Wat is een Helix Piercing?

Alles wat u moet weten voordat u uw helix laat doorboren

Er zijn tientallen interessante opties als het gaat om oorpiercings. En met de brede selectie van sieradenstijlen die er zijn, is het moeilijk om bij slechts één te stoppen! Als je al een gat of twee in je oorlellen hebt en je wilt wat nieuwe sieraden aan je oren toevoegen die veelzijdig zijn zonder te extreem te zijn, kan een helixpiercing de perfecte nieuwe toevoeging aan je piercingcollectie zijn.

Zodra u verder gaat met de oorlellen, hebben de meeste andere oorpiercings betrekking op de hardere kraakbeensecties van het oor. Deze kunnen wat intimiderender zijn vanwege de langere genezingstijden, maar als je voor het kraakbeen wilt gaan, is een helixpiercing een prima startpunt.

helix piercing

Hieronder vind je alles wat je moet weten over helix piercings voordat je op pad gaat om je te laten piercen.

Wat is een helix piercing?

De helix is het bovenste, buitenste kraakbeengebied van je oor. Een helixpiercing is, zoals je zou kunnen raden, een piercing die door dit kraakbeengebied gaat. Ze zeggen dat de helixpiercing zijn naam krijgt vanwege het feit dat het op een streng DNA kan lijken, zoals in een DNA-helix.

Het is mogelijk om meerdere helixpiercings in één oor te doen, hoewel de meeste mensen ervoor kiezen om met één tot drie tegelijk te beginnen. Een enkele standaard helix piercing is de meest voorkomende, maar er zijn een paar andere populaire soorten helix piercings zoals:

Dubbele of driedubbele helix piercing:

Een dubbele helix piercing is als een standaard helix piercing maar dan met twee gaatjes in plaats van één. Evenzo wordt een drievoudige helix gedaan met drie gaten.

Voorwaartse helix piercing:

Voor een voorwaartse helixpiercing wordt het frontale kraakbeengebied doorboord in plaats van het bovenste achterste gedeelte dat standaard is bij een gewone helixpiercing.

Dubbele of driedubbele voorwaartse helixpiercing:

Een dubbele of drievoudige voorwaartse helixpiercing is gewoon een voorwaartse helixpiercing met respectievelijk twee of drie gaten.

Meerdere oorpiercings

Doen helix piercings pijn?

Als het gaat om oorpiercings, zodra je van lob naar kraakbeen oversteekt, kun je wat meer pijn en ongemak verwachten. Het kraakbeen is veel taaier dan de vlezige oorlellen en neemt daarom veel meer druk om te doorboren. Betekent dit dat helix piercings altijd pijnlijk zijn? Niet per se. Ieders pijntolerantie is anders. Er zijn ook andere maatregelen die u kunt nemen om eventuele ongemakken te verlichten, zoals het kiezen van een ervaren professionele piercer.

De juiste piercer kiezen voor je helix piercing

Het kiezen van de juiste piercing artist zal helpen ervoor te zorgen dat uw ervaring bij het piercen soepel en zo pijnloos mogelijk verloopt. Het eerste waar je op moet letten, en we kunnen dit niet genoeg benadrukken, is een piercer die naalden gebruikt in plaats van een piercingpistool.

Piercingpistolen moeten voor alle piercings worden vermeden, omdat ze ongelooflijk moeilijk te steriliseren zijn en infecties kunnen veroorzaken. Maar als het gaat om kraakbeenpiercings, kunnen geweren nog gevaarlijker zijn. Een piercing gun kan je kraakbeen verbrijzelen en blijvende schade aan je oren veroorzaken!

Aan de andere kant zal een professionele piercingsalon gloednieuwe naalden gebruiken die volledig zijn gesteriliseerd in een autoclaaf om ervoor te zorgen dat uw nieuwe piercing niet wordt blootgesteld aan infectieuze bacteriën.

Als u op zoek bent naar een eersteklas professionele piercer in de Newmarket van Mississauga, hebben de kunstenaars van Pierced in het Upper Canada Mall &Square One Shopping Centre uitgebreide ervaring met helixpiercings van alle soorten.

Helix en andere oorpiercings

Hoe zorg je voor je helix piercing

Zodra je je nieuwe vers doorboorde helixpiercing hebt, wil je er extra goed voor zorgen om ervoor te zorgen dat het snel en goed geneest.

Eerst en vooral, was altijd je handen volledig voordat je een piercing aanraakt of schoonmaakt. Dit kan helpen voorkomen dat bacteriën of vuil in je nieuwe piercing terechtkomen.

Vervolgens wil je je piercing schoonmaken met een zoutoplossing die minstens twee keer per dag in weekt. Je kunt hiervoor een kant-en-klare zoutoplossing kopen bij je piercingshop of je kunt je eigen zeezoutoplossing maken met puur niet-gejodeerd zeezout en warm water. Breng vervolgens de oplossing eenvoudig aan op uw piercing met steriel gaas of wattenbollen.

Een ander ding om op te letten tijdens het genezingsproces is ervoor te zorgen dat je niet aan je sieraden trekt of trekt. Dus als je lang haar hebt, kan het een goed idee zijn om het vastgebonden te houden totdat je piercing is genezen. Vermijd ook het krijgen van haarverzorgingsproducten op uw piercing, omdat deze de huid kunnen irriteren of allergische reacties kunnen veroorzaken.

Hoe lang duurt helix piercings nemen om te genezen?

Kraakbeenpiercings hebben altijd een aanzienlijk langere genezingstijd dan oorlelpiercings. Gemiddeld kun je verwachten dat je nieuwe helixpiercing binnen 3 tot 6 maanden volledig geneest, waarbij sommige piercings tot negen maanden duren! Hoe ijveriger je bent met je piercing nazorg, hoe sneller je helix piercing gaat genezen. Sla die zeezoutweekjes dus zeker niet over!

Helix piercing risico’s en infecties

Meestal, als u zich houdt aan een gezond nazorgregime, is uw risico op infectie relatief laag. Het is echter altijd een goed idee om de waarschuwingssignalen van infectie in de gaten te houden, zodat u eventuele complicaties kunt opvangen voordat ze erger worden. Houd het volgende in de gaten en raadpleeg uw piercer of arts als u zich zorgen maakt:

Roodheid:

Enige roodheid is normaal voor de eerste week na het krijgen van een piercing, maar als roodheid na dit punt aanhoudt, kan dit een teken zijn dat er iets anders mis is.

Zwelling:

Nogmaals, enige zwelling in de eerste paar dagen na het doorboren is normaal en geen reden tot alarm. Als u na dit punt zwelling opmerkt, wilt u misschien verder onderzoek doen.

Pus:

Een beetje afscheiding is in het begin ook gebruikelijk, maar mag niet aanhouden na de eerste week. Raadpleeg uw piercer of arts als het doorgaat.

Hete huid of koorts:

Als de huid rond de piercing warm aanvoelt of als je koorts krijgt, neem dan onmiddellijk contact op met je arts. Dit zijn beide tekenen van een ernstiger infectie en mogen niet worden genegeerd!

Sieraden opties voor helix piercings

The sky is the limit als het gaat om sieraden voor helix piercings! Ringen, noppen, halters, hoefijzers, noem maar op! Een van de geweldige dingen van helix piercings is hoe ongelooflijk veelzijdig ze zijn. Zodra je helixpiercing volledig is genezen, kun je een breed scala aan leuke stijlen verkennen. Zorg er wel voor dat je nooit probeert je sieraden te veranderen voordat je piercing volledig genezen is!

Oorpiercing Sieraden

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.