Vuurtoren Tattoo Betekenis

Een fascinerend ontwerp dat je misschien wilt overwegen om voor je volgende tatoeage te krijgen, is de vuurtoren. Hoewel het niet zo populair is in mainstream tattoo, is het nog steeds een zeer populair onderwerp in de Amerikaanse traditionele tatoeages en mannen en vrouwen zoeken ze nog steeds op. De vuurtoren is geweldig omdat het een groot aantal verschillende betekenissen kan symboliseren, afhankelijk van hoe je het gebruikt. Hoewel ze in verschillende maten kunnen worden ontworpen, ziet de vuurtorentattoo er vanwege de details en schaduwen op grote schaal nog beter uit.

Je weet echter hoe goed de vuurtorentattoo eruit ziet, omdat je op het punt bent waar je wilt weten wat het symboliseert voor degenen die het dragen. In de meeste gevallen moet je de eigenaar van de tatoeage vragen om erachter te komen wat het betekent, maar de vuurtorentattoo is een oud symbool en voor de tijd dat het werd gedragen door zeelieden en mannen van oorlog, had het een belangrijkere betekenis dan je zou denken.

In dit bericht gaan we de betekenis van de vuurtorentattoo bespreken en praten we over wat het symboliseert voor degenen die de tatoeage hebben. We zullen het ook hebben over enkele van de verschillende variaties die we hebben gezien van de vuurtorentattoo en praten over de vraag of de symboliek verandert wanneer tattoo-enthousiastelingen verschillende afbeeldingen aan de foto toevoegen. We hopen dat je klaar bent voor je eigen vuurtorentattoo tegen de tijd dat je klaar bent met het lezen van dit bericht.

Vuurtoren Tattoo Betekenis

Eeuwenlang heeft de vuurtoren gediend als een baken van waarschuwing, om schepen ervan te weerhouden tegen de rotswand en andere gevaarlijke rotsen te crashen. Hoewel je niet al te veel meer over vuurtorens hoort, betekent dat niet dat ze geen tattoo-ontwerpen maken. Er zijn tal van vuurtoren tattoo betekenissen en nog meer ontwerpen om uit te kiezen, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat veel mensen een van deze tats willen krijgen.

Omdat hun functie is om de duisternis te verlichten om de zwerfhond naar een veilige doorgang te leiden, worden vuurtorens gezien als een goed voorteken. Mensen die veel obstakels in hun leven hebben moeten overwinnen, kunnen merken dat de vuurtorentattoo perfect voor hen is. Het herinnert hen eraan dat er een uitweg uit de duisternis is als ze vooruit blijven sjokken.

Vuurtorens zijn al lang een symbool van hoop en naastenliefde, een figuurlijk baken van licht voor mensen in nood. Iemand die een actieve supporter van goede doelen is, kan vinden dat een vuurtorentattoo het perfecte ontwerp voor hen is om te vertegenwoordigen wie ze zijn. Met deze vuurtoren tattoo betekenis, is het niet ongebruikelijk dat mensen de vuurtoren omringen met kleinere tatoeages om de betekenis duidelijker te maken.

Hoog in de lucht worden vuurtorens hoog en sterk gebouwd, versterkt om de tumultueuze wateren van de zee te weerstaan. Hun constructie is essentieel voor het zeilen en de veiligheid van de schepen en matrozen aan boord. Een vuurtoren is niet het eerste waar iemand aan denkt als ze willen dat een tatoeage kracht vertegenwoordigt, maar het werkt eigenlijk best goed, vooral voor iedereen die veel op het water is.

Vuurtorens zijn geaard in de aarde, een symbool van de standvastigheid van het land in vergelijking met de storm die de oceaan kan creëren. Iedereen die een meer geaard leven wil leiden of dat al doet, kan merken dat de vuurtorentattoo perfect voor hen is. Het laat zien dat ze van het eenvoudige leven houden en geen onnodige risico’s willen nemen die hun leven op negatieve manieren kunnen veranderen.

Het beeld van de vuurtoren is een symbool van stabiliteit, kracht en betrouwbaarheid. Dit zijn drie vuurtoren tattoo betekenissen die veel mensen in hun tats zouden willen. Omdat het vrij zeldzaam is om meerdere betekenissen in één ontwerp te krijgen, zal iedereen die wil laten zien dat ze goede familiemensen zijn en tegelijkertijd sterk en betrouwbaar zijn, deze tatoeage waarschijnlijk een goede keuze vinden.

