Water Tattoo Betekenis

Je zou kunnen zeggen dat water het belangrijkste in de wereld is. 71% van de aarde bestaat uit water. Bovendien bestaat ongeveer 60% van het menselijk lichaam uit water. Elk levend wezen op deze aarde kan niet zonder. Water is een natuurkracht. Het heeft het vermogen om te creëren of te vernietigen. Een Tsunami kan een heel eiland wegvagen en de waterstroom kan bergen eroderen. Aan de andere kant kunnen kleine druppels water een kleine plant voeden en zachtjes deze in deze wereld leiden. Water past in de meeste ruimtes en kan zich aanpassen aan elke situatie.

Dit laat je zien hoe belangrijk water is in ons leven. Omdat het zo belangrijk is, verbaast het ons niet dat zoveel mensen op de een of andere manier water op hun lichaam laten tatoeëren. Dat is nog zo’n groot ding over de watertattoo. Het komt in zoveel vormen en variaties dat we nooit een tekort aan opties zullen hebben wanneer we op zoek zijn naar onze eigen watertattoo.

In deze post zullen we het hebben over het belang van water in ons leven en waarom zoveel mensen het op hun lichaam laten tatoeëren. We zullen het hebben over de symboliek achter water en wat het betekent voor degenen die ervoor kiezen om deze tatoeage te krijgen. Daarnaast zullen we het hebben over enkele van de variaties van de watertattoo die we hebben gezien en praten over de symboliek en het belang van deze tatoeage. Aan het einde van het bericht zou je een redelijk goed idee moeten hebben van enkele watertattoos die je in de toekomst misschien wilt laten inkten.

Watersymboliek

Wanneer we het over water in algemene termen hebben, gaat de symboliek zo diep als de zee. Van mysterie en verwondering tot intuïtie en magie, water heeft een enorme reeks betekenissen die echt afhankelijk zijn van welk beeld je kiest. Het is een symbool van vruchtbaarheid en zuiverheid. Water wordt vaak gezien als het leven zelf. Dit idee gaat eeuwen terug wanneer je talloze mythen vertelt waar het leven uit het water tevoorschijn komt.

Water heeft ook een grote symboliek binnen religieuze context. In het christendom symboliseert water soms een reiniging van een geestelijke natuur die kan komen wanneer je Christus in je leven accepteert. Overweeg het idee om gedoopt te worden. Je zonden worden schoongeveegd met het water en je begint fris in Christus’ ogen.

In het boeddhisme wordt water verondersteld een kalmte in ons te symboliseren. Het staat ook voor helderheid en zuiverheid. Het is absoluut noodzakelijk voor degenen die de boeddhistische religie volgen om in harmonie te zijn met de natuur.

In het jodendom speelt water een belangrijke reinigende rol. Het Jodendom pakte milieukwesties al veel eerder aan dan de rest van de wereld. Ze begrepen dat het een menselijke zorg was en niet alleen een specifiek gebied. Het perspectief van de Talmoed op het milieu zegt dat hoewel we alles op deze aarde gebruiken voor onze behoeften, we nooit roekeloos ons milieu mogen vernietigen of beschadigen.

In de Islam is water een geschenk van God en het is leven. Daarom mag water nooit worden verkocht of gekocht. De islam is zich zeer bewust van het belang van water en verbiedt de vervuiling, morsen en monopolisering van water.

Water Tattoo Variaties

Met een watertattoo kun je heel creatief worden. Betekenissen kunnen variëren afhankelijk van de culturele betekenis van het beeld samen met het beeld zelf. We zullen niet bij elk waterbeeld kunnen komen, omdat er talloze zijn om uit te kiezen, maar hieronder zijn enkele populaire manieren waarop we water hebben getatoeëerd.

Japanse Water Tattoo

Water wordt gebruikt in bijna alle vormen van Japans tatoeëren of Irezumi. Er is niet alleen veel symboliek, maar het is ook een geweldige opvulling. In de Japanse cultuur vertegenwoordigt water de eenvoud en zuiverheid van het leven. In de inheemse religie van het shintoïsme wordt gezegd dat water een primaire kracht is en heilig is.

