Filipijnse Tattoo Betekenis

Het Filipijnse volk is een zeer trots volk en als je het hen vraagt, zullen ze je vertellen dat het een van de mooiste en cultureel rijkste landen ter wereld is. Als je door alle verschillende symbolen en verhalen uit de Filipijnse cultuur kijkt, ben je misschien geneigd om het met hen eens te zijn. Er zijn manieren om je trots voor een specifiek land te tonen. Dit kan het dragen van kleding omvatten die inheems is in het land, je kunt de kleuren van je land dragen of zelfs wat sieraden krijgen met een symbool van de Filippijnen erop. Een echt populaire manier is echter om een Filipijnse tatoeage te krijgen.

In deze post gaan we het hebben over enkele van de meest bekende Filipijnse symbolen in hun cultuur en praten we over waarom ze zo belangrijk zijn. We zullen het hebben over deze verschillende variaties van Filipijnse tatoeages en uitleggen wat ze betekenen voor de mensen die ze dragen. Tegen het einde van het lezen van dit bericht zou je je veel beter geïnformeerd moeten voelen over de Filippijnen en Filipijnse tattoo betekenissen.

Filipijnse Tattoo Betekenis

De betekenis achter Filipijnse tatoeages is simpelweg om een gevoel van trots te tonen voor een land waarmee je een band hebt. Er zijn veel dingen die men kan doen om hun land te vertegenwoordigen en het krijgen van een tatoeage is misschien wel een van de meest serieuze uitingen van nationalisme die men kan nemen.

Nationale Vlag Tattoo

De Filipijnse vlag van de natie is een van de meest voorkomende en sterke Filipijnse tatoeages die je maar kunt krijgen. Niets zegt: “Ik hou van mijn land”, meer dan een tatoeage van de nationale vlag. Deze vlag is gemaakt van zijde, heeft een vijfpuntige ster in elke hoek van de witte driehoek die tegen het linkerdeel van de vlag drukt. De zon van deze vlag vertegenwoordigt vrijheid, terwijl de sunburst representatief is voor de eerste acht provincies die opstonden en de wapens opnamen tegen Spanje. Dan heb je de drie sterren die Mindanao, Visayas en Luzon symboliseren, de drie eilandengroepen van de Filippijnen. De witte driehoek staat symbool voor gelijkheid, terwijl de blauwe streep symbool staat voor rechtvaardigheid, waarheid en vrede. De rode streep symboliseert moed en patriottisme.

Je kunt zien waarom de tatoeage van de nationale vlag misschien wel het krachtigste symbool van het Filipijnse volk is.

Lupang Hinirang Tatoeage

Lupang Hinirang is de titel van het Filipijnse volkslied. Julian Felipe was de man om dit volkslied te componeren en het werd voor het eerst gespeeld tijdens de proclamatie van de Filipijnse onafhankelijkheid op 12 juni 1898. José Palma was de schrijver van een gedicht genaamd Filipinas en een deel van de teksten voor Lupang Hinirang is overgenomen uit dit gedicht. Dus om een deel van de Lupang Hinirang op iemand getatoeëerd te zien, is het ultieme teken van persoon zijn die de Filippijnen respecteert.

Sampaguita Tatoeage

De nationale bloem van de Filipijnen staat bekend als de Sampaguita. Deze prachtige witte bloem staat ook wel bekend als de Arabische Jasmijn. Deze plant symboliseert eenvoud, kracht, nederigheid en zuiverheid. Daarom draagt de Sampaguita-tatoeage de bovenstaande eigenschappen en is het een symbool van de Filippijnen.

Narra Boom Tattoo

De Narra boom is de nationale boom van de Filippijnen en ook een ander populair onderwerp om te krijgen als een Filipijnse tatoeage. Deze boom staat ook bekend als het palissander en werd in 1934 officieel de nationale boom genoemd door gouverneur-generaal Frank Murphy. Sterker nog, als je ooit een narraboom wilt kappen, moet je goedkeuring krijgen van het DENR Central Office. Deze boom is een grote, sterke boom, dus om deze tatoeage te hebben is zeer representatief voor de Filipijnse geest.

Filippijnse Eagle Tattoo

De nationale vogel van de Filipijnen wordt de Pithecophaga jefferyi genoemd, maar staat ook gewoon bekend als de “Philippine Eagle”. President Ferdinand Marcos maakte deze vogel tot de vertegenwoordiging van de Filipijnen via Proclamatie nr. 1732. Deze uniek uitziende adelaar is een representatie van het Filipijnse volk en het ziet er ook geweldig uit op het lichaam.

