Teardrop Tattoo Betekenis

De traantattoo is de afgelopen jaren in populariteit gegroeid dankzij het feit dat nogal wat beroemde mensen, waaronder rapper Lil Wayne en zangeres Amy Winehouse, er een hebben gekregen. De meeste mensen zien de traantattoo als een van de meest herkenbare gevangenistattoos, maar het feit is dat het ook veel andere verschillende betekenissen kan hebben. Het is zeker niet voor iedereen een tatoeage, maar voor sommige mensen is het de perfecte manier om uit te drukken hoe ze zich voelen.

Aanvankelijk werd de “stick and poke”-achtige traantattoo onder het oog geplaatst, wat staat voor het vergieten van een traan. Wat hier interessant aan is, is dat je daarnaast echt weinig informatie hebt over de persoon met de tatoeage. Je kunt ook niet echt aannemen wat de betekenis is, omdat het kan variëren van heel donker tot heel verdrietig. De meeste mensen gaan er nog steeds van uit dat er negatieve betekenissen aan de traan zijn verbonden, ongeacht wie het draagt, maar het feit blijft dat het een breed scala aan betekenissen kan bevatten.

De traantattoo is een symbool dat negatieve connotaties heeft gehad, omdat het meestal wordt geassocieerd met bendes en criminele activiteiten. In meer recente jaren heeft het symbool echter zijn asociale oorsprong behouden, maar is het trendy of actueel geworden voor sommigen die de tatoeage om andere redenen dan misdaad ontvangen.

Deze tatoeage wordt over het algemeen op het gezicht onder een of beide ogen geplaatst, vooral wanneer het bedoeld is als een symbool van iemands misdaden, maar het kan overal worden geplaatst en is vaak ontworpen voor kleine delen van het lichaam zoals de vingers.

Populaire Teardrop Tattoo Betekenissen

Vaak is de traantattoo bedoeld om aan te geven dat het individu een moord heeft gepleegd. Mensen in de gevangenis hebben deze tatoeages vaak zowel als een symbool van trots als om te voorkomen dat andere gevangenen ermee knoeien. In sommige gevallen zul je zien dat mensen een traantattoo krijgen voor elke moord die ze hebben gepleegd, dus er zijn soms drie of meer tranen in een lijn die langs de zijkanten van hun gezicht gaat.

De traan tat kan ook wijzen op andere ernstige misdrijven die niets met moord te maken hebben. In feite kan de traan crimineel gedrag in het algemeen symboliseren, niet slechts één specifiek type misdaad. Nogmaals, dit kan een teken van trots zijn voor de drager of gewoon een manier om bij andere criminelen te passen.

Het is ook heel gebruikelijk dat mensen de traantattoo laten zien dat ze een gevangenisstraf hebben uitgezeten. Het lijkt misschien niet alsof dit het soort dingen is waar mensen over zouden willen opscheppen, maar in sommige kringen verdient het respect, vandaar dat ze de tatoeage krijgen. Op dezelfde manier kan iemand zijn traanontwerp krijgen om zichzelf eraan te herinneren dat ze niet terug naar de gevangenis willen, hoewel dit absoluut de zeldzamere van de twee betekenissen is.

Meerdere tranen kunnen meerdere moorden vertegenwoordigen, of kunnen het aantal jaren vertegenwoordigen dat in de gevangenis is uitgezeten. Soms vertegenwoordigt elke traan één vermoorde persoon of een jaar gevangenisstraf, terwijl in andere gevallen elk 10 of 20 mensen of jaren per stuk kan vertegenwoordigen. Het nummer zelf heeft meestal geen significante betekenis, maar het is een manier om één druppeltattoo van alle andere te onderscheiden.

Omdat er niet noodzakelijkerwijs berouw is over deze misdaden, wordt de traan een ironisch symbool omdat een traan meestal verdriet onthult. Het is een veel voorkomende misvatting dat de eigenaar van de traantattoo ergens verdrietig over is, terwijl ze in feite heel trots zijn op wat de tranen ook vertegenwoordigen. Maar zoals je hieronder zult zien, krijgen tegenwoordig veel mensen tranen om eigenlijk een soort verdriet te symboliseren.

