Tribal Tattoo Betekenis

De tatoeagestijl die bekend staat als “tribal” heeft een lange traditie die zich uitstrekt over duizenden jaren. Het begon als een stijl die uniek was voor een bepaalde cultuur of stam om hen te onderscheiden van andere lokale groepen. Het werd ook gebruikt als een manier om iemands religie van overtuigingen uit te drukken. Tribale tatoeages werden ook gebruikt voor bescherming en camouflage.

De betekenissen van deze tatoeages zijn in de loop der jaren gevarieerd naarmate de kunststijl is geëvolueerd. Veel van deze ontwerpen zijn afkomstig uit Azteekse, Polynesische, Indiase, Egyptische en Maya-culturen. In deze opzichten werden ze gebruikt om sociale status of identificatie aan te duiden. In zekere zin gebruiken sommige mensen nog steeds de tribale tatoeagebetekenis “sociale status” in de moderne wereld, hoewel die betekenis net zo duidelijk zou zijn voor mensen die niet bekend zijn met de geschiedenis ervan.

Het woord tatoeage is eigenlijk afgeleid van het Polynesische woord “tatau”. Polynesiërs beschouwden tatoeages als een vorm van taal. Alle vreemd gevormde lijnen en symbolen die in tribale tatoeages zitten, voegen een beetje meer betekenis toe aan het algehele ontwerp. Dit is de reden waarom veel tribale tatoeages op elkaar kunnen lijken terwijl ze heel verschillende betekenissen hebben. Als je van plan bent om een tribale tatoeage te krijgen, is het een goed idee om te herkennen wat alle symbolen betekenen, zodat je het meest gepersonaliseerde ontwerp mogelijk kunt krijgen.

De Maori-stam in Nieuw-Zeeland staat bekend om de tatoeages van de gezichtsstammen. Deze werden gebruikt om innerlijke kracht te vertegenwoordigen en werden beschouwd als een manier om na het doorgeven in de geestenwereld te worden geïdentificeerd. Je zult echt niet te veel van dit soort tribale tatoeages zien buiten die stammen (of de stammen die zich van hen vertakken), degenen die ze wel krijgen, hebben ze zodat ze nog steeds worden herkend nadat ze zijn overleden.

De indianenstam Haida verwerkte dieren in hun tribale tatoeages om de kracht van het afgebeelde dier te verkrijgen. In dit opzicht werden de tatoeages als mannelijk en krachtig beschouwd. Wat geweldig is aan deze tribale tatoeages, is dat je enkele van de klassieke tribale symbolen samen met de dieren kunt krijgen, waardoor je tatoeage veel meer betekenis krijgt. Het zorgt voor een meer afgeronde tat, omdat je betekenissen kunt combineren die je anders misschien niet zou kunnen doen met andere tattoo-ontwerpen.

Tribale stijlen van tatoeages omvatten vaak korte lijnen, cirkels, patronen of chevrons en grote delen van zwarte banden. Afhankelijk van de stam kunnen een of al deze ontwerpelementen worden gebruikt. Sommige van de gebruikte symbolen en lijnen hebben hun eigen betekenissen, terwijl andere alleen betekenis hebben in combinatie met andere elementen. In sommige gevallen zijn de lijnen er gewoon voor decoratie en moet je andere ontwerpen toevoegen om het geheel meer betekenis te geven.

Plaatsing op het lichaam was ook erg belangrijk omdat het symbolisch kon zijn voor de status van de drager binnen de stam of cultuur. Tegenwoordig krijgen mensen hun tribale tatoeages waar ze denken dat ze er het beste uitzien, wat betekent dat de plaatsing meestal niet veel meer betekenis toevoegt aan het ontwerp. Dat betekent niet dat moderne tribale tatoeages betekenis missen; het betekent alleen dat externe waarnemers de betekenis niet kunnen onderscheiden door simpelweg te kijken naar waar de tatoeage zich bevindt.

Het bepalende kenmerk van moderne reproducties van deze tatoeages zijn de dikke, gedurfde zwarte lijnen waaruit het beeld bestaat. Je zou denken dat dit niets te maken heeft met de betekenis van de tribal tattoo, maar dat is het zeker. Je kunt heel gemakkelijk een bepaald deel van een tribale tatoeage meer laten opvallen door het dikker te maken, waardoor de betekenis meer opvalt als er een is. Dit is iets waar je over na moet denken voordat je je tribale tatoeage krijgt, omdat je bepaalde betekenissen meer kunt laten doorkomen door het ontwerp een beetje te veranderen.

Moderne tribal tattoo-ontwerpen zien er heel anders uit dan die van vroeger, maar veel van de ontwerpen delen betekenissen met klassieke tribale tats. Hoewel de meeste mensen tegenwoordig geen banden hebben met de stammen die oorspronkelijk deze tatoeages droegen, kunnen ze een aantal van diezelfde betekenissen gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een tribale tatoeage laten zetten met specifieke symbolen en lijnen om te laten zien dat je een moderne “krijger” bent, zoals degenen die vroeger dezelfde tatoeage droegen. Natuurlijk kun je ook gewoon een tribal-uitziende tatoeage krijgen en vervolgens modernere elementen toevoegen om de exacte betekenis te krijgen die je wilt.

The sky is the limit met het onderwerp en ontwerp dat u kiest en kan variëren van eenvoudig tot complex. De new age tribal sleeve is een van de meest populaire tattoo-ontwerpen ter wereld op dit moment omdat het een opvallende look heeft zonder al te ingewikkeld te zijn. Hoewel de meeste moderne tribale tatoeages geen culturele betekenis hebben, kunnen ze zeker net zoveel betekenen voor mensen als voor de stammen die ze oorspronkelijk droegen.

