Hoe een navelpiercing uit te voeren

Van strand billen tot #fitstagrammers, navelringen zijn de piercing van de zomer. Of ze nu worden getoond of onder de pet worden gehouden, navelpiercings zijn een van de meest populaire piercingtypes.

Met hun grote vraag zullen er altijd mensen zijn die snel geld willen verdienen of snelkoppelingen willen vinden. Het resultaat is doe-het-zelf navelpiercingkits en online zelfdoorborende tutorials, die mensen en hun piercings in gevaar brengen.

Omdat de navel een van de minst pijnlijke piercings is, gaan mensen er soms van uit dat de piercing gemakkelijk is. Zonder de juiste training is deze piercing potentieel gevaarlijk.

Belang van naar een professional gaan

Een professionele piercer moet altijd worden geraadpleegd bij het doorboren van de navel. Het navelgebied bevat veel zenuwen en bloedvaten, waardoor een misplaatste piercing kan resulteren in een bloederige puinhoop en/of blijvende zenuwbeschadiging.

In feite is niet elke navel veilig om te doorboren. Hoewel de meeste innies dat wel zijn, kunnen outie navels complicaties veroorzaken en zijn dat meestal niet. Soms kan echter de outie (buitenste navel) zelf worden doorboord, in plaats van de huid erboven. Dit staat bekend als een echte navelpiercing.

Een professionele piercer zal je vertellen of een navelpiercing geschikt is voor je lichaam en, zo niet, kan een ander type piercing aanbevelen.

Naast het veilig maken van je piercing, zorgen professionele piercers ook voor een hogere kwaliteit piercing. De plaatsing is nauwkeurig en het proces is hygiënisch, wat zorgt voor een geweldig uitziende piercing en een goede genezing.

Zoek naar een piercingstudio die strikte sanitaire voorzorgsmaatregelen volgt en doorboort met een naald in plaats van een pistool. Een piercing gun is meestal een teken van een ongetrainde piercer, en het is een bot, onnauwkeurig apparaat.

Hoe de navel wordt doorboord

Het doorboren van de navel is een proces van 6 stappen:

 1. Ontsmet milieu/apparatuur
 2. Schoon oppervlak
 3. Markeer het doel
 4. Pierce & Insert Sieraden
 5. Schoon
 6. Nazorg

Ontsmet het milieu & Apparatuur

Voordat de opdrachtgever binnenkomt, richt de kunstenaar zich op ontsmetting. Apparatuur wordt verzegeld in zakken en ontsmet in de autoclaaf om voor de klant te worden geopend. Het gebied wordt gereinigd en elk oppervlak dat de blote huid zal raken, wordt ingepakt.

Het oppervlak reinigen

Wanneer de klant binnenkomt, hebben ze een stoel in de voorbereide ruimte. De kunstenaar trekt nieuwe handschoenen aan en reinigt de navel met een antiseptisch doekje. Dit is een extra voorzorgsmaatregel om infectie te voorkomen.

Markeer het doel

De kunstenaar gebruikt vervolgens een chirurgische marker om te markeren waar ze zullen doorboren. Dit is een goede kans voor de klant om ervoor te zorgen dat de piercinglocatie is waar ze willen dat deze is. Het maakt de nauwkeurigheid ook gemakkelijker voor de kunstenaar, zodat ze zich kunnen concentreren op een zorgvuldige, juiste piercing.

Chirurgische markering

Pierce & Insert Sieraden

Het moment van de waarheid. De kunstenaar doorboort nu de navel en steekt de sieraden in. Dit sieraad blijft erin totdat de piercing geneest. Eenmaal volledig genezen kun je vervangen worden door nieuwe sieraden. Sieraden voor een nieuwe piercing verschillen van een genezen piercing. Het richt zich meestal op hypoallergeen zijn, minimale beweging, irritatie en de kans om te vangen.

Schoon (opnieuw)

Vergis je niet, een piercing is een wond. Het kan dus geen kwaad om voorzichtig te zijn. De kunstenaar volgt door de navel nog een laatste keer schoon te maken met een antiseptisch doekje.

Nazorg

De laatste rol van de piercer is om u te adviseren over piercing nazorg. Ze zullen meestal een afgedrukt vel met instructies leveren en het proces mondeling doornemen. Het volgen van nazorginstructies is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw navelpiercing veilig en goed geneest.

Een navelpiercing kan wel 3-6 maanden duren om volledig te genezen en de nazorg gaat de hele tijd door. Heb je vragen of zorgen tijdens of over de nazorg, bel of bezoek dan je artiest.

Soorten Navel Piercings

Er zijn een aantal verschillende manieren om de navel te doorboren:

 • Traditioneel
 • Omgekeerd
 • Horizontaal
 • Dubbel/Multi
 • Echte navelpiercing

Traditionele Navel Piercing

Dit is het meest voorkomende type navelpiercing. De piercing gaat door de huid boven de navel en in de binnenkant van het navelgat. Het heeft meestal een ring, gebogen halterschild of dangler als sieraad.

Sommige mensen zullen kiezen voor een diepe navel. Het is vergelijkbaar met de traditionele piercing, behalve dat het door een groter gebied gaat, met de top extruderen hoger boven de navel.

Omgekeerde Navelpiercing

Net als bij de traditionele piercing doorboort de omgekeerde navel in plaats daarvan de onderkant van de navel. Soms een lagere navelpiercing genoemd, heeft het meestal een gebogen halter of dangler.

Horizontaal

De horizontale piercing gaat boven de navel en heeft meestal een gebogen halter die horizontaal is geplaatst. Om daadwerkelijk door de navel te gaan, zullen piercers een dubbele horizontale navelpiercing uitvoeren. Dit zijn twee piercings, één aan elke kant van de navel en verbonden door een enkel sieraad. De dubbel gebruikt meestal een halter.

Dubbele of Multi-Navel Piercing

Dubbele piercings zijn niet altijd verbonden door een enkel sieraad. Een gewone dubbele piercing is bijvoorbeeld één traditionele navel en één inverse navel. Dit laat ruimte voor veel coole piercing sieraden combinaties. Multipiercings zijn elke combinatie van meer dan twee navelpiercings.

Echte navelpiercing

De enige piercing die je echte navel doorboort, de echte navel gaat dwars door een uitdijende, outie, navel. De sieraden zijn meestal een ring of een gebogen halter.

Koop een navelpiercing in Newmarket

Het maakt niet uit welk type navelpiercing je kiest, je wilt er zeker van zijn dat het er precies goed uitziet. Met ervaren artiesten en een safety-first mindset is de Pierced studio de beste plek om een navelpiercing te krijgen in Newmarket. Neem contact met ons op voor een afspraak, of bezoek ons in de Upper Canada Mall.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.