Trinity Tattoo Betekenis

Voor degenen met een affiniteit voor religie, ze willen hun geloof op vele manieren vertegenwoordigen. Als je het huis van iemand van geloof binnenloopt, zul je ongetwijfeld symbolen rond het huis zien die dit hun specifieke religie vertegenwoordigen. Je zou ze sieraden kunnen zien dragen of kleding zien dragen met symbolen van hun geloof erop. Elke religie heeft verschillende symbolen die verschillende delen van die religie vertegenwoordigen. Sommigen kiezen er zelfs voor om verder te gaan en een tatoeage van een symbool te laten zetten dat vertegenwoordigt waar ze in geloven.

De trinity tattoo is waar we het vandaag over zullen hebben. Het is ook bekend als de drie-eenheidsknoop of de triquetra. Deze tatoeage is een symbool van de christelijke religie en heeft een zeer krachtige symboliek verpakt in een klein beeld. Het hebben van deze tatoeage is een manier om weer te geven hoe sterk je geloof is. Sommigen geloven niet dat tatoeages de manier zijn om je geloof te vertegenwoordigen, maar wij zijn het daar niet mee eens. Door een tatoeage te laten zetten, laat je de wereld weten waar je in gelooft en hoe sterk je overtuiging is.

In deze post zullen we het hebben over de geschiedenis van de drie-eenheid en de drie-eenheidsknoop en wat deze symboliseert voor de christelijke religie. We zullen praten over wat het betekent om deze tatoeage te hebben voor degenen die het dragen en enkele van de verschillende variaties van deze tatoeage bespreken en of de betekenis verandert wanneer andere symbolen aan de tatoeage worden toegevoegd. Tegen het einde van dit bericht hopen we dat je je veel beter geïnformeerd voelt over het onderwerp dan voordat je onze site bezocht.

Wat is de Drie-eenheid

De Drie-eenheid is een doctrine waar alle christenen in geloven. Het vertegenwoordigt de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Christenen geloven in één ware en levende God die hemel en aarde heeft geschapen. Hij is oneindig machtig, onveranderlijk, eeuwig, almachtig, heilig en wijs.

Christenen geloven dat één God bestaat in drie verschillende Personen die de Vader, Zoon en Heilige Geest zijn. Deze drie delen van de drie-eenheid zijn allemaal de ene God en ze zijn allemaal gelijk. Ze zijn allemaal dezelfde God en niet drie verschillende. Het zijn drie entiteiten, maar allemaal dezelfde God.

Het kan verwarrend zijn voor degenen die niet christelijk zijn, maar zelfs voor degenen die dat wel zijn. Het punt is dat het een van de sterkste symbolen van de religie is, dus om de Drie-eenheidsknoop op het lichaam te laten tatoeëren is een serieus teken van geloof.

Keltische Trinity Knot Tattoo Betekenis

Dit sluit allemaal aan bij wat we zeiden, maar de betekenis van deze tatoeage is om te symboliseren hoe sterk iemands geloof is. Een andere versie van deze tatoeage is de Keltische Drievuldigheidsknoop. Dit wordt ook wel de Triquetra genoemd. Het kan eigenlijk betekenis hebben voor zowel niet-christenen als christenen. De definities van de drie-eenheidsknoop kunnen verschillen, afhankelijk van waar de persoon in gelooft.

We spraken over wat dit symbool betekent voor christenen, maar voor de heidenen betekent het iets anders. Heidenen zijn in wezen de moderne neven van de oorspronkelijke druïden en Kelten en ze nemen een andere benadering van wat het betekent om deze tatoeage te hebben. Voor heidenen symboliseert de drie-eenheidsknoop lucht, aarde en water. Het kan echter leven, dood en wedergeboorte betekenen wanneer het wordt afgebroken tot een meer spiritueel niveau.

Over de oorsprong van de drie-eenheidsknoop wordt gediscussieerd. De christenen beweren dat de monniken dit symbool gebruikten toen ze probeerden Kelten tot het christendom te bekeren. Aan de andere kant is het niet anders dan het christendom om oude heidense symbolen over te nemen en ze voor zichzelf te nemen. In dit geval is het dus moeilijk te zeggen waar het oorspronkelijk is ontwikkeld.

In sommige gevallen, wanneer je de drie-eenheidsknooptattoo ziet, zie je deze getatoeëerd met een cirkel eromheen. Velen geloven dat de cirkel een symbool is voor de eeuwigheid. Voor christenen kan het de eeuwige cirkel van het leven zijn of de eeuwige liefde van God. Het is een extra deel van het symbool dat het oorspronkelijke idee versterkt.

