Hebben tatoeages door de jaren heen een impact op je datingperspectieven?

Tatoeages bestaan al duizenden jaren, maar de perceptie erover verandert met de tijd. Vroeger waren ze een teken van verbondenheid, statussymbolen en een manier om dominantie te tonen. Dat zijn ook allemaal redenen om vandaag te tatoeëren. Toch zijn de dingen in de moderne wereld een beetje ingewikkelder. De maatschappij van vandaag is complexer dan ooit tevoren, dus iedereen moet twee keer nadenken voordat hij wat inkt onder zijn huid toevoegt. We zullen ons concentreren op tatoeages om te bepalen of het hebben van een tatoeage helpt om dates te krijgen naarmate we ouder worden.

Hoe zien ouderen potentiële partners met tatoeages?

Het zou een grote fout zijn om te generaliseren over tatoeages en hoe oudere mensen ze waarnemen. Iedereen is anders; mensen laten zich om verschillende redenen tatoeëren. Daarom is het moeilijk om te bepalen hoe oudere mensen singles met tatoeages in het algemeen ervaren. Sommigen denken misschien dat het hebben van een tatoeage betekent dat een persoon in het verleden wild was. Zodat ze ze kunnen vermijden. Of juist het tegenovergestelde. Dat kan hen aantrekken omdat het hebben van een tatoeage kan aangeven dat een persoon veel ervaring heeft. Gelukkig hebben legitieme chat-volwassen platforms Tatoeages als filters, dus het is gemakkelijk om singles zonder hen te verbergen (of die met inkt onder hun huid te vinden). Toch betekent dat niet dat senioren tattoostudio’s moeten rellen en zichzelf moeten bedekken met inkt om potentiële partners aan te trekken.

Zorgt een goede tatoeage ervoor dat je er op elke leeftijd heter uitziet?

Hoe mensen geïnkte mannen zien, blijkt uit de studie van de Poolse onderzoekers Andrzej Galbarczyk en Anna Ziomkiewicz. Ze hebben de foto’s van dezelfde mannen met en zonder tatoeages (toegevoegd door Photoshop) aan veel mensen laten zien. Zowel mannen als vrouwen hadden vergelijkbare meningen over getatoeëerde mannen. Modellen met tatoeages werden beschreven als gezonder dan hun versies zonder enige inkt. Ze worden ook gezien als mannelijker, dominanter en agressiever. Maar vrouwen zeiden niet dat tatoeages mannen aantrekkelijker maakten. Sommigen verklaarden dat mannen met tatoeages niet betrouwbaar lijken als het gaat om het starten van een gezin. Door de (vermeende) agressiviteit denken vrouwen dat mannen met tatoeages geen goede vaders zijn. Natuurlijk is dat geen regel, maar het laat zien hoe de meeste mensen naar singles met tatoeages kijken.

Die perceptie verandert niet met de tijd, wat betekent dat het hebben van een goede tatoeage kan helpen om op elke leeftijd dates te krijgen. Contact maken met de juiste mensen (zij die van tatoeages houden) is daar cruciaal. In dat geval maakt dat een mens heter. Maar het kan geen kwaad, zelfs als potentiële partners geen mening hebben over tatoeages, zolang ze getatoeëerde mensen met een trauma uit het verleden niet verbinden.

Andere redenen achter het maken van tatoeages

Mensen maken tatoeages om verschillende redenen. Hoewel de meeste mensen denken dat hun reden om inkt aan hun huid toe te voegen uniek is, is dat niet waar. Persoonlijke motieven kunnen verschillen, maar uiteindelijk gaan de meesten van ons om vergelijkbare redenen onder de naald. Statistieken over redenen voor het hebben van een tatoeage toonden aan dat Amerikanen tatoeages maken vanwege de volgende redenen:

  • het eren van hun geliefden – 43%
  • om aantrekkelijker te zijn en toe te voegen aan hun stijl – 37%
  • om een nieuw hoofdstuk in hun leven te symboliseren – 34%
  • voor zelfidentificatie – 29%
  • om een bepaalde plaats of gebeurtenis te onthouden (meestal gedaan tijdens het reizen) – 27%

*Dat zijn de top 5 redenen die de meeste mensen in een enquête hebben gemarkeerd. Mensen kunnen meer dan één antwoord kiezen, maar het bewijst nog steeds dat de meeste mensen zichzelf om vergelijkbare redenen inkten.

Kan het een probleem zijn als je ouder bent dan 40 en op zoek bent naar liefde?

Tatoeages zijn nog steeds verbonden met enkele misvattingen. Het aantal mensen dat anderen beoordeelt omdat ze getatoeëerd zijn, neemt echter elk jaar af. Het was in het verleden moeilijk voor getatoeëerde mensen om banen te vinden, maar studies toonden aan dat een tatoeage de persoonlijkheid niet negatief beïnvloedt.

Hetzelfde geldt voor liefde zoeken, zelfs voor getatoeëerde singles boven de 40. Het hebben van een tatoeage vermindert de aantrekkelijkheid in de ogen van de meeste senioren niet. Nogmaals, dat hangt van elke persoon af, maar gemiddeld, het hebben van een tatoeage zal je geen problemen veroorzaken bij het zoeken naar een relatie.

Wat is de beste leeftijd om jezelf een tatoeage te laten zetten en er geen spijt van te krijgen?

We veranderen allemaal met de tijd, dus het kan gebeuren dat tatoeages die vroeger geweldig waren, ondraaglijk verschrikkelijk worden. Dat gebeurt meestal met tatoeages die om verkeerde redenen worden gedaan wanneer mensen nauwelijks volwassen zijn. Gelukkig zijn er talloze manieren om tatoeages te verwijderen. Sommigen van hen doen helemaal geen pijn. Maar better safe than sorry, dus een tatoeage laten zetten als je wat volwassener bent, is verstandig om te doen. Je persoonlijkheid zal minder snel (veel) veranderen als je ouder bent. Dat betekent dat je minder snel een domme tatoeage kiest die je in verlegenheid brengtl je verwijdert of bedekt het.

De algemene mening over tatoeages wordt steeds beter naarmate tatoeages aan populariteit winnen. Dankzij dat hebben geïnkte mensen meer kansen om dates te vinden met elke nieuwe dag.