Fleur de Lis Tattoo Betekenis

De fleur de lis is een zeer populair symbool over de hele wereld en is dat al eeuwenlang. De fleur de lis tattoo is erg populair omdat er zoveel betekenissen aan verbonden kunnen worden. In sommige gevallen is het symbool alleen al het enige dat mensen nodig hebben om anderen inzicht te geven in wie ze zijn, terwijl in andere gevallen mensen het symbool graag toevoegen aan grotere ontwerpen.

De fleur de lis/lys is een iconisch symbool van Frankische en andere West-Europese adel. In het Engels wordt het letterlijk vertaald naar “bloem van de lelie”, hoewel het wordt betwist of het symbool lelies of irissen vertegenwoordigt, en is al eeuwenlang een vorstelijk symbool. De fleur de lis wordt verondersteld te zijn ontworpen naar de prachtige irissen die van nature groeien langs de Leie in Frankrijk, waar het symbool waarschijnlijk vandaan komt. Als alternatief, omdat fleur de lis zich vertaalt naar leliebloem in het Frans, kan het ook naar de lelie worden gemodelleerd. Hoewel veel mensen de fleur de lis tattoo krijgen vanwege zijn vorstelijkheid, zul je hieronder zien dat er ook nogal wat andere betekenissen zijn die net zo goed werken.

Populaire Fleur De Lis Tattoo Betekenissen

Het feit dat de fleur de lis een gestileerde lelie is, betekent dat elke betekenis die aan de bloem wordt gehecht ook aan het symbool kan worden gehecht. De lelie heeft nogal wat betekenissen, waaronder schoonheid, dood, liefde en geloof. Als u al geïnteresseerd was in het krijgen van een leliebloem tattoo, zult u merken dat de unieke stijl van de fleur de lis tattoo perfect voor u is.

Welke bloem het ook moet vertegenwoordigen, de fleur de lis is geassocieerd met vrouwelijke zuiverheid. Dit is de betekenis om te gebruiken als je trots bent op je eigen zuiverheid, of als je een zuiverder persoon wilt zijn. Mensen gebruiken deze betekenis vaak wanneer ze van plan zijn om grote veranderingen in hun leven aan te brengen nadat ze problemen hebben gehad met fouten in hun verleden.

Vanwege zijn Franse oorsprong wordt het ook sterk geassocieerd met het katholicisme en de Heilige Drie-eenheid van God, Jezus Christus en de Heilige Geest. Het is een representatie van eer, adel, waardigheid en integriteit. Het is een symbool van kracht dat alomtegenwoordig te vinden is op wapenschilden en stadsemblemen over de hele wereld. Het symbool van de fleur de lis straalt vorstelijkheid en familiale betekenis uit.

Het is een van de meest voorkomende symbolen in de heraldiek, de bewegwijzering van het nobele en ridderlijke. Het wordt al eeuwenlang gebruikt om de eerbiedwaardigheid van iemands afstamming aan te duiden, wat het prestige van een individu bewijst met generaties van verdienstelijke voorouders. De fleur de lis is niet alleen te vinden in overblijfselen van de Franse geschiedenis, maar ook in de Spaanse en Italiaanse heraldiek.

Tegenwoordig wordt het in heel Europa en Noord-Amerika gebruikt als een overblijfsel van de adel en de eigenschappen die ze in stand hielden; eer, verdienste en integriteit. Representaties van vorstelijkheid worden vaak opgenomen in de fleur de lis wanneer deze is ontworpen met deze context in gedachten. De fleur de lis is op deze manier een historisch symbool en kan worden gebruikt door degenen die de geschiedenis bestuderen en waarderen.

Andere Fleur De Lis Tattoo Betekenissen

De New Orleans Saints van de National Football League gebruiken de fleur de lis in hun logo, dus fans van het team krijgen vaak het logo om hun teamgeest te laten zien. De perfecte kandidaten voor een van deze fleur de lis tatoeages zijn degenen die zowel van het team houden als toevallig ook een of meer van de andere betekenissen leuk vinden die op deze pagina worden genoemd.

De fleur de lis is te vinden op de vlag van Quebec in Canada, evenals vele andere landen waar het Franse kolonialisme zijn belegering legde. Net als bij New Orleans Saints-fans krijgen mensen die trots zijn op hun Franse afkomst soms de fleur de lis-tatoeage omdat ze willen dat iedereen weet wie ze vertegenwoordigen. Hoewel veel mensen de vlaggen of logo’s zelf zullen krijgen, is het niet ongewoon om andere ontwerpen te vinden die de betekenissen een beetje duidelijker maken.

