Is je neuspiercing geïnfecteerd?

Dus je hebt eindelijk de sprong gewaagd en je neus laten doorboren. Gefeliciteerd! Nu is het tijd voor de nazorg. Inmiddels zou je je zoutoplossing bij de hand moeten hebben en alle instructies van je piercer hebben beluisterd.

Maar ondanks al je voorzorgsmaatregelen, ziet die nieuwe piercing er misschien een beetje rood uit in de spiegel, of warm of pijnlijk om aan te raken. Misschien is het gebied een beetje gezwollen of veroorzaakt het pijn waar vrij verkrijgbare medicijnen gewoon niet tegenop kunnen.

Geïnfecteerde neuspiercing

Is dit normaal?

Infecties zijn een zeer reëel risico bij elke nieuwe piercing. U en uw piercer kunnen alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen en u kunt er nog steeds een ontwikkelen. Het is OK – dat is normaal met nieuwe open wonden, en technisch gezien is dat wat je lichaam denkt dat een piercing is totdat het geneest.

Dus, hoe herken je een neuspiercinginfectie en als je dat eenmaal doet, welke stappen moet je dan nemen? Pierced Co heeft deze gebruiksvriendelijke zorggids samengesteld om u te helpen neuspiercinginfecties te begrijpen en hoe u ze kunt behandelen.

Zoals altijd, als je vragen of zorgen hebt of klaar bent om meer te weten te komen over elk type piercing, aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Oorzaken van neuspiercinginfecties

Laten we het een beetje wetenschap hebben: de meeste infecties ontstaan door bacteriën die binnendringen op plaatsen waar het niet thuishoort. Als uw piercer bijvoorbeeld een piercingpistool gebruikt, kan uw piercingplaats meer weefselschade oplopen en aan meer bacteriën worden blootgesteld – het is bijna onmogelijk om een piercingpistool volledig te steriliseren.

LEUK WEETJE: Bij Pierced gebruiken we alleen professioneel steriele naalden, nooit “geweren”

Geïnfecteerde Piercing Nazorg

Een ander voorbeeld komt in het spel wanneer bacteriën in de wond worden geïntroduceerd via zwembaden, baden of andere grote watermassa’s. Deze wateren herbergen allerlei soorten bacteriën – het is het beste om droog te blijven.

Aanraken is weer een nee-nee. Dit is waarom we je vertellen om je handen te wassen – bacteriën, bacteriën, bacteriën. Maar dit geldt niet alleen voor jou. Zorg ervoor dat je anderen, vooral partners met wie je intiem bent, vertelt dat ze het gebied niet kunnen aanraken of kussen totdat het volledig geneest.

Allergische reacties op metaal kunnen ook een infectie veroorzaken. Veel mensen kunnen nikkel niet verdragen en chirurgisch titanium is bijna altijd een veilige gok. Als je huidige piercings hebt, denk dan aan de metalen die je over het algemeen gebruikt.

Preventieve stappen om een neuspiercinginfectie te voorkomen

We hebben allemaal het gezegde gehoord: een ons preventie staat gelijk aan een pond genezing Het is populair omdat het waar is! Hoewel infecties een groot risico vormen, kan elke stap die u neemt om ze te voorkomen, helpen om ze op afstand te houden.

De eerste stap is om je piercer te kennen en te vertrouwen. Hygiënepraktijken in een piercingsalon zijn noodzakelijk om jezelf te beschermen. Uw piercer moet meer dan bereid zijn om alles uit te leggen wat hun salon doet om dat risico te beperken – zoals het gebruik van verzegelde pakken holle naalden in plaats van een piercingpistool.

Zorg ervoor dat u alle nazorginstructies van uw piercer opvolgt en voel u vrij om vooraf wat extra onderzoek te doen. Houd uw zoutoplossing bij de hand of klop een partij warm water gemengd met een theelepel zout om uw eigen zoutwateroplossing te maken voor reiniging.

Dubbele neuspiercing

Voordat je je piercing verzorgt, was je altijd je handen. Gebruik niets dat vezels kan achterlaten, zoals wattenstaafjes – gebruik in plaats daarvan een medicijndruppel of giet het water gewoon over de piercingplaats. U kunt een droge papieren handdoek gebruiken om de oplossing op te deppen.

