Uw kraakbeenpiercing vragen beantwoord

Wat is een oorkraakbeenpiercing?

Een kraakbeenpiercing verschilt in vergelijking met een vleespiercing (zoals een marine-, wenkbrauw- of oorlelpiercing) omdat de piercing zowel door je kraakbeen als door je huid gaat.

Kraakbeen is een bindweefsel dat harder is dan de huid, maar zachter dan bot. Kraakbeenpiercing wordt meestal gedaan met een naald en de sieraden worden daarna ingebracht. Om deze reden hebben kraakbeenpiercings meestal meer genezingstijd nodig dan gewone vleespiercings.

Soorten oorkraakbeenpiercings

Daith Piercing
Deze piercing zit in de binnenste plooi van het oorkraakbeen.
Helix vooruit
Deze piercing zit dicht bij de kop in het stukje kraakbeen boven de tragus.
Helix Piercing
Deze piercings zitten aan de kant van het oor dat langs de buitenranden van het oor omhoog krult. Industriële helixpiercings gaan twee keer door dit deel van het oor.
Schelp Piercing
Deze zitten in het midden van het oorkraakbeen.
Orbitale piercing
Deze piercings gaan door hetzelfde stukje kraakbeen in het oor. De in- en uitgang van de piercing zijn zichtbaar aan de voorkant van het oor.
Knus Piercing
Deze piercing gaat door zowel het binnenste als het buitenste deel van het oor en de plaatsing kan variëren.
Tragus Piercing
Een traguspiercing zit op het kleine stukje kraakbeen dat boven de oorlel uitsteekt.
Anti Tragus Piercing
Deze piercing zit in het kraakbeen boven de kwab.

Meerdere kraakbeenpiercings

Doen kraakbeenpiercings pijn?

Een kraakbeenpiercing zal waarschijnlijk iets meer pijn doen dan een huidpiercing, omdat je een gat door kraakbeenweefsel steekt. Iedereen ervaart pijn anders en vaak is de verwachting van het krijgen van een piercing ongemakkelijker en de piercing zelf. Het beste wat je kunt doen om jezelf voor te bereiden, is om te onthouden dat het ongemak van een piercing slechts tijdelijk is en als het moment voorbij is, blijf je achter met een geweldige nieuwe piercing om te bewonderen.

Kraakbeenpiercing in uitvoering - Voorwaartse Helix

Soorten sieraden voor uw kraakbeenpiercing

Vanwege de populariteit van kraakbeenpiercings zijn er tal van kraakbeensieraden beschikbaar. Wanneer je sieraden kiest voor je kraakbeenpiercing, is het belangrijkste om ervoor te zorgen dat het van goede kwaliteit is. Sommige soorten sieraden die er geweldig uitzien met je kraakbeenpiercing zijn:

Hoepels
Hoepels bestaan in effen of gedessineerde stijlen en beide kunnen er geweldig uitzien
Palen en noppen
Palen kunnen er geweldig uitzien met een kraakbeenpiercing en zijn er in verschillende stijlen en kleuren
Ronde Halters
Dit is een halve hoepelstijl die door het oor gaat met elk uiteinde zichtbaar. Ze hebben vaak een kraal aan elk uiteinde.
Gevangen kralen
Dit is een populaire keuze van hoepel. Ze variëren in grootte en hebben een enkele kraal in het midden.
Manchetten
Manchetten zitten goed rond veel kraakbeenpiercings en zijn echt veelzijdig qua ontwerp en stijl, waardoor ze een geweldige keuze zijn.
Industriële Bar
Deze gaan meestal twee keer door het oor en zijn er in verschillende stijlen.
Kraakbeen Piercing Sieraden

Hoe zorg je voor een kraakbeenpiercing

Je moet voor je kraakbeenpiercing zorgen op dezelfde manier als voor elke andere piercing. Je kraakbeenpiercing kan iets langer duren om te genezen dan een huidpiercing en je kunt iets meer zwelling ervaren.

Om ervoor te zorgen dat je kraakbeenpiercing mooi geneest, moet je een paar eenvoudige stappen volgen:

  • Vermijd het aanraken of spelen met je kraakbeenpiercing te veel, vooral als je je handen niet eerst grondig hebt gewassen
  • Gebruik natuurlijke, huidgevoelige producten om je piercing zachtjes schoon te maken, vooral als het genezend is. Een lauwe zoutoplossing werkt prima aangebracht met een watje of Q-tip.
  • Gebruik bij het drogen van je piercing een schone papieren handdoek
  • Laat je originele sieraden zitten terwijl je piercing geneest

Elke piercing kan vatbaar zijn voor infecties, dus zorg ervoor dat u de bovenstaande verzorgingstips volgt om eventuele risico’s te minimaliseren. U kunt merken dat er een kraakbeenpiercingsbult ontstaat rond de piercingplaats. Als u zich zorgen maakt over een geïnfecteerde kraakbeenpiercing, neem dan contact op met uw arts of een piercingprofessional.

Klaar voor je volgende kraakbeenpiercing?

Als je een vraag hebt over oorkraakbeenpiercing en je bent in Newmarket, Ontario of de omliggende gebieden, kom dan langs voor een praatje met een lid van het team. Je kunt het team van Pierced vandaag ook bellen en we zullen ons best doen om eventuele vragen te beantwoorden.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.