Thaise Tattoo Betekenis

Het ‘Land of Smiles’ is een bijnaam die aan het land Thailand wordt gegeven. Er zijn veel dingen te noemen en dit is waarschijnlijk een van de beste. De mensen in Thailand zijn in mijn ervaring zeer gastvrij geweest en hebben die naam verdiend. Wanneer u Thailand bezoekt, ziet u misschien mensen met een specifieke stijl van tatoeage. De tatoeages die de Thaise mensen krijgen zien er een beetje anders uit dan degene die we gewend zijn te zien. Bovendien hebben de Thaise tatoeages een speciale betekenis en daarom komen veel mensen uit andere landen graag naar Thailand om traditionele tatoeages te hebben.

Begrijp me niet verkeerd, tattoo-artiesten in Thailand zijn goed op de hoogte van tatoeagemachines en velen van hen gebruiken ze, maar degenen die speciaal zijn voor Thailand kunnen een beetje anders worden gedaan. Stick en poke tatoeages zijn erg populair in Thailand en het lijkt de manier te zijn waarop de vele tatoeages zelfs vandaag de dag worden geïnkt.

In dit bericht zullen we het hebben over de verschillende traditionele Thaise tatoeages en de betekenis erachter. We zullen het hebben over het proces dat de Thaise mensen gebruiken bij het geven en ontvangen van deze traditionele tatoeages en praten over enkele van de verschillende variaties ervan. Tegen de tijd dat je klaar bent met dit bericht, hopen we dat je klaar bent om een reis naar Thailand te maken en je eigen Thaise tatoeage te krijgen.

Geschiedenis van tatoeages in Thailand

Tatoeëren is al vele jaren een belangrijk onderdeel van de Thaise cultuur. Het is het enige land ter wereld waar ze een jaarlijkse viering hebben die draait om religie en tatoeëren. Eens per jaar komen monniken uit heel Thailand naar de Wat Bang Phra-tempel buiten Bangkok om duizenden tattoo-enthousiastelingen te inkten. Deze Thaise tatoeages hebben een magische en religieuze betekenis wanneer je er een krijgt. Ze omvatten krachten van geluk, bescherming en zegen van bovenaf wanneer je een monnik je een tatoeage laat geven.

Het is bijzonder om in Thailand een tatoeage te laten zetten van een monnik en hem die te laten zegenen. Of je er nu bent om je eigen Thaise tatoeage te krijgen of om een oude te laten “opladen” en opnieuw gezegend door een monnik, de ervaring is er een die je voor je leven zult koesteren.

Deze tatoeages worden Sak Yant genoemd en soldaten van het Thaise leger stonden erom bekend dat ze deze kregen voor bescherming in de strijd. Er werd aangenomen dat als deze tatoeages werden geïnkt door de beste tatoeëerders, de magie van de tatoeages kogels kon stoppen. De boeddhistische ontwerpen op het lichaam zijn al krachtig, maar het toevoegen van de gebeden en het chanten maakt deze tatoeage een zeer krachtige spreuk van bescherming.

Deze tatoeages worden uitgevoerd in een stick and poke-methode waarbij de monnik het ene uiteinde van de naald in de inkt doopt en de andere hand gebruikt om de naald te begeleiden terwijl deze keer op keer en in hoog tempo wordt geprikt. De monniken die gespecialiseerd zijn in Sak Yant-tatoeages zijn uiterst bekwaam en maken deze pokes met een snelheid van twee of drie per seconde. De resultaten zijn een reeks stippen die samenkomen om een tatoeage te vormen die je in de toekomst zal helpen begeleiden en beschermen.

Hah Taew Sak Yant Tatoeage

Ook wel de vijf lijnen tattoo genoemd, het dateert uit het oude koninkrijk Lanna (nu bekend als Noord-Thailand). Het ontwerp is gemaakt door een boeddhistische monnik met de naam Kruba Kam van de Wat Ton Pin. Dit was een boeddhistische tempel in Chiang Mai die er helaas niet meer is. Dit ontwerp is gemaakt rond het jaar 1296 en is sindsdien een van de belangrijkste Sak Yant-tatoeages.

De vijf lijnen van deze tatoeage hebben elk hun eigen betekenis. De eerste regel beschermt tegen onterechte straffen en helpt 50/50 situaties jouw kant op te gaan. Het is ook bekend om uw huis te beschermen en slechte geesten buiten te houden. De tweede lijn is bescherming tegen slechte fortuinen en horoscopen. De derde regel is een beschermingsspreuk die je beschermt tegen vloeken en zwarte magie, terwijl de vierde regel je geluk, geluk en succes in de ambities van je leven energie geeft. Tot slot is de vijfde regel een boost voor je aantrekkingskracht en charisma. Het kan je ook een boost geven op de vierde rij als je al bezet bent.

