Willow Tree Tattoo Betekenis

Er zijn veel bomen op aarde, maar er zijn er niet veel die lijken op de wilg of de treurwilg. Deze uniek uitziende boom is er een die bekend is bij zelfs de meest amateur van outdoor liefhebbers. Als je zo’n boom ziet, krijg je het gevoel dat er meer is dan wat je ziet. Er is een symboliek aan deze boom verbonden die niet veel andere bomen kunnen claimen. Het is dezelfde reden dat zoveel mensen van deze boom houden. Anders is tegenwoordig goed en voor degenen die graag tatoeages krijgen, is de wilgenboom misschien een geweldige optie.

Bomen hebben over het algemeen veel symbolische betekenis. Dit is de reden waarom ze zulke populaire onderwerpen maken om getatoeëerd te worden. Je kunt meestal een boom vinden die iets voor je betekent. Of je nu op zoek bent naar een boom die eigenschappen symboliseert die je wilt aannemen of je bent op zoek naar een boom die vertegenwoordigt wie je al bent, je zou hem moeten kunnen vinden.

In dit geval gaan we het hebben over de wilg. We zullen het hebben over waarom dit zo’n populaire boom is om te laten tatoeëren en wat de betekenis is achter de afbeelding. We zullen ook de verschillende manieren bespreken waarop mensen ervoor kiezen om de wilgenboom te laten tatoeëren en praten over wat deze variaties voor hen betekenen. Tegen het einde van dit bericht zou je het gevoel moeten hebben dat je een beter begrip hebt van de betekenis van de wilgenboomtattoo.

Over de Wilg

Voor degenen die op zoek zijn naar wat meer informatie over de wilgenboom, hebben we het hier. De wilg is een boom die deel uitmaakt van de Salicaceae familie. De boom is afkomstig uit China maar is nu overal op het noordelijk halfrond te vinden en dit omvat Noord-Amerika, Azië en Europa. Je zult veel wilgen in de buurt van waterlichamen vinden, omdat ze veel vocht nodig hadden om te gedijen.

Wilgen zijn niet klein en ze nemen veel ruimte in beslag op het lichaam, dus plaatsing is belangrijk. In werkelijkheid groeit de wilgenboom meestal tot een hoogte van tussen de 35 en 50 voet, maar het is bekend dat ze zo groot worden als 70 voet. De kroon van de boom kan tot dezelfde grootte groeien.

Deze wilg wordt ook wel de treurwilg genoemd. De reden dat dit het geval is, is omdat als het regent, het water van de hangende takken loopt en op tranen lijkt. Dit is in veel gevallen symbolisch en als je de persoon met deze tatoeage vraagt, kunnen ze je vertellen waarom het belangrijk voor hen was.

De wilg heeft ook langwerpige bladeren die wit zijn onder maar groen aan de bovenkant. Ze veranderen ook seizoensgebonden van kleur zoals de meeste bomen. Deze boom is ook zeer sterk met een zeer goed ontwikkeld wortelstelsel. De wortel is vaak nog groter dan de stam van de boom. Dit maakt het wortelstelsel van de wilg zeer problematisch voor septische systemen, afvoeren en trottoirs.

Willow Tree Tattoo Betekenis

In China, waar de wilgenboom begon, is het een symbool van wedergeboorte en onsterfelijkheid. Terwijl in andere delen van de wereld de wilg het idee van bijgeloof en mystiek vertegenwoordigt. Er wordt gezegd dat heksen hun bezems van het hout van een wilg maakten.

De wilgenboom is ook representatief voor verdriet. Omdat deze boom ook wel bekend staat als de treurwilg, kan het symbolisch zijn voor een verdriet waar de persoon met deze tatoeage mee te maken heeft. De regen die van de boomtakken loopt, zorgt ervoor dat het lijkt op een trieste boom, dus in zekere zin kun je deze symboliek gebruiken als een manier om het verdriet waarmee je wordt geconfronteerd weer te geven.

De wilg staat ook symbool voor enkele positieve eigenschappen. Deze boom heeft een grote, bruine stam en staat bekend om een gevoel van steun, structuur en stabiliteit. De kleur bruin symboliseert ook een gevoel van verantwoordelijkheid en plicht. Het groen op de bladeren staat voor vruchtbaarheid, leven en natuur.

