Uw gids voor kraakbeenpiercing sieraden

In alledaagse gesprekken verwijst de term kraakbeenpiercing vaak naar een piercing op de gebogen buitenrand van het oor. Degenen die meer bekend zijn met piercings noemen het een helixpiercing, genoemd naar dat deel van het buitenoor. Een oorkraakbeenpiercing kan verwijzen naar elk deel van het oor dat kraakbeen bevat. Naast helixpiercings kunnen dit schelppiercings, traguspiercings en andere zijn.

Kraakbeen is het weefsel dat stevigheid en flexibiliteit biedt aan bepaalde delen van het lichaam, zoals de neus of het oor. Kraakbeen heeft geen bloedvaten of zenuwuiteinden.

Er is een breed scala aan lichaamssieraden beschikbaar voor elke vorm van kraakbeenpiercing, en elk heeft zijn unieke flair. Of je nu op zoek bent naar één subtiele stud of een heel oor vol decoratie, één of meerdere kraakbeenpiercings kunnen een uitstekende keuze voor je zijn.

Wat is de beste sieraden voor kraakbeenpiercing?

De beste kraakbeenpiercing sieraden voor jou zijn afhankelijk van het type kraakbeenpiercing. Hier zullen we enkele van de meest voorkomende locaties voor kraakbeenpiercings schetsen en welke oorbeltypen het beste werken voor elke oorbel.

Wat zijn de soorten kraakbeenpiercings?

Schroef:
buitenrand van het oor; de meest populaire vorm van kraakbeenpiercings van de afgelopen jaren
Voorwaartse helix:
een deel van de helix het dichtst bij het hoofd; over het algemeen gelegen tussen de bovenkant van het oor en tragus
Industrieel:
twee verschillende piercings, meestal in het bovenste deel van de helix; verbonden met een zichtbare industriële bar
Antihelix:
verhoogd kraakbeengebied rond het midden van het oor; rook piercings bevinden zich op het bovenste deel van dat kraakbeen, terwijl knus piercings zich op het onderste deel bevinden
Conch:
afgerond gebied net buiten het binnenoor waarvan het doel is om geluid te verzamelen, net als de schelp; Beyoncé staat bekend als een van de beroemdheden die deze piercing populair heeft gemaakt.
Daith:
kleine kraakbeenklep boven het binnenoor; sommige vormen van alternatieve geneeskunde geloven dat deze piercings pijn verlichten van migraine en andere ernstige hoofdpijn
Tragus:
dikke driehoek van kraakbeen die uit de zijkant van het hoofd steekt om het binnenoor gedeeltelijk te bedekken
Antitragus:
opgebouwd uit het kraakbeen dat zich in de buurt van de tragus bevindt, net boven de oorlel

Ongeacht het type kraakbeenpiercing dat u kiest, raden we u aan om zo vaak mogelijk 14k gouden piercingsieraden te kopen. Goud is een hoogwaardig materiaal dat veel minder kans heeft om infecties te veroorzaken dan andere vergelijkbare metalen. Een andere veilige optie voor initiële piercing is titanium van implantaatkwaliteit.

Oor Kraakbeen Sieraden

Nadat de piercing is genezen, schakelen veel mensen over op piercing sieraden gemaakt van verschillende materialen. Voor mensen met een gevoeligere huid raden we echter aan om vast te houden aan goud en titanium om irritatie van het gebied en een mogelijke infectie te voorkomen.

Onze favoriete draadloze oorsieraden

Heb je speciale oorbellen nodig voor kraakbeen?

Er zijn niet per se unieke oorbellen alleen voor kraakbeenpiercings, omdat de soorten kraakbeenpiercings sterk variëren. Het meest waardevolle onderscheid is de maat en lengte van de paal. Dit is niet alleen gebaseerd op uw specifieke kraakbeenpiercing, maar ook op de unieke afmetingen van uw ooranatomie. De maat van de meter meet de dikte van de paal in het piercinggat.

