Labret Piercings – Genezing, Nazorg en Vragen

Labret piercings zijn een van de meest populaire gezichtspiercings, met de mogelijkheid om er prachtig uit te zien op iedereen! Het krijgen van een gezichts- of lippiercing is echter een grote beslissing die niet moet worden overhaast, vooral als je relatief nieuw bent in de piercingwereld.

Om je te helpen de perfecte keuze te maken voor je volgende piercing, hebben we een lijst samengesteld met de meest gestelde vragen over labret piercings. We behandelen alles, van de pijnfactor tot de juiste nazorgroutines en zelfs sieradenopties, zodat je gewapend bent met alles wat je moet weten over deze populaire lippiercing voordat je een afspraak boekt.

Wat is een labret piercing?

Een standaard labret piercing wordt geplaatst op het centrale punt onder je onderlip, precies in dat kleine dipje tussen lippen en kin. Hoewel de labretpiercing door velen wordt beschouwd als een lippiercing, wordt deze formeel gedefinieerd als een gezichtspiercing en raakt deze meestal helemaal niet de eigenlijke lip.

Standaard labret piercings worden normaal gesproken gedaan met een speciaal type sieraden dat bekend staat als een labret stud, dat is een barbell met een kraal aan het ene uiteinde en een platte schijf aan de andere kant. Het verwisselen van de stud naar een hoepel mag pas nadat de piercing volledig genezen is.

Er zijn ook een paar labret piercing variaties die daadwerkelijk de lip doorboren zoals:

De verticale labret piercing: Een verticale labret piercing wordt meestal gedaan met een gebogen halter en bevindt zich verticaal door het midden van de onderlip, waarbij de ene kraal aan de onderkant van de lip rust en de andere aan de bovenkant. Dit heeft de neiging om de ronding van je lip te accentueren.

Horizontale labret piercing: een horizontale labret piercing is geclassificeerd als een niet-levensvatbare piercing en is gevaarlijk om uit te voeren, onze studio doet deze piercings niet en we raden niemand aan die dat wel doet. Het is ook mogelijk om dubbele labret piercings naast elkaar of op elkaar gestapeld te krijgen, of zijlabret piercings verder naar de mondhoeken. De slangenbeetpiercing is een populaire vorm van een zijlabretpiercing.

Doen labret piercings pijn?

Standaard labret piercings worden als vrij mild beschouwd op de pijnschaal, terwijl verticale en horizontale labret piercings de neiging hebben om een beetje pijnlijker te zijn omdat de lippen een beetje gevoeliger zijn.

Om ervoor te zorgen dat uw piercing zo pijnloos mogelijk is, selecteert u altijd een ervaren piercingkunstenaar uit een gerenommeerde winkel die doorboort met nieuwe, gesteriliseerde, holle chirurgische naalden.

Hoe selecteer ik een goede piercingsalon om mijn labret te laten piercen?

Zoals hierboven vermeld, kan een goede piercingkunstenaar ervoor zorgen dat je piercing zo snel en pijnloos mogelijk gaat. Het is ook erg belangrijk om een winkel te selecteren met hoge veiligheidsnormen en de beste apparatuur. Vermijd studio’s die geweren gebruiken, omdat ze door bloed overgedragen ziekteverwekkers en beschadigd weefsel verspreiden, plus de metalen zijn niet van implantaatkwaliteit en kunnen reacties veroorzaken die permanente littekens en imbedding achterlaten. Het professionele team van Pierced in de Upper Canada Mall in Newmarket heeft uitgebreide ervaring en oefent alleen onder de meest steriele omstandigheden met behulp van holle naalden van chirurgische kwaliteit.

Hoe moet ik mijn nieuwe labret piercing reinigen en verzorgen?

Het goed reinigen en verzorgen van een nieuwe piercing zal infecties afweren, uw risico op complicaties verlagen en ervoor zorgen dat uw piercing snel en correct geneest. Zorg er dus voor dat je niet beknibbelt op je nazorgroutine.

Zorg er eerst voor dat je handen schoon zijn voordat je je nieuwe piercing aanraakt. Dit is je eerste verdedigingslinie tegen schadelijke bacteriën.

