Uw ultieme gids voor Tragus Piercings

Op zoek naar een oorpiercing die zich onderscheidt van de massa? Tragus piercings delen mogelijk niet dezelfde populariteit als andere kraakbeen oorpiercings zoals helix piercings. Maar alleen omdat de tragus uit de schijnwerpers is gebleven, maakt deze unieke piercing niet minder stijlvol.

Wil je wat meer weten over deze onderschatte piercing? We hebben een handige gids samengesteld over alles wat met traguspiercings te maken heeft, van procedure en nazorg tot genezingstijden en sieradenopties.

Wat is een tragus piercing?

Je tragus is het kleine flapje kraakbeen over de voorkant van je gehoorgang waar je oor zich bij je hoofd voegt. Een traguspiercing is dus een piercing die door die halvemaanvormige flap gaat.

Voordat je je hart op een traguspiercing zet, is het belangrijk op te merken dat traguspiercings afhankelijk zijn van de anatomie. Hoewel de meeste mensen hun tragus zonder problemen kunnen laten piercen, hebben sommige mensen een tragus die te ondiep of te dun is om een sieraad goed vast te houden. Daarom is het het beste om je piercer te raadplegen voordat je je hart op een traguspiercing zet.

Doen traguspiercings pijn?

We weten dat kraakbeenpiercings een slechte reputatie hebben omdat ze pijnlijk zijn. De tragus is echter meestal een van de gemakkelijkere kraakbeenpiercings om op de pijnschaal te krijgen. Dit komt omdat er zenuwuiteinden in de tragus zitten. Dus terwijl je misschien een beetje ongemak ervaart tijdens het krijgen van de traguspiercing.

Houd er altijd rekening mee dat een professionele piercingwinkel met scherpe, gesteriliseerde naalden ook zal helpen ervoor te zorgen dat uw piercing zo pijnloos mogelijk is. Vertrouw nooit een winkel die piercingpistolen gebruikt voor traguspiercings. Piercingpistolen zijn onmogelijk goed te steriliseren en kunnen ernstige schade aan uw kraakbeen veroorzaken.

Tragus piercing nazorg

Kraakbeenpiercings zoals de traguspiercing hebben meestal langere genezingstijden en vereisen een zeer ijverig piercing nazorgregime om ervoor te zorgen dat ze goed genezen.

Eerst en vooral, raak je piercing nooit aan, tenzij voor reiniging en je handen moeten grondig worden gewassen! Zodra uw handen volledig schoon zijn, moet u dagelijks een alcoholvrije zeep en een zoutoplossingspray aanbrengen. Onze nazorgroutine vind je hier.

Naast het regelmatig reinigen van je piercing, is het belangrijk om irriterende stoffen zoals haar of huidverzorgingsproducten te vermijden. Je wilt ook voorkomen dat je aan je sieraden trekt of trekt. Wees voorzichtig tijdens het stylen van je haar om ervoor te zorgen dat je haar niet vast komt te zitten aan je sieraden.

Voor degenen die grote muziekliefhebbers zijn, moet je misschien ook voorkomen dat je bepaalde soorten oortelefoons gebruikt, zoals oordopjes terwijl je piercing geneest. Dit kan aanvoelen als een ontmoedigende taak, maar het zal echt helpen het genezingsproces te versnellen en infecties af te weren. Het is ook een goed idee om te voorkomen dat je op de zijkant van je hoofd slaapt met de verse piercing, omdat dit het gebied kan irriteren en inbedding en de migratie van je nieuwe piercing kan veroorzaken.

Taag piercing genezing tijden

Zoals de meeste kraakbeen oorpiercings, kijk je naar een flinke 4 tot 6 maanden gemiddeld voordat je traguspiercing volledig geneest. Als je wilt helpen ervoor te zorgen dat je piercing zo snel mogelijk geneest, zorg er dan voor dat je op de hoogte blijft van je nazorg. Als je beknibbelt op je nazorg, kun je het genezingsproces nog langer uitslepen, waarbij sommige piercings tot een jaar nodig hebben om volledig te genezen.

Door je immuunsysteem sterk te houden, zal je lichaam ook helpen meer van zijn energie te besteden aan het genezen van je piercing. Probeer dus een gezond dieet aan te houden, regelmatig te bewegen en te vermijden roken als je kunt.

Tekenen van een geïnfecteerde traguspiercing

Het is onwaarschijnlijk dat u een infectie krijgt als u het bovenstaande nazorgadvies opvolgt, maar het is nog steeds belangrijk om de tekenen van mogelijk gevaar te kennen voor het geval zich een probleem voordoet.

Gedurende de eerste week na het piercen is het gebruikelijk om zwelling, roodheid, irritatie, een heldere of witte afscheiding te ervaren. Als deze symptomen aanhouden of overdreven lijken, wilt u misschien contact opnemen met uw piercer om u aan de veilige kant te vergissen.

Als je koorts krijgt of als de huid rond je piercing warm begint aan te voelen, is het het beste om niet te wachten en onmiddellijk contact op te nemen met je piercer.

Tragus piercing sieraden

Je bent beperkt tot de sieraden die zijn gekozen voor de eerste piercing totdat je piercing volledig is genezen… dus zorg ervoor dat je je eerste sieraad verstandig kiest! Zodra je piercing is genezen, ben je echter vrij om je uiterlijk aan te passen aan je humeur met een verscheidenheid aan leuke sieradenopties.

De meeste mensen kiezen voor platte rug sieraden of ringen na het volledige genezingsproces voor tragus piercings, hoewel je kunt gaan voor een barbell ook als je zin hebt om op te vallen tussen de massa.

Bij het kiezen van uw sieraden, wilt u er misschien rekening mee houden dat grotere stukken in de weg kunnen zitten bij het luisteren naar muziek of praten aan de telefoon.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.