Waarom jeukt mijn piercing?: Is uw piercing nazorg up-to-scratch?

Heb je een jeukende piercing? Je bent niet de enige. Zelfs als je je piercing nazorgplan volgt naar een T. Vaak begint jeuk een week of langer in het genezingsproces. We beantwoorden of het een probleem is, wat de oorzaak is en hoe we jeukende piercings kunnen voorkomen.

Is het normaal dat piercings jeuken?

Vrees niet, een jeukende kraakbeenpiercing is volkomen normaal. Sterker nog, het is eigenlijk een goed teken. Een jeukende piercing is een teken dat je genezing goed vordert. Vergeet niet dat, hoewel jeuk normaal is, krabben nog steeds een slecht idee is.

Wat zijn de oorzaken jeukende piercings?

Wanneer je een piercing krijgt, neemt je lichaam het waar als een wond. Zwelling en korstvorming komen vaak voor in de eerste paar dagen als je lichaam zichzelf probeert te verdedigen. Naarmate de zwelling vervaagt, kan uw lichaam proberen de sieraden te verwijderen.

Om dit te doen, beweegt het bindweefsel rond de piercingjuwelen langzaam naar het oppervlak van de huid. Dit resulteert in een jeukend gevoel dat in wezen de poging van het lichaam is om je de piercing te laten krabben en de sieraden te verwijderen.

Het is belangrijk dat je lichaam dit proces doorloopt om te genezen rond je nieuwe piercing, maar weersta de drang om te krabben. Ernstige jeuk of uitslag is echter niet normaal. Als u ernstige jeuk of huiduitslag heeft, kan dit een gevolg zijn van:

Onjuiste piercing nazorg

Wanneer u een piercing krijgt, zal elke gekwalificeerde piercer gedetailleerde piercing nazorginstructies geven om uw piercing schoon te maken en te verzorgen. Als deze instructies niet worden opgevolgd, is het mogelijk om een infectie te krijgen die jeuk kan veroorzaken. Als je denkt dat je een infectie hebt, bezoek dan een arts of je piercingkunstenaar.

Onze favoriete piercing nazorgproducten

Zepen zijn ook een waarschijnlijke boosdoener. Als u de piercing reinigt met een zeep die agressieve chemicaliën of triclosan bevat (een veel voorkomend ingrediënt in huishoudelijke zepen), kan dit jeuk veroorzaken. Vervang door antimicrobiële heldere, geurvrije glycerolzepen of PurSan.

Ook als je een te hoge concentratie zout in je zeezout gebruikt, kun je de piercings irriteren of jeuken. Agressieve chemicaliën zoals waterstofperoxide zijn een ander potentieel risico.

Sieraden Selectie

Sieraden zijn een waarschijnlijke kandidaat voor je jeukende piercing, vooral als je het niet krijgt van een professionele piercingwinkel. Nikkelallergieën zijn veel voorkomende oorzaken van jeuk of uitslag, en nikkel wordt gevonden in veel goedkope piercing sieraden producten.

Onze favoriete oorpiercing sieraden

Bij aankoop van sieraden voor een nieuwe piercing look voor implant grade titanium of 14k-18k goud. Deze materialen zijn licht van gewicht en zijn vrij van nikkelverontreiniging.

We raden aan om deze materialen te blijven gebruiken zolang je de piercing hebt, maar zodra de piercing volledig geneest kun je deze vervangen door andere materialen. Houd gewoon een oogje in het zeil voor tekenen van een allergische reactie. Als je uitslag of jeuk begint te ontwikkelen, schakel dan terug naar nikkelvrije sieraden.

Wat kunt u doen om jeuk te stoppen of te voorkomen?

Zoals hierboven besproken, is het eerste wat u moet doen ervoor zorgen dat u de juiste nazorg volgt en de juiste producten gebruikt. Denk dan eens aan de sieraden. Sieraden van lage kwaliteit zijn een mogelijke oorzaak. Als dit niet de oorzaak van het probleem is, kunt u meer doen.

Probeer de piercing te luchten. Piercings bedekt met kleding, zoals een navelpiercing, moeten ademen. Het dragen van lichte, ademende kleding kan helpen, evenals het verwijderen van belemmerende kleding wanneer u thuis bent.

Salt soaks kunnen ook helpen om jeukende piercings te verminderen. Houd de verhouding zout niet groter dan 1/4 theelepel niet-gejodeerd zeezout tot 1 kopje warm gedestilleerd water. Je kunt gedurende de dag zoveel zoutbaden uitvoeren als je nodig hebt.

Als u een droge huid heeft die de jeuk veroorzaakt, zijn er geschikte zalven beschikbaar. Gebruik slechts kleine hoeveelheden zalf. Je wilt net genoeg hebben om de huid te hydrateren zonder zuurstof te blokkeren om bij de piercing te komen. Als er extra roodheid is na het gebruik van zalf, stop dan met het gebruik van het product.

Niet krabben. Het ergste wat je kunt doen voor een jeukende kraakbeenpiercing is om het te krabben. Het maakt de jeuk erger, verergert de piercing en kan zelfs schade veroorzaken.

Zorg ervoor dat uw piercing nazorg op orde is met deskundige piercers

Als het gaat om uw gezondheid en veiligheid loont het altijd om uw zorg in handen van experts te leggen. Bij Pierced stellen onze professioneel opgeleide piercers altijd uw veiligheid voorop. We zullen adviseren over geschikte sieraden en gepersonaliseerde piercing nazorgprogramma’s aanbieden.

Plan vandaag nog een piercing afspraak of loop in bij ons Mississauga Square One Shopping Centre

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.