Er zijn ook veel verwijzingen in de Keltische en Christelijke traditie naar de wilgenboom. Een van de belangrijkste eigenschappen van de wilg is flexibiliteit. De wilg kan buigen op enkele van de meest ongemakkelijke manieren waarop je een boom hebt zien buigen en nog steeds sterk en gezond zijn. Dit is een krachtig symbool voor diegenen die een tatoeage willen die een spiritueel pad of herstel vertegenwoordigt. Op deze manier vertegenwoordigt de wilgboom het kunnen aanpassen. De wilgenboom kan enkele van de zwaarste omstandigheden overleven, maar niet alleen overleven, maar ook gedijen.

Willow Tree Tattoo Variaties

Er zijn een aantal behoorlijk creatieve variaties van de wilgenboomtattoo die we hebben gezien en hieronder zijn een paar voorbeelden van enkele van de leuke wilgenboomtattoos die we hebben gezien. We weten dat dit niet elke variatie is, maar het zou je wat ideeën moeten geven.

Keltische Wilg Boom Tattoo

Wilgenhout wordt al lang gebruikt in Keltische ceremonies om paranormale vermogens te verbeteren. Druïde priesters herkennen hoe wilgen het water nodig hebben. Het is een symbool van geïnspireerde verbeelding van degenen die de Keltische wilgenboom ta dragenTtoo. Ze keken ook naar de wilgenboom als de kracht van de maan en het water. Deze boom hielp om duidelijker inzicht te krijgen in de wereld waarin ze verblijven. Daarnaast ziet het er gewoon gaaf uit om de wilgenboom in Keltische stijl te laten tatoeëren.

Aquarel Willow Tree Tattoo

De aquarelwilgenboomtattoo heeft veel van de betekenissen waar we het eerder over hadden, maar de beelden passen gewoon. De manier waarop de aquarelstijl stroomt en opgaat in zijn omgeving lijkt goed te passen bij de wilgenboomtattoo. De takken van de boom stromen als een waterval naar beneden en werken in harmonie met de aquarelstijl. Het ziet er gewoon geweldig uit, dus deze variatie is een van onze favorieten.

Wilgenboom blazen in de wind Tattoo

Dit is weer een eerbetoon aan de flexibiliteit en duurzaamheid van de wilgenboom. Deze variatie is representatief voor het vermogen om zich aan te passen en te overleven. We gaan allemaal door moeilijke tijden in ons leven, dus om de wilgenboomtattoo te hebben, is een herinnering dat we het eerder hebben gedaan en dat we het opnieuw kunnen doen.

Willow Tree Tattoo Betekenis 1
Willow Tree Tattoo Betekenis 2
Willow Tree Tattoo Betekenis 3
Willow Tree Tattoo Betekenis 4
Willow Tree Tattoo Betekenis 5
Willow Tree Tattoo Betekenis 6
Willow Tree Tattoo Betekenis 7
Willow Tree Tattoo Betekenis 8
Willow Tree Tattoo Betekenis 9
Willow Tree Tattoo Betekenis 10
Willow Tree Tattoo Betekenis 11
Willow Tree Tattoo Betekenis 12
Willow Tree Tattoo Betekenis 13
Willow Tree Tattoo Betekenis 14
Willow Tree Tattoo Betekenis 15
Willow Tree Tattoo Betekenis 16
Willow Tree Tattoo Betekenis 17
Willow Tree Tattoo Betekenis 18
Willow Tree Tattoo Betekenis 19
Willow Tree Tattoo Betekenis 20
Willow Tree Tattoo Betekenis 21
Willow Tree Tattoo Betekenis 22
Willow Tree Tattoo Betekenis 23
Willow Tree Tattoo Betekenis 24
Willow Tree Tattoo Betekenis 25
Willow Tree Tattoo Betekenis 26
Willow Tree Tattoo Betekenis 27
Willow Tree Tattoo Betekenis 28
Willow Tree Tattoo Betekenis 29
Willow Tree Tattoo Betekenis 30
Willow Tree Tattoo Betekenis 31
Willow Tree Tattoo Betekenis 32
Willow Tree Tattoo Betekenis 33
Willow Tree Tattoo Betekenis 34
Willow Tree Tattoo Betekenis 35
Willow Tree Tattoo Betekenis 36
Willow Tree Tattoo Betekenis 37
Willow Tree Tattoo Betekenis 38
Willow Tree Tattoo Betekenis 39
Willow Tree Tattoo Betekenis 40
Willow Tree Tattoo Betekenis 41
Willow Tree Tattoo Betekenis 42
Willow Tree Tattoo Betekenis 43
Willow Tree Tattoo Betekenis 44
Willow Tree Tattoo Betekenis 45
Willow Tree Tattoo Betekenis 46
Willow Tree Tattoo Betekenis 47