Vervolgens wil je minstens twee keer per dag een zoute week op de buitenkant van je labret piercing aanbrengen. U kunt hiervoor een kant-en-klare nazorgoplossing kopen. Naast het weken van de buitenkant van je piercing, wil je je mond uitspoelen met een alcoholvrij mondwater wanneer je iets eet. Het gebruik van gewoon mondwater wordt niet aanbevolen, omdat de alcohol en sterke smaakstoffen erin ongelooflijk pijnlijk kunnen zijn en een nieuwe piercing kunnen irriteren.

Tot slot, vermijd het spelen met je nieuwe piercing en houd huidverzorgings- of make-upproducten uit de buurt van het gebied totdat ze volledig genezen zijn.

Welk eten en drinken moet ik vermijden terwijl mijn labret piercing geneest?

Naast het goed schoonmaken van je piercing, moet je misschien bepaalde eten en drinken vermijden terwijl je piercing geneest. Alcohol en pittig voedsel zijn de grote twee die je misschien wilt vermijden. Alcohol kan steken en het gebied uitdrogen, waardoor het moeilijker wordt voor je piercing om te genezen. Pittig voedsel kan een pijnlijk branderig gevoel veroorzaken als ze in contact komen met een verse piercing, dus het is het beste om voorzichtig te werk te gaan of te vermijden deze dingen helemaal.

Daarnaast is het het beste om roken te vermijden met een verse labret piercing. De chemicaliën in sigaretten kunnen irritatie en complicaties veroorzaken.

Hoe lang duurt het voordat een labret piercing geneest?

De meeste labret piercings lijken volledig genezen in slechts 4-6 maanden. Het is echter belangrijk om voorzichtig met ze te zijn en tot 9 maanden voor ze te blijven zorgen, omdat de binnenwand soms niet klaar is met zichzelf te repareren tegen de tijd dat het buitengebied volledig genezen lijkt.

Daarom, hoe langer u uw reinigings- en verzorgingsroutine bijhoudt, hoe beter de resultaten zullen zijn.

Kan mijn piercing geïnfecteerd zijn?

Een beetje zwelling, roodheid, pijn en afscheiding zijn normaal terwijl je piercing geneest. Als een van deze symptomen echter ernstig lijkt of erger lijkt te worden, is het het beste om contact op te nemen met uw piercer of arts om voorzichtig te zijn.

Naast de bovenstaande symptomen zijn andere tekenen van een mogelijke infectie ernstige huiduitslag, overmatige pus, extreme jeuk, de huid rond de piercing die warm aanvoelt of koorts. Elk van deze symptomen moet onmiddellijk worden bekeken. Hoewel een ernstige infectie zeldzaam is, is de kans groter dat u een infectie met succes kunt afweren als u deze vroeg oploopt. Het is dus het beste om een professionele mening te krijgen als je bang bent dat er iets mis is.

Wat zijn de mogelijke risico’s en complicaties van labret piercings?

De meest voorkomende risico’s van labret piercings zijn tandslijtage, tanddrift en tandvleesschade. Alle drie deze worden veroorzaakt doordat de sieraden of schijf tegen de tanden en het tandvlees wrijven, hoewel uw piercer u zal meten en uw piercing correct zal plaatsen om de tand / tandvleeslijn te voorkomen. Als u pijn in uw tanden en tandvlees begint op te merken of uw sieraden op die gebieden voelt dragen, wilt u misschien met uw piercer praten over het veranderen naar een andere stijl of grootte van de sieraden.

Wat voor soort sieraden kan ik dragen in mijn labret piercing?

Standaard labret piercings zijn het meest geschikt voor labret studs, hoewel ringen soms ook kunnen worden gedragen. Voor verticale labret piercings of side labrets kunnen ook gebogen halters en ringen worden gedragen.

Ongeacht welke stijl je kiest, zorg er altijd voor dat je piercing volledig genezen is voordat je je sieraden verwisselt!

Klaar om de volgende stap te zetten?

Bij Pierced.co staan we klaar om u te helpen de perfecte combinatie van labret piercings en sieraden te krijgen. Ons team bestaat uit zeer ervaren en getalenteerde piercingprofessionals die zorgzaam en medelevend zijn. Kom langs bij een van onze twee handige locaties in Newmarket of Mississauga.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.