Tragus Piercing: alles wat je wilde weten

Als je op zoek bent naar een oorpiercing die zich onderscheidt van de rest, is de traguspiercing een geweldige manier om te gaan. Hoewel ze steeds populairder worden, blijft de tragus een unieke, koele piercing.

De tragus is een piercing die door de kleine kraakbeenflap gaat die de gehoorgang gedeeltelijk bedekt. Het bevindt zich bijna direct onder de locatie van een daith-piercing. Door de plaatsing is niet elk oor geschikt voor een traguspiercing.

Tragus Oorpiercing

Kan ik een Tragus piercing krijgen?

Over het algemeen kun je, zolang je tragus groot genoeg is, deze piercing krijgen. De algemene logica is: als het groot genoeg is om te grijpen, is het groot genoeg om te doorboren. Hoewel deze test een goede indicator voor thuis is, is het nog steeds het beste om met een professionele piercer te praten.

Een professional zal kijken naar de grootte en vorm van uw tragus om er zeker van te zijn dat de piercing veilig is. Het komt zelden voor dat een tragus te klein is, maar het gebeurt wel. Proberen om dit gebied te doorboren kan resulteren in piercing achter de tragus als deze niet groot genoeg is. Dit kan van invloed zijn op uw vermogen om te kauwen.

Doen Tragus Piercings pijn?

Tot op zekere hoogte doen alle piercings pijn. Maar je hoeft geen John McClane te zijn om een traguspiercing te hanteren. Pijntolerantieverschil varieert tussen individuen, dus we rangschikken traguspiercings als laag tot matig op de pijnschaal.

In ons artikel over piercings hurt rangschikken we de meeste kraakbeenoorpiercings als een 5 of 6 op de tien op de piercingpijnschaal. Vlezige gebieden, zoals lobpiercings, zijn over het algemeen minder pijnlijk dan kraakbeenpiercings. Dus dikker kraakbeen betekent vaak een pijnlijkere piercing, maar de tragus is een uitzondering.

Hoewel de tragus dik kraakbeen is, heeft hij ook heel weinig zenuwen. Als gevolg hiervan is er meestal heel weinig pijn, ondanks de Popping geluid van de naald die doordringt.

Is een Tragus piercing gevaarlijk?

De traguspiercing is vrij laag risico. Natuurlijk, zoals bij elke piercing, zijn er enkele potentiële risico’s. Maar zolang u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, een professionele piercer gebruikt en uw nazorgplan volgt, kunt u deze risico’s beheren.

Wat tragus-specifieke piercingrisico’s betreft, zijn de boosdoeners te kleine sieraden of een te kleine tragus. Zoals eerder besproken, kan het proberen om een te kleine tragus te doorboren leiden tot schade aan de omgeving.

Dit risico is hoger als u geen professional gebruikt. Ten eerste herkent de professional of uw oorvorm en -grootte deze piercing geschikt maakt. Zo niet, dan zullen ze een alternatief aanbevelen, zoals een daith piercing. Ten tweede kan de dikte van het kraakbeen dit een moeilijkere piercing maken voor een piercer zonder training en ervaring.

Als de sieraden te klein of te strak zijn, kan de tragus zelf flink opzwellen. Dit zorgt voor een paar problemen. Het meest opvallende probleem is pijn. De zwelling zet veel druk op de sieraden wat behoorlijk pijnlijk kan zijn. De andere is dat de zwelling voor dit probleem intens is. Je kunt het behandelen met een salt soak, maar in het ergste geval moeten de sieraden misschien worden uitgesneden.

Dit probleem kan eenvoudig worden vermeden door een piercingkunstenaar te raadplegen voordat u de sieraden inbrengt. Ze zullen u helpen bij het selecteren van piercing sieraden die geschikt en veilig zijn.

Tragus Piercing Sieraden Types

Tragus piercing sieraden zijn meestal kleiner. Het is belangrijk om functionaliteit in gedachten te houden bij het kiezen van uw sieraden hier. Een groot sieraad kan in de weg zitten bij het telefoneren. De meest populaire tragus sieraden zijn ringen, gevolgd door noppen en dan halters.

Een ring is een mooi, subtiel sieraad dat er cool uitziet en niet in de weg zit. Een halter daarentegen is meer aandachttrekkend en richt het oog op de piercing. De meeste barbell sieraden zullen het gebruik van een telefoon ook niet in de weg staan.

Een stud kan subtiel zijn of een statement maken, afhankelijk van de versiering. Je kunt eenvoudigere stud sieraden krijgen met een gouden of titanium bal. Een flitsende diamanten stud kan een look compleet maken, of een cool ontwerp kan een statement maken of een persoonlijkheid flitsen.

Tragus Sieraden

Het kiezen van een stud is een veilige optie, zolang je maar overlegt met je piercer. Als het sieraad te klein of strak is, kan dit ontstekingen veroorzaken.

Hoe lang duurt het voordat een Tragus piercing geneest?

De tragus heeft een grote variatie in genezingstijd. Over het algemeen duurt het 1 tot 6 maanden voordat een traguspiercing geneest. We raden de meeste mensen aan om dichter bij 3-6 maanden te plannen. Factoren zoals nazorg en oorvorm kunnen de genezingstijd beïnvloeden.

Zoals met elke piercing, hoe je ervoor zorgt, zal eenffect hoe lang het duurt om te genezen. Je piercingkunstenaar moet je een nazorgplan geven dat risico’s vermindert en genezing aanmoedigt. Vasthouden aan dit plan resulteert in een snellere genezing en een beter uitziende piercing.

Nazorg is uw verantwoordelijkheid, maar u kunt tijdens het hele proces contact opnemen met uw piercer met eventuele vragen of zorgen. De factor die je niet kunt controleren is de vorm van het oor. Over het algemeen is een grotere tragus vergevingsgezinder. Hierdoor heeft een kleinere tragus meer kans op een langere genezingsperiode.

Waar krijg je een Tragus piercing in Newmarket?

Een tragus piercing is een van de coolste, unieke oorpiercings die er zijn. Naar de juiste piercer gaan zorgt ervoor dat je piercing veilig is, goed geneest en er mooi uitziet. Koop vandaag nog een tragus piercing bij de beste nieuwe piercingwinkel van Newmarket.

Neem contact op met Pierced om een afspraak te maken of bezoek ons in de Upper Canada Mall in Newmarket.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.