Gao Yord Sak Yant Tatoeage

De Gao Yord Sak Yant tattoo (ook bekend als de Nine Peaks) ziet eruit als een tempel op zich. Het is de meest heilige boeddhistische tatoeage die men kan krijgen. De bescherming en krachten die gepaard gaan met deze tatoeage variëren wijd en zijd. Deze Sak Yant wordt door velen als eerste gekozen en ze zullen later andere Sak Yants toevoegen.

Het hoofdontwerp is een weergave van negen toppen van de berg Meru, de berg van de goden. Mount Merus is het huis van veel van hun goden volgens de hindoeïstische religie. Dezelfde berg staat bekend als Sumeru in de boeddhistische mythologie.

Er zijn drie sets ovalen op de top van elke piek. Deze symboliseren Boeddha en zijn ook aanwezig in andere Yak Sant tatoeages. Elke groep van drie ovalen vertegenwoordigt een andere Boeddha en biedt een andere spreuk om je te helpen in het leven.

In het midden van de Gao Yord Sak Yant zie je veel kleine dozen en in elk van deze dozen zit een Khom-afkorting die een beschermingsspreuk heet. Met deze inbegrepen, kunt u zien hoe de Gao Yord de meeste bescherming biedt van alle Sak Yants.

Paed Tidt Sak Yant Tatoeage

De Paed Tidt Sak Yant tattoo (acht richtingen) is de heilige Geometrische Sak Yant met acht mantra’s en is geschreven in ongeveer twee cirkels in het midden van dit ontwerp. Deze specifieke tatoeage integreert ook de acht voorstellingen van Boeddha.

In Thailand neemt Boeddha op elke dag van de week een andere houding aan en hij heeft er twee op woensdag. Je vindt deze beelden in veel boeddhistische tempels in Thailand.

Deze tatoeage is een symbool van bescherming, ongeacht welke kant je opgaat. Bovendien zal het boze geesten afweren. Het oude schrift, Khom, wordt gebruikt op de Paed Tidt Yant en de mantra’s van deze tatoeage moeten worden gezongen om de bescherming te vergroten.

Thaise Tattoo Betekenis 1
Thaise Tattoo Betekenis 2
Thaise Tattoo Betekenis 3
Thaise Tattoo Betekenis 4
Thaise Tattoo Betekenis 5
Thaise Tattoo Betekenis 6
Thaise Tattoo Betekenis 7
Thaise Tattoo Betekenis 8
Thaise Tattoo Betekenis 9
Thaise Tattoo Betekenis 10
Thaise Tattoo Betekenis 11
Thaise Tattoo Betekenis 12
Thaise Tattoo Betekenis 13
Thaise Tattoo Betekenis 14
Thaise Tattoo Betekenis 15
Thaise Tattoo Betekenis 16
Thaise Tattoo Betekenis 17
Thaise Tattoo Betekenis 18
Thaise Tattoo Betekenis 19
Thaise Tattoo Betekenis 20
Thaise Tattoo Betekenis 21
Thaise Tattoo Betekenis 22
Thaise Tattoo Betekenis 23
Thaise Tattoo Betekenis 24
Thaise Tattoo Betekenis 25
Thaise Tattoo Betekenis 26
Thaise Tattoo Betekenis 27
Thaise Tattoo Betekenis 28
Thaise Tattoo Betekenis 29
Thaise Tattoo Betekenis 30
Thaise Tattoo Betekenis 31
Thaise Tattoo Betekenis 32
Thaise Tattoo Betekenis 34
Thaise Tattoo Betekenis 35
Thaise Tattoo Betekenis 36
Thaise Tattoo Betekenis 37
Thaise Tattoo Betekenis 38
Thaise Tattoo Betekenis 39
Thaise Tattoo Betekenis 40
Thaise Tattoo Betekenis 41
Thaise Tattoo Betekenis 42
Thaise Tattoo Betekenis 43
Thaise Tattoo Betekenis 44
Thaise Tattoo Betekenis 45
Thaise Tattoo Betekenis 46
Thaise Tattoo Betekenis 47
Thaise Tattoo Betekenis 48
Thaise Tattoo Betekenis 49