Een andere vrij algemene betekenis die aan de fleur de lis-tatoeage wordt gehecht, is kracht. De waarheid is dat veel machtige landen, steden, families en organisaties het fleur de lis-symbool op de een of andere manier hebben gebruikt, dus het is geen verrassing dat veel mensen aan macht en autoriteit denken als ze het zien. Degenen die het gevoel hebben dat ze macht in hun leven hebben en mensen die ernaar streven om krachtig te zijn, zijn geweldige kandidaten voor deze tatoeage en deze betekenis.

De fleur de lis wordt al lang gezien als een geluksbrenger en iets waar soldaten naar kijken als ze een zware strijd moeten doorstaan, dus het is hoop gaan vertegenwoordigen. Sterker nog, je ziet soms fleur de lis tatoeages met het letterlijke woord “hoop” erboven geschreven. Dit is een goede betekenis om te gebruiken als je veel moeilijke momenten in je leven hebt gehad en je betere dagen in je toekomst wilt zien.

Eenheid is nog een andere betekenis die mensen graag gebruiken wanneer ze hun fleur de lis-tatoeages krijgen. Veel legers hebben in de loop der jaren met trots het fleur de lis-symbool op hun uniformen gedragen, dus het is zeker een geweldig symbool van eenheid. Dit maakt de fleur de lis een geweldige tatoeage voor mensen die op zoek zijn naar bijpassende ontwerpen, maar het werkt ook voor individuen als ze het gevoel hebben dat ze mensen bij elkaar brengen of dat ze een zeer hechte groep om zich heen hebben in hun leven.

De balans en symmetrie van het beeld is een weergave van harmonie. Het wordt al talloze jaren in kunstwerken gebruikt in patronen en motieven vanwege het vermogen om in veel ontwerpen te passen. De universele relevantie van de betekenis van het symbool creëert een aanpassingsvermogen dat het mogelijk maakt om het in meerdere culturen in meerdere tijdperken te gebruiken.

Klassieke tattoo bloemen zoals volle rozen worden vaak opgenomen in fleur de lis tatoeages om een meer traditionele tattoo ontwerp te creëren. Om de bloemvorm te benadrukken, wordt vaak bloemen of bloemenlijnwerk in het ontwerp geïntroduceerd. In plaats daarvan kunnen bladeren worden toegevoegd om het originele symbool meer op een bloem te laten lijken en de vrouwelijke intentie van de fleur de lis te benadrukken. Als u ervoor kiest om extra bloemen of bloemensymbolen toe te voegen, zorg er dan voor dat u ook de betekenissen kent die aan die bloemen zijn verbonden om ervoor te zorgen dat elk element van de tatoeage iets belangrijks voor u vertegenwoordigt.

Fleur De Lis Tattoo Ontwerpen en Plaatsingen

Zoals je hieronder zult zien, zijn er tal van manieren waarop je de fleur de lis tattoo er geweldig uit kunt laten zien op je huid. Het is een goed idee om precies te weten wat je in je tatoeage wilt hebben en hoe je wilt dat het wordt ontworpen voordat je een plek kiest om het op je huid te plaatsen. Wat best geweldig is aan het fleur de lis-symbool, is dat het zowat overal op je lichaam past en er zijn nogal wat manieren waarop je het symbool kunt aanpassen om het je eigen te maken.

Hoewel veel mensen hun tatoeages graag een beetje laten knallen met flitsende kleuren en lijnenwerk, is de meest populaire manier om de fleur de lis ontworpen te krijgen nog steeds de ouderwetse manier. Je zult veel meer klassieke zwarte fleur de lis tatoeages zien dan iets anders, simpelweg omdat het al die betekenissen bevat die al eeuwenlang met het symbool worden geassocieerd. Je kunt natuurlijk dezelfde betekenissen gebruiken met elk type fleur de lis-ontwerp, maar veel mensen geven de voorkeur aan het uiterlijk van het klassieke ontwerp.