Wat interessant is aan de tribal tattoo is dat het een van de meest onderscheidende tatoeagestijlen, ongeacht hoe je ze voor elkaar krijgt. De overgrote meerderheid van tribale tatoeages gebruikt alleen zwarte inkt en het lijnwerk is vaak grillig of prikkeldraad. Natuurlijk zul je merken dat de meeste mensen een unieke tribale tatoeage gebruiken, zelfs als hun tat er precies zo uitziet als vele anderen die je hebt gezien. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom de tribal tattoo nog steeds een van de meest populaire tattoo-ontwerpen over de hele wereld is.

Hoewel we hier een heleboel verschillende tribal tattoo-betekenissen hebben besproken, is het eigenlijk heel gebruikelijk dat mensen hun tribale tats alleen voor de look krijgen. Het feit is dat ze nog steeds worden gezien als enkele van de coolste tattoo-ontwerpen die er zijn, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor mensen van alle leeftijden. Bovendien blijven tatoeëerders nieuwe manieren bedenken om tribale tatoeages te maken, dus elke nieuwe generatie zal meer opties voor hen beschikbaar hebben.

Hoewel de moderne tribale tatoeage tegenwoordig meer als een tegenculturele stijl wordt gezien, krijgen veel mensen deze tats nog steeds om hulde te brengen aan hun erfgoed. Het is een feit dat de afstammelingen van degenen die oorspronkelijk tribale tatoeages droegen, over de hele wereld verspreid zijn, dus sommige van die mensen willen een verbinding hebben met waar ze vandaan komen. Het is waar dat dit een klein percentage van de tribal tattoo-gemeenschap is, maar het betekent ook dat je niet kunt aannemen dat iemand zijn tribale tatoeage alleen heeft gekregen omdat ze denken dat het er geweldig uitziet op hun lichaam.

Hoewel veel nee-zeggers geloven dat nieuwere tribale tatoeages geen betekenis hebben, ongeacht wie de eigenaar is of waar ze vandaan komen, is dat eigenlijk niet het geval. De waarheid is dat je elk tattoo-ontwerp dat je op je lichaam wilt gebruiken en dat je elke betekenis die je wilt aan die tatoeages kunt koppelen. Het is een goed idee om alle symbolen en lijnen die je overweegt te krijgen te bestuderen, maar zelfs als je dat niet doet, kun je die ontwerpelementen altijd je eigen betekenissen geven.

Zoals je kunt zien, zijn tribale tatoeages een stuk complexer dan ze eruit zien. Degenen die niet geïnformeerd zijn, zien waarschijnlijk gewoon vreemd uitziende lijnen en rare symbolen, maar er zijn een heleboel geweldige tribal tattoo-betekenissen die er zijn en mensen hebben zelden spijt van het krijgen van deze tatoeages. Dat betekent niet dat tribale tats voor iedereen zijn, maar het zijn enkele van de meest veelzijdige tattoo-ontwerpen die er zijn.

Als je erover nadenkt om een tribale tatoeage te laten zetten, is het een goed idee om naar een aantal ontwerpopties en betekenissen te kijken voordat je je beslissing neemt. Je zult ook goed willen nadenken over waar je de tatoeage wilt laten zetten, omdat dat nog meer betekenis kan toevoegen aan het algehele ontwerp. We raden je ten zeerste aan om een aantal tribale tatoeages te vinden die je leuk vindt en er vervolgens een te maken die uniek voor je is.

Hier zijn enkele van onze favoriete tribal tattoo-ontwerpen:

Tribal Tattoo Betekenissen 1
Tribal Tattoo Betekenissen 2
Tribal Tattoo Betekenissen 3
Tribal Tattoo Betekenissen 4
Tribal Tattoo Betekenissen 5
Tribal Tattoo Betekenissen 6
Tribal Tattoo Betekenissen 7
Tribal Tattoo Betekenissen 8
Tribal Tattoo Betekenissen 9
Tribal Tattoo Betekenissen 10
Tribal Tattoo Betekenissen 11
Tribal Tattoo Betekenissen 12
Tribal Tattoo Betekenissen 13
Tribal Tattoo Betekenissen 14
Tribal Tattoo Betekenissen 15
Tribal Tattoo Betekenissen 16
Tribal Tattoo Betekenissen 17
Tribal Tattoo Betekenissen 18
Tribal Tattoo Betekenissen 19
Tribal Tattoo Betekenissen 20
Tribal Tattoo Betekenissen 21
Tribal Tattoo Betekenissen 22
Tribal Tattoo Betekenissen 23
Tribal Tattoo Betekenissen 24
Tribal Tattoo Betekenissen 25
Tribal Tattoo Betekenissen 26
Tribal Tattoo Betekenissen 27
Tribal Tattoo Betekenissen 28
Tribal Tattoo Betekenissen 29
Tribal Tattoo Betekenissen 30
Tribal Tattoo Betekenissen 31
Tribal Tattoo Betekenissen 32
Tribal Tattoo Betekenissen 33
Tribal Tattoo Betekenissen 34
Tribal Tattoo Betekenissen 35
Tribal Tattoo Betekenissen 36
Tribal Tattoo Betekenissen 37
Tribal Tattoo Betekenissen 38
Tribal Tattoo Betekenissen 39
Tribal Tattoo Betekenissen 40
Tribal Tattoo Betekenissen 41
Tribal Tattoo Betekenissen 42
Tribal Tattoo Betekenissen 43
Tribal Tattoo Betekenissen 44
Tribal Tattoo Betekenissen 45
Tribal Tattoo Betekenissen 46
Tribal Tattoo Betekenissen 47