In sommige gevallen is de traan een symbool van wroeging en wordt deze ontvangen nadat een gevangenisstraf is uitgezeten. De traan op deze manier is een herinnering aan fouten uit het verleden en motivatie om een meer bevredigende levensstijl te kiezen. In deze gevallen krijgen mensen meestal maar één traan in hun tatoeages. Dit is eigenlijk een van de weinige gezichtstatoeages die wroeging symboliseren.

Meer toepasselijk kan de traantattoo dienen als een gedenkteken of eerbetoon aan een verloren geliefde met of zonder bende-affiliaties. De traan is een weergave van verdriet en de onuitwisbaarheid van de tatoeage benadrukt de duur van verdriet. Om dit soort tatoeages unieker te maken, zullen de eigenaren soms de initialen van de verloren persoon of een ander type symbool opnemen dat hen aan de overledene herinnert.

Andere Teardrop Tattoo Betekenissen

Een zeldzamere versie van de traantattoo is wanneer de partner of partner van een gevangene de tatoeage krijgt om hun solidariteit met hun opgesloten geliefde te symboliseren. De tatoeage wordt een teken van acceptatie en brengt een gevoel van afsluiting voor het individu in rouw of in afwachting van de vrijlating van hun geliefde uit de gevangenis. Een populair voorbeeld hiervan is whaarzangeres Amy Winehouse kreeg haar traan toen ze vond dat haar vriend onterecht in de gevangenis zat en ze wilde dat de wereld zou zien dat ze hem altijd zou steunen.

Een andere minder bekende reden voor het krijgen van een traantattoo is wanneer een persoon worstelt met zijn innerlijke demonen. Vaak krijgen mensen met drugsproblemen of eerdere bende-affiliaties deze tatoeages niet als een ereteken, maar in plaats daarvan om zich van die dingen te scheiden. De tranen tonen het verdriet en de pijn van de persoon, zeker, maar ze laten ook zien dat ze erkennen dat ze een aantal problemen hebben en actief bezig zijn om dingen beter voor zichzelf te maken.

De traan kan meer worden weergegeven als een hartvorm met een dubbel gebogen boven- of onderkant om een liefdesthema in het symbool te introduceren. Dit kan ook met herdenkingstatoeages of met meer traditionele liefdestatoeages. Hoewel veel andere liefdestatoeages populairder zijn dan de traan, zien sommigen dit als een van de beste omdat de eigenaar bereid is om hun liefde voor een ander individu voor de rest van hun leven op hun gezicht te tonen.

De betekenis van de traantattoo is de afgelopen jaren door sommige mensen veranderd om tegencultuur te vertegenwoordigen en tegengesteld aan het typische. Ze weten dat wanneer mensen hun traanontwerpen zien, ze ervan uitgaan dat er iets anders aan hen is, wat precies is wat ze willen dat mensen denken. Het is een manier om de aandacht op zichzelf te vestigen, niet omdat ze de aandacht willen, maar in plaats daarvan om te laten zien dat ze niet volgens de geaccepteerde normen hoeven te leven om een goed leven te hebben. Natuurlijk hebben deze mensen in sommige gevallen echt een probleem met de gang van zaken in de samenleving en willen ze daar aandacht voor vragen.

Ongeacht de stijl of het type druppeltattoo dat iemand krijgt, het is een persoonlijk symbool waarvan de betekenis door het individu wordt opgeslagen en nauwlettend wordt vastgehouden. Je zult vaak merken dat de mensen die traantatoeages krijgen, de betekenissen niet met anderen willen delen. Dat is volkomen begrijpelijk, maar het is ook de reden waarom veel mensen die de tatoeages zien ervan uitgaan dat de mensen op een bepaald moment in hun leven in de gevangenis zijn geweest of zelfs een moord hebben gepleegd.

