Wat maakt goud en titanium het beste voor body piercing sieraden?

Wat is Hypoallergene Body Piercing Sieraden?

Mensen met verschillende huidallergieën hebben het vaak moeilijk om soorten lichaamssieraden voor zichzelf te kiezen. Gelukkig hebben de meeste metaalsoorten die in sieraden worden gebruikt een anti-allergene component die problemen voorkomt. Sommige hiervan kunnen duurder zijn dan andere, maar zijn de moeite waard als je precies weet waar je allergisch voor bent.

Veel voorkomende metaalallergieën zijn:

  • Nikkel {vaak te vinden in roestvrijstalen en zilvertoepassingen}
  • Koper {goud en andere gele metalen}
  • Kobalt
  • Chroom

Er zijn verschillende codes voor de soorten sieraden die hypoallergeen zijn, wat betekent dat ze volledig vrij moeten zijn van allergieveroorzakende legeringen. Het maakt niet uit wat de kunstenaar of verkoper u vertelt, deze codes dienen als een numerieke herinnering aan de werkelijke inhoud van het metaal.

De geschiedenis van goud in lichaamssieraden

Goud is al lang de esthetische standaard voor lichaamssieraden over de hele wereld, omdat het zeldzaam en uitzonderlijk mooi is. Voor piercings is goud waarschijnlijk het duurdere materiaal om te krijgen, vooral als het puur goud is, ook bekend als 24 karaat. Elk ander karaatgewicht van goud zal andere metalen bevatten.

Oude volkeren over de hele wereld gebruikten goud als een bijnaam van niet alleen hoe rijk iemand was, maar ook hoezeer ze de toepassing ervan in lichaamskunst waardeerden. Mexico heeft een lange geschiedenis van zijn heersers die puur gouden halters en noppen gebruiken als neusringen, tongringen en andere soorten lichaamskunst.

Sommige van deze stukken kunnen inspirerend voor je zijn, dus bekijk enkele geschiedenisboeken als je de kans krijgt. Ze kunnen net zo inspirerend zijn als het portfolio van een kunstenaar.

Gouden feiten

Hoewel pure gouden piercings nu relatief zeldzaam zijn, zijn ze een zeer oude en traditionele vorm van piercing sieraden die opvallen, waar je ook gaat. Veel metalen kunnen beweren goud te repliceren, maar geen enkele zal hetzelfde niveau van zuiverheid en prestige hebben als met dit pure element.

Vaak zal piercinggoud niet helemaal zuiver zijn en kan het mogelijk allergene metaalverbindingen zoals koper bevatten. Deze metalen worden ook gebruikt om goud sterker te maken, omdat het van nature zachter is dan andere verbindingen. Houd hier rekening mee als u kiest voor gouden sieraden.

Zilver en Sterling

Zilver is altijd de tweede beste geweest na goud, maar het metaal zelf is veel sterker en in sommige gevallen veel mooier dan de gemiddelde goudpiercing. Daarnaast is het ook goedkoper, dus het kan een beter alternatief voor u zijn.

Sterling zilver is geen puur zilver zoals algemeen wordt aangenomen, maar in plaats daarvan .975 procent zilver. Andere legeringen worden gebruikt om het resterende percentage te vormen, dat allergene verbindingen kan bevatten. Houd hier rekening mee als u overweegt om sterling zilveren sieraden te kopen.

Als u puur zilver wilt, wordt het gestempeld met een .999-markering die de zuiverheid aangeeft. Als u dit niet ziet of als dit niet wordt aangegeven in de productbeschrijving, moet u het niet vertrouwen. Er zijn veel te weinig regels en legeringsmetalen die het kopen van iets dat niet duidelijk is gemarkeerd een totale gok maken.

Alles over legeringen

Het is duidelijk dat de belangrijkste problemen met gelegeerde metalen zijn dat ze meestal allergene materialen bevatten die meer problemen kunnen veroorzaken dan het pure metaal zelf. De meeste mensen hebben koperallergieën die ervoor zorgen dat hun huid groen wordt, jeukt of gekleurd is. Deze kunnen worden versterkt door de wond die aanwezig is in een nieuwe piercing, waar allergene verbindingen de bloedbaan kunnen binnendringen en een veel gewelddadigere reactie kunnen veroorzaken.