Trinity Tattoo Variaties

Er zijn niet veel variaties voor deze tatoeage. U kunt echter elk gewenst symbool toevoegen aan de drie-eenheidsknooptattoo om het uw eigen te maken. Hieronder staan een paar voorbeelden van de manier waarop we de trinity tattoo hebben gezien. We hopen dat je met deze voorbeelden en de onderstaande foto’s een beter idee hebt van de verschillende manieren waarop mensen de drie-eenheidstattoo krijgen.

Keltische Drie-eenheid Tattoo

De Keltische drie-eenheid knoop tattoo zal er in principe hetzelfde uitzien als elke andere. Het enige verschil tussen deze wat de christenen als een Drie-eenheidsknoop zouden beschouwen, is waar je in gelooft. Zoals we hierboven al zeiden, zouden de heidenen dit symbool kunnen zien als een manier om de elementen van de aarde te vertegenwoordigen, terwijl de christenen geloven dat het de Vader, Zoon en Heilige Geest vertegenwoordigt.

Gescheurde Huid Trinity Tattoo

De gescheurde Trinity-tatoeage is een geweldige manier om je liefde te tonen voor waar je in gelooft. Wanneer we een gescheurde huidtattoo zien, denken we dat de persoon is gemaakt van wat zich door de tranen van de huid laat zien. In dit geval is de persoon zo’n gelovige in de heidense manieren of het christendom dat ze er eigenlijk van gemaakt zijn onder hun gescheurde huid. Het is gewoon een andere heel coole manier om dit beeld op je lichaam te laten zien.

Andere symbolen met de Drie-eenheidsknoop

Als je de trinity-tatoeage wilt verbeteren, kun je andere afbeeldingen krijgen om het idee dat je probeert over te brengen te versterken. Velen zullen een kruistattoo krijgen met de drie-eenheidstattoo. Ze kunnen het in het ontwerp opnemen of het kruis in de buurt van de tatoeage hebben.

Als je fotografeert voor de Keltische Trinity-knoop, hebben we ook mensen gezien met Gaelic-zinnen getatoeëerd rond de Trinity-knooptattoo. Je versterkt je tatoeage ook met andere symbolen van die tijd.

Wanneer je op zoek bent naar je volgende tatoeage, besteed dan wat tijd aan het onderzoeken van de artiest die je wilt. Als u problemen ondervindt bij het vinden van de juiste tatoeëerders, vraag ons dan om een aanbeveling.

Trinity Tattoo Betekenis 1
Trinity Tattoo Betekenis 2
Trinity Tattoo Betekenis 3
Trinity Tattoo Betekenis 4
Trinity Tattoo Betekenis 5
Trinity Tattoo Betekenis 6
Trinity Tattoo Betekenis 7
Trinity Tattoo Betekenis 8
Trinity Tattoo Betekenis 9
Trinity Tattoo Betekenis 10
Trinity Tattoo Betekenis 11
Trinity Tattoo Betekenis 12
Trinity Tattoo Betekenis 13
Trinity Tattoo Betekenis 14
Trinity Tattoo Betekenis 15
Trinity Tattoo Betekenis 16
Trinity Tattoo Betekenis 17
Trinity Tattoo Betekenis 18
Trinity Tattoo Betekenis 19
Trinity Tattoo Betekenis 20
Trinity Tattoo Betekenis 21
Trinity Tattoo Betekenis 22
Trinity Tattoo Betekenis 23
Trinity Tattoo Betekenis 24
Trinity Tattoo Betekenis 25
Trinity Tattoo Betekenis 26
Trinity Tattoo Betekenis 27
Trinity Tattoo Betekenis 28
Trinity Tattoo Betekenis 29
Trinity Tattoo Betekenis 30
Trinity Tattoo Betekenis 31
Trinity Tattoo Betekenis 32
Trinity Tattoo Betekenis 33
Trinity Tattoo Betekenis 34
Trinity Tattoo Betekenis 35
Trinity Tattoo Betekenis 36
Trinity Tattoo Betekenis 37
Trinity Tattoo Betekenis 38
Trinity Tattoo Betekenis 39
Trinity Tattoo Betekenis 40
Trinity Tattoo Betekenis 41
Trinity Tattoo Betekenis 42
Trinity Tattoo Betekenis 43
Trinity Tattoo Betekenis 44
Trinity Tattoo Betekenis 45
Trinity Tattoo Betekenis 46