Thor’s Hammer Tattoo Betekenis

In zowel de Griekse mythologie als de stripboeken zijn er niet veel wapens die meer aandacht trekken dan Thor’s Hammer. Thor’s hamer, of Mjölnir, staat bekend als een van de meest schadelijke en coolste wapens van alle Griekse helden en striphelden. Als dit het geval is, is het geen verrassing dat het zo populair is bij fans van de strips en van de oude verhalen.

Thor is de zoon van Odin en is de god van de donder. Hij draagt zijn magische hamer overal mee naartoe en als hij hem een vijand toewerpt, keert hij als een boemerang naar hem terug. In de Griekse mythologie reist Thor in een kar getrokken door geiten en hij heeft een grote baard. Geen van beide zijn waar in de strips, maar ze hebben één ding gemeen en dat is de hamer. Vanwege de populariteit van de Thor’s hamer, kiezen veel mensen ervoor om tatoeages van Mjölnir te laten zetten.

In deze post gaan we het hebben over Thor’s hamer en de oorsprong van dit magische wapen. Daarbij zullen we het hebben over wat Thor’s hamer symboliseert en wat het betekent voor de mensen die de tatoeage krijgen. Tegen het einde van dit bericht zou je je veel beter geïnformeerd moeten voelen over de kwestie en het kan je zelfs pushen om je eigen Thor’s hamertattoo te krijgen.

Over Thor’s Hammer

Er zijn veel coole feiten en verhalen over Thor’s hamer en we dachten dat we er een paar met je zouden delen om te begrijpen waarom zoveel mensen de tatoeage krijgen.

Er zijn een paar verschillende verhalen over de oorsprong van Mjölnir, maar een ding dat we wel weten is dat Thor’s hamer niet in een gewone smederij is gemaakt. Het meest actuele verhaal over de oorsprong van Thor’s hamer, en het verhaal dat ze in de film gebruiken, is dat het hart van een stervende ster de locatie was waar Mjölnir werd gesmeed. Er is echter meer aan het verhaal dan dit. Dwergensmeden genaamd Buri, Brok en Eitri waren degenen die de hamer smeedden. In de stripboeken kregen de dwergen van niemand minder dan Odin zelf de opdracht om een krachtig en dodelijk wapen voor Asgard te maken. Om dit voor elkaar te krijgen, moesten de dwergen een magische smederij oproepen uit het hart van een ster, waar ze de hamer van Asgardiaans metaal maakten.

Het smeden van Mjölnir was echt intens, buiten het feit dat het een magisch proces was. In feite werd de aarde bijna vernietigd tijdens het maken van Thor’s hamer. In de Marvel-stripboeken was er een explosie na de creatie van Thor’s hamer die zo sterk was dat het het uitsterven van de dinosaurussen op aarde veroorzaakte.

Thors hamer is wat Thor maakt tot wie hij is. Zonder dat was hij een veel zwakkere versie van zichzelf en moest hij leren nederig te zijn om het recht te verdienen om met de hamer te zwaaien. Thor’s vermogen om bliksem tevoorschijn te toveren, zijn vermogen om te vliegen en zijn pantser zijn allemaal te danken aan Mjölnir.

Natuurlijk is Thor een fysieke kracht en hij is erg sterk, maar Mjölnir is wat Thor maakt tot wie hij is. Dit is het verschil tussen Thor en veel van zijn superhelden tegenhangers. Wanneer Wonder Woman haar wapen verliest, is ze nog steeds extreem sterk en kan ze vechten met de besten van hen. Als Batman zijn utility belt zou verliezen, kan hij nog steeds overleven met hand-tot-handgevechten.

Omdat Thor een halfgod is, is het niet gemakkelijk om hem pijn te doen. Zijn aanvallende kracht is echter bijna nutteloos zonder de hamer en daarom is Mjölnir zo’n belangrijk onderdeel van wie hij is.

Vanaf de nieuwste stripboeken is Thor niet meer de drager van Mjölnir. Hij verloor het voorrecht toen hij en Nick Fury een incident hadden dat thor op zijn beurt diskwalificeerde als het soort wezen dat waardig was.

Jane Foster is nu de houder van Mjölnir. Ze was een vertrouwd lid van Thors inner circle en een menselijke bondgenoot. Het doorgeven van de fakkel (of hamer in dit geval) was zo belangrijk dat de inscriptie op de hamer veranderde. Er staat nu: “Wie deze hamer vasthoudt, als hij het waard is, zal de kracht van Thor bezitten.”

