Key Tattoo Betekenis

De afbeelding van een sleutel duidt vrijwel zeker op een geheim. Wanneer afgebeeld zonder slot, wordt het mysterie vergroot, waardoor de vraag “wat ontgrendelt de sleutel?” overblijft. Een sleutel kan een zeer persoonlijk beeld zijn, dat een intiem moment of situatie symboliseert die niet noodzakelijkerwijs bedoeld is om met anderen te worden gedeeld. Als de sleutel wordt geïllustreerd met een slot, kan het beeld een afhankelijkheid van het zelf symboliseren en een vertrouwen in de eigen capaciteiten of de afhankelijkheid van een ander, vaak iemand die een slottattoo draagt. De sleutel maakt deel uit van de tatoeage van een paar of vriend en vertrouwt op de slotafbeelding om het gedeelde ontwerp te voltooien. De sleutel is het icoon van een waarheid of een antwoord en de aan- of afwezigheid van een slot of sleutelgat kan de relevantie van die waarheid aangeven. Een sleutel is een standaardafbeelding die kan worden gemanipuleerd in verschillende ontwerpen om een persoonlijke en unieke tatoeage te maken.

In alle eerlijkheid, de sleuteltattoo kan betekenen wat je wilt dat het betekent. Het hangt allemaal af van het verhaal of de geschiedenis van de sleutel tot jou. In dit bericht zullen we een beetje praten over de geschiedenis van de sleutel en hoe deze in de wereld werd gebruikt. We zullen ook de betekenis van de belangrijkste tatoeage bespreken, samen met verschillende manieren waarop deze kan worden getatoeëerd. Betekenissen kunnen veranderen, afhankelijk van welke afbeeldingen zijn gekoppeld aan de belangrijkste tatoeage. Tegen het einde van dit bericht hopen we dat je een beter begrip hebt van wat het betekent om een belangrijke tatoeage te hebben.

Geschiedenis van de Sleutel

Sleutels en sloten gaan ver terug en de vroegst bekende sleutel en slot werd gevonden de Nineveh ruïnes die de hoofdstad van Assyrië is. Vanuit deze sloten waren de Egyptenaren de volgende om verbeteringen aan te brengen en begonnen ze het houten pinslot te gebruiken. Dit soort sloten had een deurbevestiging, sleutel en bout. Door het inbrengen van de sleutel werden de pinnen uit de geboorde gaten die zich in de bout bevinden, opgetild, waardoor het slot kon bewegen. Wanneer u de sleutel eruit trekt, vallen de pinnen terug in het gat waardoor deze weer op zijn plaats vergrendelt.

Het afgezonderde slot is de meest bekende sleutel en slot in het Westen en het was pas tussen de jaren 870 en 900 dat de volledig metalen sloten werden gemaakt. Daarbij had je een metalen sleutel nodig en de rest is geschiedenis. De Engelsen werden gecrediteerd met deze creatie, maar er werd ook gezegd dat Theodorus van Samos de sleutel in de 6e eeuw uitvond.

Rijke Romeinen bewaarden hun meest waardevolle bezittingen vaak in dozen die waren beveiligd met een slot en je had een sleutel nodig om erin te komen. De eigenaar van de doos droeg de sleutel meestal om zijn vinger. Daarmee liet de drager zien dat hij rijk genoeg was om spullen in een doos te stoppen. Het zorgde er ook voor dat ze de sleutel niet zouden verliezen en het was gemakkelijk te bereiken.

Belangrijkste symboliek

De sleutel heeft vele betekenissen en de tatoeage doet dat ook. We zullen het daar hieronder over hebben, maar over het algemeen is de sleutel een symbolisch object. Het staat voor succes en kennis. Het hebben van een sleutel geeft de eigenaar toegang tot kamers die mogelijk zijn vergrendeld voor anderen.

Sleutels zijn ook symbolen van rijkdom en macht geweest. Degenen met de sleutels hebben toegang tot de dingen die anderen willen. Het maakt toegang mogelijk tot plaatsen waar de meesten niet kunnen komen. Er is een eigenschap van exclusiviteit die samengaat met de sleutel.