Dit is de reden waarom het niet uitmaakt welk symbool je ziet in Japanse tatoeages, je zult er zeker wat water in zien.

Golf Tattoo

Water kan kalm zijn, of het kan boos zijn. Wanneer je een tatoeage krijgt van een golf die naar beneden stort, heb je misschien te maken met overweldigende emoties die je kunnen verdrinken als je er niet mee omgaat. De golf is echter niet altijd iets om je zorgen over te maken voor de drager van deze tatoeage. De golftattoo kan ook een specifiek moment of plaats in je leven vertegenwoordigen. Het kan ook symbool staan voor een liefde voor het water of surfen. Het idee van de golftattoo is om de kracht van water weer te geven.

Waterval Tattoo

Zoals de meeste vormen van water, kan de waterval vredig en kalmerend zijn of almachtig en krachtig. Het toont je de eb en vloed van het leven. Je kunt tekenen van schoonheid vertonen omdat de waterval een bezienswaardigheid is om te zien of je vertegenwoordigt misschien een innerlijke kracht die zo sterk is als een waterval.

Watervallen hebben de neiging om uit bergen te worden uitgehouwen, dus als je er een ziet, weet je dat het er al lang is. Daarom kan de watervaltattoo wijsheid vertegenwoordigen. Als je staat onder een waterval, je kunt misschien gefluister van oude stemmen horen.

Rivier Tattoo

De rivier, zoals veel tatoeages met waterthema, toont ons de kracht van water. Het toont ons ook de stroom van de rivier en de manier waarop het water dat pad volgt en zich beweegt rond alles op zijn pad. Een riviertattoo is een geweldige manier om het idee van vooruitgaan te vertegenwoordigen. Het staat ook voor “meegaan met de stroom”. Er zijn veel overgangen in het leven en daar moet je niet voor weglopen. Het was de bedoeling dat je er doorheen zou gaan, dus de riviertattoo is een geweldige herinnering om gewoon met de stroming mee te gaan en als je dat doet, zul je zeker aan de andere kant een veranderd persoon uitkomen.

Welke tatoeage met waterthema je ook wilt krijgen, weet dat je een symbool op je lichaam krijgt dat veel symboliek heeft. Beslis welk ontwerp het beste voor u werkt en als u een kunstenaar moet vinden en u niet zeker weet hoe u dit moet doen, laat het ons dan weten.

Water Tattoo Betekenis 1
Water Tattoo Betekenis 2
Water Tattoo Betekenis 3
Water Tattoo Betekenis 4
Water Tattoo Betekenis 5
Water Tattoo Betekenis 6
Water Tattoo Betekenis 7
Water Tattoo Betekenis 8
Water Tattoo Betekenis 9
Water Tattoo Betekenis 10
Water Tattoo Betekenis 11
Water Tattoo Betekenis 12
Water Tattoo Betekenis 13
Water Tattoo Betekenis 14
Water Tattoo Betekenis 15
Water Tattoo Betekenis 16
Water Tattoo Betekenis 17
Water Tattoo Betekenis 18
Water Tattoo Betekenis 19
Water Tattoo Betekenis 20
Water Tattoo Betekenis 21
Water Tattoo Betekenis 22
Water Tattoo Betekenis 23
Water Tattoo Betekenis 24
Water Tattoo Betekenis 25
Water Tattoo Betekenis 26
Water Tattoo Betekenis 27
Water Tattoo Betekenis 29
Water Tattoo Betekenis 30
Water Tattoo Betekenis 31
Water Tattoo Betekenis 32
Water Tattoo Betekenis 33
Water Tattoo Betekenis 34
Water Tattoo Betekenis 35
Water Tattoo Betekenis 36
Water Tattoo Betekenis 37
Water Tattoo Betekenis 38
Water Tattoo Betekenis 39
Water Tattoo Betekenis 40
Water Tattoo Betekenis 41
Water Tattoo Betekenis 42
Water Tattoo Betekenis 43
Water Tattoo Betekenis 44
Water Tattoo Betekenis 45
Water Tattoo Betekenis 46
Water Tattoo Betekenis 47
Water Tattoo Betekenis 48