Om een vrouwelijk ontwerp te creëren, kan de fleur de lis worden gestructureerd met delicaat lijnwerk dat lijkt op kant of ander ingewikkeld weven. Ontwerpen die sieraden imiteren worden vaak ook toegevoegd om het uiterlijk te verzachten. De fleur de lis kan in een ketting worden geïntroduceerd en eruit worden gemaakt als een snuisterij, waardoor het concept van sieraden wordt verbeterd. Het idee van vorstelijkheid wordt benadrukt met deze tattoo-ontwerpen en om dat concept te bevorderen, kunnen kronen of scepters worden opgenomen, vooral die van een Franse stijl.

Het kan heel eenvoudig of grandioos worden ontworpen, waarbij een gedetailleerde rococostijl wordt nagebootst die vasthoudt aan zijn Franse wortels. Dit kan wijzen op Frans erfgoed of een band met de Franse cultuur. Eenvoudige tattoo-ontwerpen kunnen het silhouet van de fleur de lis gebruiken en een meer bescheiden en rustige persoonlijkheid vertegenwoordigen, terwijl een groter ontwerp met diepte, kleur en detail beter geschikt is voor een gedurfd persoon. De vorm kan ook worden gemaakt met lint in een vrouwelijk ontwerp of ijzeren staven voor een meer mannelijke look. Het kan ingewikkelder lijken als een Keltische knoop die spreekt tot iemands erfgoed.

Franse zinnen kunnen aan het ontwerp worden toegevoegd om de oorsprong ervan te benadrukken, vaak die met een christelijke toon. Bijbelse geschriften in het Latijn kunnen in plaats daarvan worden toegevoegd om een meer traditioneel religieus thema te creëren. In het middeleeuwse christendom is de fleur de lis verbonden met de Maagd Maria en haar goddelijkheid. De drie bloemblaadjes van de bloem zijn verbonden met de Heilige Drie-eenheid en de drie pijlers van de christelijke traditie. Later, in de Engelse middeleeuwen, kregen de drie bloemblaadjes de specifieke weergave van geloof, wijsheid en ridderlijkheid. Bovendien is het katholicisme diep geworteld in de Frankische / Franse geschiedenis, waar de fleur de lis vaak wordt gevonden. Het symbool is een sterk beeld van het christelijk geloof vanwege zijn oorsprong in het Franse koningshuis, een afstamming die nauw verbonden was met de kracht van God. Het symbool kan worden ontworpen met christelijke iconografie eromheen zoals kruisbeelden of duiven als een weergave van vrede of beelden van de hemel zoals vleugels, lichtstralen en wolken.

Is de Fleur De Lis Tattoo geschikt voor jou?

Zoals je kunt zien, zijn er tientallen geweldige betekenissen die kunnen worden gebruikt met de fleur de lis tattoo en nog meer ontwerpopties. De kans is groot dat ten minste een van de hierboven genoemde betekenissen voor u kan werken, maar wat nog belangrijker is, u moet het uiterlijk van het symbool leuk vinden. De waarheid is dat zowat elke betekenis die kan worden gebruikt met de fleur de lis-tatoeage ook wordt geassocieerd met een ander type symbool, dus we raden ten zeerste aan om te doen je huiswerk over de betekenissen die je leuk vindt voordat je je ergens aan committeert.

Als je er uiteindelijk voor kiest om een fleur de lis-tatoeage te laten zetten en je hebt een of meer betekenissen gevonden die je leuk vindt, moet je rondkijken naar een gerespecteerde artiest in je regio om je kansen te vergroten om precies te krijgen wat je wilt. Zelfs als je met een zeer eenvoudig fleur de lis-ontwerp gaat, moet je nog steeds met een topartiest werken, omdat zij je kunnen helpen de perfecte plaatsing voor het ontwerp te vinden en je zelfs kunnen helpen tijdens het eigenlijke ontwerpproces.

Fleur de Lis Tattoo Betekenis 1
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 2
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 3
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 4
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 5
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 6
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 7
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 8
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 9
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 10
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 11
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 12
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 13
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 14
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 15
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 16
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 17
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 18
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 19
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 20
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 21
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 22
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 23
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 24
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 25
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 26
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 27
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 28
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 29
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 30
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 31
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 32
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 33
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 34
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 35
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 36
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 37
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 38
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 39
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 40
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 41
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 42
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 43
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 44
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 45
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 46
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 47
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 48
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 49
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 50
Fleur de Lis Tattoo Betekenis 51