Horseshoe Tattoo Betekenis

Een van de beste dingen over het zien van een tatoeage is praten met de persoon over die tatoeage. Het verhaal waarom iemand een tatoeage heeft laten zetten, is meestal het beste deel van het krijgen van inkt. Mensen zullen je dezelfde vragen stellen en dan komt er een gesprek op gang. Elke tatoeage lijkt symbolisch te zijn voor iets, of het nu de mening van de persoon is over wat het voor hen betekent of verhalen en overleveringen van lang geleden die ons vertellen wat het symbool vertegenwoordigt.

Een eenvoudige afbeelding waarover zal worden gesproken, is de hoefijzertattoo. Deze verschillen niet van elk ander symbool omdat het meerdere betekenissen kan hebben, afhankelijk van wie het draagt en welke symboliek gepaard gaat met de afbeelding. We weten dat het hoefijzer een symbool is dat de tand des tijds heeft doorstaan en of ze nu op je arm zijn getatoeëerd of aan je deuropening hangen, het is belangrijk voor je.

In dit bericht zullen we het hebben over het hoefijzer en wat het symbool betekent wanneer het op je lichaam is getatoeëerd of aan je ketting hangt. We zullen ook praten over de verschillende variaties van de hoefijzertattoo en praten over wat het betekent voor degenen die het hebben. Je zou je beter geïnformeerd moeten voelen over de hoefijzertattoo die betekent wanneer je klaar bent met het lezen van dit en misschien ben je in de markt voor je eigen tatoeage.

Over het Hoefijzer

Het hoefijzer is een gemaakt, voornamelijk van metaal, om de hoef van een paard te beschermen tegen slijtage. Deze schoenen worden over het algemeen aan de onderkant van de hoef genageld waar het paard niets zal voelen. Het palmaroppervlak kan worden vergeleken met de menselijke teennagel. Het is echter duidelijk veel groter en dikker.

De meeste hoefijzers zijn gemaakt van aluminium of staal, maar ze zijn ook gemaakt van kunststof, rubber, koper, titanium of kunststof. Metalen schoenen hebben de voorkeur voor actieve paarden die deelnemen aan evenementen zoals westernrijden, eventing, springen of polo. In sporten zoals paardenrennen is het favoriete hoefijzer echter gemaakt van aluminium om het paard niet te vertragen.

Je vraagt je misschien af, hoe is zoiets eenvoudigs verbonden aan zoveel symboliek? Je hebt waarschijnlijk gehoord van een gelukkig hoefijzer, maar de meesten van ons vragen nooit waar dat vandaan komt.

Horseshoe Tattoo Symboliek

Om te beginnen wordt gezegd dat het hoefijzer geluk brengt wanneer het als talisman wordt gehouden. De overtuiging is dat het ophangen van een hoefijzer met de uiteinden een manier is om het geluk te verzamelen dat toevallig in het gebied zweeft. Er wordt ook gezegd dat het pech heeft om het hoefijzer met de uiteinden naar beneden te hebben, omdat het het hoefijzer leegmaakt van al het geluk dat het heeft verzameld. Aan de andere kant hebben sommigen het gevoel dat het ondersteboven draaien van het hoefijzer al het verzamelde geluk naar andere mensen verspreidt.

Het symbool van geluk kwam nergens zomaar vandaan. Smeden staan er van oudsher om bekend hoefijzers te maken. Er wordt gezegd dat het gebruik van een van de belangrijkste elementen, vuur, geluk was, dus de smid gaf in wezen al het geluk dat hij had door aan het hoefijzer dat hij aan het maken was.

Je kunt het verhaal van het gelukkige hoefijzer helemaal terugvoeren naar een smid genaamd Saint Dunstan. Volgens de legende had hij een ervaring met de duivel toen hij later aartsbisschop van Canterbury werd. Dit verhaal heeft verschillende versies, maar ze eindigen allemaal op dezelfde manier. Niemand kan het eens worden over hoe hij het deed, maar er wordt gezegd dat Saint Dunstan in staat was om een verschroeiend heet hoefijzer aan de hoef van de duivel te spijkeren en gedurende de tijd dat de duivel in doodsangst was van de brandende pijn, sloot de hasj een deal. De afspraak was dat de duivel nooit een huis zou betreden met een hoefijzer boven de deur.

Horseshoe Tattoo Variaties

Dit is slechts één verhaal en andere culturen hebben hun eigen symboliek achter het hoefijzer. Afhankelijk van de cultuur of de objecten die betrokken zijn bij de tatoeage, kan de betekenis echter veranderen. Hieronder staan enkele van de variaties van hoefijzertattoos die we hebben gezien en de betekenissen erachter.

