Welke kant van mijn neus moet ik doorboren?

Zo heb je eindelijk de perfecte neuspiercing gevonden. Je weet welk type je wilt en hebt de coolste piercing sieraden uitgezocht. Maar er is nog één vraag, welke kant van de neus moet ik doorboren?

Het schijnbare gebrek aan verschil tussen het doorboren van de linker- of rechterkant van de neus kan leiden tot keuzeverlamming. Het verschil lijkt triviaal, en de uitkomst van het piercen van beide kanten is vergelijkbaar genoeg, dat geen van beide opties duidelijk beter is. Dit kan het moeilijk maken om te kiezen.

Redenen om de ene of de andere kant te kiezen

In de regel is de beste kant voor een neuspiercing welke je maar wilt! Maar als je het moeilijk vindt om te beslissen, zijn er enkele factoren die kunnen helpen de opties te beperken. De twee grootste redenen om een kant te kiezen zijn cultuur of esthetiek.

Culturele betekenis van neuspiercings

Neuspiercings hebben een lange geschiedenis in culturele betekenis. Ze hebben een lange geschiedenis in het Midden-Oosten en hindoeïstische culturen, en komen zelfs voor in de bijbel.

In de hindoeïstische traditie doorboren vrouwen meestal de linkerkant van de neus. Dit heeft banden met Ayurveda. Ayurvedische geneeskunde is een holistisch systeem dat duizenden jaren teruggaat en lichaam en geest met elkaar verbindt.

Er zijn beweringen dat het doorboren van de linkerkant de pijn van menstruatie en / of bevalling kan verlichten. Het is echter onduidelijk of dit een echt geloof is uit de Ayurvedische geneeskunde of een idee dat werd geïntroduceerd toen het in de jaren 1960 naar de westerse wereld werd gebracht. In de hindoeïstische cultuur gaat het kiezen van de linkerkant meer om traditie dan om effect.

In de traditionele Chinese geneeskunde werd aangenomen dat de linkerkant de vrouwelijke kant was en rechts de mannelijke kant. Sommige mensen gebruiken dit als een reden om hun gezichtspiercings aan de linkerkant voor vrouwen of rechterkant voor mannen te kiezen. In de moderne cultuur is er echter echt geen mannelijke of vrouwelijke kant.

Als je kunt ontdekken dat één kant om persoonlijke of culturele redenen betekenis voor je heeft, kan dat een goede keuze zijn voor je neuspiercing.

Kiezen neuspiercing side door esthetiek

Esthetische overwegingen voor het kiezen van welke kant van de neus je moet doorboren, komen meestal neer op de vorm van je gezicht. Het kan ook rekening houden met je kapsel, gelaatstrekken of andere piercings.

Gezichtsvorm

Voor mensen met een symmetrisch gezicht ziet de piercing er aan beide kanten even goed uit. Maar degenen met een asymmetrisch gezicht zullen meestal merken dat een neusgatpiercing de ene kant van het gezicht meer flatteert dan de andere. In dit geval kunt u proberen een kunstmatige neusring te dragen en te zien welke kant u verkiest.

Kapsel

Als je een kapsel hebt dat een deel van één kant van je gezicht bedekt, wil je meestal de neuspiercing aan de andere kant plaatsen. Dit verbetert de zichtbaarheid en voegt een visuele balans toe.

Haar uit een frisse piercing houden is ook noodzakelijk voor een probleemloze genezingsperiode.  Voor meer info over nazorg en het genezen van een nieuwe piercing, klik hier!

Onthoud: Het genezen van een gezonde piercing begint met het gebruik van de juiste nazorgproducten.  Shop onze aanbevolen nazorgproducten door hier te klikken.

Gelaatstrekken &Andere Piercings

Een andere esthetische overweging is wat er op het landschap van je gezicht staat. Als je al schoonheidsvlekken, piercings of andere onderscheidende kenmerken aan één kant van het gezicht hebt, kan het doorboren van een neusgat aan die kant een rommeliger uiterlijk creëren. Misschien wilt u de andere kant van de neus doorboren.

Als je andere gezichtspiercings hebt, kun je ook overwegen wat voor soort sieraden je in je neusgatpiercing gaat dragen.  Misschien wilt u dat al uw sieraden bij elkaar passen of elkaar complimenteren.  U kunt dit doen door:
-Het matchen van het metaal van uw neus sieraden met uw oor of andere gezichtspiercing sieraden
-Het dragen van stukken met dezelfde kleur edelstenen

U kunt al onze neuspiercing sieraden kopen door hier te klikken.

Splits het verschil

Je hoeft niet één kant van de neus te kiezen. Er zijn een paar keuzes die het verschil verdelen. Het is niet ongebruikelijk dat mensen hun neuspiercings in evenwicht brengen met één op elk neusgat. Een andere optie die het midden doorboort.

Septum piercings doorboren het kraakbeen tussen de neusgaten. Van Lady Gaga tot Zoё Kravitz, de septum piercing is altijd in stijl. Zelfs Kylie Jenner is gespot met septumjuwelen.

Celebrity Septum Piercing

Een andere keuze is een brugpiercing. Een brugpiercing gaat door beide kanten van de neus. Het gebruikt meestal een barbell of gebogen barbell met de kralen aan weerszijden van de neus.

Waar je je neus kunt laten doorboren in MississaUga

De plek waar je naartoe gaat om je te laten piercen is belangrijker dan de plaatsing van je piercing. Bescherm uw gezondheid en de esthetiek van uw piercing op de lange termijn door naar experts in een schone, professionele winkel te gaan. De beste piercingwinkels in Mississauga, Ontario volgen zorgvuldige praktijken en sanitaire richtlijnen.

Boek uw volgende bij ons online door hier te klikken.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.