Alle verschillende soorten body piercings

De kern van body piercing

Body piercings worden al eeuwenlang over de hele wereld gedaan als een vorm van persoonlijke expressie. Deze tijdloze vorm van body art wordt in de moderne cultuur meestal als taboe gezien, maar dankzij hernieuwde belangstelling voor de betekenis van individualiteit heeft het een gezonde comeback gemaakt.

Hoewel er nog steeds veel zorgen zijn over de impact die piercings op het lichaam kunnen hebben, zoals elke vorm van permanente kunst, is de eerste stap om alle verschillende aspecten van de procedure te begrijpen voordat je het voor elkaar krijgt.

Dit omvat wat persoonlijk beenwerk bij het uitzoeken waar je je piercing precies wilt krijgen, evenals welke winkel en artiest het daadwerkelijk voor je zullen uitvoeren. Wat er ook gebeurt, je zult gerust zijn in de wetenschap dat je een aantal proactieve stappen hebt gezet in de richting van een veilige en opwindende procedure bij een professionele piercingstudio.

Wat zijn alle soorten piercings?

Piercings kunnen over het hele lichaam worden gedaan en er zijn nogal wat plekken die populairder en esthetisch aantrekkelijker zijn. Neem de tijd om te beslissen welke voor u geschikt is voordat u er een gedaan krijgt.

Daarnaast onderzoek naar het portfolio van je artiest, of ze nu afbeeldingen beschikbaar hebben in de winkel of meer een aanwezigheid op sociale media. Je kunt zowel inzicht krijgen in het werk dat anderen ook hebben gedaan, als het perfecte, unieke ontwerp krijgen dat je altijd al wilde hebben.

Helix Piercing

Hoewel een helixpiercing misschien chique klinkt, is het eigenlijk alleen het bovenste deel van je oorlel. Meestal wordt dit gedaan zodat kleinere noppen of lussen in het gebied kunnen worden geplaatst, samen met de traditionele oorlelpiercing. Dit is een geweldige manier om meer ruimte te creëren voor je eigen persoonlijke expressie en meer opties te hebben voor sieraden.

Gelukkig is de helix niet de meest pijnlijke plek om doorboord te worden, omdat het kraakbeen relatief zacht en dun is rond dat gebied. Omdat iedereen echter anders is, heb je misschien geen pijn, maar kun je wat ongemak ervaren tijdens het moment van piercing.

Tragus Piercing

Dicht bij het helixgebied ligt de tragus. Een traguspiercing is in wezen het naar buiten gerichte deel van het binnenoor en dicht bij de gehoorgang. Het kraakbeen in dit gebied is een stuk dikker dan in het helixgebied, dus het zal een beetje ongemakkelijker zijn om te krijgen dan andere soorten oorpiercings.

Hoewel het niet per se pijnlijk is, vanwege de aard van het kraakbeen, zal uw kunstenaar meer druk moeten uitoefenen met de holle naald om door de huid te gaan, dus u kunt in dat opzicht wat licht ongemak voelen.

De unieke aspecten van het tragusgebied maken het populair voor mensen die op zoek zijn naar iets anders met betrekking tot oorpiercings, omdat het een zeer niet-conventionele manier is om je eigen persoonlijke lichaamssieraden te laten zien.

Neus piercing

Neuspiercings zijn een van de oudste en meest erkende vormen van lichaamskunst. Er zijn een aantal verschillende manieren om een neuspiercing te laten zien. Veel voorkomende toepassingen zijn een traditionele stierenring die tussen beide neusgaten is gemaakt, zoals men zou zien op een Spaanse vechtstier.

Andere soorten neuspiercings hebben één lusvormige ring door een deel van het neusgat, of zelfs aan beide zijden, bekend als een septumpiercing. De unieke aspecten van neusringen maken ze erg populair bij jongere mensen die hun eerste piercings uitproberen.

Tong piercing

Tongpiercings worden meestal door het midden van de tong gedaan om plaats te bieden aan een klein stud- of bar-sieraad. Zoals alle soorten orale piercings, is het essentieel om ervoor te zorgen dat u een professional krijgt met gesteriliseerde apparatuur en ervaring, omdat de sieraden problemen kunnen veroorzaken met het schrapen van het tandvlees of het krabben van tanden.

Orale sieraden kunnen iets nieuws en opwindends zijn om te proberen, maar je moet je altijd bewust zijn van de mogelijke complicaties door het professioneel en schoon te laten doen.

Welke piercing is het populairst?

Hoewel elke piercing zijn eigen populariteitsniveau heeft, kunnen we het er waarschijnlijk allemaal over eens zijn dat oorpiercings in een of andere vorm het populairst en alomtegenwoordig zijn, omdat ze de meeste culturele betekenis over de hele wereld hebben.

Of het nu gaat om een helix- of schelppiercing, de oren bieden tal van gebieden en mogelijkheden om uw persoonlijke stijl uit te drukken. Je kunt echt laden op lichaamssieraden met vele soorten oorgebiedstijlen!

Wat is de meest pijnlijke piercing die je kunt krijgen?

Aspecten van een piercingprocedure die pijnlijk zijn, hebben meestal betrekking op de hoeveelheid kraakbeen die uw kunstenaar tijdens een procedure moet doorboren en hoe dik dat kraakbeen is.

De traguspiercing in je oor is bijvoorbeeld meestal enigszins ongemakkelijk vanwege het dikke kraakbeen, but niet pijnlijk. Aan de andere kant zijn tepelpiercings uitzonderlijk pijnlijk vanwege het feit dat ze miljoenen zenuwuiteinden bevatten waar de naald doorheen moet.

Als je dus op zoek bent naar een pijnlijke piercing om aan iedereen te laten zien, is een tepelpiercing of twee de beste keuze.

Welke delen van je lichaam kun je laten piercen?

Zoals eerder vermeld, zijn er veel delen van het lichaam die je kunt laten doorboren, sommige populairder dan andere. De oren, neus en lipgebieden zijn meestal waar de meeste mensen verblijven, omdat ze de meeste sieradenopties hebben en minder kans op infectie.

Desondanks kun je nog steeds piercings op je romp krijgen, zoals tepel- of romppiercings in je navel, beide populaire maar pijnlijke opties. Er is bijna geen deel van het lichaam dat je niet kunt laten doorboren, maar doe zeker wat onderzoek naar meer traditionele opties, zodat je een kunstenaar kunt vinden die bekwaam is om ze te doen.

Welke piercing raakt het meest geïnfecteerd?

Marinepiercings op je romp/buik is een van de pijnlijker en potentieel gevaarlijke piercings, omdat de kans op infectie groter is dan in andere gebieden.

Omdat de navel de neiging heeft om bedekt en warm te zijn, kan het introduceren van een open wond een habitat creëren voor bacteriën om te gedijen en een vervelende infectie te veroorzaken. Hetzelfde niveau van nazorg bij het wassen en reinigen dat nodig is voor andere piercings geldt vooral voor wanneer u een marinepiercing krijgt.

Nazorg

Nadat u uw lichaamssieraden hebt gekregen, moet u ervoor zorgen dat u het gebied schoon en vrij van vuil, inclusief pluisjes en vuil, houdt. U kunt een antibacteriële zeep en warm water gebruiken om de klus te klaren. Zolang je voorzorgsmaatregelen neemt om infectie te voorkomen, zul je geen problemen hebben met genezing zodra je je piercing hebt gekregen. Misschien ben je zelfs enthousiast om snel daarna voor een ander te gaan!

Shop hier onze nazorgproducten!

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.