De vuurtoren kan ook een symbool zijn van solitaire kracht, een grote structuur waarop velen vertrouwen voor richting en begeleiding. Op deze manier is het een weergave van leiderschap en autoriteit. Een vader of moeder die erg trots is om de leider van hun gezin te zijn, kan de vuurtorentattoo geschikt vinden voor hun plaats in het leven. Een sportcoach kan ook een vuurtorentattoo laten zetten om hun leiderschapskwaliteiten te vertegenwoordigen.

De vuurtoren staat alleen, commanderend, betrouwbaar en degelijk. Dit is nog een ander “leiderschap”, wat betekent dat veel mensen dol zouden zijn op hun tatoeages. Het kan zowel vertegenwoordigen wie de persoon nu is of wie ze willen zijn. Wanneer dit type vuurtoren tattoo betekenis wordt gebruikt, gaat het vaak vergezeld van tekst of een andere afbeelding of twee om de betekenis een beetje duidelijker te maken.

Onder de zeven wonderen van de oude wereld was de vuurtoren van Alexandrië, een oude structuur waarvan de hoogte bijna mythologisch was. Het waren drie lagen gemaakt van lichte steen en roos vierhonderd voet in de lucht, een waar symbool van standvastigheid terwijl het meerdere aardbevingen doorstond. Het is een unieke prachtige vuurtoren, daarom gebruiken veel mensen zijn afbeelding wanneer ze een vuurtorentattoo krijgen. De vuurtoren van Alexandrië heeft geen eigen betekenissen, maar je kunt altijd gewoon een van de andere betekenissen op deze pagina gebruiken.

Omdat moderne technologie zeilers in staat heeft gesteld om veel gemakkelijker te navigeren, is de noodzaak van vuurtorens stervende. Daarom wordt het beeld van de vuurtoren er een van de oudheid, vooral gezien hun ontwerp dateert uit de oude periode. Dit draagt bij aan hun betrouwbare kwaliteit en hun status als symbool van veiligheid. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om verouderd uitziende vuurtorentattoos te krijgen om de betekenis wat meer door te laten komen.

Ongeacht hoe het beeld is afgebeeld, de vuurtoren is een constante weergave van toewijding aan veiligheid en loyaliteit. Wanneer dit symbool wordt gezien, worden de kwaliteiten van een betrouwbaar, sterk, gezaghebbend en moedig karakter onmiddellijk in gedachten gebracht. De eigenaar van een vuurtorentattoo kan een of al deze betekenissen gebruiken, afhankelijk van wie ze zijn en wie ze willen zijn.

Lighthouse Tattoo Variaties

De vuurtorentattoo heeft een aantal verschillende variaties die de betekenis enigszins kunnen veranderen. Dan heb je de verschillende stijlen die we de vuurtoren tattoo geïnkt zien. Zelfs een verandering in stijl kan het andere veranderen, maar je zou de persoon met de tatoeage moeten vragen om zeker te zijn. Hieronder staan een paar van onze favoriete variaties van de vuurtorentattoo.

Vuurtoren in een fles Tattoo

De vuurtoren in een fles tattoo is een unieke versie van deze tattoo. Doordat vuurtorens gekoppeld waren aan schepen en de navigatie door de oevers, heeft het een sterke verbinding met schepen. Met betrekking tot dit idee houden veel hobbyisten van het bouwen van schepen in een fles. De verbinding is duidelijk, dus sommige mensen kiezen ervoor om wat creatiever te zijn en de vuurtoren in de fles te stoppen. Het idee is echter nog steeds hetzelfde. Het is een tatoeage die wordt gebruikt om je te helpen navigeren door je leven.

Vuurtoren en Kompas Tattoo

De vuurtoren en het kompas gaan hand in hand op het gebied van navigatie. Het zijn beide hulpmiddelen die een schip, of u, veilig door uw reis kunnen leiden. Op deze manier is het logisch dat de twee van deze afbeeldingen in dezelfde tatoeage worden opgenomen. De zeelieden van weleer hebben misschien meerdere tatoeages die hun veiligheid vertegenwoordigden bij het terugkeren naar huis van de ruwe zeeën.