Onze favoriete piercing nazorgproducten

Een infectie herkennen

Misschien is een van de moeilijkste aspecten van het hebben van een infectie het besef dat het eigenlijk een infectie is. Natuurlijk zijn sommige infecties duidelijk, maar andere zijn subtieler. De meeste symptomen kunnen gemakkelijk worden doorgegeven als natuurlijke reacties op een piercing:

  • Pijn
  • Roodheid
  • Zwelling
  • Verkleurde of stinkende pus
  • Koorts

Zie je wat we bedoelen? De meeste hiervan zijn op zichzelf behoorlijk onopvallend. Maar in combinatie of in overmatige mate, kunt u een infectie hebben. Als u koorts ontwikkelt, sla dan de zelfbehandeling over en ga zo snel mogelijk naar een arts – koorts betekent dat de infectie verder is gegaan dan uw piercing.

Kleine infecties kunnen echter thuis worden behandeld. Als er een paar dagen voorbijgaan zonder verbetering, wilt u misschien naar het kantoor van uw arts of een dringend zorgcentrum gaan voor een snelle controle.

Als u vermoedt dat u een infectie heeft, maar de copay niet wilt verspillen aan verdenking, zwaai dan langs de salon van uw piercer – ze weten waar ze op moeten letten en kunnen u laten weten of de reactie is normaal of als je waarschijnlijk de copay moet ophoesten.

Behandeling van de infectie

Hoewel een geïnfecteerde neus zeker niet leuk is, is het goede nieuws dat de behandeling vrij eenvoudig is. In feite is uw regime bijna precies hetzelfde als typische nazorg: was uw handen, reinig de piercing en verwijder de sieraden niet (tenzij uw arts u dat natuurlijk specifiek opdraagt). Wat is dan het verschil? Je moet de piercing twee keer per dag wassen en oppassen dat je geen katoenvezels achterlaat bij het drogen.

Wat er ook gebeurt, geef niet toe aan het gebruik van het volgende:

  • Alcohol
  • Antibioticum Zalf
  • Waterstofperoxide

Alle drie de bovenstaande zijn hard voor je huid en kunnen zelfs meer cel- / weefselschade veroorzaken, wat je genezingsproces kan vertragen en mogelijk de dingen erger kan maken.

Remedie voor neuspiercing hobbels en genezing

Veel mensen zweren bij tea tree olie als het gaat om het behandelen van een infectie of gewoon het behandelen van een bult op de piercingplaats. Voordat u het probeert, moet u weten dat sommige mensen allergische reacties ervaren. Als tea tree olie voor u werkt, kan het uw genezingsproces echter aanzienlijk verkorten of een piercingbult uitdrogen en opruimen.

Test op een reactie voordat je de olie op je neus aanbrengt. Dep gewoon een verdunde hoeveelheid op je onderarm en wacht 24 uur. Als je geen irritatie voelt of zwelling ziet, dan ben je duidelijk om tea tree olie op je piercing aan te brengen.

Zout- en zeezoutoplossingen zijn ook een favoriet bij zowel piercers als medische professionals. Deze oplossing is natuurlijk, kosteneffectief en eenvoudig te bereiden. Het beste van alles is dat het niet hard is voor de huid en een isotone omgeving creëert die de genezing daadwerkelijk kan verbeteren terwijl bacteriën worden geëlimineerd.

Het genezingsproces afronden

Nu je de infectie hebt behandeld, zou je piercing normaal moeten genezen. Vergeet niet dat als de infectie niet vervaagt na een paar dagen van het behandelingsregime, u mogelijk een arts moet raadplegen. Sommige infecties zijn hardnekkige kleine gits die diep onder de huid duiken; uw arts kan een antibioticum of andere medicatie voorschrijven om het op te ruimen.

Aarzel niet om wat Advil, Aleve of een andere van uw voorkeur te gebruiken om de pijn en zwelling te verlichten terwijl u een infectie behandelt. Laten we eerlijk zijn, ze kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. Je moet nog steeds in staat zijn om je dag door te brengen zonder constant herinnerd te worden aan de infectie.

Onze favoriete neusgat piercing sieraden

Het artikel is alleen voor informatieve doeleinden. Het is niet bedoeld om het advies van een erkende arts te vervangen. Als u tekenen van infectie ervaart, neem dan contact op met uw huisarts of arts voor behandeling.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.