Triskele Tattoo Betekenis

Door de geschiedenis heen en alle verschillende culturen die hebben bestaan, zijn er een aantal zeer fascinerende symbolen geweest waarvan je, alleen al door ernaar te kijken, misschien niet weet wat ze betekenen. Dit zijn het soort symbolen waar je over praat. Dit zijn het soort symbolen waar je naar kijkt en denkt dat het misschien iets speciaals is. Dit geldt vooral voor het symbool van de triskele. Mensen worden nog nieuwsgieriger als ze het op het lichaam getatoeëerd zien.

De triskele tattoo is een populaire en toevallig een symbool dat mensen naar je toe laat komen met de vraag wat het betekent. Dat is het mooie van een tattoo als deze. Harten en vlinders zijn leuk, maar wanneer je op een ledemaat gaat en een symbool kiest dat op de triskele lijkt, zul je zeker bewonderaars hebben en wanneer je de betekenis van de triskelettattoo begrijpt, zul je beginnen te begrijpen waarom het een populaire tatoeage is.

In deze post gaan we de triskele tattoo bespreken en praten over de oorsprong van dit symbool. We zullen ook praten over de betekenis van de triskele tattoo en wat het symboliseert voor degenen die doorgingen en het beeld op hun lichaam hadden getatoeëerd. We zullen ook ingaan op enkele verschillende variaties van de triskele tattoo en praten over de afbeeldingen die met de triskele kunnen worden getatoeëerd en praten over of het de symboliek verandert. We hopen dat je aan het einde van dit artikel een beter begrip hebt van de symboliek achter de triskele tattoo.

Geschiedenis van de Triskele

Soms de spiraal van het leven genoemd. De triskele is in veel vroege culturen gezien. Het werd voor het eerst gezien rond de 4400 tot 3600 voor Christus door de Malta. Het werd ook gezien bij het graf van Newgrange in Ierland, dat werd gebouwd in 3200 voor Christus, in de astronomische kalender. Enkele andere plaatsen waar dit symbool is gezien, is op munten in Lycië, staters van Pamphiylia, Pisidia en Myceense schepen. Het lijkt een embleem te zijn dat heraldisch is en op de schilden van krijgers is geplaatst en te zien op het aardewerk dat door de Grieken is gemaakt.

In veel gevallen is er een Keltische oorsprong verbonden aan de Triskele, maar het woord komt van het Griekse woord “Triskeles”, wat drie poten betekent. Er is echter enige waarheid in het symbool met een Keltische geschiedenis. Veel mensen gebruikten dit symbool tijdens de Tene of de tweede ijzertijd. Het symbool is overal gegraveerd, waaronder een grote rots bij de ingang van Newgrange.

Het symbool was voor vele jaren vrijwel verdwenen totdat het in de latere delen van de 6e eeuw een opleving maakte toen het in de Merovingische kunst werd gezien. Het liet echter al snel de voorhoede van symbolen die werden gebruikt, behalve voor degenen die in Ierland woonden, waar het symbool nog steeds op veel verlichtingen en monumenten staat. Het was een populair druïdisch symbool in de late 19e eeuw. Het werd opnieuw herontdekt in nationale tijdschriften in 1914 in Groot-Brittannië en werd aangenomen als het Breton National party symbool in 1940. Ierland gebruikt de triskele nog steeds officieel en is ook een veel voorkomend symbool in keltische muziek.

Triskele Tattoo Betekenis

Er zijn veel interpretaties van wat de symboliek van de triskele is. Er wordt gezegd dat het niet gemakkelijk is om een definitie te geven van de betekenis, maar we zullen delen wat we hieronder hebben verzameld.

Ten eerste symboliseren de gebogen, roterende delen van de triskele of takken beweging, enthousiasme en dynamiek in tegenstelling tot alles wat vast en juist is. Het kan een symbool van het leven zijn. De Breton, het betekent “drie stralen” en een historicus en archeoloog genaamd Wenceslas Kruta spreekt over de zonnenatuur van de triskele.

In de Keltische mythologie zou de triskele een symbool kunnen zijn van de drie bewegingspunten voor de zon, waaronder zonsopgang, dan zenit en ten slotte zonsondergang. In andere Keltische overleveringen is de triskele een symbool van het pantheon van goden. Het is drieledig en symboliseert Ogme, Daghda en Lugh. De drie secties van de triskele vertegenwoordigen deze. Het triskele-symbool is ook bekend om de enige godin en alle drie haar wezens te vertegenwoordigen, waaronder vrouw, moeder en dochter.

