Unicorn Tattoo Betekenis

Het magische paard uit de mythologie met de hoorn die direct uit zijn voorhoofd komt is de eenhoorn. Dit mythische wezen is al vele jaren het onderwerp van gesprekken, boeken en films. Eenhoorns zijn toevallig het onderwerp van de inkt van veel tattoo-enthousiastelingen. Je kunt je afvragen waarom iemand een eenhoorn op zijn lichaam laat tatoeëren, omdat er meer zou moeten gebeuren.

Het verhaal van de eenhoorn is een vrij cool verhaal en ze vertegenwoordigen iets magisch. Iets dat ons terugbrengt naar het kind zijn. Het is iets dat ons eraan herinnert dat er meer is dan wat we elke dag zien. Het leven is meer dan ons werk. Er is meer dan onze rekeningen. Er is nog steeds wat magie en dat is te zien in de vorm van de eenhoorn.

In deze post gaan we het hebben over de eenhoorn en wat het symboliseert. Mensen krijgen deze tatoeage voor meer dan alleen het uiterlijk en we zullen praten over wat het voor hen betekent. Daarnaast zullen we het hebben over de verschillende variaties van de eenhoorntattoo en afbeeldingen die mensen laten tatoeëren met de eenhoorn. Tegen het einde van dit bericht hopen we dat je je een beetje beter geïnformeerd voelt over waarom iemand de eenhoorntattoo zou krijgen. Misschien geeft dit je het zetje dat je nodig hebt om je eigen eenhoorntattoo te krijgen.

Geschiedenis van de Eenhoorn

In tegenstelling tot wat velen denken, werden eenhoorns niet besproken in de Griekse mythologie. Er waren echter verslagen van eenhoorns in de natuurlijke historie door Griekse schrijvers. Deze schrijvers waren ervan overtuigd dat eenhoorns bestonden. Ze geloofden dat eenhoorns in India woonden, wat voor hen een miljoen mijl verderop leek. In een boek van Ctesias genaamd Indika, sprak hij over deze dieren die hij wilde ezels noemde. Hij beschreef ze als een voetvlot, wit, zwart en rood gekleurd en had een hoorn van ongeveer 28 centimeter die uit zijn hoofd kwam. Aristoteles volgde dit voorbeeld en schreef over de zogenaamde “Indische ezel”.

Naast die twee schreven veel andere Griekse schrijvers en filosofen over de eenhoorn. Ze beschreven het als het maken van lage geluiden. Alle verslagen van de eenhoorn uit deze tijd draaiden om India en hen hadden de enkele hoorn die uit zijn voorhoofd kwam. De kleuren of maten zijn misschien veranderd, maar ze lijken op die manier allemaal op elkaar.

In de Middeleeuwen werd de informatie van de eenhoorn ontleend aan oude en Bijbelse bronnen. De eenhoorn werd gewoonlijk een geit, paard of wilde ezel genoemd.

Unicorn Tattoo Betekenis

Dit leidt tot de symboliek van de eenhoorn. In die middeleeuwen was er een allegorie over de eenhoorn die zei dat hij gevangen was door de Maagd Maria en dat de eenhoorn incarnatie symboliseerde. Als de eenhoorn Maria ziet, valt hij in haar schoot in slaap. Deze fabel is er een die de standaard werd over hoe de eenhoorn werd afgebeeld. Andere interpretaties van het eenhoornverhaal zijn gebaseerd op de verhalen van gefascineerde geliefden en sommige religieuze schrijvers zeggen dat de eenhoorn en zijn dood het lijden van Christus symboliseren. Ze zouden de relatie van Jezus Christus met Maria vergelijken als slechts een maagd die in staat is om de wilde eenhoorn te temmen.

Wat andere symboliek betreft, kan de eenhoorntattoo onschuld vertegenwoordigen. Daar komt nog bij dat de eenhoorn het goddelijke en kuisheid symboliseert. Dit is logisch omdat religieuze schrijvers zeiden dat alleen een maagd een eenhoorn kon temmen.

De eenhoorn staat ook voor vrouwelijkheid. Bovendien wordt gezegd dat ze de maan vertegenwoordigen die vol zit met vrouwelijke energie. De suggestie van de eenhoorn die vrouwelijke yin-energie vertegenwoordigt, is ook logisch omdat ze bekend staan als magische, mysterieuze en intuïtieve wezens.

Nu kunnen we terugcirkelen naar de magische symboliek van de eenhoorntattoo. De eenhoorn is daarboven als een van de meest wonderbaarlijke wezens van de overlevering. Ze vertegenwoordigen wonderen, betovering en magie. Sommige verhalen zeggen dat de eenhoorn slechts aan een paar gelukkige mensen zal verschijnen en dat hij de kracht heeft om wijsheid, wonderen en magie te schenken aan degenen die zuiver van hart zijn. Hiermee kun je waarschijnlijk het thema van veel van de symboliek van de eenhoorn zien.