Desondanks betekent het aanwezig hebben van andere metalen dat sommige soorten sieraden goedkoper voor u zullen zijn als u geen metaalallergieën heeft, dus houd hier rekening mee tijdens het winkelen. Als u vragen heeft over de inhoud van bepaalde materialen binnen een bepaald stuk, kunt u dit altijd online of via de website van een fabrikant controleren om de details te bekijken.

Is titanium van roestvrij staal beter voor piercings?

Titanium wordt vaak gezien als het absoluut beste materiaal voor piercings, omdat het hypoallergeen is, ongelooflijk glanzend en in principe nooit gemengd met andere metalen. Hoe dan ook, het is meestal duurder dan roestvrij staal, omdat het een zeldzamer metaal is om aan te schaffen.

Beide metalen hebben hun eigen unieke eigenschappen die ze gunstig maken voor verschillende soorten piercings. Hun hypoallergene constructie maakt ze ook nuttig voor degenen die gevoeliger zijn voor bepaalde metaalsoorten.

Waarom is titanium beter voor piercings?

Als u wilt investeren in een piercing voor de lange termijn die u volgende week niet wilt veranderen, is titanium uw beste gok, omdat het zijn glans en antimicrobiële eigenschappen nog jaren zal behouden als het goed wordt verzorgd.

Hoewel u uiteindelijk meer geld kunt betalen voor uw titanium piercing, krijgt u een betere metaalkwaliteit en de levensduur die aan de blijvende eigenschappen ervan is verbonden. De lichtheid van titanium betekent ook dat u een grotere verscheidenheid aan maten en ontwerpen heeft om uit te kiezen als u voor dit materiaal kiest.

Wat is het beste metaal voor piercings?

Voor gevoelige gebieden die gevoelig zijn voor het verzamelen en ophopen van bacteriën, zoals de navel, is het noodzakelijk dat u alleen de meest hypoallergene metalen gebruikt die u zich kunt veroorloven. Dit voorkomt dat er bacteriën in het gebied groeien.

Het is duidelijk dat de beste metalen keuze een volledig persoonlijke voorkeur is met een paar belangrijke factoren voor degenen die op de een of andere manier op het hek staan. Zorg ervoor dat je precies begrijpt wat je zoekt in een piercing, en hoe het materiaal spreekt tot het ontwerp dat je wilt. Sommige metalen zullen meer opvallen dan andere, en hebben ook een andere uitstraling voor wat voor soort esthetiek je ook probeert over te brengen, of dat nu traditioneler of eigentijdser is.

Uw investering is aan u, maar let op de zuiverheid van het metaal als u op zoek bent naar goud of zilver en andere edelmetaalsoorten. Zodra je dit doet, zal het veel gemakkelijker zijn om het perfecte metaal of materiaal te vinden voor het piercingtype dat je zoekt. Het vinden van de juiste piercingshop is ook erg belangrijk!

Zorg voor je piercing

Zoals met elke piercing, hoe hypoallergeen of microbe-resistent het ook is, moet je er altijd goed voor zorgen. Dit omvat het gebruik van warm water en idealiter een antimicrobiële zeep.

Om uw sieraden goed te steriliseren, heeft u een paar opties, afhankelijk van de items die u bij de hand heeft en hoeveel tijd voor u beschikbaar is voor de gelegenheid. Neem een kokende pan met water en plaats de sieraden er minstens vijf minuten in. Dit zal helpen om het adequaat te desinfecteren als er ernstige bacteriën op het oppervlak blijven hangen.

Daarnaast kunt u ook een bleekvrije verbinding gebruiken om de sieraden minstens een minuut in te weken. Het is belangrijk om bleekmiddel uit de vergelijking te verwijderen, omdat het voor de meeste mensen een allergische reactie op de huid kan veroorzaken die moeilijk te behandelen is, evenals lichte brandwonden die pijnlijk zullen zijn.

Het maakt niet uit welk materiaal je kiest voor je piercing, je kunt er zeker van zijn dat het doen van een beetje onderzoek vooraf je beste gok is tegen infectie.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.