Filippijnse Pearl Tattoo

De Filippijnse parel is een ander groot symbool van dit trotse land en het werd in 1996 door voormalig president Fidel V. Ramos uitgeroepen tot de nationale parel. Dit is misschien moeilijk af te beelden op een foto, omdat de ene peer vergelijkbaar is met de volgende, maar we zien deze tatoeage meestal gedaan met andere symbolen van de Filipijnse cultuur. Een leuk feitje hierover is dat de grootste parel ooit gevonden werd door een Filipijnse duiker in de Palawanzee in het jaar 1934.

Arnis Thema Tattoo

Arnis is de nationale sport van de Filipijnen. Het is voor de Filippijnen zoals Taekwondo is voor Korea. Het is een krijgskunst waarvan de oorsprong nog steeds onbevestigd is vanwege het gebrek aan documentatie. Het is ook bekend als Eskrima en Kali en ze gebruiken blote handen, stokken / wapenstokken of bladwapens. In 2009 werd Arnis een nationaal symbool toen het werd ondertekend in de wet.

De Arnis tattoo kan op meerdere manieren worden afgebeeld. Het hebben van de wapens tattoo is over het algemeen de meest voorkomende versie van deze tatoeage, maar mensen hebben de neiging om creatief te worden en we hebben ook veel gevechtsscènes gezien.

Dr Jose Rizal Tatoeage

Dr. Jose Rizal is een nationale held en is gezien getatoeëerd in portretmode op het lichaam van veel Filippijnse mensen. Veel Filipijnse geleerden zullen discussiëren over wie de nationale held van dit land is, omdat veel mensen grote invloed hadden op de natie. Rizal was echter de man die het lokale Filipijnse volk ertoe bracht in opstand te komen en in opstand te komen tegen de Spanjaarden. Veel van zijn gevechten werden gedaan door zijn schrijven, omdat hij een dichter was. Dit was het begin van de revolutie en de anderen pakten de wapens op en gingen een bloedigere weg naar vrijheid.

Anahaw Tatoeage

Het nationale blad van de Filipijnen is de anahaw. Het is ook bekend als de ronde blad fontein palm. Het maakt geen deel uit van de nationale symbolen van het land, maar er wordt gezegd dat het de Filippijnen vertegenwoordigt. Je kunt deze bladeren op het platteland zien als materiaal voor dakbedekking.

Dit zijn niet eens alle symbolen voor de Filippijnen, maar het zou je een goed idee moeten geven van enkele van de symbolen die kunnen worden gebruikt voor een tatoeage.

Filipijnse Tattoo Betekenis 1
Filipijnse Tattoo Betekenis 2
Filipijnse Tattoo Betekenis 3
Filipijnse Tattoo Betekenis 4
Filipijnse Tattoo Betekenis 5
Filipijnse Tattoo Betekenis 6
Filipijnse Tattoo Betekenis 7
Filipijnse Tattoo Betekenis 8
Filipijnse Tattoo Betekenis 9
Filipijnse Tattoo Betekenis 10
Filipijnse Tattoo Betekenis 11
Filipijnse Tattoo Betekenis 12
Filipijnse Tattoo Betekenis 13
Filipijnse Tattoo Betekenis 14
Filipijnse Tattoo Betekenis 15
Filipijnse Tattoo Betekenis 16
Filipijnse Tattoo Betekenis 17
Filipijnse Tattoo Betekenis 18
Filipijnse Tattoo Betekenis 19
Filipijnse Tattoo Betekenis 20
Filipijnse Tattoo Betekenis 21
Filipijnse Tattoo Betekenis 22
Filipijnse Tattoo Betekenis 23
Filipijnse Tattoo Betekenis 24
Filipijnse Tattoo Betekenis 25
Filipijnse Tattoo Betekenis 26
Filipijnse Tattoo Betekenis 27
Filipijnse Tattoo Betekenis 28
Filipijnse Tattoo Betekenis 29
Filipijnse Tattoo Betekenis 30
Filipijnse Tattoo Betekenis 31
Filipijnse Tattoo Betekenis 32
Filipijnse Tattoo Betekenis 33
Filipijnse Tattoo Betekenis 34
Filipijnse Tattoo Betekenis 35
Filipijnse Tattoo Betekenis 36
Filipijnse Tattoo Betekenis 37
Filipijnse Tattoo Betekenis 38
Filipijnse Tattoo Betekenis 39
Filipijnse Tattoo Betekenis 40
Filipijnse Tattoo Betekenis 41
Filipijnse Tattoo Betekenis 42
Filipijnse Tattoo Betekenis 43
Filipijnse Tattoo Betekenis 44
Filipijnse Tattoo Betekenis 45