Trouwtattoos – een nieuwe razende trend om de speciale dag te herdenken

Als je veel tijd op Instagram doorbrengt of als je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste tattoo-trends, ben je je misschien bewust van een variërende trend die een paar jaar geleden begon en steeds sneller gaat.

We hebben het over trouwtattoos.

Bruiloft Tattoos
Afbeelding van TheDigitalWay via Pixabay

De populariteit van bruiloft tatoeages

De pasgetrouwden van vandaag kijken naar manieren om oude huwelijkstradities door elkaar te halen, niet in de laatste plaats op het gebied van trouwringen. Terwijl ringen voor de bruid en bruidegom een lange traditie hebben in huwelijksceremonies, zijn millennials op zoek naar meer persoonlijke benaderingen om hun eeuwige liefde te symboliseren.

Voor millennial-paren stopt het herdenken van hun liefde niet alleen bij een grote bruiloft, of een van de oude, nieuwe, geleende en blauwe. Hoewel er prachtige unieke blauwe diamanten ringen zijn voor dagelijks gebruik en voor symbolen van het huwelijk, spreekt misschien niets meer over de duurzaamheid van liefde dan een bijpassende tatoeage.

Trouwtattoos worden steeds populairder in de VS en over de hele wereld. Een recente studie in het Verenigd Koninkrijk door MoneySavingHeroes geeft ons enig inzicht in hoe populair trouwtattoos worden.

De studie ontdekte dat van de 2.200 ondervraagde jongvolwassenen 16% geen trouwringen gebruikte tijdens hun huwelijksceremonies en 9% in plaats daarvan tatoeages op hun vingers kreeg. 21% van degenen die trouwtatoeages hadden, gaf de reden om ze te krijgen omdat trouwringen niet persoonlijk genoeg waren.

Vinger Tatoeages

Trouwtattoos kunnen persoonlijker zijn en ze zijn zeker permanenter. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat een tatoeage wordt gestolen of beschadigd zoals bij een trouwring.

Het is dus geen wonder dat steeds meer jongvolwassenen tatoeages kiezen om hun liefde voor elkaar te symboliseren. Niets zegt toewijding als een permanente tatoeage.

Veruit het meest populaire type bruiloftstattoo is een tatoeage op de trouwvinger. Daarom dient de tatoeage als een daadwerkelijke vervanging voor een fysieke ring. Veel mensen hebben ringen getatoeëerd op hun trouwvingers, maar velen gaan ook met meer gedurfde ontwerpen.

Een populaire keuze voor vingertattoos is het oneindigheidssymbool, om oneindige liefde te vertegenwoordigen. Maar veel koppels willen graag iets persoonlijker en unieker krijgen.

Mensen hebben bijvoorbeeld trouwtatoeages op hun vingers gekregen, zoals de koning en koningin die kaartsymbolen spelen, bijpassende wolven om een onbreekbare roedel aan te geven, de namen van hun partners en datums, vaak in Romeinse cijfers, die de dag van de bruiloft markeren.

Terwijl sommige mensen kiezen voor bruiloftstattoos die op dezelfde manier rond de trouwvinger gaan als een ring, geven anderen de voorkeur aan ontwerpen die de lengte van de trouwvinger afleggen.

Tatoeages op andere plaatsen

Sommige mensen kiezen voor meer traditionele tatoeages om hun trouwdagen te vieren, wat betekent dat ze vingertatoeages vergeten en in plaats daarvan een tatoeage op een ander deel van hun lichaam hebben.

Veel paren krijgen bijpassende tatoeages, die van hetzelfde ontwerp en op dezelfde plaats zijn. Trouwdata zijn een populaire keuze voor bruiloft tatoeages. Dat geldt ook voor portretten van ieders partner.

Door een bruiloftstattoo ergens op je lichaam te krijgen, anders dan je vinger, kun je je liefde misschien niet publiekelijk op dezelfde manier laten zien als met een vingertattoo of een trouwring. Maar je kunt je tatoeage fantasierijker en persoonlijker maken.

Tijdelijke Tattoos

Een andere recente trend is dat bruiloftsgasten tijdelijke tatoeages krijgen van dingen zoals portretten van de bruid en bruidegom of de trouwdatum. Wanneer elke gast dezelfde tijdelijke tatoeage heeft, brengt dit een unieke, uniforme en leuke smaak naar de grote dag.