Wat u moet weten voordat u een dubbele helixpiercing krijgt

Dubbele helix piercings zijn een steeds populairdere vorm van piercing onder alle leeftijdsgroepen.

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Ze zijn trendy, met hun opvallende ontwerp en hebben een breed assortiment aan beschikbare sieradenopties om uit te kiezen. Ze zien er ook geweldig uit met eventuele piercings die je misschien al hebt.

Maar voordat je je gaat haasten om je eigen te krijgen, is het een goed idee om eerst een beetje onderzoek te doen. Je zult precies willen begrijpen waar je jezelf in begeeft en begrijpen wat je kunt verwachten.

Laten we dus eens kijken naar wat u moet weten voordat u besluit om een dubbele helixpiercing te krijgen.

Soorten Dubbele Helix Piercings

Er zijn twee soorten helix piercings. De ene is de standaard helix en de andere is de voorwaartse helix. Het enige echte verschil wordt gevonden in de plaatsing van de piercing zelf ten opzichte van de structuur van het oor. Een dubbele helix verwijst naar het aantal piercings dat je laat doen. Als je een dubbel krijgt, laat je een paar piercings verticaal doen. Meestal zal de ene piercing recht boven de andere staan.

Dubbele Helix

De standaard dubbele helix wordt geplaatst door het kraakbeen aan de bovenkant van het oor en bevindt zich in de richting van het achterste / achterste deel van het oor. Als je je vinger pakt en deze van je oorlel naar de punt laat lopen, is dit meestal waar een helixpiercing naartoe gaat.

Dubbele voorwaartse helix

Een dubbele voorwaartse helix bevindt zich tegenover een dubbele helix, in het kraakbeen naar voren gericht. Het bevindt zich in het kraakbeen vlak boven je tragus. Dit staat bekend als het voorste of voorwaartse deel van je oor.

Wat te verwachten als je wordt doorboord

Als je je oren eerder hebt laten doorboren heb je al een goed idee van wat je kunt verwachten. De procedure voor een dubbele helix verschilt niet zo veel van andere piercings die je in het verleden hebt gehad.

Herhaalbare Piercing Studio

Stap één is het vinden van een gerenommeerde piercingsalon die je kunt vertrouwen. Bij Pierced.co bestaat ons team uit getalenteerde, ervaren en zorgzame piercingkunstenaars. Het hebben van de juiste piercer kan resulteren in een verminderd risico op infectie, verminderde pijn en een superieur geplaatste en gepositioneerde piercing die lang meegaat.

Ervaring met kraakbeen

Een ander belangrijk aspect is om ervoor te zorgen dat je piercer ervaring heeft met kraakbeenpiercings. Ontmoet ze voordat je het gedaan hebt en stel zoveel vragen als je maar kunt bedenken. U wilt vertrouwd zijn met de procedure voordat u aan de slag gaat. Het is ook een goed idee om ervoor te zorgen dat uw piercer het juiste gereedschap gebruikt en in een schone omgeving werkt.

Naalden, geen piercing gun

Controleer dubbel en zorg ervoor dat ze naalden gebruiken en geen piercingpistool. Naalden zullen sneller, schoner en veiliger zijn. Piercingpistolen veroorzaken trauma aan kraakbeen en verspreiden infecties. Er zijn slechts enkele delen van een piercingpistool die niet kunnen worden gesteriliseerd. Bij Pierced gebruiken we alleen naalden. Uw piercer moet ook meerdere paar handschoenen gebruiken tijdens het piercingproces om ervoor te zorgen dat er geen kruisbesmetting is voordat u uw oor aanraakt.

Voorbereiding

Zodra je klaar bent, bereiden ze het gebied op je oor voor door het eerst schoon te maken. Dan zullen ze markeren waar de piercing geplaatst gaat worden. Je piercer moet je de kans geven om te zien waar ze piercings zijn voordat ze het doen. Als ze dat niet doen, zorg er dan voor dat je het ze vraagt, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de plaatsing leuk vindt.

Piercing

De daadwerkelijke piercing zal snel gedaan worden, de voorbereiding duurt langer dan de piercing zelf. De piercer geeft je nazorgbenodigdheden en schoonmaakinstructies. Zorg ervoor dat je hun contactgegevens hebt. Op deze manier kunt u hen bereiken als u complicaties of vragen heeft nadat u bent vertrokken.

Pijn zal variëren

Een vraag die iedereen stelt voordat hij een dubbele helix krijgt, is: zal het pijn doen? Een definitief ja of nee zou mooi zijn, maar het is echt moeilijk te zeggen. Iedereen heeft een andere pijntolerantie. Het algemene antwoord van degenen die een dubbele helix hebben gehad, is dat de pijn in het gemiddelde niveau valt. Het doet meer pijn dan alleen je oorlel laten doorboren, maar minder dan sommige andere piercings. Hoe je het ook wendt of keert, die scherpe pijn van de daadwerkelijke piercing duurt maar een paar seconden. De pijn zal dan leren tot een doffe kloppen en beheersbaar worden.

Het verzorgen van uw dubbele helix piercing

Volg uw nazorginstructies om ervoor te zorgen dat uw nieuwe piercing correct geneest. U krijgt de instructie om te beginnen met het schoonmaken van uw piercing, hetzij de avond dat u hem krijgt of de volgende dag. Zorg ervoor dat je een oplossing hebt die grotendeels zout is. Peroxide, antibacteriële zepen en andere reinigingsoplossingen kan te hard zijn.

Dingen om te vermijden:

  • Draaien/Spelen met je piercing
  • Je piercing aanraken zonder je handen ten koste van alles te wassen
  • Slapen op de kant die je had doorboord
  • Het verwijderen van je piercing voordat het volledige genezingsproces is voltooid
  • Elk van deze acties kan leiden tot irritatie, pijn en infectie.

Genezingstijd

Net als bij de pijn hangt de hoeveelheid genezingstijd af van het individu. Als u uw piercing schoonmaakt volgens de instructies en ervoor zorgt, kunt u binnen ongeveer 4 – 6 maanden genezen. Houd er rekening mee dat het tot zes maanden kan duren om te genezen, zelfs met constante zorg. Als je toevallig een geïrriteerde piercing krijgt, heeft dit invloed op je genezingstijd. Sommige irritaties kunnen zo erg worden dat je uiteindelijk je piercing moet verwijderen om hem te laten genezen. Als u een van de volgende dingen opmerkt:

  • Ernstige ontsteking
  • Puss die geel of groen is en stinkend ruikt
  • Pijn die verergert
  • Kloppende pijn

Als je van de piercing komt, wil je meteen hulp krijgen. Als het snel wordt behandeld, is het soms mogelijk om de piercing te redden. Negeer geen waarschuwingssignalen van infectie.

Laatste gedachten

Dubbele helix piercings blijven groeien in populariteit, en terecht. Ze zijn trendy en stellen je in staat om een statement te maken zonder al te overdreven te zijn. Deze piercing is vleiend, ongeacht je leeftijd of geslacht.

Wanneer je klaar bent om de volgende stap te zetten en je eigen Double-Helix te krijgen, kom dan langs bij een van onze vertrouwde piercingwinkels in een van beide Newmarket of Mississauga.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.