden ze dat mussen de zielen zouden vangen van degenen die overgingen. De mus zou de reizende ziel vinden en hen naar de Hemel leiden om de overledenen te helpen beschermen en behouden. In plaats van het in de traditionele stijl af te beelden, als een Egyptisch symbool, kan de mus worden weergegeven als een hiëroglief met andere Egyptische afbeeldingen om een groter stuk te creëren. Vanwege dit geloof gebruiken veel mensen in de moderne tijd mustattoos als een manier om hun overleden geliefden te herdenken. Vaak kan een banner worden opgenomen met de naam of geboorte- / sterfdata van de persoon die ze eren. Een paar mussen kan worden ontworpen met de banier om het idee van een ziel die wordt gevangen en beschermd te bevorderen.

Net als de oude Egyptenaren geloofden ook zeelieden dat als een zeeman op zee sterft, de mus zijn ziel naar de hemel zal brengen. Samen met nautische beelden zijn mussen een groot deel van de traditionele zeemanstattoos en dienen ze als een middel voor bescherming en behoud terwijl ze op het open water zijn. Mussen vliegen meestal over land en niet in de buurt van het water en kunnen dienen als een representatie van land en veiligheid voor zeelieden. In de traditionele stijl wordt de vogel van bovenaf afgebeeld in de vlucht en vaak gedaan in zwart-wit of met blauw of rood. Bloemen kunnen worden opgenomen of afbeeldingen zoals ankers en kompassen om een vollediger beeld te creëren.

Deze vogels zijn ook een symbool van vrijheid voor velen en worden vaak gekozen door degenen die niet gebonden willen zijn aan maatschappelijke regels. Een voorbeeld hiervan is de mustattoo in de film Pirates of the Caribbean van Captain Jack Sparrow. De mus als representatie van de tegencultuur is verbonden met de wortels van het tattoo-ontwerp in de westerse wereld en zijn oorsprong op zeeliedenlichamen, mensen die een groot deel van de tijd buiten land en samenleving leefden.

De mus is een sluw wezen dat bedreven is in camouflage en vlucht. Ze zijn altijd in beweging op zoek naar voedsel of zorgen voor hun jongen. Wolken of andere luchtbeelden worden vaak toegevoegd om een mus in vlucht af te beelden. Een zon en wolken kunnen worden opgenomen om de dag aan te geven en helderheid aan het ontwerp toe te voegen, terwijl sterren en een maan met de vogel kunnen worden afgebeeld om een donkerdere toon te creëren. Deze kenmerken maken ze een geweldig symbool van creativiteit en productiviteit, evenals het idee om je lasten licht te houden om een zwaar hart te voorkomen.

Sparrow Tattoo Betekenis 10

De mus wordt ook beschouwd als een symbool van vreugde voor sommige mensen. Zoals je je misschien kunt voorstellen, is dit een betekenis die veel mensen achter kunnen laten in hun tatoeages. De mus kan iemands verlangen naar vreugde in zijn leven vertegenwoordigen, of het kan gewoon betekenen dat hij trots is om vreugde in het leven van andere mensen te brengen. Geloof het of niet, er zijn echt niet zoveel symbolen van vreugde die er zijn, dus de mus is de vogeltattoo om te krijgen als je die betekenis wilt gebruiken.

Mensen op creatieve gebieden krijgen soms hun mustatoeages om hun artistieke kanten te laten zien. Deze vogels staan bekend om het bedenken van een aantal creatieve oplossingen voor hun problemen, waaronder het vinden van snelkoppelingen door de lucht naar hun bestemmingen. Als je een kunstenaar, een muzikant of iemand bent die gewoon graag creatief is, kun je want om te kijken naar het krijgen van een mus tattoo.

Een andere extreem coole mus tattoo betekenis is productiviteit. Ze lijken het meeste uit hun leven te halen door constant te bewegen en te werken, en het beste van alles is dat het hen vreugde lijkt te brengen! Als je het type persoon bent dat het gelukkigst is als je je tijd efficiënt gebruikt, dan zul je de mus waarschijnlijk leuk vinden. Als je besluit om deze betekenis te gebruiken, wil je misschien de mus laten zien die ergens aan werkt in het ontwerp.

Als je toevallig geïnteresseerd bent in vogeltattoos en je was op zoek naar een ontwerp dat laat zien dat je van de eenvoudige dingen in het leven houdt, dan moet je zeker kijken naar het krijgen van een mussentattoo. Dit zijn niet de soorten vogels die er vanzelf op uit gaan om iets te doen te vinden. Nee, het zijn de vogels die graag bij de basis blijven, hoewel ze die “basis” dingen zeker op creatieve manieren doen.

Sparrow Tattoo Betekenis 9

Er zijn echt niet al te veel tatoeages die iemands vriendelijkheid vertegenwoordigen, dus dit is zeker een goede om te krijgen als dat een kwaliteit is waar je bekend om staat en / of trots op bent. Dit kan werken als een persoonlijke tatoeage speciaal voor jou, of je kunt het zelfs krijgen als een bijpassende tatoeage met een vriend. In veel gevallen zullen mensen die ervoor kiezen om de betekenis “vriendelijkheid” te gebruiken met hun mussentattoos meerdere mussen in de ontwerpen krijgen om de betekenis zoveel duidelijker te maken.

