Uw complete gids voor Philtrum-sieraden

Philtrum piercings bestaan al sinds de jaren 1990, maar ze zijn de laatste jaren in populariteit toegenomen. Boven de lip en onder het septum is een philtrum piercing – ook bekend als een medusa piercing – een unieke plaatsing die flatterend kan zijn op elk gezicht.

De locatie van de philtrumpiercing classificeert het als zowel een orale piercing als een body piercing, waardoor het in een eigen categorie valt. Met een hoogwaardige professionele piercer en zorgvuldige nazorg is de medusa piercing misschien wel iets voor jou.

Wat is het Philtrum?

Het filtrum is de centrale groef die van de onderkant van de neus naar de bovenkant van de lip gaat. Een philtrum piercing gaat in het midden van deze plek.

Philtrum Piercing Sieraden

Je vraagt je misschien af hoe de philtrum piercing aan zijn start is gekomen. Lippiercings dateren van millennia terug naar de oude Azteken en Maya’s als onderdeel van spirituele rituelen. Inheemse mensen over de hele wereld, waaronder de Melanesische bevolking in Papoea-Nieuw-Guinea en de Dogon-mensen die in Mali wonen, blijven verschillende soorten lippiercings uitvoeren als zinvolle praktijken.

De philtrumpiercing zelf lijkt een recentere afstamming te hebben in de westerse wereld. In het midden van de jaren 1990, toen gezichtspiercings hun hoogtijdagen hadden, gaat het gerucht dat een Canadese piercer op het idee kwam voor de medusa-piercing, en het werd geleidelijk populairder.

Onze favoriete Philtrum Piercing Threadless Sieraden Uiteinden

Welke graadmeter is de Philtrum Piercing?

Een filtrum piercing gebeurt met een 16-gauge, 3/8″ labret stud. Als het genezingsproces enkele maanden soepel verloopt, kunt u soms naar uw piercer gaan en overschakelen naar een iets kleinere optie, zoals een 16-gauge, 5/16 “stud.

De paal voor piercing is langer, niet alleen omdat het bovenlipgebied een dikker deel van de huid is, maar er is ook een relatief aanzienlijke hoeveelheid bloedstroom in het gebied. Dit betekent dat bij het piercen het filtrum vaak van nature zal opzwellen, zelfs wanneer een uitstekende piercer de taak uitvoert.

Medusa Piercing Sieraden

Wat voor soort sieraden gebruik je voor een Medusa Piercing?

Of u nu op zoek bent naar een subtiele gouden bal of een opvallend ontwerp, de medusa piercing kan geschikt voor u zijn.

De meest voorkomende sieraden voor een medusa piercing zijn een labret stud. Labret studs zijn de beste optie voor lippiercings omdat ze aan het ene uiteinde een platte plaat hebben en aan de andere kant een accessoire met schroefdraad. De piercing sieraden moeten altijd 14k goud of hoogwaardige roestvrijstalen palen zijn, die beter kunnen worden gesteriliseerd en het risico op infectie aanzienlijk verminderen. Infectie is altijd een mogelijkheid bij het doorboren van de huid voor elke lichaamsmodificatie, dus het is cruciaal om de nazorgstappen die door uw piercer zijn beschreven zorgvuldig te volgen.

Medusa Piercing

Winkelen voor Philtrum Jewelry

Enkele van onze favoriete plekken om bovenlip lichaamssieraden te krijgen zijn Junipurr Jewelry, Buddha Jewelry Organics, BVLA, evenals andere opties die we hier bij pierced.co. Elk van deze merken biedt een groot aantal aantrekkelijke opties. Misschien nog belangrijker, ze bieden 14K gouden lichaamssieraden. Het hebben van echt gouden lichaamssieraden is van vitaal belang omdat het een materiaal van implantaatkwaliteit is dat zelfs de meest gevoelige huid veel minder snel irriteert.

Het veranderen van uw bovenlip sieraden

Voordat u uw piercingsieraden voor de eerste keer vervangt, moet u uw metingen laten beoordelen door een professional om de juiste pasvorm te garanderen. Een piercing professional kan ook voor u controleren of uw piercing volledig is genezen en klaar is om te worden vervangen. Het duurt over het algemeen ongeveer drie maanden voordat een philtrumpiercing geneest, maar het kan voor sommige mensen langer duren.

Als u in de omgeving van Ontario woont, bezoek dan een van onze locaties in Newmarket of Mississauga voor een professionele meting en een verandering van lichaamssieraden!

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.