Diamond Tattoo Betekenis

Welk gesteente op de planeet heeft meer betekenis dan een diamant? We weten niet zeker of er een is, omdat de diamant een groot deel van de westerse cultuur is en wordt gebruikt om de glamoureuze te vertegenwoordigen. Het is niet alleen mooi en duur, het heeft ook veel symboliek. Qua symbolen is de diamant een zeer bekend symbool dat bijna altijd geassocieerd wordt met rijkdom en schoonheid. Ze worden gedragen als versieringen in ringen, kettingen en andere soorten sieraden. Het is niet verwonderlijk dat de diamanttattoo behoorlijk populair is wanneer mensen van het uiterlijk van het juweel houden of het willen combineren met een ander mooi uitziend tattoo-ontwerp.

In deze post gaan we het even hebben over de diamant en dan ingaan op waarom zoveel mensen deze afbeelding graag op hun lichaam laten tatoeëren. We zullen ingaan op de symboliek van de diamant en dan praten over enkele van de verschillende variaties van deze prachtige steen en wat het betekent voor de mensen die deze tatoeage hebben. Tegen het einde van dit bericht hopen we dat je een beter begrip hebt van de betekenis van de diamanttattoo en wat het symboliseert voor degenen die ervoor kiezen om deze tatoeage te krijgen.

Over Diamonds

Een diamant is een vorm van koolstof die wordt verkocht en heeft een structuur die diamantkubisch kristal is. De diamant staat bekend om zijn ongeëvenaarde fysieke kwaliteiten en veel van de kwaliteit van deze steen komt van de stevige covalente binding tussen de atomen van de diamant. De diamant heeft de hoogste thermische geleidbaarheid en hardheid van elk materiaal in bulk. Die eigenschappen bepalen het belangrijkste industriële gebruik van de diamant bij het slijpen en slijpen van tol en de toepassingen van diamantaambeeldcellen en diamantmessen in wetenschappelijke studies.

Als je een diamant in de natuur vindt, vind je waarschijnlijk een steen die tussen de 1 en 3,5 miljard jaar oud is. De meeste gevonden diamanten werden gevormd in de aardmantel van ongeveer 150 tot 250 kilometer diep. Sommigen van hen zijn echter afkomstig van diepten tot 800 kilometer in de aarde. De hoge temperatuur en druk zorgen ervoor dat de vloeistoffen die koolstof bevatten mineralen oplossen en vervangen door diamanten. Tussen honderden miljoenen jaren geleden werden de meeste diamanten naar het oppervlak van de aarde gebracht door vulkanen die uitbarsten en vervolgens afgezet in lamprolieten en kimberlieten, of met andere woorden, stollingsgesteenten.

Diamond Tattoo Betekenis

Hoewel diamanten vaker door vrouwen dan door mannen worden gedragen, worden diamanttattoos eigenlijk als uniseks beschouwd. Zowel mannen als vrouwen kunnen de schoonheid in diamanten zien, dus er zijn ontwerpen die geschikt zijn voor beide geslachten. Sommige vrouwen zullen meer vrouwelijke ontwerpen rond hun diamanttattoos toevoegen, terwijl mannen hun diamanttattoos een beetje meer een mannelijke look zullen geven. Natuurlijk kan een gewone diamanttattoo ook voor beide geslachten werken.

Het woord diamant is afgeleid van een Grieks woord dat “onoverwinnelijk” betekent. Dit is een nauwkeurige weergave omdat diamanten niet kunnen worden vernietigd. Ze worden gecreëerd door een enorm gewicht dat koolstofafzettingen verzwaart en bestaan naar verluidt al sinds 400 voor Christus. Wanneer deze diamant tattoo betekenis wordt gebruikt, wil de eigenaar misschien laten zien dat ze niet gebroken zullen worden door iets dat in hun leven gebeurt. Het kan ook betekenen dat ze veel moeilijke momenten in hun leven achter zich hebben gelaten.

Diamanten worden gezien als een van de meest kostbare en gewilde stenen ter wereld. Dit maakt ze een geweldige keuze voor een tattoo-ontwerp voor iemand die deze idealen en die van innerlijke schoonheid en moed wil vertegenwoordigen. Dit is geen diamanten tatoeage betekenis die duidelijk doorkomt bij de eerste bezichtiging, dus sommige eigenaren zullen andere tattoo-ontwerpen gebruiken om de “kostbare” betekenis een beetje duidelijker te maken.

In de oudheid geloofde men dat als je een diamant bij je droeg, deze je zou beschermen tegen kwade krachten en je kracht zou geven om je angsten te overwinnen. Zoals je zou verwachten, is dit een betekenis die een beetje dieper is dan andere en een van de meest persoonlijke van de diamanten tatoeage betekenissen is. Iemand met angst kan ervoor kiezen om een diamanten tatoeage te laten zetten om hen eraan te herinneren dat ze de kracht hebben om over de angsten heen te komen die van tijd tot tijd opduiken.

De Indiase diamanten troon van Boeddha werd een symbool van het centrum van het universum en oneindigheid. Dit is een van de vele spirituele diamanten tattoo betekenissen die er zijn en is niet zo gebruikelijk als sommige van de andere betekenissen die op deze pagina worden vermeld. Iemand die echter van het uiterlijk van de diamant houdt en een betekenis wil gebruiken die niet zo voor de hand ligt voor externe waarnemers, kan ervoor kiezen om een diamanttattoo te laten zetten.