Key Tattoo Betekenis

Het type sleutel dat wordt gerenderd, onthult meer over de context van de betekenis van de afbeelding. Een antieke ijzeren sleutel met ingewikkelde ontwerpen of houtsnijwerk kan verwijzen naar een al lang bestaand geheim of waarheid, misschien iets dat met traditie is doorgegeven. Dit type sleutel kan duiden op een familietrek of tragedie, een situatie of herinnering die in de loop van de tijd is geërfd of ontwikkeld.

Toetsen kunnen op verschillende manieren worden ontworpen, zowel zeer delicaat als groot en grandioos. Een kleine, dunne sleutel met slechts een paar tanden, kan een dagboeksleutel symboliseren om iemand te symboliseren die vaak schrijft en ervan geniet om zijn leven te documenteren. Een grote, antieke sleutel kan bewondering symboliseren voor een bepaald afgelopen decennium of stijl uit een oudere periode of dienen als een eerbetoon aan een overleden geliefde of een voorouder. Een mandala- of mehndi-stijl van lijnwerk kan worden geïntroduceerd om het Indiase erfgoed, hindoeïsme of boeddhisme aan te duiden.

Een skeletsleutel, met slechts één of twee tanden, is gemaakt als een soort hoofdsleutel die vrijwel elk type slot kan openen waarvoor het is gemaakt. Het beeld van een skelet of meestersleutel zal een ultieme waarheid of kennis overbrengen, hetzij verworven of vertegenwoordigend de reis van het verwerven ervan. De skeletsleutel, vaak ontworpen met een ingewikkeld uiteinde zoals een Keltische knoop, kan ook een geheim aangeven en dienen als een metafoor voor het hebben van “skeletten in de kast”. Schedels, in sommige ontwerpen een suikerschedel, kunnen in de sleutelgreep worden geïntroduceerd om het idee van de skeletsleutel te verbeteren. Geassocieerd met de dood, is dit ontwerp onheilspellender en past het bij een donkerdere persoonlijkheid.

Integendeel, het beeld van een sleutel kan een opening zijn om te delen, een symbool dat anderen welkom zijn om het verhaal van een individu te kennen. Het uiteinde van de sleutel kan worden gevormd als een hart en vriendelijkheid en openheid vertegenwoordigen. Voor een meer vrouwelijk ontwerp kan de sleutel een bloemvorm bevatten of worden gewikkeld in wijnstokken of bloemen. Linten worden ook toegevoegd, soms gebonden in een strik aan de bovenkant van de sleutel, en kunnen worden gekleurd om een visueel aangenamere tatoeage te creëren.

Afgezien van het herbergen van een geheim, kan een sleutel een uniek kenmerk uitbeelden, een letterlijk ‘sleutel’-aspect van een persoon. Elke sleutel is ontworpen met unieke sneden, waarbij alleen bepaalde sloten worden gemonteerd. Op deze manier symboliseert de sleutel de onderscheidende kenmerken van de persoon die het draagt. De sleutel kan worden ontworpen met een kroon die aan het einde in de greep is verwerkt en een symbool van vorstelijkheid wordt. Hemelbeelden zoals manen of sterren kunnen in plaats daarvan in de greep worden ontworpen en de spiritualiteit van het individu benadrukken. De sleutel kan ook worden omgezet in een kruisbeeld of davidster om een religieuze overtuiging aan te geven of worden ontworpen met engelenvleugels om hemelse beelden toe te voegen.

De gekruiste sleuteltattoo heeft veel religieuze symboliek. In de bijbel krijgt Petrus symbolisch de sleutels van het koninkrijk der hemelen van Jezus. Daarbij wordt Petrus beschouwd als de eerste katholieke paus.

Hij had twee sleutels en werd beschouwd als de poortwachter naar de hemel. Hij had één zilveren sleutel met symbool voor petrus die in staat was om de onwaardige zielen die in de hemel probeerden te komen, buiten te sluiten. Hij had ook een gouden sleutel die werd gebruikt om de poorten van de hemel te openen en de ziel te bevrijden van alle zonden die ze hadden voordat ze naar binnen gingen. Dus, dit wetende, is het logisch dat elke nieuwe paus twee sleutels krijgt, een gouden en een zilveren, gekruist.