De standaard lichaamssieraden voor de meeste oorkraakbeenpiercings, inclusief de helix, tragus, schelp en daith, zijn 16-gauge en 18-gauge en de standaardlengtes zijn 3/16 “, 1/4″, 5/16 ” en 4/8 “. Voor industriële barbells komt 14-gauge het meest voor en de lengte van de barbell varieert op basis van de grootte en vorm van het oor, maar is vaak ongeveer 1 1/2 “lang.

Is een hoepel of stud beter voor kraakbeenpiercing?

Professionals raden aan om kraakbeenpiercing te doen met een stud. Het is gemakkelijker voor de piercing om te genezen rond de rechte paal van een stud omdat het meer ruimte biedt voor mogelijke zwelling. Niet genoeg ruimte laten voor het genezingsproces kan onnodige irritatie en mogelijke infectie veroorzaken, omdat er een kans bestaat dat de oorbel ingebed kan raken in de omliggende ontstoken huid.

Oor Kraakbeen Sieraden Hoepel

Onze favoriete kraakbeenpiercingringen

Zodra uw kraakbeenpiercing geneest, kunt u alle verschillende stijlen voor uw kraakbeenpiercing sieraden kiezen, zolang deze de juiste maat hebben. Hoepels zijn een uitstekende keuze voor kraakbeenpiercing sieraden en zijn vooral populair voor helix piercing en tragus piercing sieraden.

Voordat u uw kraakbeen verwisselt oorbel voor de eerste keer, raden we aan om in te checken met een ervaren piercer. Ze kunnen u helpen de piercing voor de juiste maat te meten, te bevestigen dat deze is genezen en zelfs de sieraden voor u te vervangen.

Welke oorbellen kun je dragen in je kraakbeen?

Er zijn een overvloed aan opties als het gaat om kraakbeenpiercing sieraden. Enkele van de beste merken die er zijn voor kraakbeen oorbellen zijn Junipurr Jewelry, Buddha Jewelry Organics en BVLA. Deze merken hebben niet alleen een verscheidenheid aan stijlen beschikbaar, maar ze gebruiken ook hoogwaardige materialen, waaronder 14k goud, met behoud van betaalbare prijzen. We raden u ook aan om door onze online shop te bladeren!

Voor de meeste soorten kraakbeenpiercings, nadat de eerste stud is genezen, kiezen veel mensen ervoor om over te schakelen naar een hoepel. De meest voorkomende soorten hoepels voor een helix piercing of tragus piercing zijn een naadloze ring of een captive kraalring.

Naadringen zijn die zonder het slotgedeelte van de oorbel die te vinden is in de meeste hoepels die zijn ontworpen voor de oorlel. In plaats daarvan past het ene uiteinde van de hoepel naadloos in het andere uiteinde van de hoepel. Hierdoor kunnen ze meer ingetogen zijn.

Captive kralenringen zijn hoepels die sluiten door zich aan een kleine kraal te hechten. De kraal dient het dubbele doel om de oorbel verbonden te houden en decoratie en stijl te bieden.

Anderen houden vast aan oorkraakbeenknopen, die in verschillende stijlen kunnen komen, van een kleine, eenvoudige gouden bal tot edelstenen tot een klein ontwerp van een favoriet stripfiguur. Piercers raden over het algemeen labret studs aan voor de dikkere delen van het kraakbeen, zoals de tragus, omdat labret studs langere palen en platte backings hebben. Dit biedt voldoende ruimte om het kraakbeen te doorboren en problemen te voorkomen die een standaard backing zou kunnen veroorzaken.

Er zijn zoveel mogelijkheden voor kraakbeenpiercings en de keuzes voor kraakbeenpiercing sieraden blijven zich uitbreiden. Bezoek vandaag nog onze online shop om de beste sieraden voor u te vinden.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.