Snake Tattoo Betekenis

De slang is een oud symbool dat is gebruikt van relikwieën tot tatoeages. De geschiedenis gaat terug tot het begin der tijden en deze slangen hebben een serieuze symboliek. Veel van deze symboliek hangt af van het soort slang en wat er in het beeld is verwerkt.

Over het algemeen heeft de slang in de loop van de tijd een slechte reputatie gekregen. Veel hiervan heeft te maken met het Scheppingsverhaal uit het christendom. De slang vertegenwoordigde misleiding in dit verhaal en misleidde Eva door de appel te eten die God hen vertelde niet aan te raken. God vervloekte de slang toen voor altijd.

Met een verhaal als dit zou de slang het altijd moeilijk hebben om terug te komen van dat beeld. We zijn hier echter om je te vertellen dat niet alles wat met de slang te maken heeft een negatieve connotatie heeft. In dit bericht zullen we wat symboliek van de slang uitleggen en praten over de verschillende variaties van de slangentattoo en wat elk van hen betekent voor de persoon die wordt getatoeëerd.

Snake Tattoo Betekenis

De slang is een veerkrachtig en onvoorspelbaar wezen dat voor veel mensen het onderwerp van fobie is geworden. Slangen zijn dodelijke roofdieren die vaak dodelijk, giftig gif in zich hebben, waardoor ze een dodelijke vijand zijn voor veel dieren en zelfs mensen. Van hun gifstoffen is ook bekend dat ze in bepaalde medicijnen worden gebruikt en hun vlees en bloed is geconsumeerd vanwege de vermeende herstellende eigenschappen. Slangen worden vaak gevreesd en vermeden vanwege hun mogelijke toxiciteit, vaak gezien als een symbool van waarschuwing of gevaar.

Slangengoden in India worden vaak Naga’s genoemd, mythologische slangengoden en godinnen in het hindoeïsme, boeddhisme, jaïnisme en andere religies in India. Deze slangengoden kunnen in menselijke vorm verschijnen, maar vertonen vaak slangachtige kenmerken die hen gemakkelijk van anderen onderscheiden. In termen van vrouwen in India symboliseren de slangengodinnen, met name Manasa, vruchtbaarheid en de toename van het krijgen van kinderen, evenals genezing en genezing van slangenbeet.

In de Griekse mythologie is de gorgon Medusa een afschuwelijk wezen met slangen die uit haar hoofd steken in het tempo van haarlokken. Haar weerzin verandert degenen in steen die de fout maken om naar haar afschuwelijke gezicht te staren. Daarnaast is de slang een al lang bestaand christelijk symbool voor Satan en zijn bedrog in het christelijke bijbelse boek Genesis, waar hij verschijnt als een slang in de Hof van Eden om Eva te misleiden om de verboden vrucht te proeven.

In Japanse tatoeagebeelden is de slang, of Hebi, een symbool van genezing en herstel, maar ook van voorzichtigheid en eerbaarheid. Ze worden vaak gezien als een voorteken, goed of slecht en denken dat ze het vermogen hebben om ongeluk op te roepen of te elimineren, afhankelijk van de situatie. In de Chinese dierenriem worden degenen die geboren zijn in het jaar van de slang (binnen de Chinese kalender) beschouwd als populaire, energieke mensen die intelligent en charmant zijn.

De slang is een ontmoedigend beeld, vooral wanneer hij in een opgerolde of opvallende positie wordt weergegeven en agressie en gevaar overbrengt. Zelfs als hij in een meer volgzame houding wordt gepresenteerd, is de slang altijd onvoorspelbaar en eist hij dat hij met voorzichtigheid en respect wordt behandeld.

Snake Tattoo Variaties

Afhankelijk van wat je in de slangentattoo ziet, kan het verhaal van de betekenis erachter worden verteld. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende variaties van de slangentattoo en wat ze symboliseren. Slangen vertegenwoordigen allerlei eigenschappen en kenmerken en veel ervan hangt af van wat voor soort slang je tatoeëert en wat de slang in de afbeelding doet.

Koning Cobra Snake Tattoo

De Koningscobra is een gerespecteerd embleem van Het Goddelijke. Naast de prior is de Koningscobra ook het koninklijke symbool van farao’s. De Uraeus vertegenwoordigde de afstamming van de koning en was van vitaal belang bij het bevel voeren over de burgers van Egypte. De Uraeus is de rechtopstaande, gestileerde vorm van de Egyptische slang die werd gebruikt als symbool van royalty, godheidssoevereiniteit en goddelijk gezag.

Van India tot Birma bewonen koningscobra’s de rieten manden die worden bezongen door slangenbezweerders. De charmeurs zouden zijn getatoeëerd met inkt waar slangengif in zit ter bescherming. Er is nog steeds geen bewijs hiervoor, maar wat we wel weten is dat er een verband is tussen het Goddelijke en de Koningscobra. Het is een symbool van rijkdom, adel en status.

