Mythes over piercingplaatsing en seksualiteit verdrijven

Elke piercingwinkel in het centrum van Toronto hoort elk jaar duizenden klanten vragen: “Is er een homoseksuele kant voor piercings?” Ongeacht waarom ze ons antwoord vragen is duidelijk en eenvoudig, piercing locatie geeft niet aan wat je seksualiteit is. Alleen jij kunt dat doen.

We begrijpen dat er allerlei redenen zijn waarom mensen het vragen. Sommige mensen willen hun seksuele geaardheid aan de wereld bekendmaken, anderen willen hun imago niet verkeerd interpreteren. Toch kunnen veel piercers geïrriteerd lijken als je het vraagt. En de reden is simpel, dit gerucht houdt al heel lang aan en portretteert piercings als iets dat ze niet zijn.

Deze mythe is voor veel mensen beperkend geweest in hun keuze voor piercings, en het lijkt te zijn voortgekomen uit een tijd waarin mensen de seksualiteit van andere mensen minder accepteerden.

Waar komt deze mythe vandaan?

In een tijd waarin de samenleving de LGBTQ + -cultuur minder accepteerde, geloofden mensen dat LGBTQ + -mensen code gebruikten om hun seksuele geaardheid aan elkaar aan te geven. Meestal werd dit geassocieerd met oor-, wenkbrauw- of neuspiercings.

Het is moeilijk om zeker te weten of dit waar was, omdat het net zo gebruikelijk was dat mensen beweerden dat het de linkerkant was als de rechterkant.

In de moderne tijd is het echter zeker niet waar. Mensen zouden niet de behoefte moeten voelen om te verbergen wie ze zijn, dus de behoefte om zichzelf uit te drukken door middel van code is irrelevant. In plaats daarvan is de hardnekkigheid van deze mythe een symptoom van pesten en onacceptabelheid.

Wat betekent het doorboren van de ene of de andere kant?

Voor het grootste deel heeft de kant van het lichaam die je doorboort niet echt veel betekenis. De belangrijkste reden om te kiezen welke kant te piercen is esthetiek. De beste manier om een kant te kiezen is gebaseerd op hoe het eruit zal zien. Overweeg voor deze aanpak:

  • Kapsel
  • Gezichtsvorm
  • Gelaatstrekken
  • Andere Piercings

Er zijn enkele oude culturele redenen die mensen ook kunnen overwegen. In de hindoeïstische cultuur is het gebruikelijk om de linkerkant te kiezen voor neusgatpiercings. En in de traditionele Chinese geneeskunde werd de linkerkant als vrouwelijker beschouwd en de rechterkant als mannelijk. Tegenwoordig wordt echter geen van beide kanten geassocieerd met geslacht.

Koop de piercing waar je van houdt in Newmarket

Als het gaat om het kiezen van een kant voor je piercing, is de enige betekenis waar je naar moet zoeken welke kant je het leukst vindt. Het idee van één kant die je seksuele geaardheid aangeeft, is verouderd en irrelevant in de moderne cultuur.

Trouwens, je piercing gaat over jou – niet over het soort mensen dat snelle oordelen velt op basis van je uiterlijk. Dus koop de piercing waar je van houdt, niet een om anderen tevreden te stellen. Laat je vandaag nog piercen op onze nieuwe locatie in Newmarket!

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.