Teardrop Tattoo Ontwerpen en Plaatsing

Als een criminele of gevangenistattoo verduidelijkt de manier waarop de traan is samengesteld de betekenis van de tatoeage. Een omtrek van een traan is een symbool van rouw en verdriet om de dood van een vriend of familielid, terwijl een stevige, gekleurde traan vertegenwoordigt dat die dood is gewroken. De tatoeage kan beginnen als slechts een omtrek en vervolgens worden ingevuld nadat het individu wraak heeft gezocht. Meestal wordt zwart of een traditionele old school blauwe kleur gebruikt voor deze tatoeages en het is zeer zeldzaam om andere, helderdere kleuren te zien die worden gebruikt, omdat het symbool erg somber is.

Een initiaal kan in de traan worden geplaatst om de overledene te specificeren of deze kan leeg worden gelaten of volledig worden ingevuld. Dit wordt meestal gedaan in een zeer eenvoudig script, hoewel er enkele gevallen zijn waarin de ruimte in de traan een beetje breder is, zodat de tekst naar wens van de eigenaar kan worden aangepast.

Geplaatst op een vinger of ergens op het lichaam niet onder het oog, kan de traantattoo een persoonlijk symbool zijn van een worsteling met een soort trauma of tragedie. De traan vertegenwoordigt verdriet, depressie en mogelijke rouw op deze manier en kan op verschillende manieren worden ontworpen. Wanneer het niet op het gezicht is, wordt het meestal gevonden op de vinger of meerdere druppels op meerdere vingers. Het wordt over het algemeen op de wijsvinger of vingers geplaatst, zodat de vinger (s) onder het oog kunnen worden geplaatst om vallende tranen weer te geven. Op deze manier is de traantattoo een symbool van emotie zonder dat je een tatoeage op het gezicht hoeft te ontvangen. Tranen op de vingers worden meestal lichtblauw gekleurd en krijgen witte markeringen om diepte aan het beeld toe te voegen. Andere kleuren worden gebruikt om de tatoeage te personaliseren, zoals roze of andere zachte kleuren om het symbool te feminiseren, of een patroon of favoriete kleur.

Tranen kunnen worden opgenomen in andere symbolen om de intentie van dat symbool te versterken. De puntkomma wordt vaak gebruikt als representatie van iemand die zelfmoord of depressie heeft overleefd. De komma van de puntkomma kan in een druppelvorm worden aangenomen om de ontberingen die werden ervaren te benadrukken. Voor een meer voor de hand liggend symbool kan de traan uit een oog druppelen, zodat de bedoeling van de tatoeage duidelijk is. Een traan die uit een oog valt, is een weergave van verdriet, een zeer persoonlijke strijd. Of, in plaats van verdriet, kan de traan emotionaliteit en passie symboliseren.

Is de Teardrop Tattoo geschikt voor jou?

We raden ten zeerste aan om wat tijd te nemen om erover na te denken voordat je je ertoe verbindt om een traantattoo te krijgen, omdat het een tat is die vaak op het gezicht gaat en veel mensen zullen aannemen dat het een zeer negatieve me heeftanings. Natuurlijk zijn er tegenwoordig wat meer positieve betekenissen voor de tranen, maar je moet weten dat de meeste mensen het ergste zullen denken als ze dit type tatoeage zien. Het staat zeker bovenaan de lijst van tatoeages waar mensen spijt van hebben omdat het te allen tijde zo zichtbaar is.

Als je besluit om een traantattoo te laten zetten, zorg er dan voor dat je het laat doen door een ervaren tatoeëerder die in het verleden aan gezichtstatoeages heeft gewerkt. Omdat het een tatoeage is die iedereen kan zien, wil je samenwerken met iemand die dat herkent en er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je een traan krijgt waar je trots op bent om op je huid te hebben.

Teardrop Tattoo Betekenis 1
Teardrop Tattoo Betekenis 2
Teardrop Tattoo Betekenis 3
Teardrop Tattoo Betekenis 4
Teardrop Tattoo Betekenis 5
Teardrop Tattoo Betekenis 6
Teardrop Tattoo Betekenis 7
Teardrop Tattoo Betekenis 8