Unicorn Tattoo Variaties

Wanneer de meeste mensen aan eenhoorns denken, stellen ze zich een wit paard voor, maar het is niet zo ongewoon om eenhoorns in verschillende kleuren en maten te zien. Beelden als deze gaan terug tot de tijd van de Griekse mythologie. Je kunt ook andere magische figuren zien getatoeëerd met de eenhoorn. Dit kunnen draken, feeën of kabouters zijn. Hieronder staan enkele voorbeelden van eenhoorn tatoeages om uit te checken.

Het fokken van Eenhoorn Tattoo

De opfokerende eenhoorntattoo is een manier om meer mysterie aan de eenhoorn toe te voegen. Een opfokkend paard symboliseert opwinding, schrik of agressie. Dit zijn over het algemeen geen eigenschappen waarvan je zou denken dat ze bij een eenhoorn horen, maar veel mensen zullen de eenhoorn op deze manier laten tatoeëren. Tenzij je echter zuiver van hart bent, kun je de agressie van de eenhoorn opvangen terwijl deze er wordt gezegd dat het op zichzelf zuiver is.

Regenboog Eenhoorn Tattoo

Regenbogen en eenhoorns lijken hand in hand te gaan. Bij het bedenken van manieren om een magisch gevoel toe te voegen aan je eenhoorntattoo, is de regenboog een geweldige optie. Je zult dit ook veel zien in films, maar het thema om te onthouden is een magie en wonder. Regenbogen zijn op zichzelf fascinerend. Het toevoegen van een eenhoorn aan de mix zal je tatoeage met een magisch thema echt verbeteren.

Nieuwe School Eenhoorn Tattoo

Omdat eenhoorns zo veel voorkomen in tekenfilms en kinderfilms, is de nieuwe school of cartoony uitziende eenhoorntattoo ook een populaire keuze. Films als The Last Unicorn en beelden uit My Little Pony zijn enkele afbeeldingen die populair lijken te zijn. Deze tatoeages kunnen de persoon terugbrengen naar zijn kindertijd of ons herinneren aan tijden van onschuld. Het grillige beeld herinnert ons eraan dat we ooit zuivere zielen waren en een zorgeloos leven hadden. De nieuwe school eenhoorn tattoo is een ode aan je jeugd.

Er zijn veel manieren om de eenhoorntattoo te krijgen en we hopen dat je een deel van deze informatie of de onderstaande foto’s kunt gebruiken om je eigen ideeën voor je volgende tatoeage te krijgen. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een kunstenaar om hier voor jou aan te werken, laat het ons dan weten.

Eenhoorn Tattoo Betekenis 1
Eenhoorn Tattoo Betekenis 2
Eenhoorn Tattoo Betekenis 3
Eenhoorn Tattoo Betekenis 4
Eenhoorn Tattoo Betekenis 5
Eenhoorn Tattoo Betekenis 6
Eenhoorn Tattoo Betekenis 7
Eenhoorn Tattoo Betekenis 8
Eenhoorn Tattoo Betekenis 9
Eenhoorn Tattoo Betekenis 10
Eenhoorn Tattoo Betekenis 11
Eenhoorn Tattoo Betekenis 12
Eenhoorn Tattoo Betekenis 13
Eenhoorn Tattoo Betekenis 14
Eenhoorn Tattoo Betekenis 15
Eenhoorn Tattoo Betekenis 16
Eenhoorn Tattoo Betekenis 17
Eenhoorn Tattoo Betekenis 18
Eenhoorn Tattoo Betekenis 19
Eenhoorn Tattoo Betekenis 20
Eenhoorn Tattoo Betekenis 21
Eenhoorn Tattoo Betekenis 22
Eenhoorn Tattoo Betekenis 23
Eenhoorn Tattoo Betekenis 24
Eenhoorn Tattoo Betekenis 25
Eenhoorn Tattoo Betekenis 26
Eenhoorn Tattoo Betekenis 27
Eenhoorn Tattoo Betekenis 28
Eenhoorn Tattoo Betekenis 29
Eenhoorn Tattoo Betekenis 30
Eenhoorn Tattoo Betekenis 31
Eenhoorn Tattoo Betekenis 32
Eenhoorn Tattoo Betekenis 33
Eenhoorn Tattoo Betekenis 34
Eenhoorn Tattoo Betekenis 35
Eenhoorn Tattoo Betekenis 36
Eenhoorn Tattoo Betekenis 37
Eenhoorn Tattoo Betekenis 38
Eenhoorn Tattoo Betekenis 39
Eenhoorn Tattoo Betekenis 40
Eenhoorn Tattoo Betekenis 41
Eenhoorn Tattoo Betekenis 42
Eenhoorn Tattoo Betekenis 43
Eenhoorn Tattoo Betekenis 44
Eenhoorn Tattoo Betekenis 45
Eenhoorn Tattoo Betekenis 46
Eenhoorn Tattoo Betekenis 47
Eenhoorn Tattoo MeaniNG 48