In andere culturen wordt gezegd dat de triskele tattoo de tijd symboliseert die verstrijkt. In dit geval zou het het verleden, het heden en de toekomst zijn of de drie verschillende levensfasen die we doormaken, namelijk kindertijd, volwassenheid en ouder zijn.

Zoals je kunt zien, draaien de meeste van deze betekenissen om het idee van het leven en hoe we het omarmen. Of het nu de levensfasen vertegenwoordigt of de verschillende werelden die we in ons bestaan ervaren, het zal echt aan de persoon zijn die de tatoeage heeft.

Triskele Tattoo Variaties

De triskele tattoo is een tattoo die één variatie heeft en we weten hoe die eruit ziet. Mensen hebben echter de neiging om andere symbolen aan hun tatoeage toe te voegen of de triskele kan een onderdeel zijn van een groter stuk dat oth kan bevattener symbolen uit de culturen die de triskele heeft beïnvloed. Hieronder staan slechts een paar die we hebben gezien en die samen met de onderstaande foto’s zouden je een redelijk goed idee moeten geven van de richtingen die je zou kunnen gaan.

Triskele met andere Keltische symbolen

Dit is vaag maar de triskele past mooi bij een Keltisch themastuk. Of het nu gaat om een kruis, de groene man, de harp of de klaverjas, de triskele past er precies bij. Het zou een mooie aanvulling zijn op een volledig Keltisch stuk om je Ierse erfgoed te vertegenwoordigen.

Triskele en Tribal Tattoo

Deze combinatie van stijl en symbolen past gewoon perfect bij elkaar, omdat de triskele vaak is getatoeëerd in donkere, gedurfde lijnen. Het stroomt toevallig samen met de meeste tribale tatoeages. Met de geschiedenis achter dit symbool past het ook qua cultuurhistorische waarde.

Wat je reden ook is om de triskele tattoo te krijgen een perfecte reden, omdat niemand je kan vertellen welke tatoeage je moet krijgen. Zorg ervoor dat je je op je gemak voelt bij je tatoeëerder en zorg ervoor dat ze goed thuis zijn in donker tatoeëren.

Triskele Tattoo Betekenis 1
Triskele Tattoo Betekenis 2
Triskele Tattoo Betekenis 3
Triskele Tattoo Betekenis 4
Triskele Tattoo Betekenis 5
Triskele Tattoo Betekenis 6
Triskele Tattoo Betekenis 7
Triskele Tattoo Betekenis 8
Triskele Tattoo Betekenis 9
Triskele Tattoo Betekenis 10
Triskele Tattoo Betekenis 11
Triskele Tattoo Betekenis 12
Triskele Tattoo Betekenis 13
Triskele Tattoo Betekenis 14
Triskele Tattoo Betekenis 15
Triskele Tattoo Betekenis 16
Triskele Tattoo Betekenis 17
Triskele Tattoo Betekenis 18
Triskele Tattoo Betekenis 19
Triskele Tattoo Betekenis 20
Triskele Tattoo Betekenis 21
Triskele Tattoo Betekenis 22
Triskele Tattoo Betekenis 23
Triskele Tattoo Betekenis 24
Triskele Tattoo Betekenis 25
Triskele Tattoo Betekenis 26
Triskele Tattoo Betekenis 27
Triskele Tattoo Betekenis 28
Triskele Tattoo Betekenis 29
Triskele Tattoo Betekenis 30
Triskele Tattoo Betekenis 31
Triskele Tattoo Betekenis 32
Triskele Tattoo Betekenis 33
Triskele Tattoo Betekenis 34
Triskele Tattoo Betekenis 35
Triskele Tattoo Betekenis 36
Triskele Tattoo Betekenis 37
Triskele Tattoo Betekenis 38
Triskele Tattoo Betekenis 39
Triskele Tattoo Betekenis 40
Triskele Tattoo Betekenis 41
Triskele Tattoo Betekenis 42
Triskele Tattoo Betekenis 43
Triskele Tattoo Betekenis 44
Triskele Tattoo Betekenis 45
Triskele Tattoo Betekenis 46
Triskele Tattoo Betekenis 47