Sieraden kiezen voor een nieuwe piercing VS. een genezen piercing

Dus je hebt alles goed gedaan. Je hebt je onderzoek gedaan, precies de juiste piercing gevonden om te krijgen en de beste piercingartiesten uitgekozen die er zijn, maar je bent nog niet helemaal klaar. De coolste piercing ter wereld is niets zonder de juiste sieraden.

Er is een enorme selectie piercing sieraden voor allerlei piercings. Er zijn tal van opties voor accessorizing, het toevoegen van flair, het accentueren van functies of het maken van een statement. Maar met zoveel keuze, waar begin je dan?

We vinden dat de beste plek om te beginnen is om te bepalen of je sieraden koopt voor een gloednieuwe piercing, of een die al genezen is.

Sieraden kiezen voor een nieuwe piercing

Je startsieraden zijn wat beperkter met een frisse piercing. Maar maak je geen zorgen. Afhankelijk van je piercing ben je slechts een paar weken tot een paar maanden verwijderd van het openen van een wereld aan opties.  Hier zijn enkele overwegingen voor het kiezen van sieraden voor nieuwe piercings:

  • Sieraden Stijl
  • Materiaal
  • Meten

Sieraden Stijl

Die grote, bungelende hoepeloorbellen waar je je oog op hebt laten vallen zijn nog niet praktisch, maar je zult ze snel genoeg dragen. Wanneer je lichaamspiercings nog steeds genezen, is het gebied eromheen gevoelig. Je wilt sieraden gebruiken die niet te veel bewegen en waarschijnlijk niets zullen vangen.

Hoepel- of bungeloorbellen kunnen gemakkelijk op kleding, haar en voorwerpen vallen. Ook hebben ze veel gelegenheid om zich in het piercinggat te verplaatsen. Elk van deze problemen vertraagt de genezing en kan leiden tot irritatie of complicaties.

Enkele van de sieradenstijlen die vaak worden aanbevolen voor een frisse piercing zijn:

  • Hengsten
  • Halters

  • Vaste kraalring
  • Neusgatschroef

Al deze stijlen minimaliseren de hoeveelheid blootgestelde sieraden. Dat betekent dat er minder beweging is en minder kans dat de sieraden vangen of trekken.

Kan ik een ring in een verse schelppiercing doen?

Dit is een van onze meest gestelde vragen over dit onderwerp. We raden het gebruik van een ring af in nieuwe schelppiercings. Schelppiercings genezen langzaam en een ring heeft een grote kans om te bewegen en te vangen. Het is veiliger om te beginnen met een halter en na genezing over te schakelen naar een ring.

Materiaal

Piercing sieraden zijn er in allerlei materiaal. Maar de veiligste soorten zijn titanium van implantaatkwaliteit en 14k tot 18k goud. We raden deze materialen aan voor alle sieraden omdat ze veilig en hypoallergeen zijn. Ze zijn echter vooral belangrijk voor nieuwe piercings.

Titanium van implantaatkwaliteit zijn ASTM F-136 en ASTM F-67. Het heeft het voordeel dat het lichtgewicht is, dus het trekt niet aan je piercing. Ook is het vrij van nikkelverontreiniging, nikkelgevoeligheid is de oorzaak van een veel voorkomende allergische reactie op sieraden. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.

Geel of witgoud is ook een goede optie voor nieuwe piercings. Het moet minstens 14k zijn om ervoor te zorgen dat het biocompatibel is en geen nikkel bevat. Alles boven de 18k is te zacht voor nieuwe sieraden omdat het oppervlak te gemakkelijk beschadigd raakt.

Zelfs kleine krassen of poreuze oppervlakken op sieraden kunnen de genezing vertragen. Cellen vormen zich in de onvolkomenheden en scheuren de piercing elke keer dat deze beweegt.

Meten

De maat van piercing sieraden is relatief aan hoe dik of dun het is. Hoe groter de meter, hoe kleiner het piercinggat moet zijn om in de sieraden te passen. Het verkrijgen van de juiste meter is belangrijk. Als het te klein is, zullen de sieraden verschuiven en langzaam genezen. Als het te groot is, kan het de huid rond een nieuwe piercing scheuren.

Gauge maten variëren van 20g (0.81mm) tot 00g (10-51mm). Meters kunnen soms een beetje variëren tussen lichaamsjuwelenbedrijven. Het is dus meestal het beste om sieraden te kopen in dezelfde winkel die je laat piercen. De piercer is bekend met de sieraden en de bijbehorende ijkvarianten.

Bij de meeste piercings baseer je de sieradenmeter op de meter van de piercing en niet andersom. Je piercer weet wat de beste maatmaten zijn om te gebruiken, tepelpiercings zijn bijvoorbeeld meestal 14 g, waar de meeste neuspiercings 20 g of 18 g zijn.

Als u echter van plan bent om de piercing uit te rekken, kan uw piercer aanbevelen om te beginnen met een piercing met een grotere dikte.

Stretch Piercings

Veel piercingwinkels hebben stretching kits, maar ze mogen niet worden gebruikt totdat de piercing volledig geneest.

Vind Piercing Sieraden & Kunstenaars in Newmarket

Of je nu op zoek bent naar een piercing of op zoek bent naar nieuwe lichaamssieraden, onze piercers helpen je graag verder. Neem contact op met een piercing expert vandaag of bezoek ons in onze Newmarket piercing shop.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.