Op dezelfde manier kun je de mustattoo laten zetten om je hechte vriendschap met iemand anders te symboliseren. Nogmaals, dit kan werken als een persoonlijke tat of een bijpassende tat. Degenen die de vriendschapsversie van de mustattoo krijgen, hebben vaak twee of meer vogels die samen vliegen, soms zelfs met lachende gezichten. Deze kunnen werken met realistische mussen of zelfs als cartoony mussen.

Een andere geweldige betekenis die je kunt gebruiken met mussentattoos is inclusiviteit. Deze vogels kunnen er vanzelf vandoor gaan, maar ze zijn altijd het gelukkigst als ze anderen bij zich hebben, ongeacht of ze die andere vogels kennen of niet. Als je iemand bent die een manier probeert te vinden om iedereen erbij te betrekken, is dit misschien wel de vogeltattoo waarmee je wilt gaan. Dit is het zoveelste geval van de mus die iets vertegenwoordigt dat je gewoon niet zult krijgen van andere dierentattoos.

Soms besluiten mensen om hun mustattoos te laten zetten vanwege een of meer van de hierboven genoemde betekenissen, maar in sommige gevallen vinden ze het gewoon leuk dat het een zwarte vogel is, omdat zwart een geweldige kleur in tats is. Houd er rekening mee dat de meeste vogeltattoos veel betekenissen delen, dus je kunt overwegen om een musontwerp te krijgen als je weet dat je de kleur leuk vindt en je niet per se te specifiek wilt worden met de betekenissen. Natuurlijk kun je altijd een van de hierboven genoemde betekenissen van de mustattoo gebruiken als ze later in je leven zinvol voor je zijn!

Sparrow Tattoo Betekenis 13

Mussen kunnen realistisch worden ontworpen om zich te concentreren op de prachtige kleuring en structuur van de kleine vogel. Ze worden vaak gekozen omdat er over de hele wereld veel verschillende soorten mussen worden gevonden en dienen als een verenigend symbool. Alle soorten mussen zijn vrij kleine maar slimme wezens en vertegenwoordigen zowel goede als slechte pech in verschillende wereldculturen.

In moderne ontwerpen wordt de omtrek van de vliegende mus gebruikt en gevuld met patronen of lijnwerk, vaak in een Boheemse of Indiase mehndi- of hennastijl. Dit kan specifiek voor esthetische aantrekkingskracht, maar ook om persoonlijke stijl aan te geven.

De mus is een voorbode van de stijl of voorkeur van een individu, een symbool van de vrijheid om zichzelf te uiten, hoe men maar wil. Met dit in gedachten kun je waarschijnlijk zien waarom veel mensen graag nieuwe richtingen inslaan met hun mus tattoo-ontwerpen. Je hoeft niet al te creatief te zijn met deze tatoeages, maar veel mensen vinden het leuk om unieke tatoeages te krijgen om ervoor te zorgen dat ze op een dag niet hetzelfde ontwerp op iemand anders zien.

Waar je ervoor kiest om je mustattoo te plaatsen, verandert de betekenissen die je gebruikt niet, maar het kan ze wel verbeteren. Sommige mensen die de betekenis “vriendelijkheid” willen gebruiken, zullen bijvoorbeeld één mus onder elk sleutelbeen plaatsen, wat een heel mooi effect toevoegt en de betekenis veel duidelijker maakt. Je kunt deze tatoeages echt overal plaatsen waar je maar wilt, maar je moet nadenken over hoe het ene gebied beter kan werken voor je ontwerp dan het andere.

Sparrow Tattoo Betekenis 6

Ongeacht of je een heel eenvoudig mussen tattoo-ontwerp wilt krijgen of een complexer ontwerp, je zult zeker een kunstenaar willen vinden die je kunt vertrouwen om het werk goed te doen. Een goed idee is om door enkele portfolio’s te kijken om te zien hoe goed ze het hebben gedaan op andermans vogeltattoos (of andere dieren). Zodra u zoek de kunstenaar die u wilt inhuren, vertel hen de betekenissen die u wilt gebruiken en eventuele andere extra details die u in het ontwerp wilt opnemen. Het doorlopen van die stappen zal je kansen om te eindigen met een mustattoo waar je altijd trots op zult zijn, aanzienlijk verbeteren.

Hopelijk heb je nu een beter begrip van wat de mustattoo kan vertegenwoordigen en enkele manieren waarop je deze vogeltattoos kunt laten ontwerpen. Het is een feit dat de mus meer betekenissen heeft dan de meeste andere vogels, waardoor het voor veel mensen een uitstekende keuze is. Als je het uiterlijk van de vogel leuk vindt en hebt ontdekt dat een of meer van de mustattoo-betekenissen die we hebben genoemd perfect voor je werken, neem dan contact op met een lokale tattooshop om een ontwerp voor je te laten opstellen.

Zoals bij de meeste tattoo-ontwerpen is er geen goede of foute betekenis voor de mustattoo. Het is helemaal wat je ervan maakt. Hier zijn enkele van onze favoriete mus tattoo ontwerpen:

Sparrow Tattoo Betekenis 2
Sparrow Tattoo Betekenis 3
Sparrow Tattoo Betekenis 4
Sparrow Tattoo Betekenis 5
Sparrow Tattoo Betekenis 11
Sparrow Tattoo Betekenis 12
Sparrow Tattoo Betekenis 14
Sparrow Tattoo Betekenis 15
Sparrow Tattoo Betekenis 16
Sparrow Tattoo Betekenis 17
Sparrow Tattoo Betekenis 19
Sparrow Tattoo Betekenis 21
Sparrow Tattoo Betekenis 22