Thor’s Hammer Tattoo Betekenis

In de Noordse mythologie is Thors hamer een symbool van bescherming, toewijding en zegen. Degenen met deze tatoeage hebben het misschien omdat ze een fan zijn van de Marvel-stripserie of gewoon een fan van mythologie in het algemeen. De hamer van Thor op je lichaam laten tatoeëren is een symbool van macht en ook een symbool van eer. Thor was de beschermer van Asgard en met deze tatoeage kan het je voorstellen als de beschermer van je huis.

Thor’s Hammer Tattoo Variaties

Er zijn een paar variaties die we hebben gezien van Thor’s hamertattoo en we hebben er een paar gekozen om te delen. Er zijn waarschijnlijk honderden manieren om deze tatoeage te laten zetten, maar tussen deze voorbeelden en de onderstaande afbeeldingen zou je een redelijk goed idee moeten hebben van de verschillende variaties van deze tatoeage.

Noorse Thor’s Hammer Tattoo

De verhalen van Thor’s hamer zijn Noors van lijn, dus degenen met de Noorse afkomst zullen deze tatoeage soms krijgen als een manier om to eer het verleden. De ingewikkelde details van de Noorse versie van deze hamer maken dit een prachtige tatoeage die de aandacht van de meeste toeschouwers zal trekken.

Thor’s Hammer met Thor Tattoo

Het is moeilijk om een tatoeage van Thor’s hamer te krijgen zonder dat Thor in beeld is. Vaak zullen fans van de Marvel-stripreeks Thor met Mjölnir op hun lichaam tatoeëren om hulde te brengen aan een van hun favoriete halfgoden / stripfiguren aller tijden.

Thor’s Hammer gemaakt van elektriciteit Tattoo

Omdat Thor de bliksem kan beheersen, wordt Thor’s hamertattoo vaak overspoeld door elektriciteit of komt er een storm op de achtergrond. Een stuk als dit wordt vaak gebruikt als het hoofdgedeelte van een mouwtattoo vanwege de achtergrond.

Je kunt deze tatoeage in vele stijlen krijgen, dus zoek uit met welke tatoeëerder je wilt werken en laat ze de tatoeage van je dromen maken.

Thors Hammer Tattoo Betekenis 1
Thors Hammer Tattoo Betekenis 2
Thors Hammer Tattoo Betekenis 3
Thors Hammer Tattoo Betekenis 4
Thors Hammer Tattoo Betekenis 5
Thors Hammer Tattoo Betekenis 6
Thors Hammer Tattoo Betekenis 7
Thors Hammer Tattoo Betekenis 8
Thors Hammer Tattoo Betekenis 9
Thors Hammer Tattoo Betekenis 10
Thors Hammer Tattoo Betekenis 11
Thors Hammer Tattoo Betekenis 12
Thors Hammer Tattoo Betekenis 13
Thors Hammer Tattoo Betekenis 14
Thors Hammer Tattoo Betekenis 15
Thors Hammer Tattoo Betekenis 16
Thors Hammer Tattoo Betekenis 17
Thors Hammer Tattoo Betekenis 18
Thors Hammer Tattoo Betekenis 19
Thors Hammer Tattoo Betekenis 20
Thors Hammer Tattoo Betekenis 21
Thors Hammer Tattoo Betekenis 22
Thors Hammer Tattoo Betekenis 23
Thors Hammer Tattoo Betekenis 24
Thors Hammer Tattoo Betekenis 25
Thors Hammer Tattoo Betekenis 26
Thors Hammer Tattoo Betekenis 27
Thors Hammer Tattoo Betekenis 28
Thors Hammer Tattoo Betekenis 29
Thors Hammer Tattoo Betekenis 30
Thors Hammer Tattoo Betekenis 31
Thors Hammer Tattoo Betekenis 32
Thors Hammer Tattoo Betekenis 33
Thors Hammer Tattoo Betekenis 34
Thors Hammer Tattoo Betekenis 35
Thors Hammer Tattoo Betekenis 36
Thors Hammer Tattoo Betekenis 37
Thors Hammer Tattoo Betekenis 38
Thors Hammer Tattoo Betekenis 39
Thors Hammer Tattoo Betekenis 40
Thors Hammer Tattoo Betekenis 41
Thors Hammer Tattoo Betekenis 42
Thors Hammer Tattoo Betekenis 43
Thors Hammer Tattoo Betekenis 44
Thors Hammer Tattoo Betekenis 45
Thors Hammer Tattoo Betekenis 46
Thors Hammer Tattoo Betekenis 47