Hoefijzer met Dreamcatcher Tattoo

De hoefijzer- en dromenvangertattoo lijken goed bij elkaar te passen, omdat beide symbolen je beschermen tegen ongewenste energie. De dromenvanger wordt gebruikt om negatieve dromen op te vangen die in je geest proberen te komen als je slaapt. Combineer deze afbeelding met het hoefijzer en je hebt een tatoeage die staat voor serieus geluk.

Je zou ook het hoefijzer met veren eromheen kunnen zien in een weergave van indiaanse trots. Paarden waren een enorm onderdeel van het Indiaanse leven. Paarden hebben betekende dat je rijk was. Je zou verder kunnen reizen en beter kunnen vechten. Het symbool van het hoefijzer voor indianen lijkt meer een ode aan hun geschiedenis.

Twee hoefijzer tattoo

Twee hoefijzers in een tatoeage kunnen een paar dingen symboliseren. Allereerst zien we veel bijpassende tatoeages, dus een paar besties kunnen twee hoefijzers laten tatoeërend op elkaar als een representatie van hun vriendschap en het geven van geluk. Twee hoefijzers in een tatoeage kan ook gewoon een andere manier zijn om de kans te vergroten dat je geluk zult hebben. Zeg twee is beter dan één en degenen met twee hoefijzers getatoeëerd op hun lichaam gaan die theorie echt een kans geven.

Bloemen Hoefijzer Tattoo

Je kunt ook veel versies van de hoefijzertattoo zien met een bloementhema eromheen. Deze betekenis achter deze tatoeage is aan de persoon die hem draagt. Je zou bloemen kunnen zien als een middel om het beeld mooier en delicater te maken. Je zou ook deze variatie op de hoefijzertattoo kunnen zien van iemand die paarden racete toen de winnaar van de Kentucky Derby de Garland of Roses ontving.

Hoefijzer met 13 Tattoo

In de meeste culturen is het getal 13 pech. Vrijdag de 13e is een dag waarop er vaak slechte dingen gebeuren. Het is een pech om met 13 personen aan een eettafel te zitten. Als je merkt, hebben niet veel hotels zelfs een 13e verdieping. De hoefijzertattoo met het nummer 13 in het midden zou een symbool van evenwicht kunnen zijn. De mix van geluk van het hoefijzer en pech van het getal 13 creëert een soort Yin Yang waarin we balans ervaren.

Horseshoe Tattoo Betekenis 1
Horseshoe Tattoo Betekenis 2
Hoefijzer Tattoo Betekenis 3
Horseshoe Tattoo Betekenis 4
Hoefijzer Tattoo Betekenis 5
Hoefijzer Tattoo Betekenis 6
Horseshoe Tattoo Betekenis 7
Hoefijzer Tattoo Betekenis 8
Horseshoe Tattoo Betekenis 9
Horseshoe Tattoo Betekenis 10
Hoefijzer Tattoo Betekenis 12
Horseshoe Tattoo Betekenis 13
Horseshoe Tattoo Betekenis 14
Horseshoe Tattoo Betekenis 15
Hoefijzer Tattoo Betekenis 16
Horseshoe Tattoo Betekenis 17
Hoefijzer Tattoo Betekenis 18
Horseshoe Tattoo Betekenis 19
Hoefijzer Tattoo Betekenis 20
Hoefijzer Tattoo Betekenis 21
Hoefijzer Tattoo Betekenis 22
Hoefijzer Tattoo Betekenis 23
Hoefijzer Tattoo Betekenis 24
Horseshoe Tattoo Betekenis 25
Hoefijzer Tattoo Betekenis 26
Horseshoe Tattoo Betekenis 27
Hoefijzer Tattoo Betekenis 28
Hoefijzer Tattoo Betekenis 29
Horseshoe Tattoo Betekenis 30
Hoefijzer Tattoo Betekenis 31
Hoefijzer Tattoo Betekenis 32
Horseshoe Tattoo Betekenis 33
Hoefijzer Tattoo Betekenis 34
Horseshoe Tattoo Betekenis 35
Horseshoe Tattoo Betekenis 36
Hoefijzer Tattoo Betekenis 37
Hoefijzer Tattoo Betekenis 38
Hoefijzer Tattoo Betekenis 39
Hoefijzer Tattoo Betekenis 40
Hoefijzer Tattoo Betekenis 41
Hoefijzer Tattoo Betekenis 42
Hoefijzer Tattoo Betekenis 43
Hoefijzer Tattoo Betekenis 44
Hoefijzer Tattoo Betekenis 45
Hoefijzer Tattoo Betekenis 46
Horseshoe Tattoo Betekenis 47
Hoefijzer Tattoo Betekenis 48