Diamanten tatoeages zijn ook in verband gebracht met magie, omdat het gerucht gaat dat het ongelooflijke magische energie heeft. In de Middeleeuwen waren alleen priesters en keizers in staat om ze te dragen en legendes stellen dat Satan de aanblik van het licht dat werd gedragen door de schittering van de diamant niet kon verdragen. Interessant iemand die van het idee van magische krachten houdt, kan de diamanttattoo om een vergelijkbare reden krijgen als iemand die het krijgt vanwege zijn religieuze betekenissen.

Diamanten symboliseren vrede, zuiverheid, eerlijk licht en onoverwinnelijkheid. Wanneer ze in een verlovingsringsetting worden geplaatst, worden ze van symbool en liefde en loyaliteit. Hoewel zeldzamer dan andere liefdestatoeages, is het niet extreem ongewoon voor twee mensen om bijpassende diamanttattoos te krijgen om hun liefde voor elkaar te tonen. In het geval van een man en een vrouw die bijpassende diamanttatoeages krijgen, kunnen ze ze in verschillende kleuren krijgen (een voor de man en een andere voor de vrouw).

Als iemand uit royalty’s komt of als een machtig persoon wil worden gezien, kunnen ze een diamanten tatoeage met een kroon krijgen. De diamant zelf kan deze betekenis soms helemaal op zichzelf symboliseren, maar de kroon zal het duidelijk maken voor mensen die de tatoeage voor de eerste keer zien.

Diamond Tattoo Variaties

Er zijn talloze manieren om een diamant op je lichaam te laten tatoeëren. Bovendien kunt u alle symbolen toevoegen die u wilt toevoegen aan de symboliek van de tatoeage die u hebt of de betekenis volledig wijzigen. We begrijpen dat er nog veel meer voorbeelden zijn van diamanttattoos, maar hieronder staan er een paar waar we van hebben genoten.

Bijpassende Diamond Tattoos

De bijpassende diamanttattoo is een geweldige manier om je liefde voor elkaar te uiten of gewoon de kracht van een vriendschap uit te drukken. De diamant staat bekend als een van de hardste en sterkste materialen ter wereld, dus voor een relatie vertegenwoordigt de diamant een band die niet kan worden verbroken. Het is niet alleen symbolisch voor een sterke relatie, het ziet er ook gewoon cool uit en kan klein worden gemaakt als je de tatoeage moet verbergen.

Diamant met Vleugels Tattoo

Een diamant met vleugels verbeeldt vrijheid waar de diamant materiële rijkdom vertegenwoordigt en de vleugels symboliseren het loslaten van dat materialisme. Dit is het type diamanttattoo dat iemand zal krijgen wanneer ze klaar zijn om veranderingen in hun leven aan te brengen. Uiteraard kan het ook dienen als een herinnering aan de eigenaar om meer waarde te hechten aan andere dingen dan geld en macht.

Zwarte Diamant Tattoo

Een zwarte diamant tattoo is heel wat anders dan andere diamant tatoeages. De zwarte diamant is een symbool van rebelsheid en durf, dus de eigenaar wil misschien laten zien dat ze een donkere kant hebben. In deze gevallen kan de zwarte diamant worden omringd door schedels of andere donkere afbeeldingen.

Tal van ontwerpelementen kunnen worden toegevoegd aan een diamanttattoo zoals rozen, schedels, bloemen, ringen, kruisen, kronen of harten. Veel mensen kiezen ervoor om hun kunstenaar de glans van de diamant te laten zien door witte highlighting toe te voegen. Ze kunnen ook hun eigen tattoo-ontwerpen bedenken om toe te voegen aan de schoonheid van de diamant.

Hier zijn enkele van onze favoriete diamant tattoo ontwerpen:

Diamond Tattoo Betekenis 1
Diamond Tattoo Betekenis 2
Diamond Tattoo Betekenis 3
Diamond Tattoo Betekenis 4
Diamond Tattoo Betekenis 5
Diamond Tattoo Betekenis 6
Diamond Tattoo Betekenis 7
Diamond Tattoo Betekenis 8
Diamond Tattoo Betekenis 9
Diamond Tattoo Betekenis 10
Diamond Tattoo Betekenis 11
Diamond Tattoo Betekenis 12
Diamond Tattoo Betekenis 13
Diamond Tattoo Betekenis 14
Diamond Tattoo Betekenis 15
Diamond Tattoo Betekenis 16
Diamond Tattoo Betekenis 17
Diamond Tattoo Betekenis 18
Diamond Tattoo Betekenis 19
Diamond Tattoo Betekenis 20
Diamond Tattoo Betekenis 21
Diamond Tattoo Betekenis 22
Diamond Tattoo Betekenis 23
Diamond Tattoo Betekenis 24
Diamond Tattoo Betekenis 25
Diamond Tattoo Betekenis 26
Diamond Tattoo Betekenis 27
Diamond Tattoo Betekenis 28
Diamond Tattoo Betekenis 29
Diamond Tattoo Betekenis 30
Diamond Tattoo Betekenis 31
Diamond Tattoo Betekenis 32
Diamond Tattoo Betekenis 33
Diamond Tattoo Betekenis 34
Diamond Tattoo Betekenis 35
Diamond Tattoo Betekenis 36
Diamond Tattoo Betekenis 37
Diamond Tattoo Betekenis 38
Diamond Tattoo Betekenis 39
Diamond Tattoo Betekenis 40
Diamond Tattoo Betekenis 41
Diamond Tattoo Betekenis 42