Verschillende soorten oorpiercings

Oorpiercings dateren van millennia geleden, en hoewel vroege piercings vaak eenvoudig en symbolisch waren voor religie of cultuur, hebben in de moderne samenleving van vandaag degenen die in en rond Newmarket en Mississauga wonen een breed scala aan opties om uit te kiezen.

Als je overweegt om een nieuwe oorpiercing te laten zetten, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Pierced kan ons team van piercingprofessionals u helpen de perfecte combinatie van sieraden en piercings te vinden die u graag wilt laten zien.

Maar laten we je eerst helpen erachter te komen welk type oorpiercing geschikt is voor jou. De volgende gids geeft u een snelle en eenvoudige uitsplitsing van de meest voorkomende soorten oorpiercings, wat ze zijn en aan welke tijden van sieraden elk vaak wordt gekoppeld.

Zoals altijd, als je nog andere vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen!

Klaar? We gaan.

Tragus

Het binnenste stukje kraakbeen over je gehoorgang en direct boven je lob wordt de Tragus genoemd. Klanten die op zoek zijn naar deze piercing genieten van flat-back stijl sieraden, hoepels (wanneer volledig genezen) en combinaties met andere sieraden.

Anti-Tragus

Zo genoemd omdat deze piercing recht tegenover de Tragus staat, is een anti-tragus piercing het kleine stukje kraakbeen naast je kwab.

Dwarse kwab

In tegenstelling tot een standaard lobpiercing van voor naar achter, reizen Transverse Lobe piercings horizontaal door de huid met behulp van een halter. Er komt geen kraakbeen aan te pas, waardoor er relatief weinig pijn is.

Aurisch

Ook wel ‘randpiercings’ genoemd. Oorschelpen bevinden zich op de kraakbeenrand aan de buitenkant van je oor. Ze worden vaak gecombineerd met lobpiercings. Als kraakbeenpiercing hebben oorschelppiercings een langere hersteltijd.

Daith

Helemaal aan het einde van de helix, bij het binnenste kraakbeen bij de tragus, vind je Daith piercings. Deze kunnen moeilijk toegankelijk zijn – gebruik alleen een professional die u vertrouwt! Captive kralen en gebogen barbells (alleen wanneer volledig genezen) zijn populaire sieraden keuzes voor Daiths. Deze piercing wordt vaak geprezen als een potentieel migrainemiddel, maar is onbewezen en mag niet worden gebruikt als een vorm van medicatie.

Helix vooruit

De voorste helix bevindt zich aan de bovenkant van de rand net boven de tragus, waar de bovenkant van je oor naar binnen buigt om de zijkant van je hoofd te ontmoeten. Het kunnen singles, doubles of zelfs triples zijn.

Roek

Neef van de knusse piercing, Rooks zijn verticaal georiënteerd en te vinden boven de tragus – precies op de rand die de binnenste en buitenste conches scheidt. Barbels en captive kralenringen zijn populaire keuzes.

Schroef

Elke piercing in de buitenste kraakbeenrand van je oor. Twee Helixen, de ene net boven de andere, tellen als een dubbele helix piercing.

Industrieel

Industriële piercings zijn twee of meer piercings door het kraakbeen. De meest populaire variëteit passeert de antihelix en helix met een lang stuk halterjuwelen of een pijl.

Knus

Tussen de helix en net boven je anti-tragus zit een klein randje kraakbeen dat de antihelix wordt genoemd. Hier vind je knus piercings. Nauwsluitende piercings zijn erg moeilijk te genezen en vereisen de exacte anatomie om succesvol te zijn. Als je anatomie niet geschikt is, kan je piercer kiezen voor een faux snug met behulp van een enkele helix die alle voordelen van een knus heeft zonder de genezingscomplicaties.  Deze locatie is ondiep, wat leidt tot nauwsluitende micro-sieraden (vandaar de naam).

Orbitaal

In tegenstelling tot de meeste locatiespecifieke piercings, verwijst de orbitale naar elke piercing die twee gaten in hetzelfde oor gebruikt. Ze komen veel voor in de kwab of de helix en vertonen vaak hoepels of andere sieraden die zijn ontworpen om door beide gaten te gaan.

Conch

De dip tussen je helix en antihelix staat bekend als de buitenste schelp. Je zult vaak noppen zien in deze piercings. Na de antihelix is de volgende dip, ook bekend als de binnenste schelp. Je kunt een van beide doorboren of sieraden gebruiken die beide met elkaar verbinden.

Standaard Lobe

Last but not least is de lobpiercing. De meest voorkomende van alle piercings, de standaardkwab, bevindt zich in het midden van je kwab. Je kunt ook een bovenkwab krijgen, vaak een ‘dubbele piercing’ genoemd als je naast een standaardkwab staat; dit is vaak net iets boven de standaardkwab diagonaal.

Klaar om aan de slag te gaan?

Als je klaar bent om de volgende stap te zetten, staat Pierced.co klaar om te helpen! We hebben twee gunstig gelegen winkels in Newmarket en Mississauga en willen er graag voor zorgen dat u de perfecte piercing krijgt om uw smaak en stijl te complimenteren.

Ons team is zeer ervaren, zorgzaam en vriendelijk. Ze zullen je door het proces leiden, wat je kunt verwachten en elke questio beantwoordenns die je hebt, ervoor zorgen dat je je bij elke stap op je gemak voelt. Niet alleen dat, we hebben een breed scala aan sieraden, variërend van eclectisch en abstract, tot eenvoudig en elegant om te combineren met uw nieuwe piercing.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.