Key Tattoo Plaatsing

De plaatsing van de sleutel op het lichaam geeft ook de betekenis van de tatoeage aan. Een sleutel die op de onderste helft van het lichaam wordt geplaatst, kan een intiem doel dienen en een zeer persoonlijk ontwerp zijn dat alleen selectief wordt gedeeld. Een sleutel die op de borst bij het hart wordt geplaatst, kan een geliefde symboliseren met wie het individu heel close was of is.

Woorden, korte zinnen of namen kunnen in het lichaam van een sleutel worden geïntroduceerd. Woorden die dienen als een beschrijving van de persoonlijkheid van het individu of iets of iemand die belangrijk voor hen is, passen goed in het ontwerp, wat aangeeft dat het woord of de persoon “sleutel” is. Een scriptachtig lettertype wordt vaak gebruikt en gemaakt om verbinding te maken met de greep en tanden van de sleutel om ervoor te zorgen dat de letters goed in het ontwerp worden opgenomen. Kenmerken zoals “eerlijk” of “mooi” worden vaak gekozen om het individu eraan te herinneren wat voor hen het belangrijkst is. Het woord kan ook op een andere manier met de sleutel worden verbonden, zoals door een ketting in plaats van een deel van de sleutel zelf.

Er zijn waarschijnlijk veel manieren om de belangrijkste tatoeage te krijgen die we hebben gemist of waar we niet van hebben genoten. Dit is waar je binnenkomt. We hopen dat je door dit te lezen wat nieuwe ideeën hebt gekregen voor je volgende tatoeage en misschien wordt het de belangrijkste tatoeage.

De volgende stap is het vinden van een artiest die het werk doet en waar jij je prettig bij voelt. Neem de tijd in het onderzoeksproces en overleg met toekomstige kunstenaars, zodat je ervoor kunt zorgen dat jullie tweeën een band hebben. Zorg er daarnaast voor dat dit de tattoo is die je wilt. Je wilt geen tatoeage laten zetten en er dan meteen spijt van krijgen, omdat ze een stuk gemakkelijker op te zetten zijn dan om uit te doen.

Als je je onderzoek hebt gedaan en nog steeds problemen hebt met het vinden van een kunstenaar om het werk te voltooien, laat het ons dan weten. Wij hebben jarenlange ervaring in het verbinden van klanten met tatoeëerders en helpen u graag verder.

Key Tattoo Betekenis 1
Key Tattoo Betekenis 2
Key Tattoo Betekenis 3
Key Tattoo Betekenis 6
Key Tattoo Betekenis 7
Key Tattoo Betekenis 8
Key Tattoo Betekenis 9
Key Tattoo Betekenis 10
Key Tattoo Betekenis 11
Key Tattoo Betekenis 12
Key Tattoo Betekenis 13
Key Tattoo Betekenis 15
Key Tattoo Betekenis 16
Key Tattoo Betekenis 18
Key Tattoo Betekenis 21
Key Tattoo Betekenis 23
Key Tattoo Betekenis 24
Key Tattoo Betekenis 25
Key Tattoo Betekenis 26
Key Tattoo Betekenis 27
Key Tattoo Betekenis 28
Key Tattoo Betekenis 29
Key Tattoo Betekenis 30
Key Tattoo Betekenis 31
Key Tattoo Betekenis 32
Key Tattoo Betekenis 33
Key Tattoo Betekenis 34
Key Tattoo Betekenis 35
Key Tattoo Betekenis 36
Key Tattoo Betekenis 37
Key Tattoo Betekenis 38
Key Tattoo Betekenis 39
Key Tattoo Betekenis 40
Key Tattoo Betekenis 41
Key Tattoo Betekenis 42
Key Tattoo Betekenis 44
Key Tattoo Betekenis 45
Key Tattoo Betekenis 46
Key Tattoo Betekenis 47
Key Tattoo Betekenis 49
Key Tattoo Betekenis 50
Key Tattoo Betekenis 51