Ultieme gids voor Medusa Piercings

Is de Medusa piercing geschikt voor jou?

Is het tijd om nog een piercing te laten zetten, zeg je? Als je uitgekeken bent op de typische neus- en lippiercings, klinkt de philtrum piercing-optie misschien intrigerend voor je. Ook bekend als de Medusa, wordt deze specifieke piercing tegenwoordig steeds populairder voor iedereen.

Er zijn nog twee andere varianten van de medusa piercing; de dubbele en de verticale. Bij het eerste type wordt het filtrum twee keer doorboord, de ene op de andere, om twee verschillende noppen mogelijk te maken. De verticale variatie is anders omdat wat misschien twee gaten lijkt, in werkelijkheid één is, waarbij het filtrum verticaal is geperforeerd.

Dit klinkt allemaal geweldig, maar laten we meer details geven over de vraag of dit de juiste keuze voor u zou zijn. Deze gids gaat in op alle aspecten van de medusa piercing, zoals wat je kunt verwachten voor, tijdens en nadat de klus is geklaard.

Voordat je in de stoel springt

Je hebt besloten om ervoor te gaan en je philtrum te laten doorboren. Hoe moet je je hierop voorbereiden? Een deel van de voorbereiding is tandverzorging, zelfs vóór de procedure. Zowel het borstelen als flossen van je parelwit is zo belangrijk. Het hele mondgebied moet piepend schoon zijn, omdat verwaarloosde tanden meer bacteriën betekenen, en dit kan het risico op infectie aanzienlijk verhogen.

Na deze saaie maar belangrijke stap kunt u beginnen met het bekijken van de kosten van de procedure. De Medusa-piercing kan variëren van $ 40 tot $ 80, en de kosten van sieraden zouden een extra kostenpost zijn. Wees op uw hoede voor studio’s die goedkope piercings aanbieden met materialen van niet-implantaatkwaliteit. Bij het nadenken over het eerste sieraad om te dragen, is de labret stud meestal de beste optie. Hier komt het leuke deel! Er zijn zoveel kleuren om uit te kiezen! Je kunt hier helemaal los mee gaan!

Wat u kunt verwachten tijdens uw Medusa Piercing Sessie

Pijnniveau is altijd een grote vraag als het gaat om piercings. Zal het pijn doen?  Hoeveel pijn zal het doen? Pijnniveau zal voor elke persoon heel anders zijn, maar dit artikel zal het hebben over de algemene mening die online te vinden is. Er is gezegd dat een scherpe pijn wordt gevoeld wanneer de naald voor het eerst het weefsel doorboort. Dit is hoogstwaarschijnlijk vergelijkbaar met die van elke andere piercing en is ook binnen een oogwenk voorbij.

Medusa Piercing Nazorg

Voor de paar dagen na het feit kan er een doffe kloppende pijn zijn in het gebied van het gat. Dit is ook heel normaal. Elke nazorgstap verdient een eigen sectie van het artikel, dus hier gaat het!

Ten eerste is het belangrijk dat de stud volledig intact blijft terwijl het gebied geneest, om te voorkomen dat je een infectie krijgt. Tijdens de eerste week of twee moet je voorzichtig eten en drinken om ervoor te zorgen dat de piercing niet geïrriteerd raakt.

Sommige leuke activiteiten zijn uit voor een tijdje – sorry

Helaas kunnen sommige dagelijkse activiteiten ook potentieel gevaarlijk zijn voor de wond. Zoenen en roken zijn misschien niet de beste ideeën tijdens de eerste week, en ja, zelfs drinken kan schadelijk zijn. Alcohol droogt uit en uitdroging is een no-no voor deze situatie. Om dezelfde reden kunnen zwemmen en onderdompeling van welke aard dan ook niet in de buurt van het gebied komen, dus zwemmen kan aan deze lijst worden toegevoegd.

Reiniging en sanitatie

Nu komen de schoonmaakstappen! Bij de medusa piercing moeten de binnen- en buitenkant van de wond apart worden verzorgd. Beginnend met het schoonmaken van de buitenkant, zijn er een paar stappen te nemen. Gebruik zoals aanbevolen een steriele zoutoplossing voor irrigatiedoeleinden en milde, alcohol- en geurvrije zeep voor het reinigen van de buitenkant.

Zodra dit allemaal is gebeurd, is het tijd om de binnenkant van de mond schoon te maken. Spoelen na de maaltijd met een alcoholvrij mondwater helpt bacteriën en al die andere leuke dingen op te ruimen. Ten slotte wordt gezegd dat het gebruik van een nieuwe tandenborstel na de procedure ook nuttig kan zijn.

Afgezien van al het bovenstaande, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het filtrum ten minste de eerste zes tot twaalf weken na de procedure schoon wordt gehouden. Maak je geen zorgen, er is niets anders om je zorgen over te maken! Je bent nu helemaal klaar om te genieten van je nieuwe piercing!

Klaar om je eigen Medusa Piercing te krijgen?

Als je toevallig in de Newmarket of Mississauga bent, bel dan het team van Pierced of kom vandaag nog langs bij onze piercingsalons. We willen graag meer weten over hoe we je kunnen helpen bij het vinden van de perfecte combinatie van piercings en sieraden. Eentje waar je jarenlang mee wilt pronken.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.