Uw ultieme gids voor lippiercing

Druk je persoonlijkheid op een leuke en unieke manier uit met lippiercings. Wereldwijd heeft een lippiercing een symbolische, culturele en religieuze betekenis. In Malawi zijn lipschijven symbolen van grote schoonheid. De Dogon-bevolking van Mali doorboren hun lippen om hulde te brengen aan hun scheppingsgeloof. De oude Azteken en Maya’s doorboorden ook de lippen van krijgers en burgers uit de hogere klasse.

In westerse culturen doorboren veel mensen hun lippen om esthetische redenen. Ze hebben verschillende betekenissen voor de mensen die ze dragen, en zorg en overleg gaan in hun keuze. Lippiercings zijn tegenwoordig populair voor zowel mannen als vrouwen, met verschillende stijlen en sieraden die bij uw voorkeuren passen.

Ongeacht de stijl en plaatsing van de piercing die je leuk vindt, is het essentieel om een professionele lippiercingstudio te bezoeken wanneer je deze procedure wilt laten uitvoeren. Met een expert heb je minder kans op infectie, complicaties of weefselschade.

Lippiercing

Bij Pierced heeft ons team van professionals een schat aan piercingervaring, waaronder certificeringen voor door bloed overgedragen pathogenen. We behandelen piercing als een kunstvorm die vaardigheid, ervaring en een hoog niveau van professionaliteit vereist.

Boek een Piercing in Newmarket

Soorten lippiercings

Lippiercingstijlen kunnen net zo gevarieerd zijn als de mensen die ze krijgen. U kunt de bovenlip, onderlip of beide doorboren. Sommige piercings zijn standaarder dan andere. Meestal geeft de naam van de piercing een aanwijzing voor de plaatsing van de sieraden.

De meest voorkomende soorten piercings zijn:

Monroe Piercing:
Deze piercing bevat een stud boven de linker bovenlip, vergelijkbaar met de moedervlek van de beroemde overleden actrice.
Labret Piercing:
Een stud die tussen de kin en het midden van je onderlip gaat.
Madonna Piercing:
Deze lippiercing vertoont overeenkomsten met de Monroe piercing, maar verwisselt naar de rechterkant boven de bovenlip, waar de moedervlek van zangeres Madonna zit.
Medusa Piercing:
Je kunt deze piercing vinden op het filtrum – of de huid op het middelste deel tussen je neus en de lip.
De Slangenbeet:
Een dubbele piercing op beide hoeken van de onderlip die lijkt op hoektanden.
De Dolfijnbeet:
Twee noppenpiercings op het midden van de onderlip.
Verticale Labret:
Een gebogen halter doorboort verticaal het midden van de onderlip.
De Dahlia Bite:
Eén stud markeert elke mondhoek.
De canine bite:
Bestaande uit vier piercings in totaal – twee op zowel de bovenste als de onderste rechter- en linker gebieden rond de lippen.

Lip Piercing Sieraden

Het type piercingstijl dat je kiest, benadrukt je stijl en persoonlijkheid. Zorg er altijd voor dat je een veilige, hygiënische en ervaren piercingstudio bezoekt om deze piercings te laten doen. Omdat ze zo’n gevoelig deel van je gezicht bedekken, wil je vertrouwen op een professional om ze te behandelen – en iemand die je huid niet zal scheuren.

Hoe erg doen lippiercings pijn?

Delicate weefsels en zenuwen omringen je mond en lippen. Hoewel lippiercings tijdelijk pijn doen op het moment van de procedure, verdragen de meeste mensen de pijn vrij goed. De meeste pijn treedt meestal op tijdens de piercing. Het gebied kan pijnlijk zijn tijdens de standaard genezingstijd van zes weken.

Na de ingreep voel je pijn als je aan je nieuwe piercing trekt, trekt of bijt. Verwacht over het algemeen een pijnbereik tussen vier en vijf op een schaal van 10.

Onze favoriete draadloze lichaamssieraden

Kun je zoenen met een lippiercing?

In de dagen direct na uw piercing kunt u pijn of zwelling ervaren. Probeer contact met het speeksel van een andere persoon gedurende deze tijd te vermijden – inclusief zoenen. Zelfs als de mond van de andere persoon schoon is, kan je piercing in eerste instantie bloeden, wat een risico vormt voor je partner.

Zelfs als je monogaam bent, onthoud dan dat lichaamsvloeistoffen bacteriën, virussen en onzuiverheden bevatten die het piercinggat kunnen binnendringen. Omdat je lippiercing geldt als een open wond, is het vatbaarder voor infecties.

Nadat je piercing is genezen, kun je je partner veilig kussen zonder je zorgen te maken over pijn of infectie.

Boek een Piercing in Mississauga

Hoe lang duurt het voordat een lippiercing geneest?

Lippiercings hebben meer tijd nodig om te genezen dan een oor- of neuspiercing. Je hebt tussen de zes en acht weken genezingstijd nodig voordat je de sieraden veilig kunt ruilen. Een Monroe- of Madonnapiercing duurt langer dan andere soorten. Verwacht een genezingsperiode van maximaal drie maanden.

Probeer je piercing niet te verwijderen terwijl deze geneest, eenzorg ervoor dat u het minstens drie keer per dag afveegt met een reinigingsoplossing. Als je een infectie hebt, kan het langer duren voordat je lippiercing geneest, wat meer ongemak veroorzaakt.

Pijn en risico op infectie zijn slechts twee redenen waarom het essentieel is om een professional te bezoeken voor deze procedure.

Lippiercings

Welk type sieraden moet ik gebruiken in mijn lippiercing?

We raden aan om gouden sieraden te gebruiken voor je lippiercing. Goud is een neutraal metaal en als de sieraden 14k of hoger zijn, heeft het minder onzuiverheden. Andere metalen werken ook, zoals ASTM-F136 titanium van implantaatkwaliteit en chirurgisch roestvrij staal.

Vermijd metalen zoals nikkel of koper omdat ze allergische reacties kunnen veroorzaken. Bij Pierced verkopen we alleen sieraden van hoge kwaliteit van vertrouwde merken, zoals Junipurr Jewelry, Buddha Jewelry Organics en Maria Tash. Onze selectie omvat draadloze sieraden in plaats van push-pin. De eerste geeft je de perfecte pasvorm en is beter hanteerbaar dan push-pin sieraden.

Zijn lippiercings veilig?

Zolang je het overlaat aan een professional in een studio die een goede reputatie heeft, is een lippiercing volkomen veilig. Met piercingstudio’s die de juiste ervaring missen, kunt u problemen ondervinden. Medewerkers die op deze plaatsen piercings uitvoeren, hebben vaak geen formele training en zijn geen professionals.

Bij Pierced nemen we piercings serieus, en dat betekent dat we er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat elke procedure veilig is. Van sieradenmateriaal tot faciliteiten, apparatuur en personeelservaring, uw veiligheid en comfort zijn onze prioriteiten.

Ervaar het verschil dat een professionele piercer maakt in de look en plaatsing van je lippiercing. Bezoek ons vandaag nog op een van onze vele locaties of winkel online uit onze brede selectie van veilige en prachtige lip piercing sieraden.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.