Uw gids voor de Daith Piercing

Hieronder nemen we een kijkje in wat een daith piercing is, hoe het kan helpen en waar je rekening mee moet houden voordat je er zelf een krijgt. Zoals altijd, als u andere vragen heeft, verdere hulp nodig heeft of klaar staat om te worden doorboord, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team op Pierced.co. We hebben twee gunstig gelegen piercing studio’s in Newmarket en Mississauga en zijn altijd blij om te helpen.

Het piercingproces

Begrijpen wat er van tevoren zal gebeuren, kan helpen om eventuele angst te verminderen die u kunt voelen wanneer u uw daith gaat doorboren. Bij Pierced.co zorgen we ervoor dat al onze klanten van tevoren weten wat ze kunnen verwachten, praten we ze door elke stap en zorgen we ervoor dat ze zich van begin tot eind comfortabel voelen.
Wat u kunt verwachten:

  1. Trek je haar naar achteren, zorg ervoor dat je het uit de buurt van het oor houdt.
  2. Na het aantrekken van handschoenen zal de piercingkunstenaar het te doorboren gebied reinigen met antiseptisch en metingen uitvoeren.
  3. U kunt worden gevraagd om te gaan liggen en weg te kijken, zodat de piercer het daith-gebied kan bereiken.
  4. Een holle naald zal worden gebruikt om de piercing uit te voeren en al het bloed zal worden opgeruimd.
  5. Dit gebied heeft tijd nodig om te doorboren en fouten kunnen de positionering van de piercing beïnvloeden. Je piercing artist zal alle voorzorgsmaatregelen nemen om je oor te beschermen.

Daith piercings hebben de neiging om iets langer te duren dan andere piercings om te voltooien, en behandelen een dikker stuk gevouwen kraakbeen. Hierdoor kan het proces voor sommigen pijnlijker zijn, maar zou het over het algemeen voor de meesten goed moeten worden verdragen.

Is het de pijn waard?

De daith kan ongemakkelijk zijn om te doorboren. Wanneer gevraagd wordt om de pijn te beoordelen op een schaal van 1 tot 10, beoordelen de meeste mensen het rond een 5 of een 6. Het duurt wel een paar seconden langer om te doorboren dan andere gebieden en er is gevoelig kraakbeen bij betrokken.

Na de piercing zal de daith vele dagen gevoelig zijn, tot negen maanden in totaal.

Zorg voor je nieuwe piercing

Tijdens het genezingsproces is het essentieel om goed voor je nieuwe daith piercing te zorgen. Dit verlaagt het risico op irritatie.

Zorg ervoor dat je handen vers gewassen zijn voor alle nazorg!

Neem een hoeveelheid zeep ter grootte van een erwt en schuim in je vers gereinigde handen. Je kunt dan voorzichtig het gebied van je nieuwe piercing wassen, waarbij je voorzichtig bent om je sieraden niet te verplaatsen of te draaien. Je moet geen zeep in de wond zelf forceren.

Dit is de laatste stap in je douche om eventuele resten uit je haar en lichaam te verwijderen.

Vergeet niet om goed op te letten om de zeep af te spoelen en goed te drogen met gaas of papieren handdoek, gebruik geen doeken handdoeken omdat ze bacteriën bevatten. Het nat laten van het piercinggebied moedigt de wond aan om extra vocht op te nemen en de genezing te verlengen.

We raden aan om Pursan-zeep te gebruiken (die verkrijgbaar is in de studio). Als u de zeep kwijtraakt, gebruik dan elke op glycerine gebaseerde zeep van medische kwaliteit zonder kleurstoffen, geuren of triclosan, omdat deze cellen kunnen beschadigen en de genezing kunnen verlengen.

NOTITIE: Gebruik geen zeep.

De volgende stap in onze nazorg droomroutine is irrigatie.

Irrigatie is de manier waarop we de dagelijkse crusties afspoelen die zich aan de achterkant en voorkant van onze nieuwe piercing vormen. Deze zijn een normaal bijproduct van ons lichaam, maar we willen elke opbouw vermijden die de genezing kan vertragen en / of complicaties kan veroorzaken.

We raden aan om Neilmed Saline Spray te gebruiken, omdat het is wat onze piercers vertrouwen als nazorg. Een andere optie is het gebruik van een additiefvrije verpakte zoutoplossing. Vermijd het gebruik van zelfgemaakte zoutmengsels, omdat te veel zout in uw mengsel uw nieuwe piercing kan beschadigen.

Spoel de piercing gewoon een paar minuten af en veeg vervolgens eventuele korst en vuil weg met gaas of papieren handdoek. Dit omvat de achterkanten van de sieraden en eventuele instellingen of tanden.

Irrigatie moet aan het andere einde van de dag vanuit uw douche worden gedaan. Zorg ervoor dat u geen korst verwijdert, wat u kunt herkennen aan het feit dat het op de plaats van de wond wordt bevestigd en pijnlijk is om te verwijderen.

Risico’s van Daith Piercing

Zoals bij elke procedure brengt daith piercing risico’s met zich mee. U moet de risico’s kennen voordat u besluit om de daith piercing na te streven.

  • Potentieel risico op infectie – Gist, bacteriën, HIV, pathogenen en tetanus vormen allemaal risico’s tijdens genezing. Sommige bacteriële infecties kunnen optreden nadat genezing heeft plaatsgevonden. Deze kunnen allemaal tot een minimum aan kans worden vermeden met de juiste nazorgroutine tijdens het genezingsproces
  • Bloeden, zwelling, pijn of andere onaangename bijwerkingen
  • Allergische reacties op sieraden
  • Littekenvorming

Alleen u kunt beslissen of het voordeel opweegt tegen het potentiële risico door zorgvuldig onderzoek te doen voordat u getteen piercing.

Klaar om meer te leren of je eigen Daith Piercing te krijgen?

Als u zich in de omgeving van Newmarket of Mississauga bevindt en geïnteresseerd bent in meer informatie over daith of andere piercings, meer vragen heeft of klaar bent om in de piercingstoel te springen, kom dan langs of bel ons vandaag nog.

Ons team van hoogopgeleide, vriendelijke en professionele piercers staat klaar om meer te leren over wat ze kunnen doen om u te helpen een piercing te krijgen waar u nog jaren dol op zult zijn.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.