Ratelslang Tattoo

De ratelslang symboliseert de underdog en een onoverwinnelijke geest. De ratelslang is altijd in hoog aanzien geweest bij degenen die Midden-Amerika bewonen, maar deze slang is ook van groot belang voor die van de Verenigde Staten. De kolonisten voerden de Gadsden-vlag met het beroemde symbool van een opgerolde ratelslang en de woorden ‘Don’t Tread on Me’. Dit beeld is een statement piece voor degenen die onder onderdrukking staan. Het verhaal gaat dat Ben Franklin zei dat Amerikanen moeten seen vaten gevuld met ratelslangen naar de koning als reactie op het feit dat de Engelsen hun veroordeelden over zee naar de koloniën stuurden. Sinds die tijd is de ratelslang een symbool van terugvechten.

Tribale Slang Tattoo

De tribale slangentattoo is een populaire en dit gaat vele jaren terug. Elke cultuur heeft zijn eigen set unieke tribale patronen die ze gebruiken. Deze tribale patronen zijn niet willekeurig. In feite hebben ze meestal relevantie voor het gebied waarin ze leven en hun spirituele overtuigingen. Dit geldt uit alle hoeken van de wereld. Deze culturen hebben hun tribale symbolen al lang geassocieerd met hun lokale folklore en goden, dus in combinatie met de slang wordt de betekenis versterkt, afhankelijk van wat de slang in die regio symboliseert.

Adelaar en Snake Tattoo

In deze afbeelding zijn de slang en de adelaar tegenpolen. Ze vertegenwoordigen de strijd tussen het zuivere en het onzuivere. De slang symboliseert verleiding en seksualiteit, terwijl de adelaar alles vertegenwoordigt wat nobel is. Daarom symboliseert dit beeld de strijd tussen goed en kwaad. Het is een strijd van onze meest woeste driften tegen onze geest en adel.

Opgerolde Slang Tattoo

Een opgerolde slangentattoo symboliseert een paar verschillende boodschappen. De eerste daarvan is die van een waarschuwing. De opgerolde slang laat iemand weten dat ze klaar zijn om toe te slaan als het moet. Dit symbool vertegenwoordigt ook ons innerlijke zelf dat dodelijk is. We proberen deze kant van ons te verbergen, maar wanneer we worden geduwd, zal die kant tevoorschijn komen.

Draak en Slang Tattoo

In deze afbeelding vertegenwoordigen de draak en de slang de yin en de yang. Waar de draak de gepassioneerde, wilde en vurige persoonlijkheid vertegenwoordigt, symboliseert de slang de sluwe, kalme en rationele. Er wordt gezegd dat slangen denken terwijl draken handelen, dus in het geval van de draak en slang tattoo, is het een machtsevenwicht dat verstrikt is in deze tatoeage.

In het geval van de slangentattoo. De symboliek kan van goed naar slecht zijn, afhankelijk van hoe de tatoeage wordt afgebeeld. Voordat je je slangentattoo krijgt, doe je wat onderzoek om erachter te komen welke boodschap je probeert over te brengen voordat je erin springt. De slang is een krachtig beeld, maar zonder voldoende onderzoek zou je een boodschap kunnen geven waar je niet naartoe wilde.

Als je hebt besloten dat je verder gaat met je slangentattoo, laat de mensen van Tattoo SEO je helpen bij het vinden en de artiest. We willen ervoor zorgen dat u tevreden bent met het eindproduct en zonder de juiste artiest is dit misschien moeilijker te bereiken. Wij hebben jarenlange ervaring met het matchen van klanten aan artiesten. De artiesten die we aanbevelen, zullen goed thuis zijn in het type tatoeage dat u zoekt.

Als u vragen heeft over het proces, neem dan contact met ons op en laat het ons weten. Het team hier bij TattooSEO zorgt er graag voor dat je de juiste artiest krijgt voor wat je zoekt.

Snake Tattoo Betekenis 1
Snake Tattoo Betekenis 2
Snake Tattoo Betekenis 3
Snake Tattoo Betekenis 4
Snake Tattoo Betekenis 5
Snake Tattoo Betekenis 6
Snake Tattoo Betekenis 7
Snake Tattoo Betekenis 8
Snake Tattoo Betekenis 9
Snake Tattoo Betekenis 10
Snake Tattoo Betekenis 11
Snake Tattoo Betekenis 13
Snake Tattoo Betekenis 14
Snake Tattoo Betekenis 16
Snake Tattoo Betekenis 17
Snake Tattoo Betekenis 19
Snake Tattoo Betekenis 20
Snake Tattoo Betekenis 21
Snake Tattoo Betekenis 22
Snake Tattoo Betekenis 23
Snake Tattoo Betekenis 25
Snake Tattoo Betekenis 26
Snake Tattoo Betekenis 27
Snake Tattoo Betekenis 28
Snake Tattoo Betekenis 29
Snake Tattoo Betekenis 30
Snake Tattoo Betekenis 31
Snake Tattoo Betekenis 32
Snake Tattoo Betekenis 33
Snake Tattoo Betekenis 34
Snake Tattoo Betekenis 35
Snake Tattoo Betekenis 36
Snake Tattoo Betekenis 37
Snake Tattoo Betekenis 38
Snake Tattoo Betekenis 39
Snake Tattoo Betekenis 40
Snake Tattoo Betekenis 41
Snake Tattoo Betekenis 42
Snake Tattoo Betekenis 43
Snake Tattoo Betekenis 44