Vuurtoren en Attendant Tattoo

De vuurtoren en de bijbehorende tatoeage is een symbool van een beschermer. Omdat de vuurtoren al een symbool is van kracht en veiligheid, is de begeleider die op de foto wordt getatoeëerd meer een bewijs van de kracht en bescherming die de vuurtoren biedt. Deze tatoeage kan in veel stijlen worden gedaan, maar we hebben deze vaker wel dan niet in de realismestijl gezien.

Over Lighthouses

Van vuurtorens is bekend dat ze schepen helpen bij het navigeren door de ruwe zeeën en het vinden van hun weg naar huis. Dit is het geval sinds de Pharos van Alexandrië. Het was niet gemakkelijk voor een kapitein om zijn weg naar de kust te vinden via de gevaarlijke kustlijnen en riffen, maar de vuurtoren was letterlijk een baken van licht en hoop. Ze hebben zelfs vliegtuigen geholpen hun weg naar de kust te vinden als het weer ruw is.

De eerste vuurtorens waren eigenlijk platforms op een heuveltop met gigantische vuren die de mannen op het eiland zouden helpen om de havens te detecteren. Naarmate de tijd verstreek, verbeterde de bouw van deze vuurtorens en al snel waren het torens die ver van de grond opreden met gigantische lichten erin in plaats van de brandende kolen of hout die eerder de identificerende kenmerken van de vuurtoren waren geweest.

In 1782 creëerde Aime Argand, een wetenschapper uit Zwitserland, de Argand-lamp. Deze lamp zette thoriumdioxide boven een vlam. De eigenlijke vlam werd gevoed door plantaardige olie, olijfolie, koolzaadolie, walvisolie en alle andere oliën die mensen in handen konden krijgen. Rond het jaar 1970 nam kerosine echter het over als de meest populaire brandstofkeuze voor de Argand-lamp.

Kerosine zou uiteindelijk worden vervangen door acetyleengas en elektrisch, wat we tegenwoordig allemaal gebruiken. En nu we het over de huidige tijd hebben, ben je misschien geïnteresseerd om te weten dat bijna alle vuurtorens die bestonden verdwenen zijn. Veel daarvan heeft te maken met schepen en vliegtuigen die dit baken niet meer nodig hebben voor thuis omdat we het Global Position System (GPS) hebben. Maar in het grote land Canada houden ze de traditionele vuurtoren in leven met ongeveer 50 van hen personeel.

Hoewel Canada de meest actieve vuurtorens heeft, zijn de Verenigde Staten de thuisbasis van de meeste vuurtorens ter wereld. In feite zijn er meer dan 115 van hen net langs de Grote Meren. Michigan heeft de titel van de meeste vuurtorens van elke staat in Amerika.

Het zijn misschien enkele oude vuurtorens in Michigan, maar de oudste vuurtoren ter wereld wordt de Toren van Hercules genoemd die in Spanje woont. Het wordt beschouwd als een UNESCO World Heritage Site. Het is nog steeds operationeel en werd gebouwd in de eerste eeuw.

Hoewel je een positie als vuurtorenwachter zou kunnen beschouwen als een zeer veeleisende baan in tijden waarin banen erg zwaar waren en sterke mannen deelnamen, was de vuurtorenbediende een van de eerste overheidsbanen waarin de Amerikaanse overheid vrouwen toestond om in te werken.

Zoals je kunt zien, is de vuurtorentattoo voor meer dan alleen zeeliefhebbers. Het is een ontwerp dat veel betekenissen heeft en in zowat elke maat kan komen. Het is tegenwoordig ook een vrij ongewoon tattoo-ontwerp, dus iemand die een unieke tatoeage wil met sterke betekenissen, vindt de vuurtorentattoo misschien de perfecte keuze.

Vuurtoren Tattoo Betekenis 5
Vuurtoren Tattoo Betekenis 13
Vuurtoren Tattoo Betekenis 15
Vuurtoren Tattoo Betekenis 26
Vuurtoren Tattoo Betekenis 27
Vuurtoren Tattoo Betekenis 32
Vuurtoren Tattoo Betekenis 41
Vuurtoren Tattoo Betekenis 47
Vuurtoren Tattoo Betekenis 50